رئیسی:
دستگاه قضا درباره مفاسد کاندیداها جناح و ارتباطات سیاسی نمیشناسد
رئیس قوه قضائیه گفت: اگر موضوعی در رابطه با فساد درباره یک کاندیدا مطرح باشد، مرجع رسیدگی به آن قوه قضاییه است و دستگاه قضا در این باره جناح و ارتباطات سیاسی را نمیشناسد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حجتالاسلام رئیسی در جلسه شورای عالی قوه قضاییه با گرامیداشت ایام دهه فجر گفت: خداوند را شاکریم که در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی و در گام دوم انقلاب اسلامی شاهد اقتدار، عزت، عظمت و پیشرفت کشور هستیم.
رئیس قوه قضاییه در بخشی از اظهارات خود با اشاره به شیوع ویروس کرونا از کشور چین گفت: امیدواریم با اقداماتی که در کشور انجام میشود، کشور ما از این ویروس مصون بماند. اقدامات بهداشتی از حقوق عامه است و سلامت مردم در برابر این آلودگی باید تضمین شود.
وی در همین رابطه به اظهارات وزیر بازرگانی آمریکا اشاره کرد و گفت: اظهارات او جلوهای از ارزشهای آمریکایی بود. ویروسی که از چین آغاز شده و همه مردم منطقه و جهان را نگران کرده است، حال برای امور بهداشتی باید اقدام کرد.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: وزیر بازرگانی آمریکا گفته ویروس کرونا میتواند به رونق اقتصادی آمریکا کمک کند و این جلوهای از ارزشهای آمریکایی است.
حجتالاسلام رئیسی در بخش دیگری از صحبتهای خود که به مبارزه با فساد اختصاص داشت، گفت: شرایط انتخابات شرایطی خاص است و کاندیداها و طرفداران آنها باید از اتهامزنی به دیگر کاندیداها پرهیز کنند.
وی اظهار داشت: اگر موضوعی در رابطه با فساد درباره یک کاندیدا مطرح باشد، مرجع رسیدگی به آن قوه قضاییه است و دستگاه قضا در این باره جناح و ارتباطات سیاسی را نمیشناسد.
رییس قوه قضاییه گفت: پیشرفت در کشور معنایش این نیست که در مصرف پیشرفت داشته باشیم توانمند شدن برای پیشرفت مهم است ایجاد توانمندی برای تولید مهم است آنچه کشور را پیشرفت میدهد نیروی کارآمد، تولید، علم و فن اوری است.
وی با اشاره به بخشی از بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری که درباره توانمندسازی کشور تاکید کرده بودند گفت: کشور باید از جهات مختلف پیشرفته باشد.
رییسی با بیان اینکه امروز شاهد آغاز به کار مجتمع ویژه مفاسد اقتصادی هستیم عنوان کرد: این فعالیتها پیش از این نیز در دادگستری تهران انجام میگرفته است اما باید چند نکته را مورد توجه قرار داد. اول اینکه کنار هم قرار گرفتن بخشهای مختلف دادرسی این فرآیند را تسریع میکند.
وی در بیان دومین نکته با اشاره به ضرورت انجام کارهای تخصصی در رسیدگی به جرایم اقتصادی گفت: کنار قضات ما کارشناسان پولی و بانکی و مالیاتی و بیمه و کارشناسان واردات و صادرات هم قرار دارند که این کارشناسان میتوانند در اتقان آرا به قضات کمک کنند. همچنین ضابطان مختلفی به عنوان بازرسان دستگاه قضایی وجود دارد که باید باهم هماهنگ باشند.
رییس دستگاه قضا گفت: نکته دیگر بحث مطالبه شفافیت است یعنی اینکه فساد اتفاق نیفتد که ما بخواهیم به آن رسیدگی کنیم یک نگاه مبارزه با مفسدان است اما باید از تولید پرونده فساد پیشگیری کرد. کار باید به صورتی باشد که بخشهای مختلف شفافیت داشته باشند و آن هم نه به صورت شعاری و کسانی که در برابر شفافیت مقاومت میکنند باید به حاشیه بروند.
وی با بیان اینکه سه حوزه مجوزها و اسناد، پول، کالا باید به هم متصل شوند گفت: اگر اینها باهم هماهنگ شوند زمینه بسیاری از کجیها در این خصوص از بین خواهد رفت. مثلا اگر تسهیلات بانکی به اظهارنامه مالیاتی وصل شود دیگر کم اظهاری نخواهیم داشت. این مهم درباره افرادی که تمکن مالی هم دارند و شاید بخواهند با ترفندهایی از دادن حقوق دولت جلوگیری کنند هم موثر است.
رئیسی افزود: ما در این مجموعه با ید کاری کنیم که کشف موارد فساد را افزایش دهیم. و منافع حاصل از فساد را کاهش بدهیم و هزینه فساد را بالا ببریم. مجازاتها باید بازدارنده شود که برای آنها صرف نکند که بخواهند به سراغ این فسادها بروند.
رئیس قوه قضائیه ادامه داد: حوزه رسیدگی به پروندههای اقتصادی باید با نظرات دقیق کارشناسی همراه باشد که این میتواند در کشف حقیقت به قاضی کمک به سزایی داشته باشد.