خبرگزاری کار ایران

با حضور رئیس سازمان سینمایی و اهالی سینما،

بیست و هفتمین دوره جشنواره فیلم کودک آغازشد

بیست و هفتمین دوره جشنواره فیلم کودک آغازشد
کد خبر : ۱۱۱۲۹۵

بیست و هفتمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان با گرامیداشت نام پیامبر اکرم(ص) پدر آسمانی کودکان دنیا از پانزدهم تا نوزدهم مهرماه در اصفهان در حال برگزاری است.

آیین گشایش بیست و هفتین جشنواره بین المللی فیلم کودکان و نوجوانان راس ساعت ۱۹ روز دوشنبه پانزدهم مهرماه در تالار گل نرگس اصفهان شروع شد.


به گزارش ایلنا، این مراسم با پخش سرود پرافتخار میهن اسلامی و قرائت قرآن آغاز شد و بلافاصله با پخش کلیپی مرتبط با رونمایی از پرچم حریم نبوی ادامه یافت. در این کلیپ زیبا کودکان و نوجوانان حاضر در حریم پیامبر اکرم(ص) با متبرک نمودن این پرچم شور و احساسات خود را به نمایش گذاشته بودند.

پخش این کلیپ زیبا و در پی آن میان برنامه زیبا و دلنشینی که گروه فیتیله‌ای‌ها در این باره اجرا کردند با تشویق و استقبال حاضرین روبرو شد.

فرار تریبون از دست فیتیله ای‌ها
محمد مسلمی با ذکر نکته‌ای جالب درخصوص نام گذاری دوره‌های اخیر جشنواره گفت: دو سال پیش جشنواره به نام حضرت علی(ع) برگزار شد، سال پیش به نام حضرت فاطمه(س) و امسال هم جشنواره مزین به نام حضرت محمد(ص) است که مایه برکت جشنواره خواهد بود.
در ادامه حرکات شاد نمایشی فیتیله‌ای‌ها شور وشوقی وصف ناپذیر را به سالن گل نرگس آورد. تشویق ممتد کودکان پرشمار حاضر در جشنواره نشان می‌داد برنامه‌ها مورد توجه آنان قرار گرفته است.
وقتی مسلمی مشغول تذکر دادن به سخنرانان آیین افتتاحیه در باره کوتاه صحبت کردن بود تریبون حرکت کرد! و از او فاصله گرفت. این بخش نمایشی جذاب که تذکر به جایی را به سخنرانان درخصوص کوتاه صحبت کردن داد، به شدت مورد توجه عموم حاضرین قرار گرفت.

میرعلائی: آرزوی ما برقراری صلح جهانی است
نخستین سخنران مراسم دبیر جشنواره بود. سیداحمد می‌رعلائی سخنان خود را با یک شوخی به جا درباره فراری بودن تریبون شروع کرد و قول داد تریبون را فراری ندهد! او در سخنان خود گفت: امشب عید بزرگی است و ما جشنی بزرگ‌تر داریم که سالگرد ازدواج پدر و مادر سلاله سادات است، حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(ع). به یمن این شب عزیز دعا می‌کنیم صلح جهانی در تمام نقاط دنیا برقرار شود و همدلی و همبستگی و رفاقت در جهان فراگیر شود. او در اداه اعلام کرد: این پرچم که مزین به عطر و بوی حرم نبوی است می‌ه‌مان جشنواره خواهد بود و بعد به حرم حضرت رقیه(س) اهداء خواهد شد. می‌رعلائی همچنین گفت: پروانه عمر کوتاهی دارد اما جشنواره کودک هرسال پروانه تازه‌ای را به هنر و فرهنگ ایران هدیه می‌کند.
در پایان سخنان او گروه فیتیله‌ای‌ها روی سن آمدند و میان برنامه شاد دیگری را اجرا کردند.

شمسی فضل‌اللهی: من عاشق هنر هستم، برای تقدیر و جایزه کار نمی‌کنم
در ادامه شمسی فضل اللهی هنرمند پیشکسوت و دوست داشتنی سینما و تلویزیون روی سن حاضر شد. او در سخنانی گفت: تریبون برای ما که قبلا با میکروفون کار کرده‌ایم جذابیتی ندارد. می‌خواهم از عواطف و احساسات مردم عزیز تشکر کنم. همه ما با عشق برای بچه‌ها کار می‌کنیم. از من پرسیدند چه حسی داری که از تو تقدیر می‌شود؟ جواب دادم خوشحالم اما هیچوقت به آن فکر نکرده بودم، من برای تقدیر و جایزه کار نمی‌کنم، عاشق هنرم هستم و دوست دارم آنچه را در وجود خود دارم به کودکان و مردم ارائه کنم.
حجت الله ایوبی و سیداحمد علائی بر‌ای تقدیر از این هنرمند روی سن حاضر شدند. ایوبی لوح تقدیر و یادبود جشنواره را به او هدیه کرد و می‌رعلائی نیز پوس‌تر ویژه طراحی شده برای بزرگداشت بانو شمسی فضل اللهی را به این هنرمند دوست داشتنی اهداء کرد.

هویت و خودباوری، دستاورد بزرگ جشنواره کودک
در ادامه آیین گشایش بیست و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم کودکان ونوجوانان، گروه فیتیله‌ای‌ها با خواندن سرودی زیبا در باره شهر اصفهان اماکن تاریخی و زیبای این شهر را به زبان شعر و ترانه برای کودکان معرفی کردند که این بخش به شدت مورد توجه قرار گرفت و شور و نشاط در سالن گل نرگس به اوج رسید. سقاییان‌نژاد: اصفهان مهد تمدن ایران و پایتخت جهان اسلام است
در ادامه دکتر سقاییان‌نژاد شهردار اصفهان روی صحنه حاضر شد و گفت سه جمله بیشتر برای گفتن ندارد. او گفت: به همه میهمانان و هنرمندان خیرمقدم می‌گویم، و به عنوان شهردار شهر تاریخی و مملو از تمدن اصفهان کلید شهر را به میهمانانی که از سراسر دنیا و ایران در نقش جهان جمع شده‌اند تقدیم می‌کنم. او در ادامه با طرح یک سئوال از کودکان گفت: چرا جشنواره در اصفهان برگزار می‌شود؟ چون اصفهان مهد تمدن ایران زمین، پایتخت جهان اسلام و سرشار از هویت و خودباوری است. بر این گفته تاکید می‌کنم که کودکان ما خودباوری را در وجودشان پرورش دهند و اگر ذره‌ای از این هنر و تمدن را در فیلمهای خود نمایش دهیم وظیفه‌مان را انجام داده‌ایم. شهردار اصفهان همچنین افزود: جشنواره کودک ۲۷ به این دلیل برگزار می‌شود تا به تمدن خودمان تکیه کنیم و امیدوارم در این جشنواره استقلال و خودباوری را تمرین کنیم.

تقدیر از غلامرضا آزادی با حضور همسرش فریال بهزاد
در ادامه مراسم فیتیله‌ای‌ها با اجرای بخشی نمایشی در قالب شعری بسیار جذاب سینما را با کلیپی از فیلم‌ها و انیمیشنهای تولید شده در سینمای ایران به کودکان معرفی می‌کردند.
در ادامه مراسم غلامرضا آزادی فیلمبردار، فیلمساز و تهیه کننده مجرب سینمای ایران که عمده فعالیت خود را در سینمای کودک طی کرده بر روی صحنه حضور یافت تا با پخش کلیپی درباره او که خود‌زاده اصفهان است مراسم تقدیر از این هنرمند انجام گیرد.
آزادی در سخنانی کوتاه گفت: سینما در خانواده من شغلی همگانی است. سینما را در اصفهان و کنار همسرم آغاز کردم و او همیشه همراه من بوده است و برای همین او را دعوت می‌کنم تا این لوح و هدیه را به ایشان تقدیم کنم. فریال بهزاد همسر آقای آزادی که خود از فیلمسازان باسابقه در حوزه سینمای کودک است در میان تشویق حضار روی سن رفت و گفت: از آقای شهردار و همه هموطنان اصفهانی تشکر می‌کنم. آقای آزادی قبل از اینکه همسر من باشند دوست خوب من هستند. همه ما عاشق بچه‌ها هستیم و دوست داریم آن‌ها را با ساخت آثار خود شاد کنیم. آزادی درانتهای سختان خود گفت: خانم بهزاد پیشکسوت ساخت آثار فانتزی برای کودکان و نوجوانان هستند و امیدوارم به زودی شرایط برای ساخت فیلمی درباره اصفهان فراهم شود. در مراسم تقدیر از ایشان آقایان سقاییان‌نژاد، محمد احسانی، مجتبی شهیدی و مهدی پاکدل روی سن آمدند و لوح تقدیر و یادبود جشنواره همراه پوس‌تر ویژه طراحی شده برای بزرگداشت ایشان به این هنرمند دوست داشتنی اهداء شد.

اهدای جوایز به برگزیدگان بخش مواد تبلیغی
در ادامه برگزیدگان بخش عکس و پوس‌تر(مواد تبلیغی) جشنواره با حضور رضا برجی یکی از داوران این بخش و حسن پورشیرازی معرفی شدند.
در بخش عکس، با تقدیر از فیلم ماهی کویر، دیپلم افتخار به احمدرضا شجاعی برای فیلم ساکن خانه چوبی اهدا شد.
پروانه زرین جشنواره بیست و هفتم در بخش عکس به سیدعبدالحسین نواب موسوی برای فیلم تنهای تنهای تنها اهدا شد.
با تقدیر از احمدرضا شجاعی برای طراحی پوس‌تر فیلم ساکن خانه چوبی، پروانه زرین بهترین پوس‌تر به احسان برآبادی برای فیلم تنهای تنهای تنها تعلق گرفت.

بزرگداشت قدرت‌الله ایزدی
در ادامه آئین افتتاحیه، سقائیان‌نژاد، مهندس امینی، مهندس کرباسی و مهدی باقربیگی برای اهداء لوح تقدیر و هدیه و بزرگداشت قدرت‌الله ایزدی روی صحنه آمدند.
قدرت الله ایزدی با حضور در صحنه گفت: دوستتان دارم اندازه نصف جهان، زاینده رود وقتی حیات و آب داشته باشد و ماهی هم داشته باشد. انشاءالله همه موفق باشند. جا دارد یادی کنیم از دلاور مردان کشور و شهیدان که با جان نثاری آن‌ها امروز در کنار هم هستیم.
وی در ادامه با لحن طنز آمیزی گفت: به میهمانان خیرمقدم می‌گویم. میهمانانی که از کشورهای مختلف به ایران آمدند و میهمانانی که از جای جای ایران آمدند، امیدوارم در این چند روز اقامت آن‌ها خوش بگذرد همه چیز برای آن‌ها رایگان است!
قدرت‌الله ایزدی در ادامه به هنرنمایی پرداخت و با تغییر صدا و اجرای خوبی ارایه داد.
وی در ادامه گفت: وقتی عزیزان به دفتر آمدندو گفتند از من قرار است تقدیر شود گفتم من فکر کردم هنرمندانی که قدشان از من بلند‌تر است، حضور دارند. هنرمندانی که چهره آن‌ها زیبا‌تر از من است چرا من، به هرحال من به عنوان یک خادمین کوچک طنز از جشنواره سپاسگزارم من سال گذشته همین موقع‌ها که جشنواره برگزار شده بود حال مساعدی نداشتم. در بیمارستان جشنواره را دنبال کردم شهردار محترم و اقای می‌رعلایی به اتفاق سرکارخانم چراغی به عیادت من آمدند به لطف این عزیزان بود که من روی پا بایستم.
وی در خاتمه صحبت‌هایش گفت: یادی کنیم از هنرمندانی که بسیار زحمت کشیدند استاد کسایی و رضا ارحام صدر که برای ما زحمات بسیاری کشیدند.

پروانه‌ها بر دوش فیلمنامه نویسان نشستند
آیین گشایش بیست و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم کودکان ونوجوانان با سخنان حجت الله ایوبی رییس سارمان سینمایی، برپایی مراسم بزرگداشت ناصر طهماسب و اهدای جوایز بخش فیلمنامه‌نویسی مراسم افتتاحیه جشنواره کودک۲۷ ادامه یافت.
به گزارش ستاد خبری بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، حجت الله اسوبی در سخنانی بر اهمیت سینمای کودک تاکید کرد.
ایوبی: زمانی که بچه بودیم خوشبخت‌تر بودیم چون فیلم‌های بهتری می‌دیدیم
رئیس سازمان سینمایی در افتتاحیه جشنواره فیلم کودک ۲۷ با درخواست از سینماگران برای ساخت فیلم خوب و وعده حمایت از همه سینماگران کودک و نوجوان، گفت: زمانی که بچه بودیم خوشبخت‌تر بودیم چون فیلم‌های بهتری می‌دیدیم.
به گزارش ستاد خبری بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، در بخش دیگر آئین افتتاحیه معلولان آرام دل برای اجرای برنامه به روی سن آمدند که با تشویق بچه‌های حاضر در سالن و سر دادن شعار «بچه‌ها دوستتان داریم» خطاب به بچه‌های معلول همراه بود. پس از اجرای هماهنگ و پراحساس این گروه، این گروه با تشویق ایستاده حاضران در سالن، صحنه را ترک کردند.
در ادامه فتیلیه‌ای‌ها با بیان شعار جشنواره(دفاع از حقوق کودکان درگیر جنگ)، دکلمه‌ای را اجرا کردند که با پخش کلیپی از کودکان آواره و جنگ‌زده دنیا به ویژه جنگ سوریه همراه بود.
ایوبی: جهان بدون اصفهان جهان غیر قابل تصوری است
در ادامه آئین افتتاحیه، حجت‌الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی با حضور در پشت تریبون گفت: همه ما می‌دانیم که جهان بدون اصفهان جهان غیر قابل تصوری است. نصف جهان و از دیدگاه بسیار کل جهان است. خوشحالم از اینکه جشنواره کودک در اصفهان برگزار می‌شود.
وی ضمن تشکر از برگزارکنندگان جشنواره خطاب به کودکان گفت: می‌خواهم از کودکان درخواست کنم از این به بعد تصمیم بگیرند سالی یکبار به سینما بروند و خانواده‌شان را به همراه ببرند تا تعداد ورودی سینما از ۱۰ میلیون به ۷۰ میلیون برسد تا مشکل سینما حل شود.
وی در ادامه تاکید کرد: از کارگردانان و تهیه کنندگان درخواست می‌کنم و خود نیز در راه یاریشان می‌کنم تا فیلم خوب برای کودکان بسازند.
رئیس سازمان سینمایی در ادامه سخنانش به کودکی نسل خود اشاره کرد و گفت: زمانی که بچه بودیم، نسل ما خوشبخت‌تر بود زیرا فیلم‌های بهتری در روزگار ما ساخته می‌شد. امیدوارم این جشنواره وسیله‌ای باشد تا فرزندان ما سینما رفتن، فیلم دیدن و فیلم فهمیدن را بیاموزند. جشنواره بستری است که به کودکان فیلم دیدن را بیاموزیم.
ایوبی در بخش دیگری از سخنانش گفت: این دوره از جشنواره که به نام پیامبر اعظم پیام آور صلح مزین است، بتواند بیش از همه روزگاران عشق، محبت و صلح پیامبر را به کودکان بیاموزد تا به عنوان پیام آوران رحمت پرچم صلح را در جهان به اهتزاز درآوریم.
وی در خاتمه سخنانش گفت: آرزوی توفیق و خشنودی دارم برای تمام کسانی که زحمت کشیدند تا لبخند بر لبان کودکان این استان بنشیند دارم.

بزرگداشت ناصر طهماسب صدای ماندگار سینما و تلویزیون
چهارمین بزرگداشت جشنواره بیست و هفتم به تجلیل از ناصر طهماسب دوبلور پیشکسوت عرصه سینما و تلویزیون اختصاص یافت.
طهماسب دوبله بسیاری از کارتون‌های دوران کودکی ما را برعهده داشته و صدای خاص و متمایز او سبب شده بسیاری از نقشهای ماندگار سینما و کارتون‌های دوران کودکی ما با صدای این بزرگمرد عرصه دوبله عجین باشد. به عنوان نمونه می‌توان از صدای ماندگار این استاد بر شخصیت یوگی در مجموعه کارتون‌های یوگی و دوستان اشاره کرد. طهماسب با حضور برروی سن برای سینمای کودک آرزو کرد تا تعداد فیلم‌هایی که برای کودکان ساخته می‌شود افزایش یابد.
او در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: در مقدمه کتاب شازده کوچولو آمده است این کتاب برای کودکان و بزرگسالان نوشته شده است و من خواندن این کتاب را به همه توصیه می‌کنم. بزرگسالان باید بدانند بچه‌ها ما را نگاه می‌کنند و باید مراقب رفتارمان باشیم.
برای ارایه لوح تقدیر و جایزه این هنرمند احمد می‌رعلایی همراه دو نماینده مجلس شورای اسلامی روی سن آمدند. دبیر جشنواره با اطلاع رسانی در مورد تشکیل کمیسیون کودک و نوجوان در مجلس شورای اسلامی به حضار گفت: دکتر قاسم جعفری نماینده بجنورد و علیرضا توکلی نماینده بافق و محمد دهقانی نماینده طرقبه به صورت خودجوش این کمیسیون را تشکیل دادند و امیدواریم قدم‌های موثری برای این گروه سنی در مجلس شورای اسلامی برداشته شود.
جعفری نماینده بجنورد با حضور بر روی صحنه گفت: من به نمایندگی از نمایندگان خانه ملت می‌گویم مجلس به فکر همه شما کودکان و نوجوان است و دست همه کسانی که در این مسیر خانه ملت را یاری می‌کنند می‌فشاریم.
سیداحمد می‌رعلایی در ادامه گفت: امیدوارم نمایندگان مجلس سینمای ایران را هم حمایت کنند چراکه بودجه سینما بسیار کم است و با حمایت مجلس و دولت سینماگران می‌توانند در ساخت فیلم برای کودکان بردارند.

