در نشست جشنواره هنر برای صلح مطرح شد:
روز ۳۰ شهریور؛ جایزه بزرگ صلح و نشان حامیان صلح اهدا میشود

ملت ایران همیشه در طول تاریخ با موضوع صلح آشنا بوده و علیرغم آنکه به خاطر جنگهای زیاد دچار بیشترین صدمات شده اما همواره ملتی صلح دوست بوده است.
ایلنا: نشست خبری نمایشگاه و جشنواره هنر برای صلح؛ صبح امروز(۲۵ آذر) درحالی برگزار شد که برگزارکنندگان آن معتقدند بسیاری از نهادها نه تنها حمایتی از برگزاری جشنوارهها برای صلح نمیکنند بلکه از برگزارکنندگان درخواست پول نیز دارند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مجید سرسنگی با اشاره به وضعیت امروز جهان گفت: ملت ایران همیشه در طول تاریخ با موضوع صلح آشنا بوده و علیرغم آنکه به خاطر جنگهای زیاد دچار بیشترین صدمات شده اما همواره ملتی صلح دوست بوده است.
مدیرعامل خانه هنرمندان ادامه داد: در طول سالها برنامههای مختلف هنری درباره صلح اجرا شده است و خانه هنرمندان نیز قصد دارد در شهریور ماه ۹۳ نمایشگاهی را با عنوان هنر برای صلح برگزار کند. ما با برگزاری این نمایشگاه ضمن ارسال پیام صلح و دوستی ایرانیان که همواره در ادبیات ما وجود داشته است، کشورهای غربی را که در طول سالها پروسهی اسلامستیزی و ایرانیستیزی را در دستور کار داشتند؛ به چالش میکشیم.
مستکین(معاون فرهنگی یونسکو) نیز در این نشست گفت: بشر امروز بینهایت تشنهی گفتگو؛ مفاهمه؛ همدلی و همزبانی است و برگزاری این نمایشگاه فضایی را برای این همدلی فراهم میکند.
وی با اشاره به اهمیت فرهنگ گفت: اگر ما به دنبال روان تندرست هسیتم باید همه زیر چتر فرهنگ جمع شویم زیرا امروز آرامش جهان در گروی مفاهیمی همچون صلح و فرهنگ است و بهبود وضعیت هزاره سوم با پایان جنگ و خونریزی و تقویت فرهنگ امکان پذیر است.
صحرا نورد(مدیر اجرایی پروژه جهانی هنر برای صلح) با اشاره با تاریخچه این پروژه گفت: هنر در طول تاریخ در خدمت جنگ بوده و از حدود ۴۰۰ سال پیش با حضور هنرمندانی همچون پیکاسو؛ جریان هنر دربرابر جنگ به وجود آمد و جریاناتی در هنر به وجود آمد که از آن به عنوان ابزاری برای دستیابی به صلح استفاده میکند.
وی ادامه داد: از سال ۱۹۰۴ به ابتکار یک معلم نقاش؛ پروژه جهانی هنر برای صلح راهاندازی شد و تاکنون ۱۱۵ هزار هنرمند در این برنامه مشارکت کردهاند.
فریدون فربد(مدیر هماهنگی این پروژه) نیز گفت: هر ساله روز ۱۶ نوامبر برابر با ۲۵ آبان؛ روز جهانی مدارا و ۲۱ ستامبر برابر با ۳۰ شهریور؛ روز جهانی صلح است و هر ساله برنامههایی در این روزها در جهان اجرا میشود اما ایران تنها کشوری بود که در سالهای گذشته برنامه هنر برای صلح را برگزار نمیکرد.
وی ادامه داد: اردبیهشت سال آینده فراخوانی منتشر میشود تا هنرمندانی که علاقمند هستند در رشتههایی همچون موسیقی؛ تئاتر؛ سینما و سایر هنرهای تجسمی در این جشنواره شرکت کنند، آثارشان را ارسال کنند. این جشنواره شامل بخشهای نمایشگاهی، نمایش فیلم؛ تئاتر و موسیفی است که افتتاحیه آن روز ۳۰ شهریور برگزار میشود.
وی ادامه داد: اهدای جایزه بزرگ صلح، اهدای نشان حامیان صلح، فروش آثار و راهاندازی سایت هنر برای صلح ازجمله اهداف این جشنواره است.
فربد با اشاره به حضور بیش از ۹۰ هنرمند در ابتدای انتشار فراخوان این جشنواره گفت: متاسفانه سازمانها و نهادهای دولتی از این جشنواره حمایت نکردند و اعلام کردند که ما از جشنواره حمایت معنوی میکنیم حتی بعصی از آنها از برگزارکنندگان طلب پول و مسائل مالی نیز داشتند.
فربود ادامه داد: ما تلاش داریم که آثار را در خارج از کشور نیز نمایش دهیم.