خبرگزاری کار ایران

روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا:

۱۰ استان از پیک کرونا عبور کردند/ در صوررت بروز تخلف در عزاداری‌ها، با مسئولان مساجد و هیئت‌ها برخورد می‌کنیم

۱۰ استان از پیک کرونا عبور کردند/ در صوررت بروز تخلف در عزاداری‌ها، با مسئولان مساجد و هیئت‌ها برخورد می‌کنیم
کد خبر : ۹۴۷۸۰۳

رئیس‌جمهور گفت: امروز جزء روز‌هایی بود که گزارش استان‌ها از وضعیت شیوع بیماری امیدوارکننده بود، زیرا حدود ۱۰ استان از پیک بیماری عبورکرده اند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت‌الاسلام حسن روحانی در جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار داشت: از همه مردم عزیزی که با ستاد ملی کرونا و با مسیر سلامت جامعه بخوبی همکاری می‌کنند تشکر می‌کنیم.

وی افزود: امروز جزء روز‌هایی بود که گزارش استان‌ها از وضعیت شیوع بیماری امیدوارکننده بود، زیرا حدود ۱۰ استان از پیک بیماری عبور کرده‌اند. تا امروز هر استانی که پیک این بیماری را پشت سر گذاشته و از آن عبور کرده شاهد نبودیم که مجددا درگیر پیک شود و امیدواریم که در آینده هم شاهد همین مساله باشیم.

رئیس‌جمهور ادامه داد: روندی که امروز وجود دارد و همه مردم دستورالعمل های بهداشتی را مراعات می‌کنند، اگر به همین صورت ادامه پیدا کند، حتماً خبرهای خوشی را در هفته‌های آینده شاهد خواهیم بود. خب در آمارهای امروز دیدیم که ادارات به خوبی در حال مراعات کردن هستند، همچنین وضعیت رعایت پروتکل‌ها در مراکز عمومی رفت و آمد مردم و اماکنی که مردم به آن مراجعه زیادی دارند، قابل قبول است؛ البته امکان دارد بازهم جاهایی باشد که نیاز به دقت بیشتر داشته باشد.

روحانی در ادامه اظهار داشت: ما حتماً معتقدیم که باید با کسی که در این شرایط از رعایت پروتکل‌ها تخلف می‌کند، برخورد کنیم و حتی برای ماه محرم هم مقرراتی را که می‌گذاریم. باید مسئولان مساجد، تکایا و هیئت‌ها مسئولیت بپذیرند و آن کسی که مسئول می‌شود، اگر خدایی ناکرده دقت نکرد و مراعات نکرد، در این موضوع مسئول است و باید با او برخورد شود، نحوه برخورد با متخلفان را هم وزارت کشور و وزارت بهداشت تدوین کرده و به ستاد خواهند آورد تا تصویب شود.

وی ادامه داد: من خدمت مردم شریف و بزرگوار ایران اعلام می‌کنم که تمام مقرراتی که از روز اول تا امروز توسط وزارت بهداشت اعلام شده و تاکید شده است، همچنان به قوت خود باقی است تا روزی که وزارت بهداشت به مردم اعلام کند و بگوید واکسن قابل قبول و مورد تایید در دسترس است و شرایط تغییر کرده است. هنوز مشخص نیست تا آن روز چقدر فاصله داریم، اما مسئول اعلام این امر هم وزارت بهداشت است و تا آن زمان باید همه مقررات را رعایت کنیم و اقدامات سخت‌گیرانه خود را انجام دهیم.

رییس‌جمهور در بخش دیگر سخنان خود به راهبرد مقابله با کرونا و آگاهی‌بخشی به مردم اشاره کرد و اظهار داشت: راهبرد ما در مقابل این ویروس تغییر نکرده و همان راهبرد قبلی است، اولین قدم آگاهی دادن به مردم و آموزش و توضیح دادن به مردم است، یعنی مردم باید کاملاً نسبت به این ویروس، عملکرد آن، خطرات آن و علائم آن آموزش داده شوند و برای آن‌ها توضیح داده شود. هنوز هم با همه کاری که در رسانه‌های عمومی و صداوسیما انجام شده باز هم اطلاع مردم کم است و باید ادامه یابد.

وی ادامه داد: مساله الزام ماسک در محیط های عمومی و پرجمعیت یا وسایل حمل و نقل عمومی باید به دقت رعایت شود و همه پروتکل‌هایی که وزارت بهداشت و درمان اعلام کرده است، باید رعایت شود.

روحانی اظهار کرد: اجتماعات همچنان ممنوع است و ما در ستاد ملی مقابله با کرونا این موضوع را فرای استان اعلام کردیم و گفتیم اجتماعات تحت هر عنوان ممنوع است و این تصمیم استانی نیست و سراسری است.

وی افزود: مسأله بعدی این است که با متخلف باید برخورد شود، یعنی همانطور که اعلام می‌شود ادارات ما در حال حاضر ۸۰ درصد پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کردند، فردی که نکات بهداشتی را مراعات نکرد، اعلام و تنبیه شود، به عنوان مثال از اداره اخراج شدند و برایشان غیبت زده شود، بنابراین ما افراد متخلف را باید شناسایی و اعلام کنیم که این دستگاه تخلف کرده و برای مدتی پلمب خواهد شد.

رئیس‌جمهور بیان کرد:‌ نکته بعدی ادامه تست و شناسایی است؛ راه مقابله ما با این ویروس این است که بدانیم چه کسی حامل این ویروس است، پس ما باید با تست تشخیص دهیم که چه فردی مبتلا است و او را از جامعه جدا کنیم، در مرحله بعد باید شناسایی کنیم که فرد مبتلا با چه کسانی در تماس بوده است و آنها را نیز جداسازی کنیم؛ تمام کشورهایی که در این زمینه توفیقی به دست آورده‌‍‌اند، از این طریق بوده است.

وی اضافه کرد: کشورهایی هستند که سیستم‌های مانیتورینگ را مدنظر قرار داده‌اند که ما امروز چنین امکانی نداریم اما اگر ‌وزارت بهداشت این راه را مطلوب بداند، اجرای آن کار سختی نیست یعنی وزارت ارتباطات امکانات را جمع‌آوری کند تا این کار را انجام دهیم.

روحانی گفت: سرعت انتشار این ویروس در بعضی از زمان‌ها افزوده می‌شود که علت آن نیز اجتماعات است، بنابراین به استان‌ها اختیاراتی دادیم تا ستادهای استانی بتوانند دستورالعمل‌هایی را برای اقدامات سختگیرانه ادامه دهند.

رئیس‌جمهور ادامه داد: اعلام وضعیت قرمز یا سفید به بسیاری از موضوعات مربوط می‌شود، وضعیت قرمز یا سفید وابسته به امکانات آن شهر یا شهرستان است؛ اگر در یک شهرستان ۱۰۰ تخت داشته باشیم ۴۰ نفر هم مبتلا شدند، مشکلی پیش نخواهد آمد و وضعیت سفید خواهد بود اما در شهرهایی که کمبود تخت و امکانات داریم، وضعیت قرمز اعلام خواهد شد؛ البته نیروی انسانی نیز در این پارامتر موثر است.

روحانی با بیان اینکه مراعات مردم در جلوگیری از کرونا اصل است و اگر کمک نکند مشکلات زیادی ایجاد می‌شود، گفت: یکی از مسائل مهمی که بر آن تاکید داریم، تقویت بخش سلامت است. باید تخت، تخت ویژه، ونتیلاتور، مرکز مخصوص اکسیژن و تعداد پرستار ها افزایش یابد؛ همچنین امروز تصمیمی برای استخدام پرستاران جدید گرفتیم و بنا شد افرادی که در مدت گذشته در بخش‌های مربوط به کرونا مشغول بوده‌اند، وزارت بهداشت بتواند به آنها اولویت استخدام بدهد.

وی افزود: در افزایش تخت بیمارستانی دولت کاملاً آماده است، آقای دکتر نمکی نیز پیشتر اعلام کردند که امسال تا پیش از پایان سال بیشترین تخت را آماده می‌کنیم، قرار است تا پیش از پایان امسال بیش از ۸ هزار تخت اضافه شود. این جزو وظایف ماست که بخش درمان را تقویت کنیم برای اینکه فشار روی بخش درمان کاهش پیدا کند و به یک آرامش نسبی برسیم.

وی ضمن تقدیر از سخنان رهبر انقلاب، گفت: نکته مهمی در سخنان رهبری در این زمینه بود، اینکه مرجعیت نهایی ستاد ملی کرونا است، این به معنی این است که آدرس را عوض نکنیم و آدرس اشتباه نرویم؛ قوانینی را که ستاد ملی کرونا مشخص می‌کند، لازم‌الاجراست و حتی رهبری فرمودند که آنچه را که ستاد تعیین می‌کند، ایشان نیز انجام می‌دهند.

رئیس‌جمهور درباره عزاداری محرم و شیوه برگزاری آن اظهار داشت: مگر می‌شود کسی مسلمان، شیعه و ایرانی باشد، اما محرم‌ برایش مهم نباشد؛ مردم طی قرن‌ها، روزهای بسیار سختی را پشت سر گذرانده‌اند و با روحیه قوی مقابل فشارها ایستادگی کرده‌اند، مگر می‌توان محرم را تعطیل کرد. محرم به گونه‌ای خواهد بود که بوی عزاداری به مشام همه خواهد رسید، به طوریکه وقتی وارد خیابان می‌شویم و پرچم‌های عزاداری را می‌بینیم هلال محرم را به خوبی می‌بینیم و در فضا بوی آن را استشمام می‌کنیم.

وی با اشاره به سخنان آیت الله سیستانی مبنی بر اینکه پرچم‌های محرم زده شود اما به مالکیت خصوصی افراد هم توجه شود، گفت: فضا باید کاملاً فضای سوگوارانه باشد. در سفری که به یکی از کشورهای آفریقایی داشتم، دیدم در محرم فضای کشور به طور کلی تغییر کرده بود و همه در روز اول پرچم سیاه درب منزل خودشان زده بودند. در هند نیز مسلمانان سراسر هند روز تاسوعا سیاه‌پوش می‌شوند.

وی افزود: محرم حتما باید پرشور باشد اما نحوه عزاداری باید نسبت به سال‌های پیش متفاوت باشد، باید فاصله را رعایت کنیم و در مکان‌ها تجمع نداشته باشیم به ویژه در جاهایی که سرپوشیده است. تا پایان هفته آینده پروتکل‌های مربوط به محرم تدوین و به همه دستگاه‌ها ابلاغ می‌شود و همه باید از آن تبعیت کنند.

رئیس ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: امسال صاحبان عزا در مجالس، تکایا، هیئت‌ها و حسینیه‌ها وظیفه جدیدی بر عهده دارند؛ سال‌های پیش وظیفه آنها این بود که مداح دعوت کنند و تدارک وسایل ببینند اما امسال مراعات برای تضمین سلامت همه عزاداران حسینی وظیفه جدید آنهاست، افرادی که برای عزاداری به محل عزاداری می‌آیند، باید سالم بیایند و سالم از آنجا خارج شوند و این به دوش همه متولیان امر است؛ به دوش همه جامعه دینی کشور است و باید احساس کنند که مسئولیت این مسائل را بر دوش دارند.

وی خاطرنشان کرد: دشمن‌های ما منتظرند که بهانه پیدا کنند تا یک هفته بعد از عزاداری اگر کرونا شیوع پیدا کرد، بگویند به علت عزاداری بوده است. نباید بگذاریم چنین چیزی اتفاق بیفتد. باید علاوه بر عزاداری عاشورا، آرمان عاشورا را نیز زنده نگه داریم، قیام عاشورا برای حیات جامعه برپا شد.

روحانی با بیان اینکه باید با مراعات تمام جوانب امر و پروتکل‌ها عزاداری پر شکوهی داشته باشیم، گفت: پیام رهبری فصل‌الخطاب بود که چگونه باید عزاداری و سوگواری را انجام دهیم. امروز نیز نسبت به مستاجرانی که در تنگناها هستند و میزان ودیعه آنها مصوبه خوبی انجام شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز