روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا:
کار پزشکان امروز مانند فداکاری در دوران دفاع مقدس است/ بعد از عاشورا نباید شاهد پیک جدید بیماری باشیم
حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن قدردانی از پزشکان در روز پزشک، کار آنها را مترادف با کار در دوران جنگ دانست.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «حسن روحانی» رئیسجمهور در جلسه ستاد مقابله با کرونا، با اشاره به روز بزرگداشت ابوعلی سینا و روز پزشک اظهار داشت: امسال یک تبریک جانانهتری را باید تقدیم پزشکان جامعه کنیم. همیشه پزشکان ما در خط مقدم سلامت مردم بوده و همیشه تلاش کردهاند و همیشه به قسم خودشان پایبند بودند. پزشکان عزیز ما هیچگاه کار خودشان را به عنوان یک شغل تلقی نمیکردند به عنوان یک وظیفه و تلاش عاشقانه برای سلامت مردم تلقی میکردند؛ امسال ویژگی خاص خودش را دارد امروز وارد شهریور شدیم و یعنی ششماه با ویروس کرونا مقابله کردیم و وارد ماه هفتم شدهایم. در این مقابله مدافعان سلامت کار بسیار بزرگی را انجام دادهاند، از پزشک و پرستار گرفته تا همه کسانی که در بخشهای مختلف فعالیت میکنند؛ چرا که کار پزشکی یک زنجیره به هم پیوسته است و همه را به عنوان خط مقدم مدافعان سلامت مردم میشناسیم.
وی افزود: قدردانی میکنیم از همه عزیزانی که در شبانهروز در زمینه این بیماری تلاش کردند حتی افرادی که میتوانستند در محیط این بیماری نباشند اما آمدند، تلاش کردند و همه پزشکانی که به طور معمول رشته تخصصی آنها اپیدمی و عفونی نبود اما به این بخش آمده و یاری رساندند. از همه آنها سپاسگزاری میکنیم و روز پزشک را به همه آنها تبریک میگوییم. از طرف دیگر همه کسانی که در مقابله با این ویروس جان عزیز خودشان را از دست دادند به خانوادههای بزرگشان تسلیت میگوییم.
رئیسجمهور ادامه داد: امروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا به عنوان نمونه از سه خانواده از خانواده پزشکانی که جان خودشان را در این راه فدا کردند تقدیر و تشکر شد، البته تشکر ما نسبت به همه خانوادههای عزیز هستند و در مقابل آنها تواضع میکنیم.
وی با اشاره به خاطرهای از یک جراح دوران دفاع مقدس گفت: واقعاً گاهی بیمارستانهای صحرایی داشتیم که تا خط مقدم ۷ یا ۸ کیلومتر بیشتر فاصله نداشت در بسیاری از موارد بیمارستانهای صحرایی ما توسط عوامل بعث بمباران میشد و برخی از آنها در زیر آتش خمپاره و توپ خانه بودند، بنابراین کار بسیار عظیم و بزرگی را انجام دادند.
روحانی در خاطره دیگر از دوران دفاع مقدس به پزشکانی اشاره کرد که از شب گذشته تا ظهر روز بعد عمل جراحی را انجام داده بودند، یادآور شد: کار بسیار بزرگی آن دوران انجام شد و امروز نیز شبیه آن روزها است که باز نیاز به فداکاری و ایثار داریم. ممکن است کاتیوشا، بمب و خمپاره دشمن نزدیک ما نباشد اما زمانی که این میزان از بیمار جمع شده است شبیه خطرهایی است که در دوران جنگ وجود داشت.
وی با تشکر از تلاش پزشکان در موج دوم گفت: در موج اول ویروس با خطرات آن آشنا نبودیم و نمیدانستیم چه دارو و درمانی میتواند برای آن مفید باشد در واقع از اسفند تا اواخر فروردین روزهای بسیار سختی بود.
روحانی در ادامه اظهار کرد: مراعات پروتکلهای بهداشتی باید ادامه پیدا کند، اگر دو مرتبه ما دستورالعملهای بهداشتی را کنار بگذاریم، مجدداً با پیک مواجه خواهیم شد. بنابراین بسیار مهم است که همه ما در این زمینه مراقبت کنیم.
وی افزود: «دولت الکترونیک، سلامت الکترونیک» برای ما از اهمیت ویژه برخوردار است؛ در دولت الکترونیک مردم از خانه خارج نمیشوند و به ادارات مراجعه نمیکنند و این موضوع برای ما بسیار مهم است؛ اگر ادارهای کاری را بتواند از طریق فضای سایبری انجام دهد اما از این کار خودداری کند باید حتماً مؤاخذه شود.
وی ادامه داد: در بخش سلامت هم همینطور است، پرونده سلامت الکترونیک پیشرفتهای خوبی داشته است؛ من از آقای نمکی و مهندس آذری جهرمی خواهش میکنم که تمامی مراحل سلامت الکترونیک را سریعاً به پایان برسانیم.
ریاست جمهوری اضافه کرد: من در جریان مخالفت برخی از بخشها با این موضوع هستم چون بعضی از ادارات و شهرداریها برای بعضی از امور خلاف فانون نیاز به حضور دارند. زمان جلوگیری از فساد امروز است.
وی در خصوص برگزاری مراسم عزاداری محرم نیز گفت: ایران میتواند الگوی دیگر کشورها باشد و محرم و عزاداری سالار شهیدان یک آزمون بزرگی برای ماست.
روحانی افزود: احیای دین ما با عاشوراست و بر همین اساس باید همه دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنیم؛ برای ما مهم است که ماه محرم پرشوری را بگذرانیم و بعد از عاشورا پیک جدید را مشاهده نکنیم.
رییس جمهور بیان کرد: به وزیر ارتباطات برای ایام ماه محرم تأکید میکنم که روی پهنای باند و امکان ارتباطی در سراسر کشور کار کند و از او میخواهم که در این ایام به هیچ مسئولی مرخصی داده نشود چون این میتواند موجب به هم ریختگی برنامه ریزی شود.
وی به اهمیت صدا و سیما و فضای مجازی تأکید کرد و گفت: ما باید از لحاظ امکانات ارتباطی همه توان خود را به کار بگیریم و سخنرانیها و عزاداریها پخش شود و فضای همه خانهها معنوی شود؛ امیدواریم خداوند در این ایام مهم عزاداری برای سالار شهیدان اجر بدهد.
رییس جمهور در ادامه اظهار داشت: اما موج دوم که از اواخر خرداد شروع شد و همه تیر و مرداد ما را در بر گرفت، نسبت به موج پیشین وسیعتر، سنگینتر و ویروس مهاجمتر شد. همچنین در موج دوم تعداد ابتلا و فوت میان جوانان ما در سنین ۳۰ و ۴۰ سال که در موج پیشین کمتر بود، افزایش پیدا کرد. همچنین تعداد استانهای درگیر با کرونا هم زیاد شد نسبت به قبل و بیشتر از ۲۰ استان ما درگیر این بیماری بودند، لذا من امروز باید از همه کادر درمان، مدیران و مسئولان، استانداران و همه کسانی که در این راه کمک کردند تشکر کنم چراکه اگر امروز نمودار و آمارها را با خیال راحت و نفس راحت نگاه میکنیم نتیجه زحمات بسیار زیاد این عزیزان است.
وی ادامه داد: نکته دومی که در اینجا میخواهم تاکید کنم مساله برگزاری آزمون های سراسری است، در جریان تصمیمگیری برای این اتفاق برخی میگفتند که به کلی آن را کنار بگذارید و مثلا چه میشود اگر امسال کنکور نباشد و سال آینده برگزار شود، خب این اتفاق سادهای نیست، این که بگوییم یکسال دیرتر یعنی عمر، آرزو، هدف و تلاشهای یک جوان و همچنین برنامهریزیهای او و خانوادهاش نادیده گرفته شود.
روحانی در ادامه سخنان خود با اشاره به جریان داشتن سایر فعالیتها در دوران کرونا، بیان داشت: اینکه گفته میشد آزمون را برای امسال برگزار نکنیم خب این سوال وجود داشت که اگر ما نتوانیم یک آزمون را برگزار کنیم، چطور میتوانیم در این شرایط بگوییم که مغازهها، پاساژها، ادارات باز و فعال باشند و سفر هم آزاد باشد. همچنین فعالیت مترو و اتوبوس ادامه داشته باشد.
وی افزود: خب خوشبختانه با همکاری همه دستگاهها این آزمونها برگزار شد و این کار بزرگی بود که شما یک جمعیت عظیمی را در سالنهای مختلف جمع کنید و با مراقبتهای لازم آزمونها را برگزار کنید، تلاش های زیادی صورت گرفت و وزارت علوم، وزارت بهداشت، مردم، شرکت کنندگان و خانواده ها همگی دست به دست هم دادند تا این امر برگزار شد، در همین جلسه و در گزارشی که ارائه شد ذکر شده که مساحت فضایی که امسال برای آزمون اختصاص یافت نسبت به سال گذشته دو و نیم برابر شد و چندین هزار ناظر بهداشتی بر این کار نظارت کردند. طبق آمار و نظرسنجی که تا پایان آزمون های قبلی انجام شد خود شرکت کنندگان هم از نحوه برگزاری رضایت داشتند. تدابیر خوبی هم برای برگزاری اندیشیده شده بود که مثلا اگر کسی مبتلا بود امکان شرکت در آزمون در بیمارستان برای اون فراهم شد.
رییس دولت در ادامه سخنان خود در ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت: نکته دیگری که در اینجا میخواهم اشاره و تاکید کنم این است که اگرچه برخی علائم این بیماری تاکنون شناسایی شده اما هنوز برخی علائم ناشناخته هم با خود دارد، همچنین درخصوص مصرف انواع دارو در مقابله با آن حرفهای متضاد شنیده میشود، مثلا یک دارو را در یک کشور مثبت و در کشور دیگر بیتاثیر یا مضر میدانند. یعنی علیرغم اینکه ۶ ماه از شیوع این ویروس گذشته است، به این دلیل که ویروس جدید است هنوز شناسایی علائم آن به قطعیت نرسیده است و یا برای مثال در روزهای ابتدایی تاکید زیادی روی استفاده از دستکش بود اما بعدا در بررسی ها متوجه شدند که شستن بهتر از دستکش است.
وی ادامه داد: برای این بیماری و واکسن آن خیلیها اعلام میکنند که به واکسن رسیدیم، برخی هم میگویند در فاز ۱ یا فاز ۲ هستیم، اما هنوز باطن آن مشخص نیست و درخصوص واکسن هیچ چیزی نمیتوان گفت، اما هر واکسنی که مورد تایید سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت ما باید حتما تهیه خواهد شد. همچنین متخصصان زیادی در داخل در حال تلاش برای رسیدن به واکسن هستند که باید از تلاش ها تشکر و قدردانی کنیم.
روحانی همچنین ادامه داد: در مجموع حتی اگر واکسن هم تهیه شود مشخص نیست که تا چه مدت زمانی تاثیرگذاری داشته باشد، بنابراین ما باید خود را آماده کنیم برای زندگی طولانی مدت با این ویروس و خود را به این سبک جدید زندگی عادت دهیم، باید سبک زندگیها عوض شود و باید ماهها فاصلهگذاری را مراعات کنیم و بدانیم که فاصلهگذاری تنها مربوط به امروز یا ماه محرم نیست بلکه در سفرها و در جمع خانوادگی باید آن را رعایت کنیم.