خبرگزاری کار ایران

در نشست خبری رئیس خانه احزاب مطرح شد؛

جزئیات همایش «نقش احزاب در انتخابات مجلس»

جزئیات همایش «نقش احزاب در انتخابات مجلس»
کد خبر : ۸۱۷۲۸۱

دبیرخانه احزاب در نشست خبری امروز خود جزئیاتی از همایش پیش‌روی این ارگان تحت عنوان «نقش احزاب در انتخابات مجلس» را بیان کرد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، عبدالحسین روح‌الامینی ظهر امروز سه‌شنبه نهم مهرماه در نشست خبری خانه احزاب که به مناسبت همایش پیش‌روی این ارگان تحت عنوان «نقش احزاب در انتخابات مجلس» برگزارشد، با بیان اینکه رسانه‌ها و فضای مجازی نقش مهمی در تنویر افکار عمومی دارند، گفت: به عنوان کسی که در تاسیس فارس و تابناک حضور داشتم مرا عضو از خانواده بزرگ رسانه بدانید.

وی ادامه داد: خانه احزاب یک تشکل صنفی احزاب است و نمی‌تواند کار سیاسی کند اما کمیته‌های و هیئت رئیسه احزاب در قالب کمیته های فعال هستند.

وی در ادامه کمیته‌های خانه احزاب را شامل کمیته بانوان، کمیته امور بین‌الملل، کمیته آموزش، مالی انتخابات، حقوقی و اطلاع رسانی عنوان کرد. 

روح الامینی با بیان اینکه درخواست جدی از احزاب با همه این گرایش‌های سیاسی داریم که در زیر مجموعه خانه احوال احزاب فعال شوند گفت: نسبت به دوره های قبل از حضور و فعالیت احزاب در کمیته‌های مربوط به خانه احزاب خیلی بیشتر بوده است و کمیته انتخابات نیز از سایر کمیته‌ها فعال‌تر بوده است

وی با اشاره به همایش پیشروی خانه احزاب گفت: این همایش از دو بعد به انتخابات می پردازد؛ اول نقش قوای سه گانه و شورای نگهبان و انتخابات و بعد هم نقش احزاب و انتخابات.

رئیس خانه احزاب گفت: غیر از احزاب، سخنگوی دولت، نمایندگان قوای دیگر، نمایندگان فراکسیون های مجلس و اساتید دانشگاه و همچنین از هر فراکسیون خانه احزاب در این میزگرد و بحث‌های همایش شرکت خواهند کرد و به حاضرین پاسخگو خواهند بود

روح‌الامینی اظهار داشت: سخنران‌ها در این همایش از سه فراکسیون خانه احزاب انتخاب شده‌اند که از فراکسیون اصولگرایان آقای باهنر، سیدمحمد حسینی، مجتبی شاکری، خانم خان‌محمدزاده و خانم اعظم حاجی‌عباسی حضور خواهند داشت.

وی ادامه داد» از  فراکسیون اصلاح‌طلبان نیز آقای صوفی، کاشفی، کواکبیان، علیخانی و کمالی و همچنین از فراکسیون مستقلین و اعتدالیون حجت الاسلام فومنی، حجت الاسلام مرتضوی کیاسری، آقای نبوی، آقای صدر و آقای تبرایی در میزگردهای سه گانه حضور خواهند داشت.

وی ادامه داد: در این همایش خط تجلیل از پیشکسوتان احزاب راه اندازی شده که در این همایش از خانواده مرحوم عسگر اولادی و همچنین از سیدرضا اکرمی، عباس شیبانی و ابوالقاسم سرحدی زاده و زهرا مصطفوی تقدیر و تشکر به عمل خواهد آمد.

رئیس خانه احزاب سخنران افتتاحیه آن را عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور معرفی و همچنین مدعوین را دبیران کل همه احزاب و اعضای شورای مرکزی آن ها اعلام کرد.

رئیس خانه احزاب با بیان اینکه در حال حاضر ۱۷ دبیرخانه استانی خانه احزاب شکل گرفته است و تا پایان سال سایر استان ها تشکیل خواهد شد گفت: از نهادهای حاکمیتی به استانداری ها و شهرداری ها می خواهیم که امکانات اولیه را در اختیار خانه های احزاب قرار دهد.

وی در باره چرایی همایش پیش روی خانه احزاب گفت: در شرایطی قرار داریم که موج نارضایتی زیادی در جامعه وجود دارد به طوری که این نارضایتی تنها به جامعه و عموم مردم مربوط نیست و در نهادهای حاکمیتی نیز وجود دارد که راه حل آن این است که به جای گلایه از وضعیت فعلی گروه های سیاسی با ارائه راهکارهای موثر به معرفی افراد توانمند نقش ایفا کنند.  

وی با بیان اینکه در بسیاری از حوزه‌های اداری و تقنینی حضور افراد غیر شایسته و غیر توانمند مطرح است، گفت: این موضوع در همایش پیشرو محل جدی گفتگوها هست که امیدواریم با بررسی آن ها مجلسی با کیفیت تر از مجلس فعلی داشته باشیم.

وی ادامه داد: این همایش و همایش های آینده برای این برگزار می شوند که آرزوی تحقق دوباره مجالس اوایل انقلاب را داشته باشیم.

رئیس خانه احزاب گفت: سرفصل های مختلفی از جمله حرکت در مدار قانون مشارکت در انتخابات و انتخاب نمایندگان اصلح بحث امید و نشاط ملی پرهیز از سیاه نمایی و تخریب موضوع تبلیغات انتخاباتی و هزینه های حداقلی برای آن و همچنین استفاده نکردن از تجهیزات و امکانات عمومی در انتخابات و همچنین وحدت اقوام و جلوگیری از تخریب نحله‌های مختلف فکری و ماشین تخریب که باید متوقف متوقف شود با نگاه وحدت ملی در این همایش مورد بررسی قرار می گیرند

روح الامینی ارائه دیدگاه های افراد به صورت اثباتی و پرهیز از دادن وعده های ناممکن، نداشتن وابستگی به قدرت ثروت و منزلت و سوء استفاده از این جایگاه ها را در بخش دیگری از از مباحث مورد بررسی در همایش خانه احزاب بیان کرد.

وی کاسب‌کاری، آقازادگی و استفاده نادرست از جایگاه های اجتماعی را تعریف کرد و گفت: بحث شایعه‌پراکنی و تشویش اذهان با استفاده نابجا است. ظرفیت های فضای مجازی و همچنین کنترل احساسات و اعمال مدیریت اعضای ستادهای انتخاباتی، بی طرفی حوزه های اجرا و نظارت و همچنین رفتن به سمت شفافیت در این حوزه ها، پرهیز از دولتمردان نیرو های عمومی و مسلح ورود به انتخابات و همچنین پیگیری اعتراضات از مجاری قانونی و حقوقی و تمکین به نتیجه انتخابات را از دیگر مباحث مطرح شده در همایش نقش احزاب در انتخابات مجلس که توسط خانه احزاب برگزار می‌شود بیان کرد.

وی افزود: تلاش این است که با حضور احزاب که بخش مهمی از کنشگران و نقش دهندگان در کنار مردم و سایر ارکان هستند بتوانیم راهکار مناسبی برای انتخابات پیش رو داشته باشیم.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص نقش نمایندگان خانه احزاب در کمیسیون ماده صد گفت: قانون محوری احزاب و انتخابات را داریم که در قانون انتخابات به نقش احزاب اشاره شده است؛ اما به نظر می رسد که قوه مقننه باید نقش بیشتری در هدایت و تقنین بعدی در این زمینه داشته باشد تا جایگاه احزاب مستحکم تر شود. 

وی درباره نظارت خانه احزاب بر انتخابات گفت: طبق روال گذشته که با هماهنگی شورای نگهبان و وزارت کشور میزی در ستادهای انتخاباتی برای خانه احزاب اختصاص داده شده بود؛ این دوره نیز این اتفاق خواهد افتاد و خانه احزاب به عنوان یک نهاد صنفی و اجتماعی در روند انتخابات نظارت خواهد داشت. 

رئیس خانه احزاب در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر تعداد همایش‌های انتخابات مجلس گفت: این همایش روز پنجشنبه، شروع سلسله همایش‌های این دوره خانه احزاب است و تا انتخابات مجلس یازدهم تعداد دیگری همایش خواهیم داشت که در آنها می توانیم در خصوص رقابت عادلانه و صلاحیت‌ها به صورت تخصصی بپردازیم.

وی همچنین پاسخ به سوالی مبنی بر نقش خانه احزاب در کمک به احراز صلاحیت های شورای نگهبان گفت: ما دخالت سیاسی نمی‌کنیم اما برای احقاق حق احزاب، کمیته حقوقی خانه احزاب به خوبی به مسائل صنفی و حقوقی آن ها می پردازد و در صورت نیاز تسلیم خواهی احزاب را دنبال می کنیم. 

وی در پایان با بیان اینکه همایش پیش روی خانه احزاب به صورت زنده و اینترنتی پوشش داده خواهد شد از همه رسانه ها خواست که با استفاده از توانایی ها و امکانات خود به پوشش هر چه بهتر و بیشتر از این رویداد بپردازند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز