هفتمین دوره جشنواره سینما حقیقت آغاز شد
مراسم نمادین آغاز جشنواره سینما حقیقت صبح امروز از ساعت ۱۱ در سینما فلسطین آغاز شد و سید مهدی طباطبایینژاد رئیس مرکز گسترش سینماس مستند و تجربی جشنواره را به صورت رسمی افتتاح کرد.
هفتمین دوره جشنواره مستند سینما حقیقت صبح امروز در سینما فلسطین آغاز شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مراسم نمادین آغاز جشنواره سینما حقیقت صبح امروز از ساعت ۱۱ در سینما فلسطین آغاز شد و سید مهدی طباطبایینژاد رئیس مرکز گسترش سینماس مستند و تجربی جشنواره را به صورت رسمی افتتاح کرد و بعد از افتتاح جشنواره فیلم مستند لطفا با لبخن وارد شوید به نمایش در آمد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اشلامی نیز به جشنواره سینما حقیقت پیام داده استکه متن ان بدین شرح است:
جستوجوی انسان در پی حقیقت، جستوجویی به بلندای تاریخ آدمی است. نزول وحی و ظهور پیامبران الهی، چراغی است تا این جستوجو را به حقیقت متصل کند و کژراهه و بیراهه را از صراط مستقیم باز شناساند.
سینمای مستند پرسشگر است و پرسش در شکل متعهدانه خود، آستانه یافتن حقیقت است. رسیدن به کیمیای حقیقت، جز به جستوجوی مستمر میان شنریزههای واقعیت ممکن نیست. واقعیت و حقیقت اگر چه به ظاهر مجاورند لیکن حرکت از واقعیت به سوی حقیقت، جوهر آرزو و آرمان اهل ایمان است.
سینمای مستند به اعتبار وجهتسمیه خود، آیینهدار واقعیت است؛ اما اعتبار و اعتلای آن در رسیدن به جوهر حقیقت تجلی مییابد. این نگاه جستجوگر در بیان تلخیها و ناکامیها و نمایش سیاهیها نیز به جستوجوی روشنای حقیقت میکوشد. مستندساز متعهد در میان خرده زغالهای واقعیت، الماس حقیقت را جستوجو میکند و پیوند سینمای مستند با حقیقتجویی و حقگرایی، لباسی ممتاز و متمایز را براندام این گونهٔ سینمایی پوشانیده است.
آفرینش هنری با اتکاء به تاریخ و مواریثفرهنگی و بهرهمندی از دستاوردهای معاصر بشری، یکی از مهمترین عناصر حفظ هویت ملی جوامع است. رویکردی که در جهان امروز سهم عمدهیی از آن را سینمای مستند برعهده دارد.
پیشینهٔ غنی و شکوهمند فرهنگ ایرانی - اسلامی و اعتنا به این یگانگی فرهنگی، میتواند تکیهگاهی محکم برای سینمای مستند ایران باشد. مستندساز ایرانی در جهان گریزان و شتابناک امروز با تکیه بر این هویت استوار، عطر و طعمی دیگرگونه را به آثار سینمای مستند ایران داده است.
هفتمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینما حقیقت» به فرمایش امیرالمؤمنین علی علیهالسلام مزین است که «حقیقت بهترین راهنما است». به این کلام مقدس تبرک میجویم و با امید به راهی روشن و هموار، از خداوند متعال برای همه هنرمندان، مستندسازان و دستاندرکاران این رویداد ارزشمند توفیق، شادکامی و بهروزی مسألت دارم.
برنامه نمایش فیلمها در روز اول جشنواره بدین شرح است:
* سالن شماره ۱ سینما فلسطین:
ساعت ۳۰/۱۱ تا ۱۳: مردی بدون آینده(میکائیل کولینز، مارتی سیجوکو) / ساعت ۱۴ تا ۳۰/۱۵: کریم، قهرمان ورزشی(آمیتا تیاگی) / ساعت ۱۶ تا ۳۰/۱۷: تا به بیرجند(مانی میرصادقی) دختران همین چهارشنبه بیزمستان(سپیده برنجی) موکول به فردا(بهناز عابدی - الهام نویدفر) / ساعت ۱۸ تا ۳۰/۱۹: کاخ(توماس ولسکی) / ساعت ۲۰ تا ۳۰/۲۱: بیبرقی(فاهاد مصطفی – دیپتی کاکار) / ساعت ۴۵/۲۱ تا ۱۵/۲۳: در دروازههای بهشت(ریچارد شوالیه) صدای درون(دیوید آراتیبل)
* سالن شماره ۲ سینما فلسطین:
ساعت ۴۵/۱۱ تا ۱۵/۱۳: لطفاً با لبخند وارد شوید(رضا عباسی) آقای ژنرال(سیداحسان اصغرزاده) چپاتی(سعید نبی) / ساعت ۱۵/۱۴ تا ۴۵/۱۵: سووز(شوش)(فرشاد اکتسابی) اسب چوبی(مهدی بخشیمقدم) شناسنامه(محمدرضا هاشمیان) زورخانه(محمد طالبی) / ساعت ۱۵/۱۸ تا ۴۵/۱۹: طعمی از زندگی(ابوالفضل کریمیاصل) دیوار آخرین بوم نقاش(مهدی باقری) / ساعت ۱۵/۲۰ تا ۴۵/۲۱: نیمروز مکران(ماکان عاشوری) خان آخر(گلاندام صفری) / ساعت ۲۲ تا ۳۰/۲۳: به نام آزادی(سیدمحسن موسوی) اِشکو(فردوس خسروینژاد)
* سالن شماره ۳ سینما فلسطین:
ساعت ۳۰/۱۱ تا ۱۳: صداها(مریم اوهانیان) رامین(اودریوس اِستونیس) / ساعت ۱۶ تا ۳۰/۱۷: جستجو برای اماک باکیا(اسکار الگریا) / ساعت ۱۸ تا ۳۰/۱۹: رونمایی کتاب / ساعت ۲۰ تا ۳۰/۲۱: ما بیادب نیستیم(مارسل افولس) / ساعت ۴۵/۲۱ تا ۱۵/۲۳: صدای اتاقهای کهنه(ساندیپ رای)
* سالن شماره ۱ سینما سپیده
ساعت ۴۵/۱۱ تا ۱۵/۱۳: تفتان(هوشنگ میرزایی) لطفاً بوق بزنید(رضا فرهمند) / ساعت ۱۵/۱۴ تا ۴۵/۱۵: کمی بالاتر(لقمان خالدی) سفرنامه سیستان(علی زارعقناتنوی) / ساعت ۱۵/۱۴ تا ۴۵/۱۷: حیات در بیابان(فتحالله امیری) مسافر طوفان(علی عبدیپور) / ساعت ۱۵/۱۸ تا ۴۵/۱۹: قوناق قوشلار(حسین دادگر) با مستندهایم(حمیدرضا کوداغی) امپراتور(ناصر ناصرپور) / ساعت ۱۵/۲۰ تا ۴۵/۲۱: فرش عرش(محمدجواد اعتباری) جنایت مقدس(حمید کوهپایی) / ساعت ۲۲ تا ۳۰/۲۳: در پناه بلوط(مهدی نورمحمدی) بازیهای تنهایی(منوچهر رمضانی)
* سالن شماره ۲ سینما سپیده
ساعت ۳۰/۱۰ تا ۱۲: مدرسه کوچک، آرزوهای بزرگ(داریوش غریبزاده) نزدیکتر از نفس(پریوش نظریه) / ساعت ۳۰/۱۳ تا ۱۵: کوچه آلبالو(کریم فائقیان) میمند(امیرحسین صافی) / ساعت ۳۰/۱۵ تا ۱۷: پیشگام(داتیلا آبک) اسارت(آندره جین ماتا) / ساعت ۳۰/۱۷ تا ۱۹: روزی عمو یدالله و همسرش(مرتضی زنجانی) پیر پسر(مهدی باقری) / ساعت ۳۰/۱۹ تا ۲۱: دستگرد یزد شاپوران(پژمان مظاهریپور) خون مردگی(محمد کارت) به اصفهان با علی(فرهاد مزروعی) / ساعت ۳۰/۲۱ تا ۲۳: نقشه صلح(کارلوس آگولو – مندی یاکوبسن)