روحانی در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا:
نسبت به اسفند و فروردین دوران سختتری داریم/ بحران کرونا سالها ادامه خواهد داشت/ درب مساجد برای اقامه نمازهای یومیه به روی مردم باز میشود
رئیس جمهور تاکید کرد: باید گفت بحران کرونا سالها را ادامه دارد اما اگر مردم رعایت کنند در پایان با افتخار از این مساله عبور میکنیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت الاسلام حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا با اشاره به سالگرد رحلت بنیانگذار انقلاب گفت: امام عزیز و بزرگوار ما ۱۶ سال رهبری یک نهضت و رهبری یک ملت را بر عهده گرفت، او در این رهبری، انقلاب را به پیروزی رساند که این یک کار بزرگ امام است، از سال ۴۱ تا ۵۷ امام کاری را انجام داد که سرنوشت مردم را تغییر داد.
رئیسجمهور ادامه داد: کار دوم ایشان؛ حفظ کشور در برابر یک تجاوز به کشور که تمامیت ارضی ما را مورد هدف قرار داده بود، امام یک یک دفاع پچیده سخت ۸ ساله را نه تنها در برابر عراق بلکه در برابر دنیا انجام داد.
وی با بیان اینکه امام حکومت اسلامی را تشکیل داد، گفت: امام در سال ۵۸ حکومت دینی را بنیانگذاری کرد، از فرودین ۵۸ تا اسفند ۵۸ که انتخابات مجلس برگزار شد، امام خبرگان قانون اساسی، مجلس شورای اسلامی و نهاد ریاست جمهوری را در همان سال اول با اتکاء به آرای مردمی تشکیل دادند.
روحانی ادامه داد: امروز ۳۱ سال از رحلت امام میگذرد و الحمدلله مردم ما همان عشق و مسیر امام را ادامه دادند، مقام معظم رهبری خلف صالح، همان پرچم را با همان صلابت بر دوش نگه داشته است.
وی در قسمتی دیگر از سخنانش با اشاره به شیوع کرونا ویروس در کشور گفت: مسئله کووید ۱۹ و ویروس کرونا همچنان به عنوان مسئله اصلی و مهم در کشور مطرح است. این ویروس موجب تحولات بسیار زیادی در مسائل سیاسی و اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی شد.
به گفته رئیس دولت دوازدهم کار عظیم و بزرگی در بحران کرونا و پساکرونا آن هم در شرایطی که در همه جای دنیا تغییراتی به وجود آمد، در کشور شکل گرفت.
وی تاکید کرد: باید گفت بحران کرونا سالها را ادامه دارد اما اگر مردم رعایت کنند در پایان با افتخار از این مساله عبور میکنیم.
روحانی افزود: زندگی ما محدودتر و بخشی از زندگی ما مجازی شده است، این را مردم عزیز کشور باید باور کنند که ما به این زودی به شرایط قبل از کرونا نمیتوانیم بازگردیم، اگر مردم فکر میکنند طی دو ماه آینده به شرایط دی ماه و اوایل بهمن سال گذشته باز میگردیم، باید بگویم که اینچنین نیست، یعنی ممکن است برای مدت طولانی سبک زندگیمان را عوض کنیم و باید محدودیتها را بپذیریم.
وی تصریح کرد: بخشی از زندگی ما باید از فضای حقیقی خارج و به فضای مجازی برده شود؛ چراکه به این زودیها نمیتوانیم وقتی به هم میرسیم، دست بدهیم. وزیر بهداشت و درمان ابراز نگرانی میکند و میگوید که در برخی از نقاط کشور مردم در حال بازگشت به روال گذشته هستند، این باعث میشود که سرنوشت کشور ما را در معرض خطر قرار گیرد. ما نمیتوانیم مثل گذشته که ۲۰ نفر کنار یکدیگر مینشستیم و گپ و گفت داشتیم را داشته باشیم. باید برای ماهها اجتماعات کوچک و با فاصله باشد و مراعات کرد.
رئیس دولت با بیان اینکه اگر کسی مشکوک است، باید خودش را قرنطینه کند، افزود: اکنون دوران سختی نسبت به اسفند و فروردین است؛ چراکه ما در اسفند و فروردین با افرادی مواجه میشدیم که دارای علائم ظاهری تنگینفس و سرفه بودند، همه متوجه میشدند که آن فرد مبتلا شده است.
وی تاکید کرد: اکنون شکل ابتلا عوض شده است، تعداد مبتلایانی که ما در حال کشف آنها هستیم، بالا میرود و این در حالی است که آنها با علائم بالینی و ظاهری شناسایی نمیشوند اما به محض انجام تست و مثبت شدن، فرد باور نمیکند و فکر میکنند که دستگاه و افراد در انجام آزمایش دچار اشتباه شدهاند.
وی ادامه داد: باید از دوستان و اقوامی که حتی به ظاهر علائمی هم ندارند، فاصله بگیریم، بنابراین کار ما امروز مقداری سختتر از گذاشته شده و در عین حال خیلی از چیزها در جامعه ما نیز در حال تغییر و تحول است.
روحانی با بیان اینکه بخشی از جامعه ما، اقشار قهرمانساز هستند و با توجه به مناسبتهایی که پیش میآمد، قهرمانسازی میکنند، گفت: این قهرمانی الان در کادر پزشکی و درمان چرخش کرده است و امروز قهرمانان جامعه ما در قدم اول آنهایی هستند که در بیمارستانها فداکاری میکنند.
وی با اشاره به تعطیلی مراکز آموزشی کشور گفت: هیچ وقت در جامعه ما نبوده که چندماه دبیرستان، دبستان و دانشگاهها به طور کامل تعطیل شود و این طبیعی است که مردم نگران آینده فرزندانشان باشد، بنابراین ما ناچاریم در امر تحصیل بخشی از آن را مجازی کنیم. باید شرایط را که کاملا متفاوت شده در نظر بگیریم اما با همه این اوضاع القاء ترس و اضطراب در جامعه مفید نیست.
رئیس ستاد مقابله و مدیریت کرونا اضافه کرد: تصمیم را بر این بگذاریم که بناست ماهها با این ویروس زندگی کنیم و یک زندگی توأم با احتیاط کامل داشته باشیم، نمیتوانیم بگوییم که این ویروس به زودی از بین میرود چرا که واکسن و داروی قطعی برای درمان آن وجود ندارد و از سویی مدام در حال چرخش است و از استانی به استان دیگر میرود.
وی با بیان اینکه نوع شیوع و حرکت این ویروس هم در کشور ایران و هم در سطح جهان حرکتی خاص و پیچیده است، خاطرنشان کرد: در عین حال ما در این شرایط به فکر سامان دادن به زندگی و اقتصاد مردم هستیم. اقتصاد از مسائل بسیار مهم برای ما است و طبق آماری که امروز اعلام شد، دچار یک تفاوت فاحش نسبت به اسفند و فروردین ماه نیستیم اما در بخش خدمات این فاصله را میبینیم.
رئیسجمهور با بیان اینکه روزهایی که گذشت روزهای خاصی بود، اظهار داشت: یک دوره از آن مصادف با عید نوروز و بخش دیگر مصادف با ماه رمضان و اکنون نیز با شروع فصل تابستان روبرو هستیم که مردم برای مسافرت و دیدن اماکن طبیعی سفر میکنند، نمیخواهیم بگوییم که سفر ممنوع باشد اما باید با احتیاط کامل با کرونا زندگی کنیم. احتیاط کامل یعنی انجام پروتکلهای بهداشتی و رعایت فاصلهگذاریها و مراعات کامل مسائل بهداشتی.
وی خاطرنشان کرد: ما نه تنها هفتگی در حال تصمیمگیری و پایش هستیم بلکه به صورت روزانه در حال پایش اینکه بیماری در چه مرحلهای قراردارد و شرایط چگونه است، هستیم؛ البته ممکن است، دنیا نیز شبیه این معیارها را داشته باشد اما ما معیارهای مشخصی داریم.
روحانی با بیان اینکه تعداد مبتلایان یکی از معیارهای ما است، گفت: اما تعداد مبتلایان نباید برای مردم نگرانکننده باشد؛ چراکه تعداد مبتلایان بر اساس تستهای انجام شده مشخص میشود و ممکن است این افراد همانهایی باشند که هیچ علائمی نداشتهاند و چون متوجه نمیشوند قرنطینه خانگی را انجام نمیدهند بنابراین مردم نگران نباشند؛ چراکه این انجام پایش به نفع آینده ما است.
وی اضافه کرد: معیار دیگری که داریم معیار «آر زیرو» است که شدت اپیدمی را نشان میدهد. این معیار نشان میدهد که ما چگونه باید با این بیماری برخورد کنیم. به طور کلی وضعیت کشور زیر یک است اما در برخی از استانها بالای یک است و در این شرایط همه باید مراقبها را تشدید کنند.
رئیس دولت دوازدهم با مهم دانستن این معیار، ادامه داد: برای ما مهم است که بدانیم کجای مقابله با ویروس هستیم، اشغال تخت بیمارستانی یکی دیگر از معیارهای ما است و همیشه با وزیر بهداشت در مورد تختهای اشغال شده در بیمارستانها صحبت میکنم. این یک معیار مهم برای ما است؛ چراکه اگر اشغال تختهای ما به بالای ۹۰ درصد برسد، هشدارآمیز است.
وی با اشاره به غربالگری و گرفتن تست آنتی بادی گفت: اگر ۴۰ درصد جمعیت ما آنتیبادی دهند، خیال ما راحت خواهد شد و همیشه برای ما سوال است از وزیر محترم بهداشت میپرسیم وضعیت در شهرستانها چیست.
رئیس دولت دوازدهم با اشاره به خدمترسانی کادر درمانی کشور بیان کرد: کادر درمانی حجم زیاد کارشان اسفند و فرودین بود که قاعدتاً باید خسته میشدند اما خدا را شکر اینگونه نیست و امروز همچنان با نشاط هستند.
وی تاکید کرد: خدا را شکر مشکل تجهیزات هم نداریم و تمامی وسایلی که برای تجهیز بیمارستان لازم است را داریم و امروز برای عبور از بیماری همراهی بیشتر و اجرای دستورالعملها لازم است تا پایان داستان یک داستان پرافتخار شیبه آن چیزی که در دفاع مقدس اتفاق افتاد، باشد.
روحانی با اشاره به مصوبات امروز ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: امروز درباره بعضی از بازگشاییها تصمیاتی گرفته شد، البته باید تاکید کنم بازگشاییها به این معنا نیست خطراتی که وجود داشته، کاهش پیدا کرده است.
وی درباره بازگشایی مساجد عنوان کرد: بازگشایی مساجد مورد درخواست متدین و همه مردم بود، میخواستند مساجد لااقل اگر برای همه امور باز نیست، برای نمازهای یومیه باز شود. بنابراین درب مساجد به روی مردم در نه تنها در مناطق سفید بلکه سراسر کشور با اجرای دستورالعملها باز میشود همچنین محدودیتهای پاساژها که قرار بود تا ساعت ۶ بعد از ظهر باز باشند، برداشته میشود اما خودشان باید پروتکلها را رعایت کنند.
روحانی ادامه داد: درخواستی بود که صحنهای مطهر که از صبح باز میشوند شب هم باز باشند که بنا شد این موضوع بررسی شود. اگر مردم دستورالعملهای پزشکی را رعایت نکنند ما دچار یک موج جدید خواهیم و شاید مجبور شویم در برخی شهرها مقررات سختگیرانه وضع کنیم.