خبرگزاری کار ایران

مجید انصاری:

مردم پایه مقبولیت و مشروعیت نظام جمهوری اسلامی هستند/ اگر مجلس در راس امور بود؛ درد مردم از آنجا درمان می‌شد

مردم پایه مقبولیت و مشروعیت نظام جمهوری اسلامی هستند/ اگر مجلس در راس امور بود؛ درد مردم از آنجا درمان می‌شد
کد خبر : ۸۵۱۵۷۵

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: جمهوری اسلامی ثمره انقلابی بود که مردم در آن هم پایه مقبولیت و هم مشروعیت هستند و اینگونه نیست که تصور شود پایه مشروعیت چیز دیگری است و مردم فقط پایه مقبولیت و فقط زینت‌الملک هستند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مجید انصاری عضو مجمع روحانیون مبارز در سومین کنگره مجمع فرهنگیان ایران اسلامی ضمن تبریک میلاد حضرت مسیح به عنوان پیام‌آور آزادی وصلح به همه مسیحیان و مسلمانان با اشاره به روایتی از مسیح (ع) مبنی بر اینکه باید با کسانی معاشرت کنیم که ما را یاد خدا بیاندازند و دانش و علم آنها برای دنیا مفید باشد، گفت: فرهنگیان پرچمدار آزادی و عدالت بوده و هستند؛ حتی در دوران نظام ستم شاهی فعالیت‌های درخشانی داشتند و حتی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی همچنان پایگاه و جایگاه آنها در عرصه‌های مختلف درخشش داشت.

وی افزود: هر کجا انقلاب نیاز به انسان‌های شایسته داشته است، به سمت آموزش و پرورش دست دراز کرده و آموزش و پرورش نیز همه دارایی خود را در اختیار نظام قرار داد، نمونه‌های آن رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر ابتدای انقلاب، شهیدان رجایی و باهنر و همچنین فرماندهانی چون شهید چمران بودند که برای همیشه الگوی مدیران شایسته کشور شدند.

این کنشگر سیاسی اصلاح‌طلب گفت: انتظاری که از مجمع فرهنگیان می‌رود بیش از سایر احزاب است امیدوارم این جامعه متعهد و نورانی، فضای غبار آلود و ملتهب کشور را با سازماندهی خودشان هدایت کنند.

وی با اشاره به موضوع کنگره «انتخابات رقابتی=مجلس کارآمد و مقتدر» اظهار کرد: چه شده است که در چله‌نشینی انقلاب و در آستانه یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی فضا به گونه‌ای است که از ما می‌پرسند برای چه باید در انتخابات شرکت کنیم و چرا رای بدهیم؟! و عطای آن را به لقایش بخشیده و اصلاً وارد صحنه نشوند؛ حتی علیرغم تاکید شورای عالی اصلاحات به افراد مختلف، که از آنها درخواست کردند در انتخابات نام‌نویسی کنند، این افراد نیامدند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به سختگیری‌هایی که برای برگزاری کنگره حزب مجمع فرهنگیان انجام شد، گفت: چه اتفاقی افتاده است که فرهنگیان در برگزاری یک همایش دچار مشکل می‌شوند و در دهه چهارم انقلاب اسلامی که می‌بایست احزاب اجتماعی و سیاسی فراگیر می‌داشتیم، نداریم.

وی افزود: ما ۲۷۰ حزب داریم و شاید چند سال دیگر افتخار کنیم که ۲۷۰۰ حزب داریم اما کدام از آنها می‌توانند راه حلی که راهگشای مشکلات کشور باشد ارائه بدهند.

وی با اشاره به اعتراضات آبان ماه تصریح کرد: حوادث و ناآرامی‌های اخیر غمی در دل مردم ایران نشانده است و خانواده‌های داغدار و خانواده بزرگ انقلاب اسلامی و یاران امام را به شدت ناراحت کرده است. سخن اعتراضات به اندازه کافی برای کسانی که خود را به خواب نزده باشند و بخواهند از خواب گران بیدار شوند آشکار بوده است.

انصاری با بیان اینکه عوامل مختلفی در به وجود آمدن این شرایط موثر بوده، گفت: اما عامل مهم بی‌توجهی به رکن اساسی یعنی مردم و میزان بودن رای ملت است که همواره مورد تاکید امام بوده، است.

این سیاستمدار اصلاح‌طلب با بیان اینکه وقتی امام آهنگ انقلاب کرد در چند جبهه جنگید یک جبهه سخت که نظام ستمشاهی بود و دو جبهه دیگر نرم سکولارها و مرتجعان دینی و یا به قول امام آخوندهای درباری بودند.

وی ادامه داد: امام توانستند با پس زدن این‌ تفکرها مردم را به صحنه بیاورند؛ جمهوری اسلامی ثمره انقلابی بود که مردم در آن هم پایه مقبولیت و هم مشروعیت هستند و اینگونه نیست که تصور شود پایه مشروعیت چیز دیگری است و مردم فقط پایه مقبولیت و فقط زینت‌الملک هستند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه مجلس مهمترین رکن تصمیم‌گیری در کشور است که در میان سه قوه اصلی قاعده را تشکیل می‌دهند و دو قوه دیگر روی آن بنا نهاده شده‌اند، گفتکه مجلس وظیفه قانون‌گذاری برای همه نهادها و جامعه را انجام می‌دهد و تنها مرجع قانون‌گذاری است.

انصاری با اشاره به سخن امام(ره) که مجلس مرکز همه قانون‌ها و قدرت‌ها است، گفت: آیا اکنون می‌توان گفت که مجلس مرکز همه قانون‌ها قدرت است؟ آیا این اصل قانون اساسی در عمل جریان دارد؟ اگر جریان داشته و دارد پس این مشکلات مختلف در عرصه‌های اقتصاد، بین‌الملل، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی چیست؟! آیا مشکل از ناتوانی در قانون‌گذاری است یا در اجازه نیافتن اجرای قوانین؟ آیا مشکل از اساس تحقیق و تفحص است با اینکه میدان به انجام تحقیق و تفحص داده نشده است؟

وی با بیان اینکه ما شاهد این نارسایی‌ها هستیم چه اتفاقی افتاده است که مردم برای خواسته خود زبان اعتراض توأم با خشم را بعد از ۴۰ سال باید انتخاب کنند، گفت: مگر نه اینکه در همه جای دنیا احزاب رابطه مردم با حاکمیت و سازمان‌دهنده نیروهای پراکنده جامعه و تمرکز آنها برای پیشبرد اهداف جامعه است؟

وی تاکید کرد: چرا وقتی حزب یا شخصیت‌ها در کشور قدشان از یک حدی بیشتر می‌شود و محبوبیت‌شان افزایش می‌یابد متوقف می‌شوند و جلوی آنها گرفته می‌شود و باید قدشان کوتاه شود، اگر به این چرایی‌ها پاسخ داده نشود، انقلاب ما دچار آسیب‌های بزرگ خواهد شد و مردم در پی این شرایط می‌گویند چرا در انتخابات بیاییم و چرا رای بدهیم؟

انصاری با بیان اینکه ما به آرمان‌های امام و انقلاب شهیدان اعتقاد داریم و تجربه عملی آن نشان داده است که هر کجا مورد اعتماد واقع شدیم موفق بوده‌ایم، با اشاره به اینکه در دوره اول مجلس نظارت استصوابی نبود، گفت: این گردنه‌ها و کانال‌های کنترل شکل گرفته امروز نبود اما در مجلس اول همه جریان‌ها در آن حضور داشتند و به گفته کارشناسان بهترین مجلس بعد از انقلاب بود.

وی تاکید کرد: امروز باید مجلس دهم نسبت به مجلس اول حداقل ده برابر از نظر اقتدار، قانون‌گذاری و قدرت جلوتر می‌بود اما امروز خود مجلسیان می‌گویند شباهتی بین مجلس دهم و مجلس اول و حتی چند دوره بعد از آن نیست.

وی بابیان اینکه زنان و مردان فرهیخته زیادی در مجلس دهم هستند، بیان کرد: چرا ساختار به سمت و سوی رفته است که مردم مجلس را در راس امور نمی‌دانند؟ چرا که اگر در راس امور بود باید نقش آن در زندگی شان دیده می‌شد و باید درد مردم از آنجا درمان می‌شد نه اینکه دردها با صدای بم در مجلس گفته شوند؛ از تریبون مجلس باید مصوبات و تصمیمات گفته و ابلاغ شود؛ تحقیق و تفحص‌ها انجام شود و نتایجی به بار بنشیند که گره از کار و زندگی مردم باز شود، چرا در این نقطه نیستیم؟

وی افزود: با کمال تاسف باید بگویم که هر دو مسئله سکولاریزم که موجب برده شدن دین از جامعه به حاشیه شده و ارتجاع دوباره قدرت گرفته‌اند و در جامعه مطرح هستند.

انصاری یاد آور شد: برخی می‌گویند اگر ما افراد را انتخاب و گزینش نکنیم در قیامت باید پاسخگو باشیم؛ چه کسی چنین چیزی را گفته است؟ امام در سخنرانی خود گفت اگر مردم چیزی را نخواهند کسی نمی‌تواند چیزی را به آنها تحمیل کند.

وی ادامه داد: می گویند که منابع چهارگانه قبول نیست و باید تحقیقات محلی و نظارت بر عملکرد آنها هم توجه شود. یک جوان ۲۰ ساله را در تهران که همسایه‌ها از هم شناختی ندارند برای تحقیقات محلی می‌فرستند و آنها از همسایه فردی ارمنی می‌پرسند که او نماز می‌خواند یا نه؛ کجا مشخص است که آن فردی که سوال از آن می‌شود صلاحیت سوال پرسیدن دارد؟ همه این مسائل باعث می‌شود که افراد از فضای کاندیدا شدن فاصله بگیرند و ثبت‌نام نکنند.

انصاری با بیان اینکه ای‌کاش در این فضای سرد انتخاباتی صدا و سیما یک دهم سهم تبلیغات یک دوغ را به انتخابات اختصاص می‌داد، گفت: دو ماه به انتخابات مانده است و شبکه‌ ملی داریم که شبانه روز از پول این ملت تغذیه می‌کند و سی و چند شبکه استانی و شهرستانی داریم چه میزان از انتخابات و رای مردم در صدا و سیمای جمهوری اسلامی مطرح است؟ چرا میزگردهای جدی برای نقد عملکرد مجلس برگزار نمی‌شود چرا از دبیران احزاب برای نقد مجلس دعوت نمی‌شود.

وی افزود: برخی می‌گویند ما عضو هیچ دسته و حزبی نیستیم، این که افتخار نیست. اگر حضور مردم در صحنه تکلیف ملی و اسلامی است حضور احزابی که بتوانند شایستگان را معرفی کنند هم لازم است..

وی یادآور شد: یک جریانی آمد هشت سال مسئولیت کشور را به عهده گرفته و همه چیز را ویران کرد، اما امروز به صحنه آمده و علیه اصلاح‌طلبان، احزاب، مجلس و رهبران اصلاحات که دستشان بسته است بمباران انجام می‌دهند و آنها را متهم به ناکارآمدی می‌کنند.

عصو شورای عالی اصلاح‌طلبان با بیان اینکه شرکت در شورای مشورتی سید محمد خاتمی جرم تلقی می‌شود، گفت: این جرم طبق کدام قانون تعریف شده است؟ زبان گویا، کارآمد و عملی مردم انتخابات است اگر مردم از آن فاصله بگیرند و این زبان را از آنها گرفته و کم اثر کنیم زبان بعدی به طور طبیعی زمان هرج و مرج و خشونت خواهد شد.

انصاری گفت: تحزب یک عمل مقدس است، پیامبر قبل از بعثت سازمان حزبی عدالت خواه را بنیاد نهاد و بعد از اسلام هم پیامبر به آن سازمان افتخار می‌کرد.

سخنگوی مجمع روحانیون مبارز با تاکید بر اینکه افرادی می‌گویند ما عضو هیچ دسته گروه یا حزبی نیستیم، گفت: همه کسانی که حزب را بد می‌دانند، خودشان آگاهند که حزب لازم است. افرادی خودشان مرجع بررسی صلاحیت‌ها و از طرفی نیز مسئول تعیین لیست انتخاباتی هستند که این جای نقد دارد.

وی با تصریح بر اینکه بگذارید در یک میدان مسابقه و رقابت عادلانه انتخابات برگزار شود، گفت: می‌شود در یک میدان مسابقه یک طرف را مسدود کنیم و برای طرف مقابل راه را هموار و بعد هم بگوئیم چون شکست خوردید مردم شمارا قبول ندارند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: این نگاه قیم‌مآبانه که می‌گوید دیگران نمی‌فهمند و ما باید برای آنها انتخاب کنیم خطرناک است، خطر را بیخ گوشمان دیده‌ایم پس چرا بیدار نمی‌شویم؟!

وی تاکیدکرد: اصلاح‌طلبان با اذعان به دشواری مسیر، راهی برای اصلاح امور جز حضور فعال در عرصه نمی‌دانند رها کردن عرصه یعنی واگذار کردن کشور به بیگانگان که به دنبال تجزیه کشور هستند.

عضو شورای عالی اصلاح‌طلبان گفت: براندازی اصلی بر افتادن اندیشه‌های بلند انقلاب و آرمان‌های امام است زمانی که ما مردم را به هر دلیلی از عرصه بیرون برانیم براندازی شکل گرفته است و در اینصورت براندازان فقط باید بیایند، جاده برای آنها هموار شده است.

انصاری با بیان اینکه امام احساسش این بود که همه مردم، سنی و شیعه، زن و مرد و همه اقوام صاحب کشور هستند و غیرخودی وجود ندارد و در این شرایط بود که مردم توانستند ایران را حفظ کنند و جنگ را تمام کنیم، بیان کرد: امیدوارم همه مردم را خودی و همه این جریان را از خود بدانیم و اصلاح‌طلبان معتقدند با همه این مسائل نباید صحنه را ترک کنیم.

نماینده ادوار تاکید کرد: ما مجلسی در تراز قانون اساسی می‌خواهیم نه یک کلمه کم و زیاد؛ مجلس باید مرکز همه قانون‌ها و قدرت‌ها باشد مردم باید از تولید قوانین دست پنجم خارج شود؛ ۱۲ هزار عنوان قانونی برای کشور کافی است.

انصاری با تاکید بر اینکه مجلس باید جایگاه اصلی خود را حفظ و روی چند موضوع تمرکز کند، خاطرنشان کرد: مجلس باید در سیاست خارجی و تعامل با دنیا، گسترش سیاست‌های داخلی و اعتماد به مردم، در احیای اقتصاد ملی و عدم وابستگی به نفت، مسئله اشتغال، کرامت و بیکاری مردم چهار سال خود را به این موضوعات اختصاص دهند و اگر وقت اضافه آورد به مسائل دیگر بپردازند نه اینکه همه توانایی را حول تصویب چند قانون و تبصره نگذرانند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز