خبرگزاری کار ایران

قائم مقام وزارت صنعت، معدن و تجارت:

بخش مهمی از تبعات افزایش قیمت بنزین را فراوانی کالا مدیریت می‌کند

بخش مهمی از تبعات افزایش قیمت بنزین را فراوانی کالا مدیریت می‌کند
کد خبر : ۸۳۸۱۱۰

قائم مقام وزارت صنعت گفت: با کنترل قیمت کالاهای اساسی، کنترل قیمت در سایر حوزه‌ها نیز محقق می‌شود.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا،حسین مدرس خیابانی در جلسه علنی امروز (دوشنبه، ۴ آذرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان ارائه گزارش در خصوص تنظیم بازار پس از افزایش و سهمیه بندی قیمت بنزین، عنوان کرد: برای تنظیم بازار در ۳ حوزه اقدامات مهمی صورت گرفته تا تبعات افزایش قیمت بر سایر کالاها تاثیر نگذارد که اقدامات در حوزه تامین، توزیع و کنترل بازار از جمله این اقدامات است.

وی ادامه داد: پیش از اجرای طرح در بخش تامین و فراوانی کالا اقدامات مهمی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت صورت گرفت، افزود: براساس اصل تنظیم بازار فراوانی کالا به قیمت عرضه کالا تقدم دارد و ما اقدامات تامین کالا را از ابتدای برج اول و دوم سال با همکاری بانک مرکزی، گمرک جمهوری اسلامی ایران، سازمان بنادر و کشتیرانی کشور و سایر دستگاه های مسئول انجام دادیم.

مدرس خیابانی یادآور شد: میزان تامین ذخایر کالای استراتژیک و راهبردی به قدری بود که انبارهای ما بیش از همیشه فراوانی کالا را تجربه کردند و این فراوانی کالا در نوع خود بی سابقه بود.

این مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: بخش مهمی از تبعات افزایش قیمت بنزین را فراوانی کالا مدیریت می کند چرا که بازار تابع دو متغیر موجودی کالا و کنترل قیمت است.

وی اضافه کرد: همچنین در حوزه توزیع نیز تمام تلاش ها صورت گرفت که با هماهنگی دستگاه های مسئول بازیگران شبکه توزیع از جمله شبکه میوه و تره بار و عمده فروشان قیمت ها را با نرخ قبلی بین مردم توزیع کنند حتی تاکید شد که هیچ یک از تخفیفاتی که فروشگاه های بزرگ پیش از اجرای طرح در نظر گرفته بودند با اصلاح قیمت بنزین لغو نشود.

قائم مقام وزارت صمت حلقه سوم در تنظیم بازار را کنترل بازار دانست و عنوان کرد: ۴ هزار و ۶۰۰ بازرس پس از اجرای طرح از مراکز تولید و توزیع بازدید کرده اند تا افزایش قیمتی با موج سواری و اصلاح قیمت بنزین صورت نگیرد.

وی با بیان اینکه افزایش قیمت بنزین تاثیر ناچیزی روی قیمت کالاها می گذارد، اضافه کرد: به همین منظور سامانه های نظارتی مختلفی برای مردم در نظر گرفته شده تا از این طریق شکایات خود را در خصوص گران فروشی به ما منتقل کنند.

مدرس خیابانی اضافه کرد: سامانه ۱۲۴ فعالیتی شبانه روزی دارد همچنین اپلیکیشن آپ، راه های ارتباطی سازمان حمایت از مصرف کننده و تولیدکننده، اتاق اصناف و دادستانی نیز در کنار هم تبعات طرح را به حداقل رسانده اند.

وی بر اختصاص سهمیه بنزین حوزه حمل و نقل کالا نیز تاکید و اضافه کرد: در جلساتی که با مسئولان وزارت نفت داشتیم بر تسریع در اختصاص سهمیه شبکه حمل و نقل کالا در بیرون شهر و درون شهر تاکید شد تا از این ناحیه کرایه حمل کالا ارتقاء پیدا نکند و بر افزایش قیمت کالاها اثر نگذارد.

قائم مقام وزارت صنعت اضافه کرد: روزانه ۱۰۰ قلم کالای اساسی و استراتژیک را رصد می کنیم که در میان ۷۳ قلم کالا، ۴۳ قلم نرخ ثابتی داشته و ۳۰ قلم قیمت کاهشی داشته است همچنین ۲۷ قلم کالای دیگر نیز بین یک تا ۵ درصد افزایش و فقط ۷ درصد از کالاها بالای ۵ درصد افزایش قیمت داشته اند.

مدرس خیابانی تاکید کرد: اعتقاد ما بر این است که با کنترل قیمت کالاهای اساسی که تاکنون محقق شده است می توان سایر کالاها را نیز کنترل کرد و به این ترتیب موجب شد تا هیچ افزایش قیمتی در بازار صورت نگیرد.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز