آیتالله فاضللنکرانی:
روزه ماهرمضان برای افراد سالمی که احتمال عقلانی مریضی میدهند، جایز نیست
مدیر موسسه فقهی ائمه اطهار(ع) در پرسش و پاسخ پیرامون روزه داری در ایام کرونا گفت: روزه برای افراد مریض که موجب تشدید بیماری میشود و همچنین افراد سالمی که احتمال عقلائی مریض شدن به سبب روزه را میدهند واجب نیست.
به گزارش ایلنا از قم به نقل از روابط عمومی مؤسسه فقهی مرکز ائمه اطهار(ع)، آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی در پاسخ به سوال جمعی از مومنان که از وی سئوال کرده بودند: «با توجه به شیوع ویروس کرونا و اینکه برخی از مسوولین پزشکی گفتهاند چنانچه افراد در هر چند دقیقه مقداری آب بنوشند از ابتلاء به آن محفوظ می مانند حال در این صورت بفرمایید تکلیف مومنین نسبت به روزه ماه مبارک رمضان در صورت وجود این ویروس چیست؟» پاسخ داد.
در پاسخ آیت الله فاضل لنکرانی آمدهاست: « کسانی که مریض هستند و روزه موجب شدت مرض یا تاخیر در سلامتی آنان شود، روزه بر آنان واجب نیست و باید در زمان دیگر روزه بگیرند.»
در ادامه آمده است: « کسانی که سالم هستند اما احتمال عقلائی مریض شدن به سبب روزه را میدهند در این صورت روزه بر آنان واجب نیست و بطلان آن هم بعید نیست. در برخی روایات وارد شدهاست الصَّائِمُ إِذَا خَافَ عَلَی عَیْنَیْهِ مِنَ الرَّمَدِ أَفْطَرَ (روزه دار چنانچه خوف درد چشم به سبب روزه داشته باشد باید افطار کند)».
دراین پاسخ آمدهاست: «چنانچه اهل خبره در امور پزشکی لازم ببینند که هر انسانی برای عدم ابتلا به ویروس کرونا در هر چند دقیقه یک بار مقداری آب بنوشند، در این صورت هم وجوب روزه ساقط می شود مگر آنکه در اثر ماندن در خانه از ابتلاء به آن مصون بمانند که در این صورت ماندن در خانه واجب می شود الا اینکه به جهت کار اهم لازم شود که از خانه خارج شوند.»