خبرگزاری کار ایران

با حضور دیپلمات‌های خارجی مقیم لندن برگزار شد؛

سمینار شناخت فرهنگ و تمدن ایران

سمینار شناخت فرهنگ و تمدن ایران
کد خبر : ۸۳۴۷۶۵

سمینار یک روزه شناخت فرهنگ و تمدن ایران زمین برای آشنایی دیپلمات‌های مقیم لندن و اعضای جامعه اقتصادی، تجاری، دانشگاهی و حقوقی انگلستان در سفارت ایران در لندن برگزار شد.

به گزارش ایلنا، حمید بعیدی نژاد با انتشار مطلبی در کانال تلگرامی‌اش به تشریح مطالب مطرح شده در این سمینار که جلوه های برجسته ۷ هزار سال تاریخ، هنر، موسیقی و ادبیات ایران مورد اشاره قرار گرفت پرداخت.

‌خانم دکتر وستا سرخوش مدیر بخش سکه های موزه بریتانیا در این سمینار در خصوص سکه های ایران زمین صحبت کرد و تشریح نمود که در چندهزار سال دوره های مختلف تاریخی ایران، شکل، تصاویر و متن روی سکه ها بر اساس فلسفه ی سیاسی، نماد قدرت، زبان اداری و مبانی اعتقادی مردم تغییر یافته اند.سکه ها نمادهای مهم تاریخ و منابع مهمی برای شناخت تاریخ ایران میباشند.

آقای دکتر جان‌کرتیس استاد انگلیسی تاریخ ایران سخنران دوم بود که به روابط امپراتوری ایران با امپراطوریهای مهم منطقه بین النهرین، و سپس یونان و روم پرداخت.

وی به معرفی یکی از اسناد مهم تاریخ کهن منشور کورش پرداخت که از جمله حمله ایران به بابل را روایت نموده است.

دکتر کرتیس معتقد است که ثبت واقعه حمله کورش به بابل بر روی «منشور کورش»، که روایت آزادسازی مردم بابل از یوغ زورمداران بدون کشتار و غارت مردم میباشد و‌ مطالعات تاریخی هم آنرا اثبات می کند، از اولین منابع حقوق بشر در سطح جهان میباشد.

مارک استیفنسن موسیقیدان برجسته انگلیسی در سمینار فرهنگ و تمدن ایران در خصوص اهمیت موسیقی ایرانی و‌پیامهای آن برای مردم عصر مدرن صحبت کرد.

وی معتقد است ادبیات غنی ایران همچون آثار فردوسی، مولوی و حافظ منابع لایزال الهام برای موسیقی ایران هستند. آثار اخیر موسیقیدانهای ایرانی مانند کیهان کلهر، بخوبی ظرفیت عظیم موسیقی ایرانی برای جامعه ی مدرن را به همگان نشان داده است.

در پایان بخش اول سخنرانی ها، موسیقی زنده ایرانی تکنوازی سنتور و کمانچه اجرا گردید.

در بخش دوم سمینار آقای سر ریچارد دالتون سفیر سابق بریتانیا در تهران به تجربیات مستقیم خود ایران اشاره نمود و به تحلیل جایگاه مهم سیاسی و تاریخی ایران در منطفه و جهان پرداخت.

وی تاکید داشت که ایران یک قدرت بزرگ منطقه ای در تراز کشور بزرگی چون روسیه است و به دنبال حفظ امنیت و استقلال خود میباشد و نه توسعه قلمرو.

وی با تاکید بر سابقه کهن تمدنی و تاریخی ایران، تاکید نمود که آمریکا و غرب باید متوجه باشند که با کشوری تاریخی و‌تمدن ساز مانند ایران باید با احترام برخورد کرد و نه با تهدید.

در ادامه پروفسور کریستین فان رویمبک استاد دانشگاه کمبریج به معرفی و تشریح آثار ادیبان بزرگ ایران زمین از جمله فردوسی، مولوی، سعدی، حافظ و نظامی پرداخت و آثار آنها را نه فقط برای ایران بلکه برای کل جهان فرهنگ ساز خواند.

وی همچنین به اهمیت کتاب کلیله و دمنه اشاره نمود و تشریح نمود که طبق تحقیقات، کلیله و دمنه در اصل کتابی ایرانیست که به سرزمین های دیگر رفته و دوباره به ایران بازگشته است.

وی تاکید داشت که این کتاب، قدرت و ذکاوت ایرانی ها برای تاثیر گذاری بر دیگران را به خوبی به زبان حیوانات به تصویر کشیده است.

دکتر جین لوئیسون استاد عرفان اسلامی آخرین سخنران این سمینار بود که صحبت های وی به موضوع تاثیر عرفان اسلامی بر ادبیات و موسیقی ایرانی اختصاص داشت.

وی معتقد است که یکی از تفاوت های نگرش میان ایرانیان و مردم کشورهای عربی، نگاه هنری و عرفانی ایرانیان است. این نگاه در قصه موسی و شبان و حتی اذان موذن زاده اردبیلی که دردستگاه بیات ترک خوانده شده و کشش معنوی عجیبی دارد نیز بارز است.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز