آزادیخواه در گفتوگو با ایلنا:
رییس مجلس باید بتواند میان سلیقههای مختلف وفاق ایجاد کند/ سابقه نمایندگی ریاست مجلس موجب آشنایی بیشتر با ادبیات قانونگذاری میشود
یک منتخب مجلس یازدهم، گفت: فرد منتخب ریاست مجلس باید چهرهای باشد که میان سلیقههای مختلف وفاق ایجاد کند، اولویتها، ضرورتها، تنگناها و همچنین نقاط ضعف و قوت کشور را به نیکی بشناسد.
حجت الاسلام احد آزادیخواه نماینده دوره دهم و منتخب یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه ملایر در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درخصوص رایزنیهایی که پیرامون انتخابات هیات رییسه مجلس جریان دارد، گفت: رایزنی و گفتوگو درخصوص انتخاب رییس مجلس در هر دوره وجود دارد و یک امر مرسوم و البته لازم است، این تضارب آرا و رقابتهای منطقی که وجود دارد باید رخ دهد تا نمایندگان بتوانند قدرت تصمیمگیری و انتخاب داشته باشند.
وی ادامه داد: اما نکتهای که باید به آن توجه شود این است که فرد منتخب نمایندگان برای تصدی کرسی ریاست باید ویژگیهایی داشته باشد، نخست اینکه نباید وکیلالرعایا بودن را از یاد ببرد و باید خود را نماینده تمام ملت بداند، یعنی یک نماینده با هر تفکر و نگرش سیاسی که به مجلس راه پیدا کرده و دولت هم از هر تفکری که باشد، نباید برای منتخب مردم تفاوتی داشته باشد. او باید نماینده حقوق حقه ملت باشد.
آزادیخواه در ادامه اظهار داشت: ویژگی دیگر این است که رییس منتخب مجلس برای مدیریت و تمشیت امور باید بر قانون اساسی، قوانین بالادستی و اسناد بالادستی مسلط باشد.
وی افزود: ویژگی سومی که به عقیده من باید لحاظ شود این است که رییس منتخب مجلس باید «رجل سیاسی» باشد، اگرچه رجل سیاسی بودن در اینجا قانونی نیست اما یک ملاک غیرقابل انکار است، بالاخره فردی که میخواهد چنین کاری را انجام دهد باید یک چهره شناخته شدهای باشد تا وقتی که به عنوان رییس قوه معرفی میشود به پیشنهادها، حرف و تصمیمگیریهای او حرمت قائل شوند.
نماینده ملایر ادامه داد: در مجموع فرد منتخب باید چهرهای باشد که میان سلیقههای مختلف وفاق ایجاد کند، اولویتها، ضرورتها، تنگناها و همچنین نقاط ضعف و قوت کشور را به نیکی بشناسد.
وی در ادامه با اشاره به افراد مختلفی که کاندیدای کرسی ریاست مجلس هستند، بیان داشت: الحمدلله با این ویژگی هایی که عرض کردم، همه کسانی که در حال رقابت هستند صلاحیت های لازم را دارند، حُسن کار در مجلس یازدهم این است که رقابت میان خوب و خوبتر است و این رقابت منافاتی با رفاقت و وحدت ندارد و این رقابت ها به هیچ عنوان تبدیل به اختلاف نخواهد شد. در جلساتی که حضور داشتهام، همه افراد قول دادهاند که روز ۷ خرداد بعد از انتخاب رییس مجلس همه با هر سلیقه و هدفی که حضور دارند، در یک محیط تعاملی کمک کنند و کار به پیش برود.
آزادیخواه در خصوص اهمیت سابقه اجرایی و سابقه نمایندگی برای فردی که رییس مجلس میشود، گفت: هردو عامل یک فاکتور مثبت محسوب میشود، وقتی رییس مجلس سابقه کار اجرایی کلان داشته باشد، بهتر میتواند نیازها و ضرورت های کشور را بشناسد، همچنین حضور در مجلس و سابقه نمایندگی کمک میکند تا با ادبیات قانونگذاری آشنایی بهتری داشته باشد و با این پیشزمینه و ظرفیت بتواند ریاست مجلس را بهتر برعهده بگیرد.
وی ادامه داد: ما فرد جامع نداریم، افراد مختلف نقاط ضعف و قوت دارند و ما باید برابر با جمعبندیها تصمیم بگیریم، سابقه اجرایی یا سابقه نمایندگی به تنهایی علت تامه نیستند، ما این موارد را بررسی کرده و کنار سایر فاکتورها قرار میدهیم و جمعبندی هرچه که باشد همان ملاک تصمیم نهایی خواهد شد. البته من سرنخ ها و سررشتههایی دارم و شناختی که از اخلاق دوستان دارم زمینه همکاری و تعامل به حدی بالاست که هرکس رییس مجلس باشد بقیه به کمک او خواهند آمد.