خبرگزاری کار ایران

بلومبرگ گزارش داد؛

کارشکنی آمریکا در پرداخت وام صندوق بین‌المللی پول به ایران

کارشکنی آمریکا در پرداخت وام صندوق بین‌المللی پول به ایران
کد خبر : ۸۹۷۸۵۷

بلومبرگ در گزارشی به کارشکنی‌های آمریکا در پرداخت وام به ایران پرداخت.

به گزارش ایلنا به نقل از بلومبرگ، اپیدمی ویروس کرونا اقتصاد ایران را به خطر انداخته است و مانند بسیاری از کشورهای در حال توسعه در سراسر جهان که درآمدهای صادراتی را تجربه کرده‌اند و در شرایط فعلی دچار مشکل شده‌اند، مشکلات ایران با فشار حداکثر دولت ترامپ تشدید شده است.

برایان هوک ، شخص برجسته وزارت امور خارجه در مورد ایران ، فاش کرد که دولت ترامپ دسترسی جمهوری اسلامی به ۹۰ درصد از ذخایر ارزی خود را محدود کرده است. حتی در شرایطی که ایران قادر به دستیابی به این وجوه باشد، تهیه تجهیزات پزشکی دشوار است.

جان اسمیت، رئیس پیشین دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری نیز گفت که این تحریم‌ها احتمالاً بسیاری از شرکت‌ها را از صادرات دارو و تجهیزات پزشکی به ایران منصرف کرده است.

برای پرداختن به این بحران و سهولت واردات تجهیزات پزشکی، ایران از طریق  صندوق بین‌المللی پول درخواست  وام اضطراری کرده است. 

اگرچه ایران آخرین بار ۶۰ سال پیش از صندوق بین المللی پول وام دریافت کرده است اما احتمالاً ایالات متحده قصد دارد مانع دسترسی ایران به وام درخواستی شود. از آنجا که قانون ایالات متحده ایران را به عنوان حامی دولت ترور تعریف می‌کند ، دولت ترامپ می تواند از قدرت خود برای خرابکاری در پرداخت وام  استفاده کند.

اتحادیه اروپا گفته است که از درخواست ایران پشتیبانی می‌کند و تاکید کرده اکنون زمان فشار حداکثری بر ایران نیست. صندوق بین المللی می‌تواند با تضمین ایران برای مصرف این پول در مصارف پزشکی و نظارت صندوق بین المللی نگرانی‌های آمریکا را بر طرف کند. 

برای آن‌که صندوق بین‌المللی پول بتواند مبالغ مورد نظر را به دست ایران برساند، یکی از گزینه‌ها پاسخ دادن به نگرانی‌های دولت آمریکا است. نخست آن‌که این صندوق می‌تواند با حذف دلار از شیوه پرداخت وام، این روند را ممکن کند. از سوی دیگر، این وام می‌تواند از طریق حسابی متعلق به اروپا به حساب بانک مرکزی ایران واریز شود. ابن بدان معناست که این مبلغ از طریق سیستم مالی اروپا خرج می‌شود و می‌توان در برابر هرگونه سؤاستفاده از آن محافظت کرد. این همان روندی است که دولت آمریکا در زمینه کانال مالی سوئیس آن را از ماه فوریه اجرایی کرده است. 

مقام‌های دولت آمریکا می‌دانند که می‌توان از خطر وام دادن به ایران کاست، آنچه آن‌ها در حقیقت در پی آن هستند، جلوگیری از شکست سیاسی است. این امر را می‌توان صورت داد،‌ اما مهم اینجاست که آیا صندوق بین‌المللی پول حاضر به انجام چنین چیزی می‌شود یا نه.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز