خبرگزاری کار ایران

انتخاب مناسب‌ترین وکیل با پلتفرم هوشمند امیرکبیر

انتخاب مناسب‌ترین وکیل با پلتفرم هوشمند امیرکبیر
کد خبر : ۹۴۸۴۷۰

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به طراحی و پیاده‌سازی پلتفرم هوشمند تشخیص مناسب‌ترین وکیل شدند.

به گزارش ایلنا، مدیر عامل سامانه حقوقی «دادسان» گفت: در ایران، پروانه تخصصی وکالت مثل وکیل مالکیت معنوی یا وکیل شرکت های تجاری یا وکیل مالیاتی صادر نمی شود و هیچ مرجعی برای بررسی عملکرد و سوابق وکلا وجود ندارد و در بسیاری موارد هم شاهد حق الوکاله هایی با مبالغ بسیار بالا هستیم.

رضا تقی زاده افزود: از طرفی هم وکلا به جهت حساسیت شغلی و رعایت شئونات وکالت ممنوع التبلیغ هستند و نمی توانند توانایی و ظرفیت های خود را ارایه دهند، به همین خاطر تشخیص وکیل مناسب برای افراد کار بسیار سختی است.

وی ادامه داد: بر این اساس ما در صدد برآمدیم، سامانه ای را طراحی کنیم تا کاربران صرفاً با ثبت مشکل حقوقی خود بتوانند به راحتی رزومه و قیمت پیشنهادی چندین وکیل متخصص در حوزه کاریشان را به رایگان دریافت کنند و با یک مقایسه راحت، مناسب ترین وکیل را از جهت تخصص، تجربه، هزینه و غیره انتخاب کنند.  

مدیرعامل این سامانه به علت نیاز کشور به سامانه طراحی شده اشاره کرد و گفت: پلتفرم ها به عنوان یک بستر ایجاد ارتباط بین عرضه کننده و تقاضا کننده موجب تسهیل فرآیند فروش و نیز صرفه جویی در وقت و هزینه مردم می شوند و این مدل از کسب و کار در کشورهای دیگر به شدت رشد کرده است و خوشبختانه در سال های اخیر نیز شاهد نمونه های موفقی از آن در کشور بوده ایم.

تقی زاده با بیان این که این تیم در دانشگاه صنعتی امیرکبیر طراحی پلتفرم حقوقی را به عنوان راهکاری در راستای برون رفت از این چالش ملی در دستور کار خود قرار دادند، خاطرنشان کرد: به جهت حساسیت موضوع و حفظ حریم شخصی افراد، در طراحی این سامانه از اجرا و پیاده سازی پیام رسان اختصاصی و بومی دادسان در جهت تسهیل ارتباط بین وکلا و مردم بهره برده شده است.  

وی افزود: این سامانه دغدغه پیدا کردن وکیل متخصص را از بین خواهد برد چرا که در این طرح بیش از دو هزار و ۵۰۰ تخصص و مهارت حقوقی دسته بندی شده است و ارزیابی وکلا بر اساس میزان تجربه آنها در این موضوعات صورت گرفته است که برگرفته از تعداد پرونده هایی است که وکیل در آن مهارت خاص، طرح دعوی یا دفاع کرده است.

وی ادامه داد: این سامانه موجب کاهش مبلغ حق الوکاله شده است. با توجه به اینکه الگوریتم های هوشمند ارجاع موجب می شوند که وکلا وکالت پرونده هایی را به عهده بگیرند که در آن تخصص بیشتری دارند لذا سرعت عملکردشان افزایش خواهد یافت و نیز با ارجاع پرونده ها در چند دادگاه خاص، سرعت پیگیری آنها نیز افزایش می یابد.

مدیرعامل این سامانه درمورد مزیت استفاده از این پلتفرم گفت:  روش های به کار رفته در سامانه موجب صرفه جویی در وقت و هزینه وکیل می شود که این صرفه جویی رابطه مستقیمی با کاهش مبلغ حق الوکاله های پیشنهادی خواهد داشت. همچنین ایجاد یک فضای رقابتی موجب می شود بدون دخالت پلتفرم در تعیین هزینه ها، مبالغ پیشنهادی وکلا منطقی و با صرفه تر باشد.     

تقی زاده ادامه داد: در حال حاضر در این سامانه بیش از هزار وکیل پایه یک دادگستری در سرتاسر کشور مشغول به فعالیت هستند و تا کنون ده ها هزار نفر از دور افتاده ترین روستاهای کشور تا ایرانیان خارج از کشور از این سامانه استفاده کرده اند.

وی درخصوص راهکارهای این سامانه در خصوص افزایش کیفیت خدمات حقوقی اظهار داشت: طراحی این سامانه به گونه ای است که همانند دستیار وکیل عمل کرده و با یادآوری اقدامات مهم پرونده مانع از ضایع شدن حقوق موکل می شود. همچنین وجود سیستم نظر سنجی و نمایش عمومی آن موجب می شود وکلا ضمن افزایش سرعت و دقت از هیچ تلاشی در جهت موفقیت در پرونده فروگذار نباشند.  

دیر عامل سامانه حقوقی دادسان افزود: با توجه به اینکه انعکاس هزینه های دریافتی و اقدامات صورت گرفته در پرونده موجب شفافیت عملکرد وکلا خواهد شد از این رو  امیدواریم به زودی این پلتفرم مرجعی برای یافتن وکیل مناسب در بستری شفاف شود.

تقی‌زاده خاطرنشان کرد: هدف ما از طراحی و اجرای این سامانه ضمن رفع دغدغه پیدا کردن وکیل خوب، ایجاد شفافیت در این حوزه و کاهش هزینه ها و افزایش کیفیت ارایه خدمات حقوقی است.

وی با بیان این که نمونه این سامانه در کشور های دیگر مانند آمریکا و انگلیس طراحی شده، گفت: صرف نظر از اینکه آن سامانه ها با استانداردها و قوانین کشور ما تطبیق ندارند از منظر فنی و ساختارهای ارایه خدمت نیز در سطح بسیار پایین تری از این پلتفرم بومی قرار دارند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز