خبرگزاری کار ایران

حشمتیان در گفت‌وگو با ایلنا:

اکثریت مجلس یازدهم با اعتدال‌گرایان خواهد بود/ اصلاح‌طلبان و اصولگرایان در این مملکت فقط دست، دست کردند

اکثریت مجلس یازدهم با اعتدال‌گرایان خواهد بود/ اصلاح‌طلبان و اصولگرایان در این مملکت فقط دست، دست کردند
کد خبر : ۸۵۴۰۸۱

یک فعال سیاسی اعتدالگرا عنوان کرد: باتوجه به شرایطی که در کشور وجود دارد، در مجلس یازدهم مستقلین و اعتدالگرایان بیشترین کرسی را خواهند داشت.

قدرتعلی حشمتیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره  یازدهمین  دوره  انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: در پنجمین دوره مجلس شورای اسلامی نمایندگی مردم سنقر کلیایی استان کرمانشاه بودم. در آن زمان سه جریان سیاسی در مجلس وجود داشت، ۱۲۷ نماینده از اصولگرایان، ۱۰۸ نماینده به عنوان اصلاح‌طلب و ۳۸ نماینده از جریان مستقلین در مجلس حضور داشتند.

این فعال سیاسی اعتدالگرا ادامه داد: در مجلس پنجم مجلسی که هر سه جریان در آن حضور داشتند اما اکثریت با اصولگرایان بود، از جریان مستقلین من، آقایان طاها هاشمی، امیدوار رضایی، روشن‌چراغ و تعداد دیگری از دوستان بودیم، جریان مستقلین و یا اعتدالگرایان از سال ۱۳۷۵ شکل گرفت.

وی ادامه داد: در دوره آقای خاتمی خانه احزاب تشکیل شد که ما به آنجا ورود کردیم و در دولت اصلاحات هنگامی که احزاب شروع به فعالیت کردند ما نیز به عنوان جریان وسط یا اعتدالگرایان مجوز حزبی را به عنوان جمعیت مستقل ایران اسلامی گرفتیم.

وی ادامه  داد: با ۱۴ نفر به عنوان بنیانگذاران خانه احزاب فعالیت‌مان را شروع کردیم. به خاطر دارم عباس شیبانی، کواکبیان، غفوری‌فرد، موسوی تبریزی، کاشفی و تعداد از دوستان دیگر این جریان را شکل دادیم. خانه احزاب ادامه داشت تا زمانی که بحث سه فراکسیونی به میان آمد. کارم را از بازرسی در خانه احزاب آغاز کردم و سپس به عنوان نایب رئیس و رئیس خانه احزاب در این تشکل فعالیت کردم. رأی اول را در احزاب کشور به دست آوردم و نفر اول شدم و آن زمان به خاطر دارم که با ۸۱ رأی به ریاست خانه احزاب منصوب شدم، اصولگرایان نفر دوم و اصلاح‌طلبان نفر سوم شدند.

حشمتیان گفت: بحث این بود که انتخابات به صورت چرخشی برگزار شود که در سال اول اصولگرایان رئیس شدند. من و آقای کمالی نایب رئیس شدیم، سال دوم من رئیس شدم، آقای شهاب‌الدین صدر و آقای کمالی نایب رئیس شدند و بعد آقای کمالی رئیس شد، من و آقای صدر نایب رئیس شدیم و این دوره هم آقای روح‌المینی رئیس خانه احزاب هستند و بنده و آقای کمالی در جریان‌های مستقلین و اصلاح‌طلب نایب رئیس هستیم.

وی ادامه داد: در انتخابات کمیسیون ماده ۱۰ احزاب نیز جلساتی تشکیل شد و ما در دولت و مجلس حاضر شدیم و قانون احزاب شکل گرفت و باید بگویم آن نظری که ما در مورد قانون احزاب داشتیم، شکل نگرفت. قانونی که شکل گرفت این بود که دو نماینده از احزاب در کمیسیون حضور داشته باشند اما بدون حق رأی یکی از آنها از سوی احزاب ملی و دیگری از احزاب استانی در این نهاد حاضر شوند.

دبیرکل جبهه مستقلین و اعتدالگرایان گفت: سال قبل اولین دوره انتخابات برگزار شد و بنده با ۱۷ رأی به همراه آقای کمالی به دور دوم رفتیم که با قرعه ایشان انتخاب شدند. این دوره هم در مرحله اول من به همراه آقای غفوری‌فرد به مرحله دوم رفتیم که در آنجا انتخابات تجدید شد و بنده به عنوان نماینده احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ انتخاب شدم.

وی در ادامه  افزود: در بحث دفاع و جنگ نیز باید بگویم که بنده افتخار حضور در جبهه را داشتم. در بحث مبارزات سیاسی قبل از انقلاب هم باید بگویم در رژیم شاه و در سال ۱۳۵۷ محکوم به اعدام شدم که الحمدلله نجات پیدا کردم و همچنین ۶۸ ماه در جبهه حضور پیدا کردم. در ۵ عملیات حاضر بودم که در عملیات کربلای یک به درجه شهید زنده نائل شدم و در حال حاضر در خدمت شما هستم.

حشمتیان  با اشاره به پیش رو بودن انتخابات مجلس  گفت: جریان سومی که ما در آن قرار داریم، متشکل از ۳۸ حزب است که با شخصیت‌ها از جمله آقایان مطهری، اشرفی اصفهانی و یاسر هاشمی مشورت کردیم و به این نتیجه رسیدیم که جبهه مستقلین و اعتدالگرایان را راه‌اندازی کنیم. این جبهه نیز از شروع حزب ما نشأت گرفته که در سال ۱۳۹۰ تغییر نام دادیم و در قالب فعالیت‌های حزبی قرار گرفتیم و نامش حزب اعتدال ایران شد. افتخارم این است اولین حکمم را از آقای هاشمی رفسنجانی به ارث بردم، ۱۳ سال مشاور ایشان بودم و سپس مشاور آقای شریعتمداری در ریاست جمهوری شدم و در حال حاضر نیز به عنوان مشاور عالی وزیر صنعت و معدن آقای رحمانی هستم.

وی تاکید کرد: در جبهه مستقلین آنچه که مهم است این است که افراد  مستقل و معتدل باشند. جبهه‌مان را راه انداختیم، با تعدادی از دوستان و احزاب مجوز آن را نیز گرفتیم. ۸ جبهه دارای مجوز هستند که یکی از آنها ما هستیم که دوستان را دعوت می‌کنیم برای هم‌اندیشی. در حال حاضر ستادی نیز تشکیل ندادیم اما با رفقا جلساتی را می‌گذاریم.

وی تاکید کرد: بنده به عنوان نماینده احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ متعهد هستم در مقابل وزارت کشور اگر هرگونه خلافی در خصوص خانه احزاب صورت گیرد ایستادگی کنیم. باید بگویم ما کار خلافی انجام ندادیم. نیروهای ما جلساتشان را برگزار می‌کنند اما به هیچ وجه کار تبلیغاتی انجام نمی‌دهیم چون می‌دانیم قانون در این زمینه چیست.

حشمتیان خاطرنشان کرد: انتخابات مجلس مانند انتخابات ریاست جمهوری نیست که کارش از چند ماه قبل آغاز شود اما در بحث انتخابات مجلس یک هفته فرصت داریم که تبلیغات لازم را انجام دهیم. حزب ما کار تشکیلاتی انجام داده و کمیته‌هایش را مشخص کرده است. در سه محور کارهای خود را دنبال می‌کنیم؛ خانه احزاب که کاری صنفی است و در کار انتخابات دخالت نمی‌کند. محور بعدی کار حزب خودمان است که کارهای سیاسی انجام می‌دهیم و بحث انتخابات را دنبال می‌کنیم که با حدود ۲۲ سال سابقه حزبی در آنجا حضور دارم. از قدیم‌الایام بنده بودم و هم‌اکنون هم هستم. در خصوص جبهه نیز باید بگویم از زمانی که خانه احزاب شکل گرفته جبهه نیز شکل گرفته اما آدم‌هایش به مرور عوض شدند. به عنوان مثال دوره قبل سرلیست ما آقای مطهری بود که بعد از نشست با آقای عارف ائتلاف کردیم.

وی تاکید کرد: ما به رأی‌آوری لیست امید کمک کردیم زیرا چند نفر از ما در آن لیست بودند. در حال حاضر نیز احزابی که با ما هستند ۵ حزب موسس‌اند و ۱۲ حزب نیز عضویت‌شان فعلا پذیرفته شده که ۲۲ حزب دیگر نیز تقاضا کردند عضو ما شوند که هنوز پرونده‌هایشان در جبهه مورد بررسی قرار نگرفته است.

این فعال سیاسی اعتدالگرا با بیان اینکه ما قصد داریم در انتخابات حضوری فعال داشته باشیم، گفت: قطعا کمرنگ نخواهیم بود و اعتقادمان بر این است که در طول ۴۰ سال گذشته به دنبال این بودیم که جریان اعتدال و مستقلین بتوانند حرکت‌های مفیدی انجام دهند زیرا معتقدیم اصولگرایان و اصلاح‌طلبان دست به دست کردند با اتوبوس آمدند و با اتوبوس رفتند. تمام مشکلات ما در مملکت از این دو جریان است؛ به خاطر اینکه آنها ولکن نیستند و به میز و صندلی‌ها چسبیده‌اند. از اول انقلاب تا به امروز در سطوح بالا قرار داشتند.

وی ادامه داد: زمانی که انقلاب کردیم حدود ۳۵ میلیون جمعیت داشتیم. اگر تا امروز که ۴۱ سال از انقلاب می‌گذرد سالی ۵۰۰ هزار نفر فوت کرده باشند، ۲۰ میلیون از ما نسل انقلابی از دنیا رفته‌اند. یعنی حدود ۱۵ تا ۱۶ میلیون از انقلابیون سال ۵۷ ماندند بعد ۷۰ میلیون امثال شما از ما انتظار دارند دزدی نکنیم، خلاف نکنیم، حقوق نجومی نگیریم، از دیوار مردم بالا نرویم، مفسد نباشیم.

حشمتیان خاطرنشان کرد: متاسفانه آنچه که در مملکت ما ریشه مملکت را زده است عدم وجود حزب است زیرا حزب ضربه‌گیر نظام است که متاسفانه در کشور ما به آن اعتقادی ندارند علیرغم اینکه حضرت امام اوایل انقلاب حزب را قبول نداشتند اما برای یاری رساندن به حزب ۵ میلیون تومان کمک کردند تا حزب جمهوری اسلامی شکل گرفت و مقام معظم رهبری دبیرکل حزب جمهوری اسلامی بودند. آقای هاشمی رفسنجانی بارها از حزب صحبت کردند در انتخابات از آقای روحانی حمایت کردیم و از حمایتمان نیز پشیمان نیستیم؛ به خاطر اینکه اگر کشور دست تندروها می‌افتاد شاید وضعیتمان از این بدتر بود. منظورم از تندروها، تندروهای هر دو جریان است.

وی ادامه  داد: اگر اجازه بدهند و مسئولان مملکت‌مان بیایند و یک مقداری فیلترها را پایین بکشند و اجازه دهند احزاب کار خودشان را انجام بدهند، بنده معتقدم اکثریت مجلس آینده از معتدلان و اعتدالگرایان خواهند بود و قطعا هم بعضی از شایعاتی در جامعه مطرح است که عده‌ای راه افتادند که می‌خواهند مجلس را یک قطبی کنند، ما اجازه نخواهیم داد که چنین اتفاقی بیفتد زیرا یک قطبی فساد به وجود می‌آورد. مسئله خلاف را به میان می‌کشد به همین دلیل می‌گوییم که باید جریان‌ها در مجلس حضور داشته باشند تا همدیگر را کنترل کنند.

حشمتیان با تاکید بر اینکه سه جریان باید مملکت را کنترل کنند، گفت: حال شاید عده‌ای می‌گویند که یک مجلس سه جریانه داشتم اما چرا فساد رخ داد؟ در پاسخ به آنها می‌گویم که زمانی من را برای یک برنامه دعوت کردند در آنجا گفتم نیازی نیست کسی که در مجلس است بگوید من مستقل ولایی هستم، مگر ما ولایی نیستیم؟ مستقلی که در مجلس امروز حضور دارد اصولگراست اما مستقلی که ما بودیم مستقل بود.

وی ادامه داد:معتقدم در طول ۱۰ دوره گذشته مجلس فعلی ضعیف‌ترین مجلس بوده است آن هم به دلیل آنکه به وظایف ذاتی خودشان عمل نکردند. مجلس باید شجاعت داشته باشد. باید نمایندگان مدرس‌وار عمل کنند. اوایل پیروزی انقلاب نمایندگان مجلس که می‌خواهند به مجلس بروند با وضو در صحن حاضر می‌شدند. به دوره ما که رسید وضو از بین رفت و امروز آنقدر که خرج می‌کنند آدم سر در نمی‌آورد که چه اتفاقی افتاده! من چرا این دوره (مجلس دهم) برای حضور در مجلس کاندیدا نشدم؟! چون پول نداشتم. به قدری هزینه‌های تبلیغات سرسام‌آور است، نمی‌دانم چجوری می‌خواهند آنچه را خرج کرده‌اند، جبران کنند! مگر مجلس چقدر درآمد دارد؟!

این فعال سیاسی گفت: زمانی که نماینده مجلس شدم ۸۳۰ هزار تومان خرج تبلیغات کردم و امروز اگر می‌خواهم نماینده شوم باید میلیاردی خرج کنم زیرا مردم دیگر به خاطر رضای خدا کار نمی‌کنند. آن زمان برای من مجانی تبلیغات می‌کردند، الان اگر بخواهم مردم ماشین بیاورند و تبلیغات من را انجام بدهند پول می‌گیرند. در دوره ششم که باز نماینده شدم کلا ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان خرج کردم. کل هزینه‌های من در دو دوره مجلس جمعا به ۳.۵ میلیون تومان رسیده است اما الان اگر بخواهید تبلیغات کنید، باید روزانه ۵۰ میلیون خرج کنید. به اعضای جبهه گفته‌ام جبهه اعتدالگرایان و مستقلین حق ندارد از کاندیدایی برای تبلیغات پول بگیرند. امروز فضای مجازی وجود دارد، دیگر پوستر و بیلبورد کاری انجام نمی‌دهد. امروز سخنرانی‌ها مورد وسوق مردم است. هیچ کاندیدایی حق ندارد به جبهه مستقلین و اعتدالگرایان که من رئیس آن هستم هزینه‌ای برای تبلیغات به ستادش پرداخت کند اما اگر کسی خواست حمایت مالی کند، اشکال شرعی ندارد و ما می‌پذیریم.

وی ادامه داد: به اعضای ستاد و شورای سیاست‌گذاری اعلام کردم که باید شفاف کار کنند و به صورت هفتگی گزارشات را ارائه دهند. ما معتقدیم در انتخابات آینده مجلس هر سه قطب در انتخابات حاضر شوند اما اکثریت با مستقلین خواهد بود و دو جریان دیگر نزدیک به یکدیگر در انتخابات حاضر خواهند شد. بنای ما این است که مردم را به صورت پررنگ و پرشور به انتخابات دعوت کنیم و هر جریانی که بخواهد به انتخابات ورود نکند و آن را تحریم کند، از نظر ما محکوم است.

حشمتیان ادامه داد: در بحث معیشت کارگران باید بگویم که چون من مشاور آقای شریعتمداری بودم، با بحث کارگران و زندگی‌شان ناآشنا نیستم.

وی در خصوص FATF گفت: اگر جریان ما وارد مجلس شود در بحث FATF نظر مجمع تشخیص را می‌پذیریم زیرا مصلحت نظام در کار خواهد بود. در این مجمع تا جایی که من اطلاع دارم نظر مثبت بر روی این قضیه دارد و پیش‌بینی من این است که FATF باید تصویب شود زیرا اگر نپذیریم از دیگر کشورهای دنیا فاصله می‌گیریم.

حشمتیان گفت: حرکتی که در بحث افزایش قیمت بنزین انجام شد به شدت محکوم می‌کنم. مسئولین ما چندین‌گونه صحبت کردند؛ رئیس‌جمهور می‌گوید من خودم تا صبح اطلاعی نداشتم. کار کارشناسی انجام نداده است که اگر هم کار کارشناسی انجام شد آن در اختیار مردم قرار می‌گرفت و این ضعف نهاد ریاست جمهوری است زیرا اگر ارتباط این نهاد از طریق رسانه‌ای با مردم خوب بود می‌شد جامعه را اقناع کرد. بنزین سرمایه ملی ما است، نباید مفت و مجانی ارائه شود و به قاچاق برده شود اما با همه مشکلاتی که مردم دارند و حقوق پایین کارگران و وضعیت کشاورزان و دامداران اینگونه قیمت‌ها افزایش پیدا کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز