ظریف در جمع دانشجویان دانشگاه جنگ ارتش:
سلاح و پیشرفت خود را از مردم داریم/ طرح «معامله قرن» میتواند چهره دشمن انگاری جمهوری اسلامی در جهان عرب را وارونه سازد
وزیر امور خارجه با اشاره به هزینه نظامی عربستان اظهار داشت: کشوری که ۶۷ میلیارد دلار در یک سال هزینه دفاعی و سلاح خریداری کرد یعنی از روسیه هم بیشتر، باید تحمل کند فرد بی سرپایی مانند ترامپ بگوید اگر من از شما دفاع نکنم ظرف دو هفته فارسی صحبت میکنید، آیا کسی میتواند به ما چنین حرفی بزند نه، چون ما همه چیز را مردم خود گرفتیم، سلاح و پیشرفت خود را از مردم داریم.
به گزارش ایلنا، محمدجواد ظریف صبح امروز با حضور در در دانشگاه جنگ ارتش جمهوری اسلامی ایران، در جمع دانشجویان این دانشگاه گفت: این روزها ما و مردم منطقه داغدار از دست دادن فرمانده بزرگی هستیم که برای منطقه و جهان الگوی مقاومت، فهم، تواضع و خردورزی بود. شهید سلیمانی که خداوند درجاتش را متعالی کند با فهم دقیق راهبری و شجاعت توانست تحولی ایجاد کند که ما باید بعنوان دنبالکنندگان آن شهید با همان فهم راهبردی و نگرش دراز مدت باید نتایج و میوه آن را با نهادینه کردن آن در منطقه بچینیم.
وزیر امور خارجه با بیان این که ما در دورانی هستیم که مفاهیم در حال تحول محتوایی و ساختاری است، افزود: این تحول به نفع ما و به ضرر قدرتهای سلطهگر است. تحول این مفاهیم به معنای فراموش شدن واقعیات سابق نیست؛ بلکه واقعیات و علایم محاسباتی قبلی تنها فاکتورهای تصمیم گیری نیستند.
رییس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: قدرت زمانی با قایقهای توپدار و تعداد تانک و ابزار نظامی تعریف میشد ولی امروز ضمن آن که ابزار نظامی اهمیت فراونی دارد و ضرورت تقویت آن غیر قابل فراموشی است، ولی امروز عواملی مثل اقتصاد، فناوری، نوآوری به عوامل واقعی قدرت تبدیل شدهاند.
وزیر امور خارجه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مزیت نسبی کشورهایی مثل جمهوری اسلامی ایران در سایر عوامل قدرت است که ما به آنها عوامل معنایی قدرت می گوییم. یعنی قدرتی که بر اساس انگارهها و باورها و اعتقادات نهادینه شده است و این قدرتی است که شهید سلیمانی را از سپهبد سلیمانی قدرتمندتر کرده است.
وی اظهارداشت: مرحوم شهید سپهبد سلیمانی فرمانده بینظیری بود. شاید بنده که نزدیک به بیش از دو دهه است که با ایشان از نزدیک افتخار همکاری داشتم، بیش از دیگران ضایعه فقدان این بزرگوار را احساس می کنم اما به جرات می توانم بگویم برکاتی که از خون شهید سلیمانی نصیب انقلاب و مقاومت شده بی نظیر است.
ظریف با اشاره به شهادت سردار سلیمانی و افزایش قدرت ایران گفت: از چین تا روسیه تا الجزایر و حتی تا خود آمریکا قدرت ما جمع شده است و این قدرت است که پایههای حضور ایالات متحده را در منطقه ما متزلزل کرده و ان شاء الله متزلزل تز خواهد کرد. من به این، قدرت معنایی، قدرت فرهنگ ایثار، شهادت و قدرت فرهنگ استقامت میگویم.
وی ادامه داد: این عامل معنایی را که ما واقعا دارنده آن هستیم، باید درک کنیم و قدر بدانیم؛ این یک تحول مفهومی بنیادی در عرصه بین المللی است. قدرت انسجام ملی و قدرت ملی است.
وزیر امور خارجه با طرح این پرسش که چه چیزی در ۴۰ سال گذشته جز مردم ما را نگه داشته است، گفت: مگر نیروهای مسلح و ابزار دفاعی ما جز از این مردم برخاسته؟ این از فرهنگ ایستادگی، پایداری و خودباوری مردم ما بوده است. برخی حرفهای حضرت امام باید هنوز آویزه گوش ما باشد «مردم ولی نعمت ما هستند»، چون شما و ما از همین مردم هستیم و به جای دیگر وابسته نیستیم؛ ارتش جمهوری اسلامی به لطف خدا ارتش آمریکایی، روسی و چینی نیست اگر چه با روسیه و چین روابط منسجم و استراتژیک داریم اما شما ارتش مردم ایران هستید و از مردم ایران نشات گرفتید و این عامل قدرت است.
رییس دستگاه دیپلماسی کشور خاطرنشان کرد: اینکه ابزار دفاعی را خود می سازیم و پدافندی که هواپیمای پیشرفته آمریکا را نابود کرد ساخته همین مردم است، یعنی صنایع دفاعی جز این مردم نیست. ما تافته جدا بافته از مردم نیستیم.
ظریف با اشاره به هزینه نظامی عربستان اظهار داشت: کشوری که ۶۷ میلیارد دلار در یک سال هزینه دفاعی و سلاح خریداری کرد یعنی از روسیه هم بیشتر، باید تحمل کند فرد بی سرپایی مانند ترامپ بگوید اگر من از شما دفاع نکنم ظرف دو هفته فارسی صحبت میکنید، آیا کسی میتواند به ما چنین حرفی بزند نه، چون ما همه چیز را مردم خود گرفتیم، سلاح و پیشرفت خود را از مردم داریم.
وی با بیان این که ابزار قدرت متنوع و متکثر شده است،گفت: قدر این ابزار قدرت که به لطف خدا خارج از محاسبات از این قدرت معنایی بهره مند هستیم را بدانیم. ما به عنوان دارندگان این قدرت باید آن را نظریه پردازی می کردیم دیگران این را پذیرفتند و به آن اذعان کردند. باید این داشته بزرگ خود را بپذیریم و آن را در تقابل با توانمندی قرار ندهیم. این در کنار توانمندی است.
ظریف در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اعلام طرح موسوم به معامله قرن از سوی رییس جمهورآمریکا گفت: اقدام آمریکا در اعلام طرح به قول خودشان معامله قرن فرصتی بینظیر برای جمهوری اسلامی ایران است.
وی بیان کرد: رژیم صهیونیستی زمانی که برای فرایند صلح اسلو و مادرید خواست در سال ۹۱ میلادی شروع به برنامهریزی کند، به ادعای سفیر سابق رژیم صهیونیستی در دوران گذشته در ایران، تصمیم گرفتند تا ایران را جایگزین اعراب برای دشمنی اسراییل کنند و از این طریق با اعراب صلح داشته باشند.
به گفته ظریف، ۱۰ سال گذشته روند مشابهی در جهان عرب آغاز شد و هزینه زیادی هم پرداخت کردند این بود که با کمک آمریکا و متاسفانه برخی کشورهای عربی فرایند بسیار منحوسی آغاز کردند تا ایران را تهدید اصلی منطقه قلمداد کنند. تا اعراب حداکثر خواستههای رژیم صهیونیستی را بپذیرند و عکسالعملهای واقعا سخیف و شرمآور از سوی برخی کشورهای عرب بیانگر این واقعیت است که حتی در برابر سقف خواستههای رژیم توان مقاومت ندارند. رییس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: اما برای شارع عربی کاملا واضح شد این جابجایی دشمن جابجایی دروغین بود. همانطور که برجام توانست چهرهای که آمریکا و اسراییل در جهان نشان دهد و امنیتیسازی و جنگطلب بودن ایران را نابود کند، طرح منحوس معامله قرن هم میتواند چهره دشمن انگاری جمهوری اسلامی در جهان عرب را به شرطی اینکه درست عمل کنیم، وارونه سازد.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: در آستانه چهل و دومین سال انقلاب به برکت خون شهدا، رهبری امام راحل، هدایت مقام معظم رهبری، ایستادگی مردم و شهادت سردار سلیمانی وارد فرصتی جدید شدیم که میتوانیم همچنان با تکیه واقعی بر ابزار قدرت مان، پیروزمندانه جلو برویم.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه شناسایی مولفه قدرت به معنای استقامت و شهامت بیشتر است، گفت: پشت ما به یک جامعه ۸۲ میلیونی به مجموعهای که پیام شهید سلیمانی و جمهوری اسلامی را دریافت کردند، است. آقایی که خود را وزیر خارجه میداند آیا شب شهادت سردار سلیمانی توییت نکرده که مردم ایران و عراق از شهادت وی رقصیدند آیا چنین بود؟ تعداد مردمی که برای سردار در ایران و عراق پای صحنه آمدند برای خودمان و عراق غیرقابل باور بود.
ظریف با بیان اینکه این انسجام با همافزایی شدنی است نه رقابت، اظهار داشت: همه ما به این علت سرکار هستیم که این انقلاب جمهوری اسلامی است و باید هدف تقویت جمهوری اسلامی باشد نه ایجاد دو قطبی و نه اینکه ابزار قدرت خود را خرد کنیم از هم بپاشانیم و در برابر هم قرار دهیم تا ابزار دست دشمن دهیم. بپذیریم که فشارهای وارد شده بر دیگران قبل از ما هم وارد شده بود.