محمدی در گفتوگو با ایلنا:
دچار رکود سیاسی شدهایم/ اصلاحطلبان شخصیتهای زیادی برای معرفی در انتخابات ریاستجمهوری دارند/ هیچ توجیهی برای ضرورت نظامی بودن رئیسجمهور آینده قابل درک نیست
عضو شورای هماهنگی احزاب اصلاح طلب گفت: آینده سیاسی کشور به شرایطی که در ماههای آینده پیش خواهد آمد، بازمیگردد، مقداری هم به شرایط نظام جهانی وابسته است اما به اعتقاد من هرچند شرایط مناسب نیست اما هردو جناح در حال رایزنی، تأمل و مطالعه برای آینده هستند.
داوود محمدی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در خصوص شرایط پیش روی اصلاحطلبان برای انتخابات ۱۴۰۰، اظهار کرد: در خصوص انتخابات در شورای هماهنگی صحبتهای متعددی شده اما تصمیم خاصی اتخاذ نشده است؛ متأسفانه شرایط امروز کشور موجب رکود حوزه سیاسی شده است و چه در میان اصلاحطلبان و چه در میان اصولگرایان حرکتهای جدی و تعریف شدهای برای انتخابات دیده نمیشود؛ امیدواریم در آینده تحرکاتی در حوزه سیاسی به وجود بیاید و فعالیتها افزایش پیدا کند و کشور برای انتخابات آماده شود.
وی افزود: رکود سیاسی کاملاً مشهود است و نگرانیهایی که برای مردم و جامعه به وجود آمده، ناامیدیهایی ایجاد کرده است که امیدواریم در آینده شرایط بهتر شود و مردم با احساس بهتری وارد عرصه انتخابات شوند.
محمدی گفت: ریاستجمهوری به نیرویی نیاز دارد که به لحاظ سیاسی تراز خوبی داشته باشد و از نظر اجرایی هم سوابق روشنی داشته باشد، فردی که باید در این زمینه مسئولیت بپذیرد باید در حوزه اجرا توانمندی لازم را داشته باشد و در گذشته ثابت کرده باشد که مجری توانمندی است، مسائل اجرایی را درک کند و تجربه لازم را داشته باشد و تبحر در حوزه مسائل سیاسی نیز داشته باشد چراکه این مسئولیت مهمی است؛ در میان اصلاحطلبان افراد مختلفی داریم که این سوابق را دارند و تعداد زیادی میتوان لیست کرد بنابراین به نظر من اگر شرایط فراهم شود، اصلاحطلبان شخصیتهای زیادی دارند که بتوانند از عهده این مسئولیت بربیایند.
این عضو شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان بیان کرد: ما از ابتدای انقلاب دو جناح داشتیم که به تناوب این دو جناح مسئولیت کشور را میپذیرفتند، در جناح اصولگرایان نیز اشخاصی هستند که مطرح باشند و سوابق اجرایی داشته باشند و اکنون نیز قصد نامزد شدن داشته باشند.
وی ادامه داد: آینده سیاسی کشور به شرایطی که در ماههای آینده پیش خواهد آمد، بازمیگردد، مقداری هم به شرایط نظام جهانی وابسته است اما به اعتقاد من هرچند شرایط مناسب نیست اما هردو جناح در حال رایزنی، تأمل و مطالعه برای آینده هستند.
وی در واکنش به گمانهزنیها برای نظامی بودن رئیسجمهور آینده، گفت: کشور ما به لحاظ سیاسی و اجرایی باید به سویی پیش برود که همه امور در مسیر خود قرار بگیرد، اینکه بگوییم ما رئیسجمهور نظامی میخواهیم قابل تعریف نیست و این موضوع بسیار قابل تأمل است.
محمدی ادامه داد: ما نهادهای نظامی داریم که براساس قانون اساسی وظایف خود را به خوبی انجام میدهند و نهادهای قضایی و قوه مجریه هم وظایف خود را بر عهده دارند و رئیسجمهور در شوراهای نظامی و شورای امنیت نیز شرکت میکند و وظایفی نیز در این شوراها برای رئیسجمهور تعریف شده است اما اینکه ما مشخصاً بگوییم ضرورت دارد که رئیسجمهور نظامی باشد، این موضوع برای من قابل فهم نیست.
عضو شورای هماهنگی احزاب اصلاحطلب بیان کرد: ممکن است فردی نگاه نظامی داشته باشد و قطعاً فردی که قصد ریاست جمهوری دارد، باید درک و شناخت کافی از مسائل امنیتی و نظامی داشته باشد اما امور نظامی وظیفه نهادهای دیگر است؛ به نظر من باید در چارچوب قانون اساسی کشور را اداره کنیم، قانون اساسی نیز وظیفه هر نهادی را مشخص کرده و نهادها اجازه دخالت در وظایف یکدیگر را ندارند و تنها در زمانی که لازم است میتوانند نظراتشان را در اختیار یکدیگر قرار دهند.
وی تأکید کرد: ما باید در کشور در چارچوب قانون اساسی حرفمان را بزنیم و کشور را با سازمانی اداره کنیم و هر نهادی در جای خود با حرمتگذاری برای ساختار کلی نظام وظیفه خود را انجام دهد.
محمدی اضافه کرد: رئیسجمهور وظایفی دارد و باید از بینش و توانمندی لازم برخوردار باشد؛ از طرفی درست است که ما در شرایط ویژه هستیم اما با آگاهی ملت و دولت و مقام معظم رهبری کشور با درایت در حال اداره است.