مصباحیمقدم:
مجلس اگر عرضه داشت در رأس امور قرار میگرفت
عضو مجمع تشخیص تشخیص مصلحت نظام گفت: مجلس اگر عرضه داشت در راس امور قرار میگرفت مجلسی که در پس امور حرکت کند هیچگاه در رأس امور قرار نمیگیرد مجلسی که در پیشاپیش حرکت کند در راس قرار میگیرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، غلامرضا مصباحیمقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در همایش حزب جامعه زینب با موضوع «قانونگذاری مادرانه» با بیان اینکه محور سخنانش «قانون، قانونگذاری و نقش خانمهای نماینده» است، با گرامیداشت یاد دبیرکل پیشین جامعه زینب، گفت: الگوی زنان ما زنان انقلاب، قهرمان، اجتماعی و سیاسی بودند که پیش از انقلاب به زندان افتادند و تلخیهای آن را به جان خریدند، انقلابی قبل از انقلاب بودند نه فقط انقلابی بعد از انقلاب.
وی با اشاره به آیات قرآن ادامه داد: آنان که قبل از فتح مکه اسلام آوردند جایگاه والاتری نسبت به کسانی دارند که بعد از فتح مکه اسلام آورند؛ چرا که قبل از فتح مکه اسلام آوردن ارزش بیشتری دارد. در دوران انقلاب نیز انقلابی بودن در شرایط سختی، مظلومیت و اندک بودن ارزش بیشتری دارد و درجه آنها بیشتر است چرا که در زمان انقلاب هیچ کسی فکر نمیکرد که حرکت امام به سرانجام برسد. پیروان و یاران امام انجام وظیفه میکردند و انتظار نتیجه نداشتند که انقلاب بشود.
عضو مجمع تشخیص تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه دختران ما که نسل چهارم هستند و میخواهند گام دوم انقلاب را بردارند باید از الگوهای انقلابی نظیر خانم بهروزی الگو بگیرند، گفت: قانون اساسی میثاق ملی ما است و باید محفوظ بماند و با قدرت در جامعه اجرا شود که البته بخشهایی از آن اجرایی شده و بخشهایی از آن هم اجرا نشده است.
مصباحیمقدم افزود: یکی از ابعادی که اجرا نشده، عدالت اجتماعی است که بُعدهای مختلف سیاسی اجتماعی و فرهنگی دارد و باید نقش زنان در آن پررنگ باشد و باید در این خصوص پیگیری و قانونگذاری انجام شود.
وی با اشاره به ابلاغ سیاستهای کلی نظام به عنوان اسناد بالادستی توسط مقام مقام معظم رهبری، گفت: این اسناد ۳۷ مورد است که از خانمهایی که در عرصههای مختلف فعال هستند خواهش میکنم که این سیاستها را بشناسند و در عرصههای مختلف به خصوص در مسائل اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و از جمله اقتصاد مقاومتی و تولید ملی استفاده کنند.
نماینده ادوار مجلس با بیان اینکه این اسناد باید چارچوب و مبنا باشند، گفت: نمایندگانی که تجربه اولشان است باید قبل از ورود به مجلس آموزش ببینند و این سیاستها را یاد بگیرند و به ذهن بسپارند. باید فرهنگ مطالبه و مطالبهگری در جامعه افزایش یابد.
مصباحیمقدم با بیان این که مجلسها برنامههای ۴ ساله و دولتها نهایتا برنامه ۸ ساله دارند، گفت: اگر نگاهها فقط میانمدت باشد سیاستها زیگزاگی و رفت و برگشتی میشوند که باعث شده ما یک مسیر رو به رشد مستقیم را ادامه نداده باشیم.
وی با بیان اینکه در مسئله افزایش قیمت بنزین در سال ۸۹، ۹ قلم کالای اساسی افزایش قیمت پیدا کرد و مانند این دوره نبود که بنزین غیر سهمیهای سه برابر شده باشد، گفت: در دولت گذشته علیرغم اینکه غیر از بنزین ۹ قلم کالای دیگر هم گران شدند ولی هیچ شوک جدی به اقتصاد کشور وارد نشد زیرا مجلس نقش آفرینی کرد چنانچه که قیمت بنزین سهمیهای ۴برابر و غیرسهمیهای ۷ برابر شد و قیمت گازوئیل هم ۱۰ برابر افزایش یافت.
نماینده ادوار مجلس با بیان اینکه عدهای میگویند مجلس در راس امور نیست، گفت: شما کاری کردهاید که مجلس در رأس امور نباشد؛ مجلس اگر عرضه داشت در راس امور قرار میگرفت مجلسی که در پس امور حرکت کند هیچگاه در رأس امور قرار نمیگیرد مجلسی که در پیشاپیش حرکت کند در راس قرار میگیرد.
وی با اشاره به تعامل مجلس با دولت پیشین در افزایش قیمتها گفت: زمانی که رئیسجمهور اعلام کرد که میخواهد یارانهها را افزایش دهد و همچنین گفت در این زمینه قانون هم داریم و آن قانون برنامه پنجم توسعه است. ما در مجلس گفتیم استقبال میکنیم اما چه برنامهای دارید قانون پنجم توسعه قانونی کلی است و پاسخگو نیست لذا با مطرح کردن آن ۶ ماه کمیسیون ویژه که اعضای آن هفت رئیس کمیسیون مجلس، یک نایب رئیس مجلس و رئیس مجلس بودند را تشکیل دادیم و آن را بررسی کردیم.
مصباحی مقدم اضافه کرد: در رابطه با موضوع مدام گزارش میدادیم و مردم را اقناع و توجیه میکردیم.
وی با اشاره به توصیه رهبری برای کمک به دولت گفت: با رئیسجمهور جلسه گذاشتیم و دیدیم که ۸ خواسته دارند که تعدادی از آنها را انجام دادیم و تعدادی از آنها را هم قبول نکردیم.
نماینده مجلس هشتم گفت: در آن دولت یک ماه پیش از گرانی بنزین یارانه پرداخت شده بود اما حق برداشت نداشتند به همین دلیل مدام آنها به سراغ ما میآمدند و میگفتند که این قانون چه زمانی اجرا میشود درحالیکه در این دوره یک شبه این کار انجام شد و مردم دچار شوک شدند.
وی با بیان اینکه در دوره پیش آب از آب تکان نخورد و قیمتها دچار شوک نشد، گفت: این به این دلیل است که رئیسجمهوری که انتخاب میشود با پیشینه کاری نداشته و میخواهد کارهای گذشته را تخریب کند در حالی که دولت باید پشت سر هم کار کند و سیاستهای کلی را مبنا قرار دهند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: قانون باید فصلالخطاب باشد و مجلس در راس امور قرار بگیرد.
وی با اشاره به تجربه مجلس در دوره بنیصدر گفت: مجلس این قدرت را دارد که رئیسجمهور و وزرا را استیضاح کند و این نشان میدهد که مجلس در راس امور است؛ مجلسی در راس است که اگر دولت لایحهای نداد خودش بتواند طرح دهد نه اینکه هیچ برنامهای نداشته باشد.
این سیاستمدار اصولگرا با بیان اینکه قانون باید از ثبات برخوردار باشد نه اینکه هر روز تغییر قانون داده شود، گفت: بخش خصوصی به واسطه بخشنامههای متعدد در طول یک سال در رنج است و نمیتواند برنامهریزی کند؛ این در حالی است که سرمایهگذار میخواهد سرمایهگذاری کند و بعد از پنج سال سرمایهگذاری خود نتیجهگیری کند اما در این شرایط نمیتواند.
وی با بیان اینکه ما انباشتگی قوانین و همچنین قوانین متضاد داریم، گفت: روابط دولت با مردم و دولت با دولت باید بر اساس قانون باشد.
عصو مجمع تشخیص با اشاره به سهم زنان در مجلس که در دورههای مختلف به ۱۷ نفر رسیده است یادآورشد: خانمها باید شایستگیهای خودشان را نشان بدهند، تواناییهای خودشان را ابراز کنند و سیاستمداری و ظرفیت خودشان را در تدبیر همه امور به ویژه آنجایی که مربوط به خانمها و خانواده میشود نقش آفرینی و ابراز کنند.
مصباحی مقدم با بیان اینکه از ۱۶ هزار ثبتنام کننده تنها ۱۱ درصد خانمها هستند گفت: یعنی خانمها ظرفیت و انتظار خودشان را حد ۱۱ درصد میدانند.
وی با تاکید بر اینکه زنان کمتر تواناییهای ذاتی خودشان را ابراز و بیان میکند، گفت: خانمها باید در طول یک دوره مجلس کار، فعالیت و نقشآفرینی کنند و همچنین در مطبوعات و محافل مختلف حضور و ظهور پیدا کرده و اظهار رای و پیشنهاد داشته باشند.
نماینده ادوار مجلس با اشاره به احزابی که یا به طور کامل متعلق به زنان و یا بخشی از آن مربوط زنان است، گفت: زنان باید بیشتر فعالیت کنند و نقش آفرینی بیشتری در جامعه داشته باشند.
وی با بیان اینکه یکی از موضوعات قابل طرح در مجلس حقوق زن در اسلام است که جزء مطالبات رهبری نیز هست که باید در قانونگذاریها اعمال شود، گفت: یکی از موضوعات فرزندآوری است؛ در حالی که نرخ رشد فرزند آوری در کشور به شدت پایین آمده است.
وی اضافهکرد: نرخ جانشینی رشد جمعیت ۲.۱ و نرخ زاد و ولد ۱.۸ است و علت آن این است که خانمها به دنبال حداکثر دو بچه هستند و این باعث میشود که نسبت جانشینی انجام نشود.
مصباحیمقدم گفت: اگر بین زایمانها فاصله دو و سه سال باشد امکان جانشینی وجود دارد اما نه اینکه فاصلههای پنج ساله و چند ساله و فرزندانی در سنین بالای ۳۰_۳۵ سال.
وی تصریح کرد: بنابراین باید در مورد اشتغال و خانه داری زنان قانون گذاری انجام شود که به آنها فشار نیاید.
عضو مجمع تشخیص نظام توانمندسازی زنان را یکی دیگر از مواردی دانست که باید در آن قانونگذاری انجام گیرد که باعث میشود آنها توانمند شوند.
به گفته مصباحی مقدم موضوع مهم دیگر بالا رفتن سن ازدواج بوده منشاء فساد است.
وی بیان کرد: دورانی که مربوط به اوج لذت زندگی است طی میشود؛ مردان و زنانی که بالای ۳۰ سال ازدواج میکنند چه لذتی از زندگی میبرند؟! باید مبدا و مبنا برای ازدواج دختران را ۱۸ سالگی و پسرها را سن ۲۱ سالگی قرار دهیم.
وی تاکید کرد البته من نمیگویم زیر ۱۸ سالگی، اما ۱۸ سالگی را مبنا قرار دهند که هم کاهش نرخ رشد اصلاح شود و هم مسائل اجتماعی ما بهبود پیدا کند.