خبرگزاری کار ایران

قنبری در گفت‌وگو با ایلنا:

دلیل حمایت اصلاح‌‌طلبان از روحانی، شکستن بن‌بست سیاست‌خارجی بود/ کاهش مشارکت مردم زمینه را برای انتخاب رئیس‌جمهور نظامی فراهم می‌کند/ تحقق مطالبات مردم جز با اصلاحات بنیادین و اساسی ممکن نیست

دلیل حمایت اصلاح‌‌طلبان از روحانی، شکستن بن‌بست سیاست‌خارجی بود/ کاهش مشارکت مردم زمینه را برای انتخاب رئیس‌جمهور نظامی فراهم می‌کند/ تحقق مطالبات مردم جز با اصلاحات بنیادین و اساسی ممکن نیست
کد خبر : ۹۷۷۶۵۲

یک فعال سیاسی اصلاح طلب با تاکید بر اینکه راهی جز اصلاحات برای برون رفت از مشکلات کشور وجود ندارد، گفت: مطالبات مردم جز با اصلاحات جدی، بنیادین و اساسی قابل پاسخگویی نیست و حتماً اصلاح طلبان باید با جدیت و با برنامه برای پاسخگویی به مطالبات مردم وارد صحنه شوند.

داریوش قنبری، فعال سیاسی اصلاح طلب در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در خصوص انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ اظهار کرد: به نظر می‌رسد انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ برای داوطلبان تحت تأثیر چند مسأله خاص قرار گرفته است یکی از مسائلی که وجود دارد این است که در شرایط کنونی فشارهای اقتصادی زیادی بر دوش مردم سنگینی می‌کند و آن طوری که انتظار اصلاح طلبان و عامه مردم بود، گشایش اقتصادی که انتظار داشتیم از منظر حل مسائل سیاست خارجی اتفاق بیافتد، حاصل نشد و با خروج یک جانبه آمریکا از برجام، برنامه‌های اصلاح طلبان و دولت برای گشایش اقتصادی از منظر حل مسائل مربوط به سیاست خارجی ناکام ماند و این ناکامی هم تا حدود زیادی بر سرنوشت انتخابات ۱۴۰۰ و مسأله حضور اصلاح طلبان تأثیرگذار شده است

وی افزود: مسأله دوم، بحث مشارکت پایینی است که در انتخابات مجلس یازدهم شاهد آن بودیم؛ اصلاح‌طلبان همواره زمانی شانس پیروزی در انتخابات را دارند که شاهد یک مشارکت سطح بالا باشند و مردم از انگیزه کافی برای مشارکت در انتخابات برخوردار باشند.

قنبری با بیان اینکه انتخابات سال گذشته مجلس، روحیه اصلاح طلبان را ضعیف کرد، گفت: حضور بسیار کمرنگ مردم در پای صندوق‌های رأی که در تاریخ جمهوری اسلامی سابقه نداشته، نشان دهنده یأس و ناامیدی مردم است و همچنین باعث ناامیدی اصلاح طلبان شده است و این مسأله را ایجاد کرده است که اصلاح طلبان چگونه می‌توانند به این جمعیت ناامید، امید را بازگردانند و آنها را به مشارکت در انتخابات دعوت کنند و به آنها ثابت کنند که رأیشان می‌تواند مؤثر باشد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: چالش سومی که برای اصلاح طلبان وجود دارد نیز این است که اصلاح طلبان از قبل نمی‌دانند که با چه گزینه‌ای به انتخابات ورود می‌کنند چون معمولاً گزینه‌های آنها به راحتی تأیید صلاحیت نمی‌شود و این هم از مشکلات و معضلاتی است که اصلاح طلبان پیش روی خود دارند و بر فعالیت آنها تأثیر گذاشته است، البته این مسأله همواره بوده و هست.

وی ادامه داد: طبق شواهد، بعید می‌دانم که تغییری در رفتارهای انتخاباتی شکل گرفته باشد و شواهد و قرائن نشان می‌دهد که به همان روش‌های گذشته عمل خواهد شد؛ همچنین اینکه اصلاح طلبان از قبل اطلاع ندارند که کدام یک از کاندیداها تأیید صلاحیت می‌شوند بر نحوه تصمیم اصلاح طلبان تأثیر گذار است.

این نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی گفت: مسأله دیگر برای اصلاح طلبان نبود یک تشکیلات وحدت بخش و انسجام بخش است. با وضعیت کنونی شورای عالی سیاستگذاری، عملاً ‌یک تشکل وحدت بخشی که موجب پیوند اصلاح‌طلبان شود، وجود ندارد البته این مسأله قابل مدیریت است و به نظر من اصلاح طلبان این مشکل را راحت‌تر از دیگر مشکلات می‌توانند حل کنند.

قنبری اظهار کرد: مسأله دیگر که از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، مطالبات انباشته شده جامعه است که این مطالبات از اصلاح طلبان بیشتر است؛ با توجه به اینکه اصلاح طلبان یک جریان مردمی هستند، مطالبات انباشته شده جامعه در عرصه‌های مختلف بسیار زیاد است و بسیاری از این وعده‌ها تحقق پیدا نکرده و افکار عمومی انتظاراتی داشتند اما متأسفانه آنها نیز محقق نشده است.

وی اضافه کرد: البته اصلاح طلبان برای محقق نشدن این مطالبات توجیه دارند چون از سال ۸۴ به بعد اصلاح طلبان در هیچ نهادی قدرت نداشتند و مجلس و دولت نیز در اختیار آنها نبود.

این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: رسانه‌های تبلیغاتی اصولگرا به غلط این طور خواستند وانمود کنند که مجلس دهم، مجلس اصلاح طلبان است اما ما شاهد بودیم که در بهترین وضعیت، اصلاح طلبان، یک سوم کرسی‌ها را بیشتر در اختیار نداشتند و عملاً یک اقلیت بودند اما اقلیتی پر تعدادتر از مجالس نهم، هشتم و هفتم بودند.

قنبری بیان کرد: دولت آقای روحانی در مجموع دولتی به تمام معنا اصلاح طلب نبوده است و تنها مورد حمایت اصلاح طلبان بود و هدف اصلاح طلبان از حمایت دولت آقای روحانی این بود که روحانی بن‌بست سیاست خارجی را بشکند و گشایشی در عرصه سیاست خارجی و عرصه اقتصادی ایجاد کند.

وی ادامه داد: به هر حال اصلاح طلبان در قدرت نبوده‌اند که بخواهند پاسخگو باشند اما واقعیت این است که تقاضای افکار عمومی همچنان زیاد است، من گرچه همواره از عملکرد دولت آقای روحانی دفاع کردم و معتقد بودم که فشارهایی که در حال حاضر وجود دارد، ناشی از مدیریت دولت نبوده بلکه از بیرون بر دولت تحمیل شده است و دو متغیر یعنی فشار خارجی و فشار دلواپسان داخلی که باعث شد دولت به هدف خود نرسد.

این فعال سیاسی گفت: به هر حال گرچه عملکرد دولت آقای روحانی به لحاظ معیارهای مدیریتی ایرادی نداشته اما واقعیت این است که انتظارات مردم را برآورده نکرده است و اصلاح طلبان باید برای این مطالبات انباشته شده‌ای که از گذشته وجود داشته، پاسخ داشته باشند و این هم برای موفقیت اصلاح طلبان تعیین کننده خواهد بود.

این نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: به نظر من با وجود همه این مسائل و مشکلاتی که وجود دارد، امید جامعه همچنان به اصلاحات است و راهی جز اصلاحات برای برون رفت از مشکلات کشور وجود ندارد.

قنبری تاکید کرد:  منافع ملی ایجاب می‌کند که حتی اصولگرایان نیز به فکر اصلاحات جدی و اساسی باشند و اجازه دهند که مطالبات مردم به شکل مناسبی مورد توجه قرار بگیرد و این مطالبات را در عرصه های مختلف، مطالباتی جدی تلقی کنند.

وی ادامه داد: این مطالبات جز با اصلاحاتی جدی، بنیادین و اساسی قابل پاسخگویی نیستند و حتماً اصلاح طلبان باید با جدیت و با برنامه برای پاسخگویی به مطالبات مردم وارد صحنه شوند.

قنبری درباره احتمال نظامی بودن رئیس جمهور آینده نیز گفت: اینکه رئیس جمهور بعدی یک فرد نظامی باشد یا خیر بستگی به حضور مردم دارد. به نظر من هرچه حضور مردم کمتر باشد، زمینه برای انتخاب یک رئیس جمهور نظامی بیشتر فراهم می‌شود و احتمال این فرضیه وجود دارد که رئیس جمهور آینده یک فرد نظامی باشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز