در نشست خبری چهار اقلیت مذهبی مطرح شد؛
محکومیت اقدام رئیسجمهور فرانسه به دلیل حمایت از توهین به پیامبر اسلام و دعوت او به عذرخواهی از مسلمانان/آزادی نباید عامل توهین به ادیان و شخصیت های مقدس شود
سران اقلیت های دینی از آشوریان، ارامنه، یهودی ها و زرتشتی ها در نشست خبری خود در تهران اظهارات توهین آمیز رییس جمهور فرانسه نسبت به پیامبر گرامی اسلام را محکوم کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری مشترک سران اقلیتهای دینی از آشوریان، ارامنه، یهودیها و زرتشتیها در محکومیت توهین رسانه های غربی و به ویژه رئیس جمهور فرانسه به ساحت پیامبر گرامی اسلام(ص) عصر روز جمعه ۹ آبان به ابتکار کلیسای شرق آشوری تهران در محل این کلیسا برگزار شد.
در ابتدای این نشست مارنرسای بنیامین اسقف کلیسای شرق آشوری ایران با گرامیداشت یاد امام(ره) و شهدا و همچنین آرزوی سلامتی برای مقام معظم رهبری، گفت: فرارسیدن ۱۷ ربیعالاول سالروز میلاد رسول گرامی اسلام را به مسلمانان جهان تبریک میگویم.
وی در ادامه با اشاره به آیاتی از عهد عتیق که در ابتدای سخنان خود تلاوت کرده بود، اظهار داشت: چه زیبا و دلپسند است که مومنان دور هم جمع شوند مانند امروز که روحانیون مذاهب و ادیان مختلف برای یک اقدام زیبا و درست در کنار یکدیگر جمع شدهایم.
کشیش بنیامین در ادامه اظهار داشت: ۱۰ سال پیش یک فرد کشیش نما اقدام به توهین به کتاب مقدس مسلمانان کرد و گفت که قرآن سوزی کنید. این حرکتی شنیع و زشت بود که از سوی او انجام شد. اما در همان زمان رهبر کلیسای شرق آشوری به ایران تشریف آورده بودند، گفتند که شاید بتوان کتابی را سوزاند اما اندیشه را نه و همینطور نماینده وقت آشوریان در مجلس هم این اقدام را محکوم کرد.
اسقف کلیسای شرق آشوری ایران در ادامه سخنان خود گفت: اخیراً شاهد این بودیم که نشریه فرانسوی اقدام به انتشار مطلبی موهن نسبت به پیامبر اسلام کرد و یک مقام رسمی سیاسی که رهبر و منتخب مردم است از این اقدام حمایت کرد و اظهارات نادرستی را به زبان آورد.
وی ادامه داد: این توهین تنها بر علیه مسلمانان نبود بلکه بر همه انسان ها و همه ادیان توحیدی و همه انسانهای آزاده روا داشته شده است. این حرکت زشتی بود که از رییس جمهور یک کشور سر زد و همه دنیا را آشوب کشید.
کشیش بنیامین در پایان سخنان خود، بیان داشت: آیا این آزادی و میوه آزادی است که از آزادی سواستفاده کنیم؟ آزادی برای پیشرفت و رشد بشریت است یا برای تخریب و توهین؟ باید توجه داشته باشیم که انسان آزادی مطلق ندارد بلکه آزادی انسان نسبی است، انسان تا جایی آزاد است که اعتقاد دیگران را محترم شمارد.
توهین به افراد عادی هم مجاز نیست چه رسد به پیامبر گرامی اسلام که مورد احترام همه ادیان است
در ادامه این نشست یونس حمامی لالهزار، خاخام اعظم جامعه کلیمیان تهران، در سخنانی گفت: ویژگی مهم و مشترک میان ادیان ابراهیمی دوستی و محبت است. ما ادیان ابراهیمی خود را منتسب به حضرت ابراهیم میدانیم و باید به این توجه داشته باشیم که شیوه برخورد ایشان حتی با بت پرستان نیز از راه دوستی و محبت بود.
وی ادامه داد: انسان به صرف انسان بودنش باارزش است چرا که شمهای از وجود الهی را در خود امانت دارد و با ارزشتر از آن اینکه خداوند این محبت خود را به انسان بیان کرده و اطلاع داده است، به همین خاطر هر فردی در جایگاه خود با ارزش است. با توجه به این مساله باید بدانیم که حتی به افراد عادی هم نباید توهین کنیم چه رسد به پیامبر اسلام که مورد احترام یک جمعیت بزرگی از انسان ها است. به ویژه که در جایگاه ادیان توحیدی حفظ حرمت انسانی بسیار مورد تأکید واقع شده است. کسی که به دیگران احترام میگذارد نسبت به خدا هم حقشناس و سپاسگزار خواهد بود.
حمامی لالهزار در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مسلماً این سخنانی که به اسم آزادی بیان میشود مورد پذیرش هیچکس نیست. آزادی چارچوب و حدود مشخص دارد و این در حدی است که به دیگران آسیبی نرسد. اگر میخواهیم به خودمان و آیین ما توهین نشود حق نداریم به دیگران و آیین آنها اهانت کنیم.
وی افزود: میگویند قانون اساسی فرانسه بر اساس آزادی است، در اینجا جا دارد از قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران یاد کنیم که اقلیتهای مذهبی در آن محترم شمرده شدهاند و در شئون شخصی زندگی خود آزاد هستند.
خاخام اعظم کلیمیان تهران در پایان سخنان خود گفت: این توهین از دیدگاه ما پسندیده نیست و خدا را شکر میکنیم که یهودیان ۲۷۰۰ سال و ادیان دیگر هم بعد از آن در این کشور حضور داشتهاند اما همواره به صلح و دستی در کنار یکدیگر بودهاند.
حاج قاسم سلیمانی از مسیحیان سوریه و عراق در برابر تکفیری ها حفاظت کرد
در ادامه این نشست کشیش گریگوریس نرسیسیان نماینده عالیجناب اسقف اعظم سبوه سرکیسیان خلیفه ارامنه تهران طی سخنانی با بیان اینکه احترام به عقاید و سنت های یکدیگر اصل مهمی در اعتقادات ما است، گفت: اگر احترام به عقاید و سنت های یکدیگر را محترم شماریم، صلح فراگیر خواهد شد اما اگر نسبت به این اصل مهم بیتوجهی کرده و همدیگر را مورد ستم قرار دهیم، صلح و آرامش پایدار نخواهد بود.
وی با بیان اینکه آزادی محدود است، ادامه داد: آزادی من تاجایی است که آزادی همسایه من را محدود نکند.
کشیش نرسیسیان در ادامه با اشاره به اهمیت آزادی مسیحیان در دیدگاه بنیانگذار جمهوری اسلامی، بیان داشت: در همان فرانسه گروهی از ارامنه نزد امام خمینی رفتند و گفتند بعد از پیروزی انقلاب وضعیت مسیحیان چگونه خواهد بود، امام(ره) گفت آن ها برادران و خواهران ما هستند و هیچکس حق تعدی به آن ها را ندارد. همچنین مقام معظم رهبری در همان زمان که نسبت به قرآن بیاحترامی شد گفتند که «حساب مسیحیان ایران از اهانت کنندگان جدا است».
وی افزود: مسیحیان ایرانی جز جدا نشدنی ایران هستند و هرگز به هیچ دینی توهین نکرده و نخواهند کرد.
نماینده اسقف اعظم خلیفهگری ارامنه تهران در ادامه سخنان خود به دفاع شهید سلیمانی از مسیحیان کشور های منطقه در برابر تکفیری ها اشاره کرد و ابراز داشت: درود و سلام به رهبران و کارگزاران ایران که نه فقط برای آرامش مردم کشور خود فکر کردند بلکه برای مردم منطقه فکر کردند. یکی از آنها حاج قاسم سلیمانی بود که جان خود را برای رهایی و آزادی مردم منطقه فدا کرد. ایشان از مسیحیان سوریه و عراق در برابر تکفیری ها حفاظت کردند.
در ادامه این نشست پیام رسمی موبد دکتر اردشیر خورشیدیان رییس انجمن موبدان تهران، بالاترین مرجع دینی زرتشتی به منظور اعتراض به اظهارات رئیس جمهور فرانسه قرائت شد.
موبد خورشیدیان که به دلیل بیماری امکان حضور در این نشست را نداشت، در پیام خود خطاب به رییس جمهور فرانسه نوشت: حقوق بشر حق خدادادی طبیعی و سرشتی انسان ها است، در درازای تاریخ همه پیامبران از سوی یک خدای یکتا برگزیده شدهاند تا انسان ها را به سوی اندیشه، گفتار و اعمال نیک و سعادتمندی رهنمون سازند.
وی ادامه داد: در قانون اساسی فرانسه هر شهروند آزادی دارد، اما این به گونهای است که آزادی فردی او به آزادی شهروندان دیگر زیان وارد ننماید.
خورشیدیان در ادامه خطاب به رییس جمهور فرانسه، نوشت: در جایگاه یک روحانی زرتشتی از شما انتظار دارم که از این سخنان دست برداشته و به گونه رسمی از این سخنان پوزش بطلبید و رسماً از همه مسلمانان جهان عذرخواهی نموده و آنان را احترام نمایید و بیش از این افکار عمومی جهانیان را برعلیه خود تحریک نکنید.
در پایان این نشست بیانیه مشترکی میان اقلیت های مذهبی حاضر نشست توسط رهبران مذهبی حاضر امضا و قرائت شد.