خبرگزاری کار ایران

جهانگیری در نشست با مدیران وزارت نفت:

فازهای مختلف پارس جنوبی عمدتا با تکیه بر توانمندی داخلی در حال اجرا و تکمیل هستند/ گازرسانی به روستاها در این دولت به دوبرابر پیش از آن رسیده است

فازهای مختلف پارس جنوبی عمدتا با تکیه بر توانمندی داخلی در حال اجرا و تکمیل هستند/ گازرسانی به روستاها در این دولت به دوبرابر پیش از آن رسیده است
کد خبر : ۹۱۲۸۸۰

معاون اول رییس جمهور با اشاره به نقش و اهمیت صنعت نفت کشور، گفت: دغدغه‌ها از بابت وقفه در جریان تولید نفت و گاز در ایام کرونا برطرف شده است.

به گزارش ایلنا، اسحاق جهانگیری بعداز ظهر امروز(سه شنبه) در نشست با مدیران ارشد وزارت نفت تصریح کرد: امروز در اثر تبعات و پیامدهای فراگیر شدن بیماری کرونا در سطح جهانی و کاهش بهای نفت فشار مضاعفی بر صنعت نفت و به تبع آن اقتصاد ایران وارد آمده که باید در این زمینه بیشتر تلاش کرد.

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه صنعت نفت جایگاه ویژه ای در اقتصاد کشور دارد در انتقاد از برخی اظهار نظرها از منظر اقتصاد سیاسی که معتقدند کاش ما نفت نداشتیم و به دنبال رشته های دیگر صنعتی می رفتیم پرداخت و اظهار داشت: نفت برای ما نعمت است البته اگر از نفت و درآمدهای آن به درستی استفاده نمی شود معنایش نادیده گرفتن جایگاه این صنعت نیست.

وی ادامه داد: صنعت نفت و گاز نقش به سزایی در تامین نیازهای داخلی کشور داشته است، ‌ به طوری که اگر قرار بود برای نیاز کشور نفت و گاز وارد می کردیم مجبور به تهیه مبالغ هنگفتی ارز خارجی بودیم. هنر این است که از منابع نفتی به خوبی و در جای درست استفاده کرده و درآمدهای آن را به سرمایه گذاری های موثر تبدیل کنیم.

جهانگیری با اشاره به اقدامات بزرگ دولت در حوزه نفت و گاز گفت: با شروع دولت تدبیر و امید فازهای متعددی از منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی راه اندازی شد و به مرحله ای رسیدیم که دیگر دغدغه ای از بابت قطع گاز در زمستان نداشته ایم و مردم از این بابت نگران نیستند.

وی گفت: توسعه شبکه گاز رسانی به روستاها نیز اقدام ارزشمندی بود که در این دولت به سرعت در حال انجام است و هزاران روستا به شبکه اصلی گاز متصل شده اند. این در حالی است که این اقدام بدون اتکا به بودجه دولت و تنها با اجرای طرح ابتکاری انجام شده است و امروز دو برابر بیشتر از زمانی که دولت شروع به کار کرد گازرسانی به روستاها انجام شده است.

جهانگیری از ایجاد خطوط انتقال گاز به کشورهای همسایه بعنوان اقدام مهم دیگر انجام شده یاد کرد و گفت: کارهای بزرگی در میادین مشترک نفت و گاز انجام شده که نمونه آن در منطقه غرب کارون است که تا پیش از این ۷۰ هزار بشکه نفت برداشت داشتیم و امروز ۳۰۰ هزار بشکه با وجود همه محدودیت ها تولید می شود.

معاون اول رییس جمهور به جهش بزرگ در صنعت پتروشیمی و پالایشگاهی کشور اشاره کرد و گفت: راه اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس اقدامی ستایش آمیز است. خوشبختانه وزارت نفت برنامه های خوبی برای بهره برداری بهتر از این منابع دارد.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به محدودیت ها و مشکلات پیش روی وزارت نفت و شرکت های تابعه این وزارتخانه گفت: اگرچه از محدودیت های صنعت نفت کشور اطلاع دارم اما مطمئن هستم تیم مدیریتی وزارت نفت و مدیران دلسوز و کاردان صنعت نفت کشور هم برای حل مشکلات خود و هم برای حل مسائل کشور راهکارهای خوبی در نظر دارند.

جهانگیری با اشاره به گزارش های ارائه شده در خصوص طرح های در دست اجرا و برنامه های آتی وزارت نفت گفت: دولت از اجرای تمامی طرح های پیش بینی شده وزارت نفت حمایت می کند.

معاون اول رییس جمهور افزود: اگر برنامه ها و طرح های وزارت نفت در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی نظیر گازسوز کردن خودروها که چندی پیش در یکی از جلسات شورای اقتصاد نیز به تصویب رسیده است، ‌ اجرایی شود، ‌ شاهد آثار مثبتی برای کشور خواهیم بود و اگر گاز سوز شدن موتور سیکلت ها نیز اجرایی شود، ‌ این طرح بعنوان یکی از کارهای ماندگار وزارت نفت به ثبت خواهد رسید.

جهانگیری با اشاره به برنامه ها و طرح های وزارت نفت برای استفاده از ساخت داخل خاطر نشان کرد: یکی از اقدامات خوبی که از سوی مهندس زنگنه بنیان گذاشته شد، ‌ توجه به توان ساخت داخل بود که در این راستا وزارت نفت با تعدادی از دانشگاه های اصلی کشور قراردادهایی را منعقد کرد و سازندگان خوبی را به صحنه آورد به گونه ای که امروز صنعت نفت کشور قادر است بسیاری از نیازهای خود را با اتکا به توان داخلی تامین کند.

وی با یادآوری عدم اجرای قرارداد شرکت توتال در یکی از فازهای پارس جنوبی افزود: مدیران این شرکت اعلام کرده بودند که سازندگان ایرانی خود صلاحیت احداث و نصب سکوی ۲۰ هزار تنی را دارند که این به معنای سطح بالای توانمندی مهندسین و کارشناسان کشور است و امروز فازهای مختلف پارس جنوبی عمدتا با تکیه بر همین توانمندی در حال اجرا و تکمیل هستند.

معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به برنامه ریزی وزارت نفت برای استقرار و راه اندازی پارک فناوری ری تصریح کرد: اگرچه فضای درنظر گرفته شده برای این پارک، فضایی بزرگ است اما باید در انتخاب شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها سختگیری شود تا شرکت هایی که واقعاً‌ دانش بنیان هستند بتوانند در این پارک فناوری مستقر شده و فعالیت کنند.

جهانگیری با اشاره به برنامه دیگر وزارت نفت مبنی بر ایجاد خط جدید تولید پروپیلن گفت: اگر این خط تولید راه بیفتد از جمله کارهای ماندگار خواهد شد که لازم است مدیران و مسئولین وزارت نفت این موضوع را با جدیت دنبال کنند.

وی افزود: خط اتیلن غرب که در دولت آقای خاتمی راه اندازی شد نیز کاری بزرگ بود که منجر به توزیع صنعت پتروشیمی در کل کشور شد. شاید تا آن زمان کسی تصور نمی کرد که در مهاباد، ‌ میاندوآب و لرستان هم بتوان پتروشیمی ایجاد کرد.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه در سال جاری با محدودیت های ارزی جدی روبرو هستیم، ‌ حداقل نیاز سال جاری برای تامین مواد اولیه و کالاهای اساسی را ۳۵ میلیارد دلار عنوان کرد و افزود: با وجود پیش بینی ها نسبت به محدودیت های صنعت نفت، ‌ گاز و پتروشیمی اما باز هم نگاه ها برای تامین ارز مورد نیاز کشور به صنعت نفت کشور دوخته شده است.

جهانگیری از مدیران و دست اندرکاران صنعت نفت و گاز کشور خواست با توجه به اینکه سهم اصلی تامین ارز بر عهده این بخش است، ‌ وقت ویژه ای برای این موضوع درنظر بگیرند و با ابتکار و خلاقیت، راهکارهایی را برای تامین ارز مورد نیاز کشور پیدا کنند.

وی از همه مدیران و کارشناسان صنعت نفت کشور قدردانی کرد و گفت: مدیران صنعت نفت، گاز و پتروشیمی کشور با تلاش های شبانه روزی خود موجبات سربلندی کشور را فراهم کرده اند.

معاون اول رییس جمهور در ابتدای سخنان خود ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات همه در ایام ماه مبارک رمضان به ویژه شب های عزیز قدر از عملکرد بخش های پدافند غیرعامل و بخش بهداشت و درمان وزارت نفت در این مقطع حساس قدردانی کرد و گفت: با توجه به نقش صنعت نفت در تامین نیازهای کشور در ایام شیوع بیماری کرونا پاسداری و حفاظت از نیروهای انسانی که خدمات مورد نیاز جامعه را ارائه می کنند وظیفه ای مهم و درخور تقدیر است.

جهانگیری گفت: تصور اینکه لحظه ای جریان نفت و گاز کشور قطع شود امکان پذیر نیست چرا که زنجیره ای از صنایع نظیر صنعت برق وابسته به تامین گاز است و در سطح دیگر بسیاری از شهروندان در گوشه و کنار کشور نیازمند نعمت گاز هستند.

وی افزود: دغدغه جدی وجود داشت که در ایام شیوع کرونا بخش های تولید و بهره برداری صنعت نفت دچار مشکل شود اما خوشبختانه با رعایت همه دستورالعمل های بهداشتی و مراقبتی و پیشگیرانه در مراکز بزرگی مثل پارس جنوبی که بیش از ۷۰ هزار شاغل دارد گزارشی از فوت کارکنان ارائه نشد که این افتخار آمیز است.

پیش از سخنان معاون اول رییس جمهور وزیر نفت با ارائه گزارشی از اقدامات وزارتخانه مطبوعش در مقابله با ویروس کرونا نظیر حفظ سلامت کارکنان صنعت نفت، حفظ تولید ایمن و خدمات رسانی به مردم و ادامه طرح های توسعه ای در بخش های حساس گفت: با توجه به متکی بودن بسیاری از صنایع و ناوگان حمل و نقل کشور به فرآورده های نفت و گاز، طرح های بسیاری برای پیشگیری از تعطیلی واحدهای تولید کننده نفت و گاز به مرحله اجرا درآمده است.

وی ضمن تبیین عملکرد وزارت نفت در ایفای مسئولیت اجتماعی و تهیه و ارسال اقلام پزشکی و تجهیز برخی مراکز درمانی کشور گفت: به منظور تهیه محصولات مورد نیاز کشور در حوزه مواد ضدعفونی کننده و تجهیزات حفاظتی، صنایع پتروشیمی کشور با بیشترین ظرفیت در این مقطع فعالیت کرده است.

زنگنه از آغاز به کار فعالیت زیرمجموعه های وزارت نفت برای پیشبرد طرح های توسعه ای نفت و گاز خبر داد و با اشاره به تبعات کرونا در سطح ملی و جهانی که منجر به کاهش شدید قیمت فرآورده های نفتی و پتروشیمی شده است، گفت: با فعال شدن اقتصاد جهانی از یک سو و حمایت وزارت نفت از شرکت های دانش بنیان به وسیله راه اندازی صندوق حمایت از توسعه صنایع پایین دستی از سوی دیگر و تبیین خرید کالاهای مورد نیاز صنعت نفت، شروع عملیات اجرایی طرح فراگیر پالایشی سیراف، ‌اجرای طرح بهینه سازی مصرف گاز، ‌ تکمیل طرح گاز سوز کردن خودروها و موتورسیکلت ها و گازرسانی به ۲۵۰۰ روستا علاوه بر شغل های از دست رفته اشتغال زایی قابل توجهی در کشور ایجاد خواهد شد.

در این جلسه همچنین چند تن از مدیران ارشد این وزارتخانه برنامه ها، عملکرد و اهداف مجموعه خود در حوزه بکارگیری دستورالعمل های پدافند غیرعامل در تاسیسات نفت و گاز، اقدامات انجام شده در منطقه پارس جنوبی و خدمات بهداشتی و درمانی ارائه شده از سوی وزارت نفت به کارکنان این صنعت ارائه کردند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز