ابطحی در گفتوگو با ایلنا تشریح کرد؛
جزییات جلسه اخیر مجمع روحانیون مبارز درباره انتخابات ۱۴۰۰
عضو مجمع روحانیون مبارز جزییات جلسات اخیر مجمع روحانیون مبارز درخصوص انتخابات و همچنین تشکیل کمیته انتخاباتی این تشکل سیاسی اصلاح طلب را تشریح کرد.
محمدعلی ابطحی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص آخرین فعالیتهای مجمع روحانیون مبارز، روند جلسات و تصمیمگیری آنها درخصوص انتخابات، گفت: مجمع روحانیون مبارز به صورت دو هفته یکبار جلسات ثابت خود را همواره برگزار میکند، این جلسات تا پیش شیوع کرونا حضوری بود و حتی تا مدتی بعد از آن هم با رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک برگزار میشد اما با شدت پیدا کردن شیوع کوئید۱۹ بنا بر این شد که جلسات به صورت برگزار و دنبال شود.
عضو مجمع روحانیون مبارز ادامه داد: مساله انتخابات از چند جلسه قبل مطرح بود، البته نه به صورت جاری که اکنون بحث آن وجود دارد و یا موضوع بحث هم شرکت در انتخابات یا معرفی کاندیدا باشد، بلکه بیشتر از همه حساسیتی نسبت به اصل انتخاب کردن و حقوق مدنی مردم و تحقق جمهوریت بود که اعضا احساس میکردند که جمهوریت نظام دچار یک آفت شدید شده است.
ابطحی در ادامه با اشاره به آسیب های وارد آمده بر جمهوریت نظام، اظهار داشت: این آسیب به جمهوریت فراتر از انتخابات در این دوره یا دوره قبل است و باید به این مساله یک توجه ویژهای شود که برگزاری انتخابات با مشارکت بالای مردم بر مبنای قانون اساسی است که زیبنده نظام جمهوری اسلامی است.
وی افزود: مجموعه دیدگاه ها این بود که این مسئله در طول این ایام دچار خلل شده و بخش جمهوریت دچار آسیب فراوان شده است، لذا لازم است که مجمع روحانیون مبارز به عنوان یک مجموعه فعال در عرصه سیاست دیدگاه خود را نسبت به اصل انتخاب کردن، انتخابات، قدرت انتخابات و توجه به مردم را بازتاب داده و دنبال کند.
عضو مجمع روحانیون مبارز با اشاره به بیانیه اخیر موسوی خوئینیها، بیان داشت: بعد از انتشار بیانیه آیت الله موسوی خوئینیها اگرچه آن بیانیه، بیانیه مجمع نبود اما یک خیز جدیدی این مسئله گرفت و موضوع در جلسات مجمع روحانیون که خود آقای خوئینیها هم در آن حضور داشتند، به صورت جدیتری مطرح شد و اکنون چند جلسه است که در مورد این موضوع صحبت میشود.
وی ادامه داد: از مهمترین نکاتی که در این بحثها مورد اشاره قرار گرفت این بود که اصل انتخاب کردن یک حرکت عمومی است و این باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد، لذا فرزندان امام و انقلاب نباید اجازه دهند که مردم جایگاه اصلی خود را از دست دهند و باید برای این مساله راهکارهایی پیدا کنند.
ابطحی با اشاره به ناامیدی در میان اعضای مجمع روحانیون، گفت: اگرچه در همان جلسه هم مطرح شد که این امیدواری به یک تغییر در روش حاکمیت به چشم نمیخورد اما میتوانستیم این پیشفرض را کنار بگذاریم و بگوییم که میتوان برای احقاق حقوق مردم و زمینهسازی برای حضور مردم فعال بود تا ببینیم که این تصویری که ما اکنون داریم همچنان درست است و یا خیر. به عبارت دیگر باید بسنجیم و ببینیم که مزه انتخابات مجلس یازدهم به مذاق حاکمیت خوش آمده است و برای آینده هم میخواهد همین گونه ادامه دهد یا خیر؟
وی با تاکید بر اینکه یکی از عوامل اصلی افزایش مشارکت در انتخابات این است که مردم احساس کنند که شرکت و حضور آنها در انتخابات موثر است، اظهار کرد: به همین دلیل قرار شد که کمیتهای در مجمع روحانیون مبارز تشکیل شود تا در این کمیته بحثها درخصوص اینکه ما چگونه میتوانیم موانع مشارکت فعال خودمان و جامعه را از سر راه برداریم بحث و بررسی صورت گیرد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در پایان بیان داشت: همه عوامل در اختیار ما نیست، بخش مهم این مساله در دست حاکمیت است و باید ببینیم که چقدر از این حضور استقبال خواهد شد. این مسیری است که باید طی کنیم تا بعد از آن مشخص شود که در انتخابات آینده چه شیوه و مسیری را باید در پیش بگیریم و چه راهکارهایی باید برای ادامه مسیر در نظر گرفته شود.