خبرگزاری کار ایران

هنرمندان در دیدار نوروزی به ایوبی چه گفتند؟!

بهتر است دولتمردان؛ کمی هم پیاده راه بروند

بهتر است دولتمردان؛ کمی هم پیاده راه بروند
کد خبر : ۱۵۷۸۸۲

سینماگران در دیدار نوروزی با رئیس سازمان سینمایی از مشکلات سینما و اهالی سینما سخن گفتند و از سینماگران خواستند با نگرفتن یارانه دست دولت را برای کمک به نیازمندان واقعی بازبگذارد.

سینماگران شب گذشته(۱۸ فروردین) در دیدار نوروزی با رئیس سازمان سینمایی ضمن گفتن مشکلات سینما و هم‌صنفان خود؛ از اهالی سینما تقاضا کردند با نگرفتن یارانه؛ دست دولت را برای کمک به نیازمندان واقعی بازبگذارند.

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ رضا کیانیان(بازیگر سینمای ایران) گفت: باید امروز شکرگذار باشیم زیرا ما سال گذشته در چنین روزهایی در جلوی خانه سینما و در کوچه سمنان ایستاده بودیم و از قفل خانه سینما حفاظت می‌کردیم اما امروز درون خانه سینما هستیم.

وی ادامه داد: در انتخابات سال گذشته همه ما در یک تصمیم ناگهانی روحانی را انتخاب کردیم و به وی رای دادیم تا تصمیماتش را عملی کند امروز نیز باید به وی کمک کنیم تا به تعهداتش عمل کند.

کیانیان با اشاره به بحثیارانه که امروز در کشور مطرح می‌شود؛ گفت: امروز بسیاری از دولتمردان از مردم تقاضا می‌کنند که یارانه نگیرند اما نکته‌ای که در این میان فراموش شده این است که با عملکرد دولت قبلی، اعتماد مردم به دولت از بین رفته است و امروز باید این اعتماد بازسازی شود و روحانی می‌خواهد این اعتماد بازگردد و مانیز باید این فرصت را بدهیم.

وی نقش یارانه‌ها را بسیار مهم دانست و افزود: زمانی که مسئله اختلاس سه هزار میلیاردی مطرح شد؛ گروه‌های بسیاری حساب کردند که با این مبلغ چه کارهای بزرگی می‌شود کرد حال باید فکر کنیم با ۵۸ هزار میلیارد تومان یارانه‌ها چه کارهایی می‌توان انجام داد.

وی ادامه داد: این مبلغ اگر در دست دولت باشد؛ می‌تواند در بحثآموزش وپرورش، درمان، و بهداشت کارهای بزرگی بکند مواردی که در قانون اساسی وجود دارد و باید رایگان باشد. اصلاح این بخشها بسیار بهتر از آن است که ما در کوتاه مدت دست گدایی سمت دولت دراز کنیم.

وی ادامه داد: ما سینماگران به عنوان بخشی که از دید مردم به عنوان روشنفکران جامعه هستیم؛ باید تلاش کنیم تا مردم از گرفتن یارانه منصرف شوند.

کیانیان؛ کم شدن هزینه‌ها را در بخش‌های مختلف به خصوص در دولت بسیار مهم دانست و افزود: من امروز از ایوبی می‌پرسم که آیا وجود سازمان سینمایی لازم است درحالیکه کار سینما با همان معاونت سینمایی نیز راه می‌افتاد پس چرا باید این همه کارمند بیایند و پول بگیرند.

وی همچنین با خطاب قرار دادن صدا وسیما، شهرداری تهران و آموزش و پرورش گفت: امروز این سه ارگان از یک فیلم خاص که برای کودکان مناسب نیست حمایت می‌کنند و بلیط نیم بها می‌دهند و تیزرهای آنرا در تلویزیون مداوم پخش می‌کنند. من از آنها می‌خواهم که برای سایر فیلم‌ها نیز که فیلمهای خوبی هستند این میزان تبلیغات را انجام دهند.

وی بااشاره به آینده سینما و دولت گفت: ما محکوم به خوش‌بینی هستیم زیرا باید خوش‌بین باشیم.

کیانیان با اشاره به اینکه دولتمردان باید از مشکلات مردم آگاه باشند؛ گفت: بهتر است گاهی اوقات مدیران دولتی در سطح شهر پیاده قدم بزنند و پیاده راه بروند تا از مشکلات مردم خبر دار شوند و وضعیت را درک کنند.

مائده طهماسبی نیز طی سخنانی گفت: امروز چرخ سینما به سختی می‌چرخد و تعداد محدودی از بازیگران بر سر کار هستند و همه ما در دایره‌ای از بیکاری و مشکلات قرار می‌گیریم که راه خروجی از آن نداریم و در آن می‌چرخیم.

وی ادامه داد: امیدوارم امسال برای همه ما در همه صنف‌ها راهی باز شود تا تولید زیاد شود و همه بر سرکار بروند و نگرانی نداشته باشیم.

طهماسبی با اشاره به بحثیارانه‌ها گفت: امیدوارم با نگرفتن یارانه از سوی کسانی که وضع مالی‌شان خوب است؛ این پول به نیازمندان واقعی برسد اما به نظر من بهتر بود این پول وارد چرخه اقتصاد شود زیرا با این کار بسیاری از مشکلات رفع می‌شود.

شادمهر راستین(رئیس کانون فیلمنامه‌نویسان) نیز گفت: امروز یکی از مشکلات ما نبود قانون حمایت از حق تالیف است و باید این قانون راه‌اندازی شود. یکی از جاهایی که می‌تواند به چنین مباحثی توجه کند؛ مرکز تحقیقات سازمان سینمایی است که باید به زودی راه‌اندازی شود.

وی ادامه داد: کانون فیلمنامه‌نویسان بعداز بازیگران بیشترین ارتباط را با سینما دارد لذا ما به دنبال آن هستیم که باشگاه فیلمنامه‌نویسان سینمای ایران را تاسیس کنیم و طرح آن نیز آماده است.

راستین با اشاره به بحثیارانه‌ها و مسائل اقتصادی و نقش سینما در آموزش مردم در این زمینه‌ها گفت: یکی از مباحثی که در دنیا حل شده و به آن توجه جدی می‌شود ساخت فیلم‌های کاربردی است نه فرمایشی. در این میان فیلمنامه‌نویسان نقش مهمی را به عنوان مشاور در ساخت یک فیلم کاربردی می‌توانند داشته باشند.

فرشته طائرپور(تهیه‌کننده سینمای ایران) نیز طی سخنانی گفت: یکی از نتایج مسائلی که برای سینمای ایران در خانه سینما به وجود آمد این بود که ما قدر یکدیگر را بیشتر دانستیم و باید برای باز شدن خانه سینما از مدیران فعلی تشکر کنیم و امروز کار سختی پیش پای آنهاست.

طائر پور بااشاره به بحثیارانه‌ها گفت: باید توقع ما از مدیران و دولت بیشتر از این باشد که ماهیانه ۴۵ هزار تومان بدهند زیرا پرداخت چنین مبلغی در شأن هیچ کسی نیست و حتی توهین به نیازمندان جامعه است.

طائرپور افزود: مدیران قبلی با دادن این مبلغ توهین آمیز فقط می‌خواستند رای جمع کنند و حق‌السکوت بگیرند و شأن انسانی را با یک حرکت عوام فریبانه از ما بگیرند.

وی ادامه داد: باید بخش خصوصی سینمای ایران تقویت شود تا متکی بر پای خود باشد زیرای سینمای ایران قدرت این را دارد تا در صورت مساعد بودن شرایط خودش روی پای خودش بیاستد و می‌توان با کمترین هزینه شرایط امن تولید را به وجود آورد.

وی رسیدگی به مشکل مالیاتی سینماگران را بسیار مهم دانست و افزود: متاسفانه نگاهی که به سینماگران و اهالی سینما می‌شود بسیار بیگانه است به طور مثال برای دستیار صحنه‌ای که سه سال کار نکرده؛ دو میلیون و ۸۰۰هزار تومان مالیات محاسبه شده است درحالیکه امروز انبوهی از سینماگران باسیلی صورت خود را سرخ نگه داشته‌اند.

فرهاد توحیدی(رئیس هیئت مدیره خانه سینما) گفت: از مدیران سازمان سینمایی برای کارهایی که در مورد ثبت قانونی اصناف انجام داده‌اند و این مشکل را حل کرده‌اند؛ تشکر می‌کنم. امروز خانه سینما می‌تواند به عنوان چتر اصناف به فعالیت خود ادامه دهد و تصور نمی‌کنم دیگر نیازی به مطرح کردن مباحثی همچون ثبت مجدد باشد.

وی ادامه داد: راهکار حل مشکلات صنوف این است که ما به یک سازمان مستقل صنفی برسیم و در این صورت بسیاری از مشکلات صنوف همچون ثبت و فعالیت آنها می‌تواند حل شود بنابراین باید به فکر یک سازمان مستقل باشیم و حتی از دولتمردان می‌خواهیم که در مجلس قانون این سازمان را طرح کند.

علی دهکردی(بازیگر سینمای ایران) هم گفت: در هر جامعه‌ای نگاه به سینما از نگاه به بازیگر شروع می‌شود و سینما با بازیگر آن است که در ذهن همه قرار دارد. گروهی متاسفانه در سالهای گذشته سختی‌های زیادی را تحمل کرده‌اند و بسیاری از همکاران ما به دلیل مسائل شخصی خانه نشین شدند.

وی افزود: امروز در بحثیارانه‌ها جامعه سینمایی خود را درکنار دولت می‌داند و امیدوار است شعارهای دولت نیز عملی شود و با برنامه‌ریزی زیر بنایی مشکلات سینمای ایران حل شود.

ابوالحسن داوودی(رئیس شورای صنفی نمایش و کارگردان سینمای ایران) در پایان گفت: ما باید بیشتر از آنکه از مشکلات خودمان صحبت کنیم به نقش پیشاهنگی خود در سینما توجه کنیم. باید سعی کنیم همه ما اخلاق را به جامعه بازگردانیم زیرا سرچشمه بسیاری از تصمیمات اخلاق است.

وی ادامه داد: تازمانی که اخلاق به جامعه بازنگردد دولت‌ها نمی‌توانند به تنهایی هیچ کاری انجام دهند و اگر اعتماد مردم به دولت از بین برود بازگشت آن بسیار سخت است.

داوودی افزود: امروز وقتی به شرایط نگاه می‌کنیم و به جامعه نگاه می‌کنیم؛ می‌بینیم که در جامعه از اخلاق و اقتصاد سالم فقط پوسته‌ای بجا مانده است و این امر خوب نیست و اولین قدم برای حل این مشکل این است که اعتماد را به جامعه بازگردانیم زیرا اگر اعتماد به جامعه بازنگردد همه مسائل در حد حرف و جلسه باقی می‌ماند.

داوودی با اشاره به مبحثیارانه‌ها گفت: باید این فرهنگ در جامعه نهادینه شود که همه ما نگرانی زندگی و جامعه خود هستیم و همه باید این تصور را داشته باشیم که د ر برابر جامعه به یک اندازه مسئول هستیم و باید به مسئولیت خود عمل کنیم.

وی افزود: از طرف دیگر ما درکنار دولت قرار داریم و از نقش پیشاهنگی خود برای این امر استفاده می‌کنیم اما نباید دولتمردان این مسئله را فراموش کنند که وقتی در بحثاقتصاد و امتیازات آن سوء‌استفاده‌هایی می‌شود و هیچ‌وقت نتایج محاکمه به روشنی مطرح نمی‌شود؛ اعتماد از بین می‌رود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز