صوفی در گفتوگو با ایلنا؛
درک نمایندگان از ناتوانی در عمل به وعدههای انتخاباتی، علت اصلی حملات علیه دولت است/ نباید مجلس را از توان کارشناسی و اجرایی تهی میکردیم
یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: جمع زیادی از نمایندگان هیچ سابقه اجرایی و پارلمانی ندارند، در نتیجه اطلاع دقیقی از مشکلات و بحرانهای کشور نداشتند، لذا وقتی اکنون در عمل به وعدههای خود با بنبستها مواجه میشوند احساس میکنند که باید مشکلات را برعهده دولت بگذارند.
علی صوفی فعال سیاسی اصلاحطلب و دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره حملات پیدرپی صورت گرفته علیه دولت که توسط گروهی در مجلس و برخی رسانههای حامی این جریان انجام میشود، گفت: یک قوه یعنی مجلس با همین رویکرد و به کمک بخشی از حاکمیت در اختیار یک جریان سیاسی شکل گرفت، یعنی شورای نگهبان با حذف بسیاری از چهرههای جناح مقابل کمک کرد و این جریان در مجلس حاکم شدند و اگرچه مردم مشارکت نکردند و اعتراض خود را به این عملکرد نشان دادند.
وی ادامه داد: خب وقتی مجلس با این رویکرد وارد عرصه میشود، یعنی ایستادگی در مقابل دولت، برکنار کردن رییسجمهور، انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری هم در شعارهای برخی کاندیداهای آن مطرح میشود، بالتبع تلاش میکنند که به رایدهندگان خود این گونه نشان دهند که ما به وعده خود عمل میکنیم ولی مصلحت چیز دیگری است و با توجه به شرایطی که کشور در آن قرار دارد و بحرانهای مختلف چه آنها که صرفا مربوط به ما است و چه بحرانی مانند کرونا که جهانی است، امکان انجام کامل وعدهها را نداریم.
صوفی در ادامه اظهار داشت: این در حالی است که میبینیم مقام معظم رهبری به مجلس هشدار میدهند که این مسیر را طی نکنید و سعی کنید با دولت همکاری کنید که دولت بتواند تا پایان دوره خود فعالانه و مجدانه فعالیت کند.
وی افزود: طیف زیادی از اینها با چنین وعدههایی روی کار آمدند و اکنون میخواهند نشان دهند که ما نماینده شما هستیم و تلاش میکنیم دولت و رییسجمهور را برکنار کنیم و یک دولتی مانند مجلس فعلی روی کار بیاید، البته مجلس راه دیگری هم ندارد، یعنی مجلس اگر بخواهد از این مسیر برگردد در واقع میتوان گفت به وعدههایی که به مردم داده پشت کرده است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در ادامه با بیان اینکه عدم شناخت دقیق از مشکلات، ظرفیتها و بحرانهای کشور منجر به ایجاد چنین شرایطی برای مجلسیها شده است، تصریح کرد: جمع زیادی از نمایندگان این دوره از مجلس هیچ سابقه اجرایی و پارلمانی ندارند، در نتیجه اطلاع دقیقی از مشکلات و بحرانهای کشور و پیچیدگی آنها نداشته و اکنون وقتی با بنبستها مواجه میشوند احساس میکنند که باید مشکلات را برعهده دولت بگذارند و علت ناکامی خود را در عمل به وعدههایشان، ضعف عملکرد دولت بیان کنند.
وی افزود: به همین دلیل است که گاهی شاهد تند شدن شعارها و نطقها علیه دولت هستیم چرا که برخی اکنون در حال آشنایی با ابعاد پنهان و پیچیده مشکلات کشور هستند و احساس میکنند که قادر نخواهند بود به وعدههای خود عمل کنند.
صوفی در ادامه اظهار داشت: وقتی که میدان سیاست را از افراد باتجربه در زمینههای مختلف اقتصادی، اجتماعی، اجرایی و سیاسی خالی میکنند، طبیعی است که افرادی بر راس کار حضور یابند که چنین تجربه و شناختی از امور ندارند.
وی ادامه داد: ما وقتی برای انتخاباتی مطرح میکنیم که فرصت یاید فراهم شود تا چهرههای شاخص وارد عرصه شوند؛ یعنی افرادی که پیش از این در فضایی عملکرد مناسبی داشتند و مردم آنها و تواناییشان را قبول دارند و در گذشته از خودشان کارآمدی نشان دادند، خب این کارآمدیها و توانمندیها اگر وارد مجلس میشد قطعا نتیجه متفاوت و بهتر میشد.
دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات در بخش دیگری از این گفتوگو با تاکید بر اهمیت جایگاه مجلس، اظهار داشت: همه عقلای جریانهای سیاسی بر این عقیدهاند که مجلس دارای جایگاه بسیار مهمی است و باید افرادی که درک مناسبی از موقعیت نمایندگی دارند و همچنین از نظر شخصیتی شجاعت، توان و بینش لازم را برای قانونگذاری دارند، در این جایگاه حضور داشته باشند.
وی گفت: حضور چنین افرادی موجب میشود که بتوانند در برابر انواع تهدیدها، فشارها، تطمیعها و انواع و اقسام دامهایی که بر سر راه آنها برای ایجاد انحراف و کنترل ایجاد میشود، ایستادگی کنند. اما اگر مجلس را از حضور افراد شاخص و کارآمد که سوابق روشن و مشخصی دارند خالی کنیم، باعث میشود که مجلس از توان کارشناسی و اجرایی کشور تهی شود و افرادی روی کار بیایند که آن تجربهها را ندارند و صرفا «بله قربان گو» هستند.