راستیه در صحن مجلس:
دلار ۲۰ هزار تومانی را باید «دلار برجامی» نامید
یک نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در وزارت امور خارجه شاهد شکلگیری دیپلماسی اقتصادی با همکاری بخش خصوصی نبودهایم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، احمد راستینه هفشجانی در نشست علنی امروز (یکشنبه ۱۵ تیر) مجلس شورای اسلامی پس از گزارش وزیر امور خارجه از تحولات بینالمللی و سیاست جمهوری اسلامی ایران گفت: جامعه ایران در طول ۴۰ سال گذشته در اوج اقتدار و عزت بوده است. در وزارت امور خارجه شاهد شکلگیری دیپلماسی اقتصادی با همکاری بخش خصوصی نبودهایم، در واقع اراده جدی برای نقشآفرینی اقتصادی بخش خصوصی در این مجموعه وجود نداشته است.
وی گفت: دیپلماسی اقتصادی وابسته به دولت نیست، بلکه با همکاری طیف وسیعی محقق میشود، وزارت امور خارجه در این حوزه هدایتکننده است؛ در واقع اکنون باید پاسخ داده شود که نقش بخش خصوصی و نهادهای مدنی در سیاستهای اقتصادی وزارت خارجه کجاست؟
نماینده مردم شهرکرد ادامه داد: فعالیتهای اقتصادی کشور با برجام شرطی شده است، هفدهمین اقتصاد بزرگ دنیا با شروط برجامی محدود شده است، به طوری که وقتی شورای حکام قطعنامهای صادر میکند، شاهد افزایش بیرویه نرخ ارز هستیم. شما از کاهش فشار بر مردم سخن میگویید اما شرطهای برجامی، سقوط آزاد ارز و مشکلات اقتصادی را برای مردم رقم زده است؛ به عبارتی اقتصاد دلارمحور حرکت ذلیلانه وزارت خارجه را رقم زده است.
وی افزود: اگر از شهید حاج قاسم سلیمانی سخن میگویید باید یادآور شد که دیپلماسی ایشان با مقاومت نتیجه داد که این رویه در وزارت خارجه متفاوت است. برجام با هدف از کار انداختن چرخهای سانتریفیوژها سبب از کار انداختن چرخهای اقتصادی شد.
راستینه گفت: دلار ۲۰ هزار تومانی را باید دلار برجامی نامید و این موضوع همان گلابیهایی است که شما به مردم وعده دادید.
وی در پایان تاکید کرد: باید پیام اقتدار ملت ایران را با پایان دادن به سیاستهای برجامی و تقویت روابط بینالمللی مبتنی بر دیپلماسی بخش خصوصی به دنیا اعلام کنید، باید با خروج از برجام پیام اقتدار کشورمان را به دنیا اعلام کنیم.