خبرگزاری کار ایران

در مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل بنیاد فارابی مطرح شد:

فارابی باید احیا شود

فارابی باید احیا شود
کد خبر : ۱۱۷۳۱۴

باید اعتبار بنیاد سینمایی فارابی را به فارابی بازگردانیم و با اتخاذ سیاست‌های حمایتی؛ احیاگر بخش خصوصی و ارتقا دهنده تولیدات سینمای ایران باشیم و به جای سیاست‌های سطحی محفلی و جزئی با بازایی سرمایه‌های حیاتی بنیاد و بازگرداندن میدان عمل جدا افتاده فارابی را و سینمای ملی را احیا کنیم.

ایلنا: مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل جدید و سابق بنیاد سینمایی فارابی ظهر امروز(۱۱ آبان) برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدرضا جعفری جلوه(مدیرعامل جدید بنیاد سینمایی فارابی) با اشاره به اهمیت لزوم توجه به این بنیاد گفت: امروز سخن از احیای فارابی است اگرچه پیش از این در عرصه سینمای حرفه‌ای صیت و صولت آن به قدر مقدور تعیین یافته و تجلی داشته اما همچنان تا سطح تراز فاصله‌ها بسیار است و لاجرم باید بار دیگر بنیادی کارآمد در سینما ایفای نقش کند.
جعفری جلوه با اشاره به تعریف خود از بنیاد سینمایی فارابی که برای سینما کارآمد باشد، گفت: کارآمدی در بسط انحصار و تصدی‌گری و ایفای نقش به جای اهالی سینما و رقابت با آن‌ها نیست بلکه شکل دادن موثر زنجیره‌ای از حمایت‌ها در همه چرخه عمل سینمای ملی از پیش سینما، سینما، تا پس از سینما است.
وی با تشریح بخش‌های مختلف سینمای ملی گفت: از ایجاد فضای فرهنگی و هویتی تا کریدوری برای رویت خود و باور خویش و اعتماد به فرهنگ و هویت ملی تا بستر سازی برای نظریه‌پردازی و تلاش برای تدوین مبانی نظری و زیبایی‌شناختی خودی و گفتمان سینمای ملی تا فعال سازی سامانه نشر درباره سینما در طیف رسانه‌های قدیم و جدید و همه گستره علمی، فنی، هنری و اقتصادی این هنر صنعت رسانه بر‌تر تا موثر سازی برنامه‌های آموزشی در مدارس، دانشگاه‌ها و آموزشگاه‌ها به عنوان مجموعه پیش سینما مهم است.
وی ادامه داد: در بخش سینما باید به صحنه آمدن هنرمند سینماگر هویت گرای خیالی سازی اصیل، با آفرینش اثر هنری و تولید محصول فرهنگی و لاجرم عرضه و پخش و نمایش آثار در سطح ملی و جهانی و اکران آنکه شامل دو بخش تولید و پخش می‌شود را باید جدی تلقی کرد.
مدیرعامل بنیاد سینمای فارابی افزود: باید حلقه‌های نقد و ارزیابی اثر هنری مبتنی بر مکتب نقد ملی و مکمل آن محافل شورانگیز و شوق آفرین ارزش گذاری آثار و جشنواره که به عنوان پس از سینما شناخته می‌شود؛ جدی تلقی شود.
جعفری جلوه با تاکید بر نقش بنیاد سینمایی فارابی در مراحل ۸ گانه پیش از سینما، سینما و پس از سینما گفت: بنیاد فارابی باید کارآمد باشد و با سیاست‌های شفاف از آن حمایت کرد و اقدامات صمیمانه یاری گر سینما باشد. فارابی کارآمد یعنی حمایت از فکر و تفکر درباره سینمای ملی تا حمایت از تالیف و ترجمه و نشر و حمایت از آموزش و آفرینش آثار به ویژه فیلمنامه و سپس فیلم و این روند باید تا حمایت از پخش و حلقه‌های نقد و ایفای نقش ارزش گذاری در جشنواره‌ها ادامه یابد و تکرار شود.
وی ادامه داد: امروز اینجاییم تا اعتبار بنیاد سینمایی فارابی را به فارابی باز گردانیم و با اتخاذ سییاست‌های حمایتی احیاگر بخش خصوصی و ارتقا دهنده تولیدات سینمای ایران باشیم و به جای سیاست‌های سطحی محفلی و جزئی با باززایی سرمایه‌های حیاتی بنیاد و بازگرداندن میدان عمل جدا افتاده فارابی را و سینمای ملی را احیا کنیم.
وی ادامه داد: منابع انسانی مهم‌ترین سرمایه بنیاد سینمایی فارابی است که می‌تواند کمک ما باشد و من معتقدم با سینمای ملی تا اوج می‌توان رفت اما قدری درنگ باید و چندی تحمل رنج.
وی ادامه داد: من از رئیس سازمان سینمایی که اینجانب را به امید احیای سینمای امید و ارتقا سینمای ملی که لازمه‌اش احیای واقعی یک مجموعه کارآمد است به صحنه فراخواندند سپاسگزارم. همچنین از اهالی رسانه و مطبوعات، صنوف مختلف سینمایی، فرهیختگان و اهالی شریف فرهنگ و هنر، دلسپردگان سینمای ایران تشکر می‌کنم و اعلام می‌کنم که در اندک زمان طرح احیای فارابی را آماده و تقدیم می‌کنم اما نه با آن هدف که به دنبال یک طرح فربه سازی یک سازمان باشیم بلکه طرح احیای نظام حمایت موثر در سینمای کشور را پی گیری خواهیم کرد.
احمد میرعلائی مدیرعامل سابق بنیاد سینمایی فارابی با اشاره به فعالیت‌های خود در این بنیاد گفت: من تلاش کردم خدمت گذاری شایسته برای سینما باشم و از خداوند سپاسگزارم که مرا و همکارانم را هدایت کرد. همچنین از سینماگران که فارابی را خانه خود دانستند و از منتقدان دلسوز که اشکالات مدیریتی را دیدند تشکر می‌کنم در تمام این دوران درهای بنیاد به روی سینماگران باز بود و شفافیت ما قابل لمس بود و هر سینماگری که قابلیت خدمت به سینما را داشت امکان فعالیت در بنیاد را پیدا کرد.
میرعلایی تاکید کرد: من خودم را همیشه بدهکار نظام می‌دانم و هرچند امرز مسئولیتی را واگذار می‌کنم اما آماده همکاری برای ارتقا سینما هستم زیرا معتقدم مراسم تودیع و معارفه باختن و بردن نیست.
پژمان لشگری‌پور نیز با توجه به تلاش‌های میرعلایی گفت: وی خدمات خوبی به سینمای ایران کرد و حتی زمانی که دبیر جشنواره نبود باز هم مسائل جشنواره را پی گیری می‌کرد امروز نیز در این مراسم یک برادری می‌آید و یک برادر دیگر می‌رود و نباید زیاد این مسائل را بزرگ کرد زیرا سینمای کشور بسیار جلو‌تر است بعضی سمت‌ها است.
در این مراسم که محمدرضا شرف الدین، پژمان لشگری‌پور، کامران ملکی، علیرضا رضاداد، محمد احسانی، محمد حیدری، حسن نجاریان، ‌سیاوش حقیقی، محسن علی اکبری، بیگلری‌پور، یدالله صمدی، مهدی مسعودشاهی، پناه برخدا رضایی، امیراسفندیاری، ‌محسن امیر یوسفی و جمعی دیگر از هنرمندان حضور داشتند، لوح تقدیری از طرف کارکنان بنیاد سینمایی فارابی، سازمان سینمایی و بسیج به میرعلایی اهدا شد.
همچنین فیلم عملکرد فارابی در این مراسم پخش شد.

ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز