خبرگزاری کار ایران

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

سینما از فقر سوژه رنج می برد

سینما از فقر سوژه رنج می برد
کد خبر : ۱۱۷۰۸۸

سینما به طور عام و سینمای دینی به طور خاص از فقر سوژه رنج می‌برد و طلاب و روحانیون وظیفه دارند که با ورود به این عرصه سوژه‌هایی دینی و روایی را بیش از پیش ارائه کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: سینمای دینی، سینمایی واقع‌گرا و سرشار از امید به مخاطبان است که در این راستا طلاب باید به اهداف این سینما توجه کرده و آن را در جامعه محقق کنند.


به گزارش ایلنا، علی جنتی در آیین اختتامیه جشنواره فیلم اشراق که در سالن همایش‌های دفتر تبلیغات اسلامی و با حضور جمعی از طلاب و علاقه‌مندان به هنر هفتم برگزار شد اظهار داشت: خدا را شاکرم که توفیق یافتم در جمع دانش‌پژوهان و فرهیختگان و اساتید گرانقدر سینمای دینی حضور بایم.
وی با سپاسگزاری از برپایی دومین جشنواره فیلم اشراق بیان داشت: گرایش به هنر و زیبایی امری فطری است و ارتباطی به اعتقادات دینی بشر ندارد.
وی با تاکید بر اینکه بشر تابع هر اندیشه‌ای که باشد به درک مفاهیم دینی می‌رسد گفت: همین گرایش‌ها موجب خلق هنر می‌شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به تبیین ماهیت هنر دینی پرداخت و گفت: هنر دینی از خالق یکتا سرچشمه می‌گیرد و باید اذعان داشت که برخی از جنبه‌های معنوی به دین خاصی تعلق ندارد.
وی مفاهیمی مانند عدالت، دانش و فضیلت را سرچشمه هنر معنوی دانست و تصریح کرد: هنر دریچه‌ای مطلوب به سوی دنیای مطلوب و راهی برای رسیدن به طراوت است.
جنتی ادامه داد: هنر انسان را به عالم حقیقت صعود می‌دهد و حس زیبایی‌شناسی انسان را متجلی می‌سازد و حیات طیبه‌ای را در زندگی جاری می‌سازد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود سینما را رسانه‌ای متعالی و تأثیرگذار دانست و بیان داشت: سینما بزرگ‌ترین اندیشه و نفوذ را در جهان کنونی به خود اختصاص داده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سینما را معجزه قرن بیستم دانست و اذعان کرد: این رسانه به آسانی با مخاطبان خود ارتباط برقرار کرده و قدرت تخیل ایشان را تسخیر می‌کند.
وی با تاکید بر اینکه سینما دارای جاذبه‌ها و نفوذ فراوانی بین همه اقشار طبقاتی جامعه است گفت: نباید از این ظرفیت غفلت کرد و فاصله گرفت.
جنتی تصریح کرد: پس از انقلاب اسلامی ایران زمزمه‌های سینمای معنا گرا، سینمای دینی و سینمای اسلامی به گوش رسید و به تدریج نگاه هنرمندان به سمت سینمای خاص جلب شد.
وی با اشاره به ویژگی‌های مطلوب سینمای دینی عنوان کرد: در این سینما هنرمند باید اصول اسلامی را با استفاده از قدرت بشری همراه با احساس لذت به مخاطب بچشاند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: سینمای دینی روح دین را آشکار می‌کند و به آن رنگ و بوی دیگری می‌بخشد.

وی اضافه کرد: سینما با یافتن حقیقت در جست‌وجوی واقعیت است و از حقیقت موجود به واقعیت موعود پی می‌برد و باید به این نکته توجه کرد چنین سینمایی جامعه انسانی را به کمال می‌رساند.
جنتی در بخش دیگری از سخنان خویش به نقش سینما ر ترویج فرهنگ دینی اشاره و ابراز داشت: روحانیون مسیحی که در چند دهه به مقابله با سینما پرداختند سال‌هاست به تعامل با رسانه سینما پرداخته‌اند و از این رسانه برای معرفی مسیح به تمام دنیا استفاده می‌کنند.
وی افزود: ما نیز باید برای معرفی دین اسلام به وسیله این رسانه بپردازیم و مفاهیم دینی را با اختصار هنر هفتم بیان کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نقش اثر گذار روحانیت در سال‌های اخیر به ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی و برپایی نظام اسلامی ابراز داشت: روحانیت همیشه در جامعه اثرگذار بوده و با منش طلبگی مسیر صحیح را به جامعه نشان داده است و امروز نیز اندیشه پویا حوزه علمیه در حوزه رسانه نیز باید بیش از پیش نمایان شود.

وی ورود حوزه علمیه به عرصه‌های فرهنگی و هنری را موجب رشد فرهنگی دینی با رنگ و بوی هنر هفتم دانست و گفت: به همین دلیل امروز شاهد برپایی جشنواره‌هایی مانند جشنواره فیلم اشراق هستیم.
وی با اذعان بر اینکه سینما به طور عام و سینمای دینی به طور خاص از فقر سوژه رنج می‌برد گفت: ‌ طلاب و روحانیون وظیفه دارند که با ورود به این عرصه سوژه‌هایی دینی و روایی را بیش از پیش ارائه کنند.
جنتی با تقدیر از عوامل برگزاری جشنواره اشراق تصریح کرد: اهداف ارزشمند این جشنواره نشانگر آن است که بخشی از دغدغه‌های اهل تدین در خصوص تهاجم فرهنگی سنگین غرب برطرف شده و سینمای دینی با حضور طلاب و روحانیون به سمت و سوی صحیحی حرکت می‌کند.
وی حضور روحانیت را در عرصه فیلم سازی زمینه ساز تعمیم ارزش‌های اسلامی، نوآوری و حرکت آفرینی و افزایش آگاهی و بینش هنرمندان ذکر کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشف استعداد‌ها و بهره گیری از ظرفیت‌های گسترده هنرمندان را از دیگر ویژگی‌های حضور طلاب در عرصه هنر هفتم دانست.

ارسال نظر