حشمتی مهذب:
یک چهارم کاهش پروندههای قضایی کل کشور متعلق به دادگستری تهران است
رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: یک چهارم کاهش میزان موجودی پروندههای قضایی کل کشور متعلق به دادگستری تهران است و عملکرد موجود از نظر کمی و عملی قابل قبول است اما از نظر کیفی باید ارزیابی کنیم تا نگرانی و گلایهمندی مردم از موضوع اطاله دادرسی و سرعت در رسیدگی رفع شود.
به گزارش ایلنا، محمد جواد حشمتی، رئیس کل دادگستری استان تهران در نشست شورای معاونان دادگستری تهران با اشاره به تکریم ارباب رجوع اظهار کرد: ما به واسطه مراجعان با وفور نعمت مواجه هستیم و این فرصت که امروز برای خدمت به مردم عزیز میهن اسلامی فراهم شده باید غنیمت شماریم و با روی گشاده با آنان برخورد کنیم؛ همین رفتارها و توجه ها در نامه اعمال ما ثبت و ضبط و فردای قیامت باعث نجات ما خواهد شد.
وی ادامه داد: باید با همه وجود مشکلات مردم را مورد توجه و پیگیری قرار دهیم و دلیل حضور ما در این مسئولیت و مسندها رفع نیازمندیهای مردم و مراجعان است و غیر از این حضور ما فلسفه ای ندارد.
حشمتی اجرای دقیق برنامه تحول قضایی را خواستار شد و گفت: ارزیابی از نحوه اجرای این برنامه از لحاظ چگونگی و برقراری ارتباط منطقی میان سرفصل های آن مشخص می کند که دقت در مراحل رسیدگی در چه سطحی قرار دارد تا حقوق مردم حفظ و از تضییع آن جلوگیری شود.
رئیس کل دادگستری استان تهران اظهار داشت: برای حفظ حقوق مردم باید جدی تر به مسائل ورود کنیم و ضرورت دارد فرایندها را به هم مرتبط و اقدامات نظارتی بیشتر اعمال شود و در نهایت نیز نتایج آن را به مردم اعلام کنیم.
وی درباره مدیریت شعب نیز گفت: باید آموزشهای لازم به قضات ارائه شود تا مشکل اطاله دادرسی و پروندههای معوق پدید نیاید و در مجتمع های قضایی این امر نیازمند نظارت قوی و مدیریت فعال است و افزون بر این از وقت اداری حداکثر استفاده را داشته باشیم و وقت صد درصدی در راستای رسیدگی به پرونده ها صرف شود تا رسیدگی ها مبتنی بر واقعیت و نه به هر قیمتی باشد.
حشمتی صیانت و حفاظت منابع انسانی در اشکال مختلف را از مطالبات خود عنوان کرد و افزود: در این زمینه حتما باید برنامه های پیشگیرانه و مراقبت های لازم وجود داشته و با تخلفات و عوامل آنها برخورد جدی شود تا همکاران در معرض این آسیب ها قرار نگیرند.
رئیس کل دادگستری استان تهران خاطرنشان کرد: تعهد در انجام وظیفه بسیار مهمتر از ادای فریضه است؛ زیرا انجام آن نیازمند صرف وقت بیشتر، تلاش و کوشش مضاعف است و بسیاری از مشکلات جامعه و مردم را مرتفع و حل و فصل می کند و از این رو، اهمیت و ارزش فوق العاده ای نزد خداوند متعال دارد و مزد و پاداش آن نه تنها کمتر از انجام فرائض نیست؛ بلکه بیشتر هم هست.
وی یادآور شد: در مکتب عاشورایی امام حسین(ع) و در سیره و روش سایر ائمه اطهار(ع)، حفظ بیت المال و رعایت حقالناس از اهمیت فوق العادهای برخوردار است و متفرق شدن افراد از اطراف حضرت علی(ع) بدین معنی است که با بذل بیتالمال نمی توان یارگیری کرد و عزل و نصب های آن امام همام نیز در همین رابطه بود و ما که شیعه و پیرو آن امام هستیم، باید در انجام کارها به این مهم، توجه خاص داشته باشیم.
حشمتی اظهار کرد: امروزه پایداری در دین خدا، حفظ ارزش ها و اصرار بر رعایت شعائر دینی بسیار سخت شده و اجرای آن در تمامی مواضع کاری نکته بسیار با اهمیتی است.
وی خاطر نشان کرد: ذکر نعمتها و یادآوری آنها باعث روشنی قلب انسان می شود و توجه به معبود که در سیره ائمه اطهار(ع) وجود دارد باید همواره مورد توجه قرار گیرد.