اهدای جوایز بخش فیلمنامه‌نویسی
در ادامه مراسم و پس از هنرنمایی گروه موسیقی و گروه فیتیله، هیئت داوران چهارمین مسابقه فیلمنامه نویسی کودک و نوجوان به همراه امیرشهاب رضویان، جلیل فرجاد، ابراهیم فروزش و شهیدی دبیر اجرایی جشنواره روی صحنه برای اهداء جایزه آمدند.
در این بخش دیپلم افتخار و جایزه نقدی به طرح برگزیده «رهایی از GTA» نیاز اسماعیل‌پور، نازنین اسماعیل‌پور گلنار رضوی و میلاد باقری اهداء شد و پروانه زرین و جایزه نقدی به فیلمنامه «قول» نوشته حسن بیانلو اهداء شد. همچنین فیلمنامه‌های فرار اسبی(عباس مرادیان)، داداشی و ساحل لیز(نجیبه نعمتی)، تابستان سام(آناهیتا مستاجران)، بچه‌های امروز(فهیمه نادری فرد) و ترس بازی(پریسا پروین نیا و بیتا شباهنگ) برنده دیپلم افتخار و جایزه نقدی جشنواره شدند.
بزرگداشت دنیا فنی‌زاده و ابراهیم فروزش، عکس یادگاری هنرمندان سینمای ایران و مراسم آتش بازی، سکانس پایانی افتتاحیه جشنواره کودک را رقم زدند.
فنی‌زاده: امیدوارم لبخندی بر لبان شما نشانده باشم
به گزارش ستاد خبری بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، بزرگداشت پنجم جشنواره بیست و هفتم بین‌المللی فیلم کودک و نوجوان در آیین افتتاحیه به عروسک گردان کلاه قرمزی اختصاص یافت. این بخش با سخنان فاطمه معتمد آریا و حمید جبلی در توصیف دنیا فنی‌زاده در قالب یک گزارش همراه شد. معتمد آریا در این کلیپ گفت: دنیا فنی‌زاده نگین اصلی عروسک‌های ایران و در دنیای عروسک‌ها یگانه است.
حمید جبلی او را آرتیست اصلی عروسک‌های ایران معرفی کرد که به همه آن‌ها جان بخشیده است، جای چندین آرتیست سینما کار کرده ولی برای خیلی‌ها نا‌شناس باقی مانده است. پخش این کلیپ با تشویق فراوان کودکان و خردسالان داخل سالن و ابراز احساسات آنان همراه بود.
برای اهدای جایزه این بخش از فریال بهزاد، رابعه مدنی، بهنوش طباطبایی، محمدرضا شیرخانلو و سیداحمدمیرعلایی دبیر جشنواره دعوت شد تا روی صحنه بیایند.
فنی‌زاده پس از دریافت جایزه و تندیس جشنواره گفت خیلی از بابت این بزرگداشت خوشحالم اما مثل اینکه عروسک گردان خوبی نبودم چون ۲۸ سال پشت عروسک قایم شدم تا بالاخره پیدایم کردند! بچه‌های دیروز و امروز را خیلی دوست دارم. امیدوارم کاری کرده باشم تا لبخند بر لبان همه شما بنشیند.
بزرگداشت ابراهیم فروزش فیلمساز باسابقه سینمای کودک
در ادامه دبیرجشنواره از ابراهیم فروزش به عنوان سینماگری که سال‌ها در عرصه سینمای کودک و نوجوان فعالیت کرده دعوت کرد تا روی صحنه بیاید و درباره فروزش گفت: ایشان از هنرمندانی است که هنرمندانه و عاشقانه به سینمای کودک عشق می‌ورزد و بی‌سر و صدا کار انجام می‌دهد. هرجا که اسم کودک و نوجوان می‌آید نام ایشان به چشم می‌خورد. او نام آور سینمای کودک ایران و جهان است.
وی در ادامه گفت: تندیس جشنواره بیست و هفتم به دلیل اخلاق و منش ایشان به ابراهیم فروزش تعلق می‌گیرد.

خبر خوش ایوبی و عکس یادگاری و آتش بازی و پایان مراسم
حجت الله ایوبی ریس سازمان سینمایی به همراه همکاران و تمام هنرمندان حاضر در سالن برای بخش پایانی مراسم روی صحنه آمدند.. حجت الله ایوبی در این بخش به حاضران اطلاع داد که بالاخره امروز مجمع عمومی خانه سینما تشکیل جلسه داد و این خار از پای سینمای ایران درآمد!
در خاتمه مراسم همه هنرمندان حاضر و برگزیدگان افتتاحیه در کنار حجت‌الله ایوبی عکسی به یادگار گرفتند.
آئین افتتاحیه بییست هفتمین جشنواره با حضور هنرمندان تقدیر شده برروی سن و خواندن سرودی در وصف ایران توسط گروه فیتیله به پایان نزدیک شد. این درحالی بود که در لحظات پایانی می‌رفرخ هاشمیان بازیگر نقش علی در فیلم سینمایی بچه‌های آسمان به کارگردانی مجید مجیدی به جمع هنرمندان اضافه شد و مورد تشویق قرار گرفت. همچنین برای شادی روح مرحوم محرم بسیم که قرار بود از وی نیز در این جشنواره تقدیر شود صلواتی ختم شد.
مدعوین و حاضران در افتتاحیه جشنواره در حالی ورزشگاه گل نرگس را ترک کردند که فضا و آسمان ورزشگاه را پروانه‌های کاغذی پر کرده بود، طنین صدای سامی یوسف در وصف پیامبر اکرم(ص) و مراسم آتش بازی در محوطه باز ورزشگاه گل نرگس، آخرین سکانس مراسم افتتاحیه جشنواره بود.
این مراسم که از ساعت ۱۹ آغاز شده بود، با سرعت جالب توجه و شور و هیجان ناشی از حضور کودکان و هنرمندان و اجرای قوی گروه فیتیله و کارگردانی مناسب، رأس ساعت ۲۱:۴۵ به پایان رسید.

۲۷ حاشیه از افتتاحیه جشنواره فیلم کودک ۲۷
مراسم افتتاحیه بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، مملو از حاشیه‌های جذاب بود.
به گزارش ستاد خبری بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، برگزاری افتتاحیه تازه‌ترین دوره جشنواره کودک، به رسم همیشگی این برنامه‌ها با حواشی همراه بود. این شما و این حاشیه‌های ما از افتتاحیه جشنواره بیست و هفتم کودکان و نوجوانان.

۱
قبل از شروع مراسم، کودکان حاضر در سالن شعارهایی را در حمایت از جشنواره و اصفهان سر دادند تا وحدت خود را در ادامه مراسم تمرین کنند. شروع مراسم نیز با شمارش دست‌جمعی کودکان قرمز و آبی از عدد ۱ تا عدد ۲۷ همراه شد. وقتی عدد ۲۷ خوانده شد پرده مراسم کنار رفت و مراسم رسما آغاز شد.

۲
اجرای گروه فیتیله‌ای‌ها از ابتدا تا پایان مراسم قوی و یکدست بود و یکی از بهترین اجراهای جشنواره‌ای را رقم زد.

۳
پرچم محمد رسول‌الله در گوشه‌ای از دکور جلب توجه می‌کرد. بخش بالایی دکور بر اساس المان‌های سنتی پوس‌تر جشنواره طراحی شده بود و بخش پایینی سالن نیز جلوه‌گاه افراد و بخش‌های مختلفی بود که به صورت نماهنگ پخش می‌شدند. دکور مراسم نیز از ویژگی‌های آن بود.

۴
نکته جالب توجه اجرای فانتزی مراسم بود که این افتتاحیه را از خشک بودن رهانید و به آن حال و هوایی کودکانه داد. از ایده تریبون متحرک این سن تا موسیقی‌هایی که در جای جای مراسم و بسته به حال و هوای هر بخش مورد استفاده قرار می‌گرفت از این تفکر ناشی می‌شد.

۵
وقتی فیتیله‌ای‌ها بر اساس رسم مرسوم خود حاضران در سالن و بچه‌ها را به انجام حرکات مشهور فیتیله‌ای‌ها فراخواندند، مدیران حاضر در سالن‌ هم آن‌ها را همراهی کردند که این صحنه‌ها از دید دوربین حاضر در سالن و نیز از دید عکاسان رسانه‌ها پنهان نماند!

۶
حضور کودکان معلول جسمی حرکتی ناشنوا و نابینا که با صندلی چرخدار در مراسم حاضر بودند و توسط انجمن خیریه آسوده ماوا به مراسم دعوت شده بودند، جالب به نظر می‌رسید. چهار تن از این کودکان در بخش داوری جشنواره حاضر شدند که در ادامه برنامه، جمعی از آن‌ها در قالب یک گروه سرود میهمانان را می‌ه‌مان اجرای زنده خود کردند.

۷
وقتی کودکان معلول برای اجرای سرود روی سن حاضر شدند، کودکان قرمز و آبی حاضر در سالن با شعار بچه‌ها دوستتون داریم آن‌ها را مورد تشویق قرار دادند.

۸
در بخش جایگاه خبرنگاران در حالی که برچسب‌های ویژه خبرنگاران از روی صندلی‌ها برداشته شد اما استقرار اهالی رسانه منظم‌تر از سال‌های گذشته بود. یکی از نکات مهم این مراسم حضور داوران و خبرنگاران کودک در ردیف‌های ابتدایی سالن و حتی جلو‌تر از میهمانان ویژه این مراسم بود.

۹
استقبال مردم از این مراسم بسیار زیاد بود به شکلی که دوستداران سینما از هر سنی به همراه کودکانشان پای مراسم افتتاحیه نشستند و تعدادی از آن‌ها با توجه به جمعیت داخل سالن پشت درب‌های بسته سالن ماندند و مراسم را پیگیری کردند. ورود به سالن با وجود اینکه مراسم آغاز شده بود همچنان ادامه داشت.

۱۰
حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی در دقایق ابتدایی مراسم به همراه سید احمد می‌رعلایی دبیر جشنواره و مدیران مراکز مختلف از جمله محمد احسانی معاونت آثار سینمایی محمد مهدی طباطبایی‌نژاد مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی وارد سالن شد.

۱۱
پرچم‌های جشنواره کودک در اختیار کودکان حاضر در سالن قرار گرفت و برافراشته شدن این پرچم‌ها در دست کودکان در تمام لحظات؛ برگزاری شکوه خاصی به این افتتاحیه داده بود.

۱۲
در طول مراسم و در میان نماهنگ‌ها و کلیپ‌های آماده شده برای بزرگداشت‌های مختلف، ترانه‌های گوناگون توسط گروه فیتیله‌ای‌ها به اجرا درمی‌آمد که تشویق کودکان داور و خبرنگار و سایر کودکان حاضر در جمع، حال و هوایی شاد و استثنایی را در این مراسم رقم زد.

۱۳
با اینکه حدود دو ساعت از آغاز مراسم گذشته بود اما سالن برگزاری مراسم همچنان شلوغ بود. در بخش تقدیر از ناصر طهماسب وی روی صحنه آمد و با صدای خاص جاودان خود با می‌ه‌مان سخن گفت در همین بخش سید احمد می‌رعلایی از تشکیل فراکسیون ویژه کودک و نوجوان در مجلس خبر داد و از نمایندگان مجلس دعوت کرد تا به روی صحنه بیایند.

۱۴
در آخرین بزرگداشت از دنیا فنی‌زاده عروسک گردان عروسک محبوب کلاه قرمزی تقدیر به عمل آمد که با پخش شدن کلیپ مربوط به این بخش و حضور کلاه قرمزی در آن تشویق بی‌امان کودکان همراه با خوشحالی وصف ناپذیر آنان همراه بود سپس در جریان همین کلیپ تصویر فاطمه معتمد آریا تشویق‌ها دو چندان شد.

۱۵
در کلیپ آماده شده برای بزرگداشت فنی‌زاده، فاطمه معتمدآریا گفت: اگر کسی پشت یک عروسک نباشد تفاوت آن عروسک با عروسک پشت وی‌ترین مشخص نمی‌شود. در این کلیپ حمید جبلی نیز لحظاتی درباره قدرت کار دنیا فنی‌زاده گفت: او عروسک‌گردانی است که عروسک را زنده و باورکردنی می‌کند. در بخشی از این بزرگداشت از محمدرضا شیرخانلو بازیگر خردسال فیلم دهلیز دعوت شد تا به روی صحنه بیاید که او هم با تشویق‌های مکرر میهمانان مواجه شد.

۱۶
قدرت‌الله ایزدی(آقا رشید) با بیشترین تشویق مواجه شد. او در حین صحبت‌هایش، گفت: وقتی به من گفتند می‌خواهیم مراسم بزرگداشت تو را در این دوره جشنواره برگزار کنیم، من پرسیدم از من بهتر و قشنگ‌تر و قدبلند‌تر نبود، با بغض جملات خود را ادا کرد.

۱۷
«مهدی باقربیگی» که برای اهدای جایزه در یکی از بخش‌ها روی سن رفته بود از حاضران در سالن خواست تا برای آمرزش روح بی‌بی مهربان سینمای کودک(زنده یاد پرویندخت یزدانیان) فاتحه و صلوات بفرستند.

۱۸
احمد می‌رعلایی به شکل پیش بینی نشده از ابراهیم فروزش دعوت کرد تا به روی صحنه بیاید و از همه حاضران خواست به احترام او بایستند. همه ایستاده به تشویق وی پرداختند. می‌رعلایی سپس از حجت الله ایوبی هم دعوت کرد تا روی صحنه بیاید. می‌رعلایی گفت: تندیس آقای فروزش در قلب من است و تندیس دنیا فنی‌زاده را که لحظاتی پیش به او اهداء شده بود، از وی قرض گرفت تا فروزش بتواند با آن عکسی به یادگار بگیرد.

۱۹
در انتهای مراسم از امیر فرخ هاشمیان بازیگر فیلم‌های بچه‌های آسمان نام برده شد که در سالن حاضر بود و باعثتشویق میهمانان شد و سپس از مرحوم محرم بسیم با ذکر صلوات یاد شد.

۲۰
در بخش پایانی مراسم تمام هنرمندان و مسئولان حاضر در مراسم روی صحنه آمدند و به همراه دنیا فنی‌زاده و ابراهیم فروزش عکس یادگاری گرفتند. ترانه ایران اجرا شد و همه ایستاده به تشویق پرداختند.

۲۱
جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان با ترکاندن بمب‌های شادی و آتش بازی در زمین چمن مجاور سالن گل نرگس به طور رسمی افتتاح شد.

۲۲
حمید فرخ‌نژاد از جمله هنرمندانی بود که در سالن افتتاحیه حاضر بود و آخر مراسم با مهربانی و حوصله با کودکان عکس یادگاری می‌انداخت.

۲۳
حضور حجت‌الله ایوبی در افتتاحیه بیست و هفتمین جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان، به نوعی اولین حضور این مدیر سینمایی و معاونانش در یک مراسم جدی سینمایی به شمار می‌رفت. او در بخشی از این مراسم قطعه شعری درباب اصفهان و اصفهانی‌ها خواند که در بخشیی دیگر از مراسم امیرشهاب رضویان از او خواست تا با خواندن ادامه شعر، این توصیف را کامل کند. ایوبی در بخش انتهایی مراسم این مسئله را به خستگی بیش از حد خود مربوط دانست و بیت شعر دیگری را به مردم اصفهان تقدیم کرد تا نشان دهد تا چه حد بر ادبیات تسلط دارد.

۲۴
در این مراسم احمدمیرعلایی از همه خواست تا برای وحدت و دوستی بین اهالی سینمای ایران دعا کنند و حجت‌الله ایوبی هم در انتهای مراسم از خبر برگزاری مجمع عمومی خانه سینما همزمان با افتتاحیه این جشنواره به عنوان «کشیده شدن خار از پای سینمای ایران» یاد کرد.

۲۵
تصنیف محمد رسول الله با صدای سامی یوسف سالن را ترک کردند. قدرت الله ایزدی(آقا رشید) هنرمند اصفهانی در جمع دوستداران خود و چند تن از کودکان معلول انجمن خیریه قرارگرفت و طرفداران وی به خوش و بش با او پرداختند و او با این کودکان عکس یادگاری گرفت. سپس به گفت‌و‌گو با خبرنگاران پرداخت.
۲۶

در گوشه دیگری از سالن خبرنگاران با ناصر طهماسب به گفت‌و‌گو می‌پرداختند و دوستداران وی گرد او جمع شدند و عکس به یادگار می‌گرفتند.

۲۷
احمد میرعلایی از حواشی پایانی بی‌نصیب نبود و پس از گفت‌و‌گو در جمع خبرنگاران به میان کودکان معلول رفت و بر آن‌ها دست محبت کشید و با آن‌ها به همراه هنرمند اصفهانی قدرت الله ایزدی، عکس یادگاری گرفت.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز