خبرگزاری کار ایران

فیروزی در گفت‌وگو با ایلنا:

تحقیق‌ و تفحص از خودروسازان باید در کمیسیون صنایع بررسی شود/ خودروهای تولید شده به جای مصرف‌کننده واقعی به دست دلالان می‌رسد

تحقیق‌ و تفحص از خودروسازان باید در کمیسیون صنایع بررسی شود/ خودروهای تولید شده به جای مصرف‌کننده واقعی به دست دلالان می‌رسد
کد خبر : ۹۵۲۰۵۲

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: خودروسازان می‌گویند افزایش تولید داشته‌اند اما به دلیل آن‌که خودرو در بازار دلالی قرار می‌گیرد، به دست مصرف‌کننده واقعی نمی‌رسد.

حجت‌الله فیروزی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره تحقیق و تفحص از خودروسازان که توسط برخی از نمایندگان مجلس مطرح شده است، گفت: تحقیق و تفحص از خودروسازان تاکنون چندین مرتبه مطرح شده است و ما در این زمینه از گذشته تحقیق و تفحص‌های متعددی را داریم.

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی یادآور شد: یک تیم مستقل در مجالس قبلی وقت زیادی برای تحقیق و تفحص از خودروسازان گذاشت و نتایجی را هم به دست آورد؛ بنابراین اگر قرار باشد تحقیق و تفحصی مجددا صورت گیرد، اول عقل حکم می‌کند کسانی که خواهان این کار هستند به موارد قبلی مراجعه کنند و ببینند نتیجه آن چیست، اگر لازم است مواردی دیگر باید اضافه شود یا اصلاح شود و یا اینکه پرونده به دادگاه برده شود.

وی تأکید کرد: اینکه بدون مطالعه موارد گذشته بیاییم و دوباره تحقیق و تفحص از خودروسازان را مطرح کنیم، در واقع موازی‌کاری انجام داده‌ایم که این کار نتیجه‌ای در بر نخواهد داشت. بنابراین توصیه من به دوستانی که می‌خواهند از خودروسازی حال به دلیل موارد و مشکلاتی که وجود دارد تحقیق و تفحص انجام دهند، این است که تحقیق و تفحص‌های گذشته را به طور دقیق مورد مطالعه قرار دهند.

فیروزی خاطرنشان کرد: در خصوص تحقیق و تفحص از خودروسازان گفته می‌شود امضاهایی جمع شده که البته هنوز به صحن نیامده است، اگر به صحن بیاید طبیعتاً هیئت رئیسه آن را به کمیسیون صنایع و معادن ارجاع می‌دهد و ما در آنجا مشاهده می‌کنیم طرحشان چیست، چه محورهایی مدنظرشان است، آیا این تحقیق و تفحص با آنچه که در گذشته بوده تفاوت دارد یا خیر و باید بگویم کسانی که خواهان تحقیق و تفحص می‌شوند، وظیفه سنگینی را بر عهده می‌گیرند.

وی با اشاره به بازدید اعضای کمیسیون صنایع و معادن از ایران خودرو گفت: کمیسیون صنایع و معادن مرتبط‌ترین کمیسیون مجلس با صنعت، معدن و خودروسازی است. بنابراین ما نیاز داریم اطلاعاتمان را در این زمینه کامل کنیم لذا از همان زمانی که کمیسیون شکل گرفت، جلسات متعددی را با خودروسازان، معدن‌کاران و مسئولان ذیربط برگزار کردیم که بازدید از ایران‌خودرو نیز در راستای همین اهداف بود.

نماینده فسا افزود: بسیاری از همکاران ما شاید به دلیل مسئولیت‌هایی که داشتند با خودروسازی آشنا بودند بسیاری دیگر نیز نیاز بود آشنا شوند؛ چراکه مطالب زیادی در این باره نهفته است و هر نماینده باید نسبت به آن آگاهی پیدا کند. می‌توان گفت باید گاهی از هر مجموعه صنعتی بازدید کرد تا دید واقعی به اعضای کمیسیون بدهد.

وی ادامه داد: در این بازدید نمایندگان با ظرفیت‌ها، ایرادات و مشکلات آشنا می‌شوند به هرحال مطالبی در آنجا نهفته بود و با رصد می‌توانستیم آنها را بیابیم. به نظر بازدید خوبی بود و اطلاعاتی را به نمایندگان داد چرا که هنگامی که شما یک بازدید میدانی دارید، واقعیت‌ها را متوجه می‌شوید در کل باید گفت بازدید از ایران خودرو بازدید خوبی بود.

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه امروز جامعه مطرح می‌کند چرا خودروسازان به رغم اینکه به تعهدات قبلی خودشان عمل نکرده‌اند بازهم خودروهایی را پیش فروش می‌کنند و دست به ثبت نام می‌زنند، گفت: این مسئله همیشه مطرح بوده است که امیدواریم در آینده کمتر شود یا اصلاً نباشد، سرپرست وزارت صمت و مدیرعامل خودروسازان مواردی را مطرح کردند، آنان می‌گویند تولید را افزایش دادیم که به تقاضا نزدیک‌تر شود شاید این حرف درستی باشد اما مهم‌تر از افزایش تولید بحث توزیع است که مردم از آن گله‌مند هستند.

وی ادامه داد: زمانی خودروساز هزار خودرو تولید می‌کند اما چیزی که به مصرف‌کننده می‌رسد،  ۲۰۰ دستگاه است، ۸۰۰ دستگاه دیگر در جایی نگهداری می‌شود که بیش از قیمت واقعی به مردم داده می‌شود. من نمی‌خواهم آدرس جای خاصی را بگویم، کلیات قضیه را مطرح می‌کنم، بسیاری از نمایندگان این موضوع را بررسی کردند که بله تولید بالا رفته است اما چرخه توزیع با مشکل مواجه هست.

فیروزی با اشاره به اینکه خودروهای تولید شده به دست مصرف‌کننده واقعی که همان مردم باشند نمی‌رسد و در پروسه دلالی قرار می‌گیرد، اظهار داشت: هنگامی که خودرو در پروسه دلالی قرار می‌گیرد قیمت بالا می‌رود لذا به هر میزانی که خودروساز خودرو تولید کند، اما به دست مصرف‌کننده واقعی نرسد، نارضایتی به وجود می‌آید. بنابراین خودرو از یک کالای مصرفی به یک کالای سرمایه‌ای و تجاری برای سرمایه‌گذاری تبدیل می‌شود که همین امر بازار کاذبی را به وجود می‌آورد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز