منتخب مردم مشکینشهر در گفتوگو با ایلنا:
هیچ طیفی نمیتواند به تنهایی رییس مجلس را انتخاب کند/ با پدیده «قانون شکنان قانوندان» مواجهیم/ امیدوارم مجبور به استیضاح رئیسجمهور نشویم
یکی از منتخبان مجلس یازدهم گفت: کسانی که میخواهند کاندیدای ریاست مجلس شوند، با صراحت نظر خود را درخصوص نحوهی مدیریت مجلس اعلام کنند.
محمود عباسزاده منتخب مردم مشکینشهر در مجلس یازدهم در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درخصوص اولویتهای مجلس یازدهم، گفت: به عقیده من مجلس چند اولویت مهم دارد، نخست بازمهندسی ساختار مدیریت مجلس است، مجلس با این ساختاری که اکنون دارد، هیچوقت در راس امور قرار نمیگیرد و اصلاح این ساختار با تجدیدنظر در آییننامه داخلی مجلس شروع میشود. در حال حاضر مشارکت نمایندگان در ساختار کم است در نتیجه درگیر مسائل منطقهای و اموری که در حوزه قوه مجریه است، میشوند، این مساله باید اصلاح شود تا نمایندگان به کارکرد اصلی خود بپردازند.
وی ادامه داد: بحث بعدی تعیین تکلیف دولت است، مجلس باید دولت را پای کار بیاورد و به نوعی در خصوص نوع عملکرد آن با دولت تعیین تکلیف کند، یک سال و چندماه زمان کمی نیست و ما نباید وقت مردم را تلف کنیم. دنیای کنونی دنیای رقابت است وحتی ثانیهها ارزش دارند، در نتیجه مجلس باید در تعامل کامل از دولت بخواهد و یا دولت را مجبور کند که فعالانهتر عمل کند به ویژه در مساله جهش تولید که شعار سال است. چرا که مردم مطالبات به حقی دارند و من به شخصه امیدوارم دولت فعالانه عمل کند تا مجلس مجبور نشود از آخرین ابزار خود در این راستا که به تعبیری استیضاح رییسجمهور است، استفاده کند. اگر دولت پای کار نیاید، در خصوص عملکرد خود پاسخگو نباشد، انضباط اقتصادی نداشته باشد و برای اداره کشور برنامه ارائه نکند، مجلس مجبور است تکلیف خود را با دولت روشن کند.
عباسزاده در ادامه با اشاره به دست و پا گیر بودن بسیاری از قوانین مصوب در مجلس، تصریح کرد: اولویت دیگر مجلس ساماندهی فضای اقتصادی کشور است. تلاش برای مدیریت کسری بودجه احتمالی دولت و همچنین تلاش مجلس برای کارآمد کردن نظام مدیریتی کشور از اولویتهای اساسی مجلس است.
وی افزود: ما حدود ۱۲۰۰۰ قانون مصوب از تاریخ تشکیل مجلس داریم که خیلی از آنها مانع تحریک اقتصادی و مدیریتی کشور و همچنین برای تولید دستوپا گیر هستند، لذا نیاز است که مجلس یازدهم در یک سال اول روی مساله نظارت تمرکز کند و اصلاحات را از حوزه نظارت آغاز کند. معتقدم اگر امروز در کشور ما مشکلاتی مانند اختلاس وجود دارد، بخش قابل توجهی به نهادهای نظارتی برمیگردد که مجلس باید روی آن تمرکز کند و نظارت را جدی بگیرد که البته لازمه این کار کارآمدسازی دستگاههای نظارتی است.
نماینده مردم مشکینشهر در مجلس شورای اسلامی، در ادامه ابراز داشت: به عقیده من نهادها و افرادی قانون را زیر پا میگذارند یا به اصطلاح دور میزنند که قانونشناس هستند، در واقع ما در کشور با پدیده «قانون شکنان قانوندان» مواجه هستیم و مجلس باید با این پدیده برخورد کند.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه مجلس نباید درگیر مسائل داخلی خود شود، تصریح کرد: مهمترین وظیفه مجلس پاسخگویی به مردم است، مجلس نباید درگیر ایجاد فراکسیونهای موازی و درگیر شدن در موضوع انتخاب رییس شود.
عباسزاده در بخش دیگری از این گفتوگو درخصوص تلاشها برای دخالت در کار مجلس از سوی گروههای سیاسی، بیان داشت: به نظر من طبیعی است که احزاب و گروههای سیاسی بخواهند در تصمیم مجلس یا دولت تاثیرگذار باشند و این در دنیا هم مرسوم است اما این به خود مجلس برمیگردد، اگر مجلس قوی باشد و نماینده جایگاه خود را بشناسد، میتواند حرفها و تحلیلها را دریافت کند و براساس صلاحدید خود تصمیم بگیرد. من مطمئن هستم که هیچکس در کشور ما نمیتواند نماینده را مجبور کند که به فلانی رای بدهد. اگر نمایندگان زیاد به این امر دامن بزنند و زیاد تاکید کنند، حمل بر ضعف خودشان میشود.
نماینده مشکینشهر درخصوص رایزنیها پیرامون انتخابات هیات رییسه به ویژه رییس مجلس، گفت: برای من مطلوب این است که همه ۲۹۰ نفر یک ائتلاف تشکیل دهند اما به طور طبیعی این شدنی نیست و مجلس از بلوکهای متفاوتی تشکیل شده است. اگرچه اصولگرایان در مجلس یازدهم در اکثریت هستند و بیش از ۲۰۰ نماینده دارند اما خود اینها یک تفاوت درون گفتمانی با یکدیگر دارند و بلوکهای جداگانهای را تشکیل میدهند اما نکته قابل توجه این است که هیچکدام از این بلوکها به تنهای اکثریت نیستند و نمیتوانند به تنهایی رییس مجلس را انتخاب کنند در نتیجه مجبور خواهند شد که برای انتخاب رییس با یکدیگر ائتلاف کنند.
وی ادامه داد: من شخصا با همه این بلوکها ارتباط دارم و علاقمندم که این جریان به یک ائتلاف برسد و از این میان یک نفر کاندیدای ریاست باشد اما از کاندیداهای ریاست مجلس انتظار دارم با صراحت نظر خود را درخصوص ساختار مدیریت مجلس اعلام کنند چرا که ما معتقدیم ساختار کنونی، این نهاد را در راس امور قرار نمیدهد و آن را به یک مجلس ضعیف تبدیل میکند. درست نیست که این ۲۹۰ نفر تمام اختیارات خود را جمع کنند و به یک نفر اختصاص دهند.
عباسزاده در خصوص تشکیل فراکسیونی از مدیران دولتهای نهم و دهم در مجلس یازدهم گفت: اگر دوستانی که در دولت نهم و دهم باهم کار کردند بخواهند براساس داشتن سابقه همکاری در این دولت یک مجموعه را ذیل جریان اصولگرایی تشکیل دهند به نظر من سنگینترین بلوک سیاسی در مجلس آینده خواهند بود یعنی هم از نظر کمیت و تعداد و هم از نظر کیفیت سوابق مدیریتی و مسئولیتهای اجرایی سنگینتر و موثرتر از سایر گروهها خواهند بود. البته باردیگر تایکد میکنم هیچکدام از این بلوکها به تنهایی اکثریت نیستند و ما راهی جز ائتلاف نداریم و من فکر میکنم این احتمال وجود دارد که در روزهای پیشرو تا آغاز به کار مجلس درخصوص فرد هم به نتیجه و ائتلاف برسیم.
وی همچنین درباره احتمال تشکیل فراکسیونی از مدیران دولتهای نهم و دهم، ابراز داشت: فکر میکنم تشکیل این فراکسیون اتفاق خواهد افتاد، من سعی میکنم که این اتفاق رخ دهد. حالا اینکه این ائتلاف و همگرایی به نفع چه فردی رقم بخورد قابل پیشبینی نیست.