روحانی در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا:
ابتلای مجدد افراد مختلف به کرونا، فرضیه تاثیرگذاری واکسن را زیر سوال برده است/ آمارهای وزارت بهداشت نگرانکننده است/ مردم بیحوصلگی را کنار بگذارند
رئیس ستاد ملی مبارزه با کرونا خاطرنشان کرد: در دوران کرونا و پساکرونا سرمایهگذاریها شکل متفاوتی گرفته است و باید این سرمایهگذاریها تشدید و هدایت شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت الاسلام حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا با اشاره به آغاز فصل پائیز گفت: در شروع فصل پاییز هستیم، فصلی که بیماریهای دیگری هم ممکن است وارد شود؛ بیماریهایی مانند آنفولانزا، سرماخوردگی و تازگیها هم بیماریهای مشابه زاتالریه در کشورهای همسایه دیده شده است که از کرونا هم خطرناکتر است، بنابراین باید بیشتر مراقب بود.
رئیسجمهور بیان کرد: بالای ۳۰ میلیون نفر در کل جهان به کووید ۱۹ مبتلا شدند که حدود میلیون نفر از این مبتلایان فوت کردهاند.
وی با بیان اینکه کووید ۱۹ روی روح و روان، اقتصاد، علم و فرهنگ جامعه تاثیرگذار شده است، گفت: اقدامات مهمی انجام دادیم که باز هم باید روی برخی از اقدامات تاکید کنیم و آنها را باید به کار بگیریم.
رئیس ستاد ملی مبارزه با کرونا خاطرنشان کرد: در دوران کرونا و پساکرونا سرمایهگذاریها شکل متفاوتی گرفته است، در بخش سلامت، بهداشت، اقتصاد دانشبنیان، بخشهای دیجیتالی و دولت الکترونیک این سرمایهگذاری باید تشدید و به سمت اموری که ضرورت دارد و مورد نیاز است و میتواند شرایط اقتصادی ما را دچار تغییر کند، هدایت شود.
وی با تاکید بر اینکه سبک زندگی باید باتوجه به شیوع کرونا تغییر کند، گفت: مردم گاهی اوقات میگویند تا کی ماسک، فاصلهگذاری اجتماعی و سفر کمتر رفتن باید صورت بگیرد، باید بگویم بیحوصلگی را باید کنار بگذرایم و سبک زندگی ما باتوجه به کرونا باید به صورت میانمدت و بلندمدت تغییر کند، زیرا ممکن است وضعیت ما تا سال آینده همینگونه باشد.
روحانی ادامه داد: امروز آمارها نشان میدهد در برخی از استانها انسانهایی بستری شدند که ماههای قبل هم به دلیل کرونا در بیمارستان بستری شده بودند که این امر خود داستان واکسن را زیر سوال میبرد که آیا واکسن میتواند تاثیر دائمی داشته باشد؟
وی اظهار داشت: در این شرایط واکسن چه کمکی میکند؟ بنابراین همچنان حتی اگر واکسن برسد، باید اصول بهداشتی را ادامه دهیم؛ استفاده از ماسک، فاصلهگذاری اجتماعی و شستوشوی دست و همه اصول و پروتکلهای بهداشتی باید ادامه پیدا کند و همچنان از سفرهای غیرضرور پرهیز کنیم. نمیتوانیم شرایط را حتی با وجود واکسن عادی در نظر بگیریم.
رئیس ستاد مقابله با کرونا خاطرنشان کرد: نکته بعدی دوگانه انگاریهایی است که گاهی در جامعه، گاهی در فضای مجازی و گاهی در روزنامهها مطرح میشود؛ این دوگانه انگاریها را باید کنار بگذاریم که آیا سلامت یا معیشت، سلامت یا دیانت سلامت یا فعالیت اجتماعی، سلامت یا آموزش و مهارت؛ باید این دوگانگیهای نادرست را کنار بگذاریم هر دو اینها باید در کنار هم باشد. اینکه اگر نوجوانی مدرسه رفت مبتلا میشود اما اگر در کوچه بازی کند مبتلا نمیشودف درست نیست. فکر نکنیم یک جوان در دبیرستان مبتلا میشود اما اگر به مهمانی خانوادگی برود، مبتلا نمیشود؛ کویید ۱۹ به مکان خاصی اختصاص ندارد و همه جا وجود دارد در مدرسه، دبیرستان، مسجد، خانه و پیادهرو حضور دارد؛ در عین حال میتواند هیچ نباشد، آنجایی که ما همه اصول را رعایت کنیم.
وی ادامه داد: هرجا پروتکلها را دقیق اجرا کردیم، مهم نیست که این ویروس باشد یا نباشد؛ اگر فاصلهها و اصول بهداشتی را رعایت کنیم به ما نمیرسد؛ زمانی فرد مبتلا میشود که اصول بهداشتی را کنار بگذارد بنابراین شغل مهم نیست؛ اتفاقا آمار و ارقام نشان میدهد که شغلهایی که کارمند و کارگر زیادی داشتند اما رعایت کردهاند، کمتر مبتلا شدند اما در آنجایی که تعدادشان کم بود و رعایت نکردند مبتلا شدهاند؛ کارخانهای ممکن است پنج هزار کارگر داشته باشد و از ابتدای شیوع تا حالا تعداد کمی از آنها مبتلا شده باشند اما مغازه کوچکی که دو یا سه شاگرد داشته به دلیل اینکه رعایت نکرده هم خودشان و هم مشتریانشان مبتلا شدهاند.
روحانی با بیان اینکه فرقی نمیکند آموزش در خانه باشد یا در مدرسه، مهم این است که اصول بهداشتی را رعایت کنیم، گفت: اتفاقاً هیاتهای خیلی بزرگ و پرجمعیت پروتکلهای بهداشتی را بیشتر رعایت کردند و هیئتهای کوچک کمتر رعایت کردهاند. نمونه دیگر آن، کنکور و آزمون سراسری بود در حالیکه برخی نگران بودند و به ما نامه نوشتند که از این آزمون سراسری بسیار نگران هستیم که یک میلیون جوان را در مکانهای مختلف کنار هم مینشانید و برگه امتحانی به دست آنها میدهید، امسال رها کنیم و بگذارید یک سال عقب بمانند و یکسال نتیجه کار آنها مشخص نباشد که بار سنگین روحی روانی و اضطراب و حتی افسردگی برای آنها ایجاد میکرد، این همان دوگانهای بود که ما نمیپذیریم، یعنی یا سلامت یا کنکور؛ نپذیرفتیم.
وی اظهار داشت: از عجایب این بود که در میان بیش از ۹۰۰ هزار نفری که در کنکور شرکت کردند، هیچ ابتلایی نداشتم و تعدادی که مشکوک بودند هم جواب تستشان منفی شد و مشخص شد که این کار با دقیقاً با رعایت پروتکلهای بهداشتی انجام شده است، برخی فکر میکردند که فقط افراد مسن و بالای ۶۰ سال مبتلا میشوند اما بعد که پیش رفتیم متوجه شدیم که همه مبتلا میشوند، بنابراین رعایت پروتکلها اصل است، نه اینکه چه شغل و چه شرایط و سنی دارند.
رئیسجمهور با بیان اینکه امروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا تأکید کردیم بر اینکه مردم پروتکلها را رعایت کنند، گفت: آماری که از سوی وزارت بهداشت درمان و ارائه شد نگرانکننده بود با اینکه مردم بیش از ۸۲ درصد در هفتههای قبل پروتکلها را رعایت میکردند این رعایت به ۶۲ درصد رسیده است که بسیار نگرانکننده است. اگر مردم بخواهند مسئله مراقبت را کنار بگذارند و به هشدارها توجه نکنند و به آموزشهای عمومی که پزشکها و صدا و سیما و ... میدهند، توجه نکنند ما با یک مشکل بزرگ مواجه میشویم.
وی یادآور شد: در نمودارها به خوبی نشان داده میشود هر جایی که ملاحظات مردم پایین آمده از هفته بعد افزایش بیماری را داشتیم، هفته بعد از آن بستری و هفته بعدش مرگ و میر به ترتیب اضافه میشود؛ این زنجیره است که در کنار هم اضافه میشود، بنابراین باید اصولی که تاکید شده است را مورد توجه قرار دهیم.
روحانی اظهار کرد: من از وزارت بهداشت و درمان و صدا و سیما و سایر رسانهها خواهش میکنم آموزش ملموستری را با شیوههای مختلف برای مردم بازگو کنیم، از این پس که فصل پاییز و زمستان را در پیش داریم، باید حداکثر را در نظر بگیریم، هر علامتی مشاهده کردیم، فرض را بر کووید ۱۹ بگذاریم.
وی ادامه داد: بحث سر سرفه و عطسه نیست، چون این بیماری علائم متنوع زیادی دارد؛ خواهش میکنم در حوزه آموزش، دقیقتر برای مردم توضیح دهیم و هر شخص مبتلا خود را در خانه قرنطینه کند و حتی با اعضای خانواده نیز در تماس نباشد؛ الان در کشور ما فاصله ابتلا با مرگ کم شده است و تنها دلیل آن مراعات مردم است.
رئیس دولت بیان کرد: دو نکته دیگر هم مهم است که باید به آن توجه داشت؛ یکی مسأله قاچاق کالا است که در کشور وجود دارد و همه ما مسئول هستیم. در مقابل قاچاق کالا در این شرایط، قاچاق دارو و واکسن مراقبت بیشتر میخواهد؛ خبرهایی رسیده که برخی از قاچاقچیان برای سودجویی دارو را به کشورهای همسایه میبرند. بنابراین ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز باید دقت بیشتری داشته باشد که این مبارزه در این ایام تشدید شود.
رئیسجمهور گفت: مساله دوم مساله گردشگر خارجی است در این جلسه گفته شد ما اجازه ندهیم کسی به هر دلیلی از مرزهای ما عبور کند و وارد کشور شود، برای ما نگرانکننده است و نکته آخر اینکه ما تأکید میکنیم هر آنچه که از لحاظ ارائه خدمات به مردم از طریق الکترونیکی امکانپذیر است، حضوری نباید صورت بگیرد از جمله عوارض بین راهی، عوارض از طریق الکترونیکی باید پرداخت شود، هرکاری که ما بتوانیم از طریق الکترونیکی انجام دهیم، لازم است آن را انجام دهیم؛ بنابراین در این زمینه نیز ما باید مراقبت کنیم تا بتوانیم با مشکلات کمی از این ایام سخت عبور کنیم.