خبرگزاری کار ایران

عنابستانی در نطق میان دستور:

فرصت‌های کشور را در تعارف با دولت خسته و فشل از دست نخواهیم داد

فرصت‌های کشور را در تعارف با دولت خسته و فشل از دست نخواهیم داد
کد خبر : ۹۳۰۶۴۸

عضو کمیسیون اجتماعی در مجلس یازدهم، با بیان اینکه دولت باید به ریل خدمت به مردم برگردد تاکید کرد که در صورت ادامه بی‌عملی و بی‌توجهی دولت به مشکلات جاری زندگی مردم اقدامات مقتضی و مستحکمی را در جهت الزام آن و حرکتش در مسیر نوکری مردم صورت خواهیم داد.

به گزارش ایلنا، علی اصغر عنابستانی در نشست علنی امروز (سه‌شنبه سوم تیرماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود ضمن تبریک به مناسبت ولادت حضرت معصومه(س) گفت: لازم است از مردم خوب و با صفای دیار سربداران شهرستان‌های سبزوار، جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و ششتمد و بخش روداب به دلیل حسن اعتماد که به بنده داشتند، تشکر کنم.

نماینده سبزوار، جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و ششتمد در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در حالی سه ماه از سال جهش تولید می‌گذرد که حال تولید نه در حوزه صنعت و نه در حوزه کشاورزی اصلا خوب نیست. شرایط نامتعادل و بی‌ثبات اقتصادی کشور امکان هرگونه برنامه‌ریزی را از صاحبان تولید گرفته است.

وی تصریح کرد: می‌گویند اگر این دولت نبود وضع خیلی بدتر می‌شد، آخر انصاف هم خوب چیزی است، شما در کلیپ‌های تبلیغاتی خود در بدترین حالت‌ها مردم را از دلار ۵ هزار تومانی ترساندید تا رای جمع کنید و امروز دلار در مرز ۲۰ هزار تومان است و تازه شما ادعا می‌کنید که آن را مدیریت کرده‌اید؟ خجالت بکشید، اگر مرهمی بر زخم‌های مردم نیستید لااقل نمک بر آنها نپاشید. قبول کنید که کشور را به حال خود رها کرده‌اید، بپذیرید منشا بسیاری از مشکلات شما هستید.

عنابستانی یادآور شد: وضعیت امروز کشور ناشی از ۷ سال وادادگی شما در مقابل غرب است، امیدواریم شرایط امروز کشور و قطعنامه‌های تمدید تحریم‌های اروپایی و شورای حکام  و آژانس حداقل این حکم را داشته باشد که دولتمردان را از غرب ناامید کند و به اعتماد به ظرفیت‌های لایزال داخلی و توان بی‌انتهای ملت ایران برگردند. دولت به ریل خدمت به مردم برگردد. یکسال دیگر باقی است و ما در مجلس حاضریم برای خدمت به مردم با تمام وجود به دولت کمک کنیم.

وی اظهار کرد: و البته در صورت ادامه بی‌عملی و بی‌توجهی دولت به مشکلات جاری زندگی مردم قطعا اقدامات مقتضی و مستحکمی را در جهت الزام دولت و حرکت در مسیر نوکری مردم صورت خواهیم داد و فرصت‌های کشور را به تعارف با دولت خسته نشسته فشل از دست نخواهیم داد.

عنابستانی خاطرنشان کرد: ما به هر جا می‌رویم ناله مردم به آسمان بلند است، من نمی‌دانم از کجا باید بگویم، به روستا می‌رویم کشاورز و دامدار از تامین نشدن نهاده‌های دامی، کود، سم، واکسن و کنترل نشدن بازار و گرفتار شدن در شبکه دلالی و حتی نداشتن آب خوردن می‌نالند، به شهر می‌رویم کارگر و کارمند خرید خدمت، شرکتی، حق التدریسی، آموزشیاران نهضت و سرباز معلم و بازنشسته و ایثارگر از تبعیض در پرداخت‌ها، عدم اجرای قوانین و عدم امنیت شغلی ناراضی‌اند. به صنایع سر می‌زنیم واحدهای صنعتی از واردات بی‌رویه کالاهای خارجی مشابه یا عدم اجازه واردات مواد اولیه و یا تامین نشدن سرمایه در گردش ناراضی‌اند. عامه مردم هم حیران مانده‌اند، قدرت خریدشان آنقدر کاهش یافته که دیگر جرأت هیچ خریدی ندارند، قیمت‌ها پر نوسان و با شیب تند در حال صعود، مسکن، لجام گسیختگی و غیرقابل دسترس و بازار بی ثبات و سرگردان.

وی خطاب به نمایندگان مجلس، عنوان کرد: نمایندگان عزیر ملت، مجلس باید درست شود تا همه این‌ها حل شود، مردم با ما دل بسته‌اند و امید دارند، اصلاح را از خودمان شروع کنیم. با تجربه ۱۰ دوره قانونگذاری وقت آن رسیده است که در مجلس تحولی بنیادین صورت بگیرد. فرآیندهای حاکم بر انتخابات مختلف درون مجلس باید به شکلی اصلاح شود که زد و بندها و لابی‌های آشکار و پنهان داخل و خارج تاثیری بر آن نداشته باشند.

عنابستانی افزود: ساختار قانونگذاری از جلسات متعدد، کشدار و کم بازده صحن باید به جلسات کارشناسی و تخصص‌گرایانه کمیسیون‌ها منتقل شود. مجلس باید بتواند اولویت‌‎های اصلی کشور را به درستی احصا کند و وقت خود را صرفا به اولویت‌های اصلی کشور اختصاص دهد و کدام اولویت‌ها بالاتر از قطع اژدهای هفت سر فساد؟! مقابله با فساد با شفافیت در هر سه قوه به ویژه قوه مجریه امکان پذیر است.

وی تصریح کرد: تمام اطلاعات و مذاکرات و طرح‌ها و حساب‌های شرکت‌های دولتی و عمومی و حساب‌های مالیاتی و حساب‌های تجاری، بانکی و ... باید برای مردم شفاف شود، هیچ رانت اطلاعاتی که منجر به فساد می‌شود نباید باقی بماند.

عنابستانی گفت: قانون جامع حذف تعارضات منافع و قانون حمایت از افشاگران فساد به همراه قانون جامع شفافیت باید در همین روزهای اولیه مجلس به سرانجام برسد. بعد از حذف فساد باید به فکر درمان ساختارهای اقتصاد بیمار کشور باشیم. مالیات اولویت اول است، بار مالیات باید از دوش تولید و سرمایه‌های مواد به دوش سرمایه‌های راکد و واسطه‌ای منتقل شود. مالیات را باید از عواید سرمایه، مسکن، خانه‌های خالی، زمین و معادن رها شده، خانه‌ها و ماشین ‌های لوکس گرفت.

وی افزود: اگر قرار است جهش تولید اتفاق بیفتد باید به تولیدکننده یارانه بدهیم نه اینکه از او مالیات‌های هنگفت بگیریم. نظام صدور مجوزهای کسب و کار باید اصلاح کامل شود و بلکه باید به سمت حذف کامل مجوزهای کسب و کار برویم. نظارت دولت باید پسینی باشد نه پیشینی. ساختار پولی و مالی و گمرکی هم باید به فوریت دگرگون شود. قانون مدیریت خدمات کشوری در جهت رفع کامل تبعیض‌های پردختی به کارکنان و بازنشستگان و کار محور کردن پرداخت‌ها به جای وقت موری اصلاح فوری شود.

عنابستانی عنوان کرد: در سیر تحول مجلس، مجلس مردم باید از کارخانه تولید قانون بدون در نظر گرفتن ظرفیت های اجرایی آن به یک ساختار قدرتمند نظارتی تبدیل شود، کسی نباید جرات کند قانون مصوب مجلس را به هر شکل و بهانه‌ای اجرا نکند.

وی افزود: راستی از اجرای قانون‌های فاخری مثل قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار، قانون بهره‌وری محصولات کشاورزی، قانون رقابت، قانون تسهیل ازدواج جوانان و صدها قانوندیگر چه خبر؟ !

عنابستانی گفت: چرا دولت جرات می‌کند اراده ملت را در قالب قانون متجلی شده است زیر پا بگذارد؟  چون ما از ظرفیت نظارتی خود استفاده نکرده‌ایم. اگر مجلس ناظر قدرتمندی باشد یک وزیر نمی‌تواند بیش از ۶ سال وزیر راه و شهرسازی باشد و نه راه بسازد و نه مسکن و به این بی‌عملی خود افتخار کند و نتیجه‌اش این باشد که امروز وضعیت مسکن مردم در بدترین شرایط ممکن است!

نماینده سبزوار، جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و ششتمد در مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: در حوزه انتخابیه اینجانب با ۶ شهرستان حتی یک کیلومتر راه سالم نداریم، اگر مجلس ناظر قدرتمندی باشد اجازه نمی‌دهد کل شرق کشور از شمال تا جنوب در زمینه زیرساخته‌ایی مثل راه، ریل، آب و گاز فاصله بسیار معناداری با سایر نقاط کشور داشته باشد.  توسعه متوازن و عادلانه شرق کشور مطالبه جدی همه نمایندگان استان‌های نیمه شرقی است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: ما در غرب خراسان مشکلات فراوانی داریم که شاه بیت آنها راه است و کار. بدون سرمایه‌گذاری شغل ایجاد نمی‌شود و بدون زیرساخت‌ها سرمایه جذب نخواهد شد. سبزوار می‌تواند به قطب تجارت هوایی و زمینی شرق کشور تبدیل شود. دیار سر به داران می‌تواند به قطب تولید محصولات کشاورزی و فرآوری و صادرات مستقیم آنها به آسیای میانه و همسایگان شرقی تبدیل شود و دولت باید همه توان خود را جهت این هدف معطوف دارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز