دژپسند در حاشیه جلسه هیات دولت:
عوامل تحریککننده بازار بورس را اجرایی کردهایم

وزیر اقتصاد و امور دارایی در حاشیه جلسه هیات دولت به تشریح شرایط اقتصادی کشور و همچنین وضعیت بازار سرمایه پرداخت.
به گزارش خبرنگار ایلنا، فرهاد دژپسند در حاشیه جلسه هیات دولت درباره وضعیت بورس و اثرگذاری مباحث روانی بر این بازار اظهار داشت: طبیعتاً بازار سهام یک روندی را دارد که با نوع تصمیمهایی که در شورای عالی بورس گرفتهایم و یک سری از عواملی که محرک تقاضا هستند را به جریان انداخته و تحریک کردهایم؛، از این به بعد شرایط باتداوم داشته و پایدار باشد. از سوی دیگر ما آمادگی داریم در شرایطی که این پایداری ادامه پیدا کند، با "عرضه اولیه"ها یک ثبات مستمر را ایجاد کنیم. از جانب ما عوامل و زمینهها وجود دارد.
وی افزود: اما نخست اینکه از همه کسانی که خواهند در زمینه بازار سرمایه اظهار نظر کنند میخواهیم که با دقت و رعایت حواشی این کار را انجام دهند، دوم اینکه سهامداران به ویژه سهامداران حقیقی خیلی دقت کنند که بسیاری از مباحث را نباید در تحلیلهای خود قرار دهند؛ یعنی اینکه هر کسی اظهارنظری کرد آن را نپذیرند بلکه موضوع را در دستگاه تحلیلی خود قرار داده و مورد مشاوره و مطالعه قرار دهند و بعد معاملات خود را بر این اساس و با عمق بیشتری تنظیم کند.
وزیر اقتصاد درباره تاثیر درامدهای حاصل از مالیات در بودجه سال آینده، گفت خوشبختانه در سال گذشته کمتر و امسال بیشتر به سمت بودجه بدون نفت پیش رفتیم که اتکا و وابستگی آن به نفت بسیار کم است و امیدواریم که این روند تداوم پیدا کند.
وی با بیان اینکه در بودجه ۱۴۰۰ مالیات نقش محوری خواهد داشت، ادامه داد: باید تلاش کنیم درآمد مالیاتی در بودجه سهم بیشتری داشته باشد، اما شرایط اقتصادی و همچنین شدت تحریمها را نیز در نظر میگیریم که امیدواریم اوایل سال آینده به این شدت وجود نداشته باشد و همچنین امیدواریم موضوع کرونا تا پایان با توجه به تهیه و تولید واکسنها کاهش پیدا کرده و مدیرت شود تا از آثار مثبت کاهش و نقش کرونا بهرهمند شویم و بتوانیم درآمدهای مالیاتی را به گونهای اخذ کنیم که نقش محوری در بودجه داشته باشد اما اظهار نظر قطعی در مالیات در بودجه سال آینده تا نهم آذر ماه ارائه میدهیم.
وی درباره افزایش نهاده های دامی و کم کاری دولت در ترخیص کالاها تصریح کرد: از همه فعالان و صاحبنظران خواهش میکنم که در اظهارنظرها رعایت انصاف کنند برای اینکه هر دستگاه تحلیلی که بخواهد منصفانه به موضوع نگاه کند میبیند که دولت هیچ سودی از این کار نمیبرد؛ اگر کالا در گمرک بماند هم وارد کننده و هم دولت به واسطه اینکه ممکن است بازار دچار کمبود عرضه شود، اذیت میشوند.
دژپسند اضافه کرد: بسیاری از این کالاهای وارداتی، مواد اولیه، قطعات یدکی و کالای ضروری هستند و خودمان لحظه شماری میکنیم برای ترخیص آنها، اما یک اشتباه همیشه اتفاق میافتد و این است که کالاهایی که در بنادر هستند نیز به عنوان گمرکات تلقی میشوند در حالی که کالاهای جز گمرکات محسوب میشوند که اظهار گمرکی صورت گرفته باشد، یعنی بعد از اظهار گمرکی در ثبت ترخیص قرار میگیرد؛ آنهایی که در بنادر و پایانه ها قرار دارند یا به دنبال مشکل ثبت سفارش و یا ارز هستند که این دیگر مشکل گمرکی نیست.
وی تصریح کرد: حتماً دولت در مصوبات اخیر و همچنین وزارت صمت و گمرکات جمهوری اسلامی دنبال این هستند که در اولین فرصت و با سرعت بسیار بالا نسبت به کارهایی که در گمرکات قرار دارند، اقدام شود.