رئیس سازمان بازرسی کل کشور در بازدید از سازمان غذا و دارو:
پیگیریهای سازمان بازرسی برای تکمیل و راهاندازی سامانه جامع تجارت
رئیس سازمان بازرسی کل کشور به همراه جمعی از معاونین و مدیران خود از سازمان غذا و دارو بازدید کرد.
به گزارش ایلنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن درویشیان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور به همراه جمعی از معاونین و مدیران خود از سازمان غذا و دارو بازدید کرد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در این بازدید اظهار کرد: امروز شاهد درخشش کادر درمانی کشور در خدمت به مردم و سلامتی آنها هستیم و بنده نیز به سهم خود از همه خادمین جبهه سلامت به ویژه شما در سازمان غذا و دارو که نقش بیبدیلی در سلامت مردم دارید، سپاسگزارم.
وی با بیان اینکه همه آحاد مردم نیازمند خدمات این سازمان هستند و با آن سروکار دارند، اظهار داشت: امنیت غذایی و دارویی بسیار ضروری، حیاتی و حائز اهمیت است و همه افراد جامعه با آن سر و کار دارند. ممکن است بخشی از مردم با خدمات یک سازمان سر و کار داشته باشند، اما همه به خدمات وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو نیاز دارند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: در این بحرانی که به وجود آمد، خوشبختانه از همه ظرفیت و توانی که در کشور وجود داشت، استفاده شده و روز به روز بیشتر شکوفا میشود، البته معمولاً در بحرانها است که ظرفیتها و نقاط قوت و ضعف شناخته میشود و شاید اگر بحران بیماری کرونا به وجود نمیآمد، هیچ کس فکر نمیکرد چنین ظرفیت بزرگی در تولید اقلام بهداشتی و پزشکی در کشور وجود دارد. همچنین همراهی، هماهنگی و همکاری که امروز در کشور ایجاد شده در دنیا مثالزدنی است. مانند دوران دفاع مقدس که دشمنان نیز به آن اذعان دارند.
وی با اشاره به بخشی از گزارش رئیس سازمان غذا و دارو مبنی بر نیازمندی اصلاح قانون این سازمان گفت: بخشی از نابسامانیهای کشور خصوصاً در حوزه اقتصادی و تولید مربوط به برخی قوانین و مقررات ناکارآمد و دست و پا گیر است و ضرورت دارد اصلاح شود؛ امیدواریم مجلس جدید توجه لازم را به بخشهای حیاتی کشور و خصوصاً اصلاح قانون بخش غذا و دارو داشته باشد و ما نیز پیگیر آن خواهیم بود.
حجت الاسلام و المسلمین درویشیان اقدامات انجام شده در حوزه دارویی کشور را تاکنون ارزشمند دانست و افزود: علیرغم فعالیتهای انجام شده در خودکفایی نسبی، این حوزه تلاش بیشتری میطلبد. در گزارشها عنوان شده که حدود ۹۷ درصد داروهای مورد نیاز در کشور تولید میشود و تنها ۳ درصد نیاز به واردات است، اما باید گفت همین میزان ارزبری بالایی دارد و ۷۰ درصد ارز مورد نیاز برای تامین دارو در کشور را به خود اختصاص میدهد که با توجه به توان بالای کشور و حضور شرکتهای دانش بنیان و دانشمندان گوناگون، باید برای کاهش میزان داروهای وارداتی در سال جهش تولید تلاش کرد و اگر میزان داروهای وارداتی از ۳ درصد به ۲ درصد تقلیل پیدا کند، بالای ۲۰ درصد ارزبری را کاهش میدهد که کار بزرگی است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به پیگیریهای این سازمان برای تکمیل و راهاندازی سامانه جامع تجارت گفت: با تکمیل و فعال شدن این سامانه، جلوی بسیاری از فسادها گرفته میشود و ضرورت دارد وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو نیز بخش مربوط به دارو را در سامانههای غذا و دارو سریعتر تکمیل کنند تا واردات، تولید و توزیع دارو به صورت هوشمند رصد شود.
وی گفت: ضرورت دارد برای آینده، نیاز سنجی صورت گیرد و برای تامین اعتبار و تولید اقلام لازم نیز هر کمکی لازم باشد، انجام خواهیم داد. اگر پیشبینیهای لازم را در این زمینه نداشته باشیم و دوباره با کمبود اقلام بهداشتی روبرو شویم، دیگر برای مردم پذیرفته نیست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بر ورود جدیتر سازمان غذا و دارو به بحث سموم کشاورزی تاکید کرد و اظهار داشت: سازمان غذا و دارو یکبار برای همیشه و به طور شفاف موضوع تراریختهها و داروهای گیاهی را برای مردم روشن کند چرا که دوگانگیها و سخنان متضاد در این خصوص باعث نگرانی و التهاب در جامعه میشود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در خصوص تبلیغات تلویزیونی مواد غذایی و دارویی خاطر نشان کرد: تلقی عموم مردم این است هر کالایی از صدا و سیما تبلیغ میشود، مورد تایید سازمان غذا و دارو است و رسانهها حق تبلیغ مواد غذایی و دارویی غیر استاندارد و مضر به سلامت را ندارند.
وی با اشاره به گزارش رئیس هیئت امنای صرفه جویی ارزی در خصوص ظهور کاسبان بحران در این ایام گفت: قوه قضاییه و سازمان بازرسی کل کشور هیچ خط قرمزی برای برخورد با فساد ندارند و با هیچکس نیز در این زمینه تعارف نداریم؛ ملاک ما قانون است و هر کس بخواهد تخطی کند، برخوردهای لازم را با او خواهیم داشت.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: همکاران ما از ابتدای بحران شیوع بیماری کرونا در کنار وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو بوده و هستند و موانع و مشکلاتی که بر سر راه شما وجود داشته را میتوانیم از طریق قوه قضاییه و دستگاههای اجرایی پیگیری کنیم.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پایان نیز از ستاد هدایت و راهبری سازمان غذا و دارو در بحران شیوع کرونا بازدید کرد و در جریان چگونگی فعالیت این ستاد قرار گرفت.
پیش از سخنان رئیس سازمان بازرسی کل کشور نیز محمدرضا شانه ساز، رئیس سازمان غذا و دارو گزارشی از فعالیتهای این سازمان از زمان شیوع بیماری کرونا ارائه کرد و با اشاره به حضور پررنگ معاون نظارت و بازرسی امور فرهنگی و اجتماعی و بازرس کل امور بهداشت و درمان و حمایت آنها در جهت رفع نیازها تشکر و قدردانی کرد.
در ادامه نیز حسن ابوالقاسم گرجی معاون پشتیبانی و توسعه مدیریت سازمان غذا و دارو گزارشی از روند تکمیل گانهای بخش ایزوله بیمارستانی و مهدی یوسفی رئیس هیئت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران نیز گزارشی از روند خرید داروها و تجهیزات خارجی ارائه کردند.