خبرگزاری کار ایران

روحانی در ستاد ملی مبارزه با کرونا مطرح کرد؛

تعیین جرائم مالی تخلف از پروتکل‌های بهداشتی از ۵۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان

تعیین جرائم مالی تخلف از پروتکل‌های بهداشتی از ۵۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان
کد خبر : ۹۸۰۱۳۵

رئیس‌جمهور در ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: اگر فردی که مبتلا به کرونا شده به محل کار و خانواده‌اش اطلاع ندهد و پروتکل‌ها را رعایت نکند، برای هر بار نقض ۲۰۰ هزار تومان جریمه می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در چهل و نهمین جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا با اشاره به برگزاری مراسم اربعین حسینی گفت: از مردم عزیز و خوبمان تشکر می کنم در این ایام اربعین اباعبدالله الحسین پروتکل‌های بهداشتی را  مراعات کردند.

وی ادامه داد: برای مردم بسیار  مهم بود در مراسم راهپیمایی نجف به کربلا حضور پیدا کنند و زیارتی داشته باشند اما به خاطر پروتکل های بهداشتی که آنها را مکلف کرده بود صرف نظر کردند و زیارت و توجهشان به سالار شهیدان در منازل و مجالسی  با چارچوب پروتکل های بهداشتی برپا شد معطوف کردند.

رئیس دولت دوازدهم بیان کرد:  برای پایان این هفته که ایام رحلت پیامبر عظیم الشأن اسلام و شهادت حضرت مجتبی سلام الله علیها و شهادت مولای ما علی بن موسی الرضاست می‌خواهیم  پروتکل‌ها را رعایت کنند.

وی ادامه داد: امسال پیاده روی به سمت خراسان رضوی مشهد و حرم امام رضا(ع) نداریم و مراسمی که برگزار می شود باید با مراعات همه پروتکل‌ها باشد که قبلا به مردم ابلاغ شده است.

روحانی با اشاره به مصوبات امروز این ستاد گفت: همه ما باید توجه داشته باشیم که عامل اصلی برای فاصله گرفتن از شر این ویروس و ابتلا و مراحل حادی که برای مردم پیش آمده فرهنگ عمومی مردم است.

وی خاطرنشان کرد: این فرهنگ است که می‌تواند ما را حراست کند و  بهداشت بهترین و تنها راه در شرایط فعلی برای مقابله با کرونا است.

رئیس جمهور ادامه داد:  مثلا ما ممکن است با آنفلوانزا هم مواجه شویم اما برای  آن دارو  و امور بهداشتی داریم ولی برای کرونا دارو و واکسنی نداریم و تنها راه توسل به امور بهداشتی است.

رئیس قوه مجریه تاکید کرد: خیلی مهم است که بیمار را سریعا کشف کنیم، راه این است که تست‌هایی که انجام می‌دهیم را گسترش دهیم. به محض اینکه کسی فهمید مبتلا است باید به خانه و محل کارش اطلاع دهد و باید دو هفته در منزل خودش و محلی دیگر در قرنطینه باقی بماند و حق ندارد از قرنطینه خارج شود .

رئیس‌جمهور با بیان این‌که اگر هر کسی تخلف کنند ۲۰۰ هزار تومان جریمه می‌شود، عنوان کرد:  هرگاه فرد مبتلا تخلف کند ۲۰۰ هزار تومان جریمه می‌شود.

وی ادامه داد: ساز و کار هم مشخص است وزارت بهداشت هم مسئول این کار است و این ۲۰۰ هزار تومان به حسابی واریز می‌شود که وزارت بهداشت آن را مشخص کرده و اگر این کار را انجام ندهد به عنوان بدهی شخص محسوب می‌شود.

رئیس قوه مجریه ادامه داد:  روز گذشته با وزیر محترم بهداشت و درمان صحبت و اعلام کردم که آماده‌ایم ۱۰ هزار تست علاوه بر تست‌هایی که روزانه انجام می‌شود اضافه و بودجه‌اش را تامین می‌کنیم.

وی ادامه داد: همچنین برای خریداری تست‌هایی که در کوتاه‌مدت و بسیار آسان جواب می‌دهد بحث و مقرر شد ۱۰۰ میلیون دلار برای کیت‌های خارجی بودجه در نظر گرفته شود.

روحانی تاکید کرد: البته در داخل هم کیت‌هایی در حال ساخت است و با این کیت‌ها قطعا ما یک تحول بزرگ برای تست خواهیم داشت.

وی با تاکید بر این‌که شاید یک عامل اصلی برای اینکه در حال حاضر بتوانیم از این بیماری فاصله بگیریم، مسیر انتقال است، اظهار داشت: ما یک ویروس داریم که افراد جامعه در مقابلش قرار دارند  و یک مسیر انتقال در کنارش که باید از بین برود و یا اگر هم بماند، افراد جامعه باید خودشان را حفظ کنند.

رئیس قوه مجریه ادامه داد:  اینکه ویروس به انسان برسد؛ عاملش خود انسان است، یعنی یک انسان مبتلا است که می‌آید این ویروس را به دیگری منتقل می‌کند حال ممکن است این ویروس روی خودش تاثیرگذار نباشد؛ چراکه ممکن است فرد قوی باشد اما ناقل است و می‌تواند منتقل کند بنابراین بسیار مهم است که این مسیر را قطع کنیم.

رییس جمهور در ادامه به دومین تصمیم اتخاذ شده در جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا اشاره کرد و اظهار داشت: مسئله دومی که بحث امروز ما بود، مساله الزام استفاده از ماسک بود که همه افراد جامعه در اجتماعاتی که حضور پیدا می‌کنند یا وقتی که از منزل خارج می‌شوند، باید از ماسک استفاده کنند و اگر کسی از ماسک استفاده نکرد، ۵۰ هزار تومان جریمه خواهد شد، این جریمه را نیروی انتظامی، بسیج و ناظران ما اعمال خواهند کرد و موظف هستند که مشخصات افراد را ثبت کنند و این جریمه را به خود فرد اعلام کنند.

وی ادامه داد: افراد هم باید طی مدت دو هفته جریمه را به حسابی که از سوی وزارت بهداشت اعلام خواهد شد واریز کنند و اگر نکنند هم بدهکار هستند و باید از آنها گرفته شود. همچنین وزارت بهداشت امکانات و تجهیزات این را دارد که افراد را رصد کند و شاید کسی مستقیما به یک نفر نگوید اما بعداً به او اعلام خواهد شد که شما در چه زمانی و در کدام مکان این مساله را رعایت نکردی و جریمه شده‌ای.

روحانی در ادامه اظهار داشت: موضوع دیگری که امروز درخصوص آن تصمیم گرفته شد، افراد صاحب مشاغل در اصناف بود، در اصناف ما اگر فرد خدمت دهنده ماسک نداشته باشد، در ابتدا به او تذکر داده خواهد شد، در مرحله دوم یک جریمه ۳۰۰ هزار تومانی و در مرحله سوم جریمه یک میلیون تومانی نسبت به او اعمال خواهد شد و اگر ادامه پیدا کند در مرحله چهارم از ادامه فعالیت آن واحد جلوگیری خواهد شد. بنابراین کسانی که در اصناف هستند، موظند هم خودشان از ماسک استفاده کنند و هم به کسانی خدمات دهند که از ماسک استفاده می‌کنند.

وی ادامه داد: مبحث دیگر استفاده از ماسک در حمل و نقل عمومی یعنی تاکسی، اتوبوس و مترو و همچنین اماکن پرتردد و محل تجمع است، در این خصوص هم تیمی که در آن مکان‌ها مستقر است، موظف هستند به مردم تذکر بدهند هنگام حضور در آن‌ها، همچنین در مترو هم از ورود افراد بدون ماسک به محوطه مترو جلوگیری به عمل آید. خب در این اماکن چنین اتفاقی امکانپذیر است اما درخصوص تاکسی این مساله قابل اجرا نیست و خود افراد باید رعایت کنند، لذا در تاکسی‌ها اگر راننده تاکسی خودش رعایت نکند ۱۰۰ هزار تومان جریمه خواهد شد، همچنین اگر مسافر بدون ماسک سوار کند، برای هر مسافر ۲۰ هزار تومان جریمه خواهد شد.

رییس‌جمهور در ادامه به مسئولیت پلیس راهور در این خصوص اشاره کرد و بیان داشت: درخصوص این جریمه‌هایی که نسبت به تاکسی‌ها اعمال می‌شود، پلیس راهنمایی و رانندگی موظف است که این موضوع را اجرا کند و با این موضوع هم همانند سایر تخلفات رانندگی برخورد کند، یعنی شماره را یادداشت کرده و جریمه کند.

وی افزود: نسبت به ادارات هم همانند همه مقررات قبلی که داشتیم، امروز مصوب کردیم که برای ورود به ادارات هم کارمندان و هم مراجعه‌کنندگان باید از ماسک استفاده کنند و نیروهای نگهبانی و حراست هم مسئول کنترل این موضوع هستندتا در درب ورودی مانع از ورود کسانی که ماسک ندارند، شوند. همچنین امروز این مساله اضافه شد که اگر رؤسای بخش‌ها و ادارات این مباحث را اجرا نکردند، حراست‌ها به قسمت مربوطه اطلاع بدهند تا آن‌ها را مشمول جریمه‌هایی بکنند که قبلاً ما تعیین کرده‌ایم.

روحانی  با بیان اینکه در جلسه امروز ستاد مقابله با کرونا بحث مهمی مطرح شد، اظهار داشت:  در موج اخیر شیوع کرونا افرادی که به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند، در برخی از موارد کل اعضای خانواده مبتلا هستند و این نشان می‌دهد که حساسیت‌ها در درون خانواده‌ها کاهش پیدا کرده است، خواهش می‌کنیم که مسائل بهداشتی رعایت شود.

وی افزود: در اروپا و بسیاری از بخش‌های دیگر جهان این موج شدیدتر است که همه با آن مواجه شده‌اند؛ به آمار مبتلایان همین چند روز اخیر کشورهای اروپایی را که نگاه می‌کنیم می‌بینیم چند برابر موج آخر اسفند سال گذشته و فروردین امسال است.

رئیس‌جمهور گفت: البته آنچه که متخصصان به ما می‌گویند این است که آب و هوا و سرما و گرما در این زمینه تاثیر ندارد و همچنین هیچ جهشی هنوز در ویروس رخ نداده است و هنوز شرایط قبلی را دارد. در دنیا و کشور ما حد ابتلا بالا رفته است و باید با آن مقابله کنیم. در نمودارهایی که امروز در جلسه مطرح شد، تعداد فوتی‌ها و مرگ و میر نسبت به مبتلایان در پایان اسفند و اوایل فروردین امسال با آنچه که امروز است خیلی فاصله دارد، یعنی تعداد فوتی‌ها نسبت به مبتلایان کاهش پیدا کرده است؛ این به آن معناست که بخش درمان ما مراقبت و تلاش بیشتری انجام می‌دهد و نشان می‌دهد مردم هم در این زمینه مراقبت‌هایی انجام می‌دهند. همچنین افرادی که فوت می‌کنند افراد بالای ۷۰ سال هستند بنابراین خواهش می‌کنیم افرادی که در سنین بالای ۷۰ سال هستند مراقبت بیشتری انجام دهند.

وی با تشکر از رهبری در موظف کرد نیروهای مسلح برای در اختیار گذاشتن تجهیزاتشان برای مقابله با بیماری کرونا، تاکید کرد: هماهنگی‌ها بین وزارت بهداشت و نیروهای مسلح وهمچنین بیمارستان‌های تامین اجتماعی انجام شده است همه اینها در صحنه حضور دارند و تا مردمی که مبتلا می‌شوند به بیمارستان متقل و بهبود بیایند.

رئیس ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه همه دنیا در شرایط سخت‌تری قرار گرفته‌اند، گفت: با ساخت واکسن فاصله زیادی داریم؛ از سوی به سمت زمستان می‌رویم که ممکن است بیماری‌های دیگری نیز اضافه شوند، بنابراین خواهش ما این است که همه مردم مراعات بیشتری انجام دهند و همه دستورالعمل‌های بهداشتی که بزرگترین عامل برای مقابله است را رعایت کنند؛ امیدواریم با حمایت مردم از این شرایط عبور کنیم و به شرایط آرام‌تری برسیم. به مردم عزیز عرض می‌کنم در گزارش امروز مشاهده کردیم که ۱۷ استان نسبت به هفته‌های پیش شرایط بهتری پیدا کرده‌اند؛ به ویژه بین ابتلا و مرگ و میردر نمودار‌ها فاصله قابل توجهی ایجاد شده است، اما همچنان در ۱۲ استان مشکل داریم که باید توجه بیشتری به آن انجام گیرد تا از این روزها عبور کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز