خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد،

آخرین وضعیت مناطق سیل زده و مدارس خوزستان از زبان نماینده اهواز

آخرین وضعیت مناطق سیل زده و مدارس خوزستان از زبان نماینده اهواز
کد خبر : ۸۰۹۳۰۲

نماینده مردم اهواز با اشاره به وضعیت مدارس سیل‌زده در استان خوزستان گفت: دانش‌آموزان در مناطقی که مدارس آماده است می‌توانند به تحصیل بپردازند اما وزارت آموزش و پرورش گفته سعی می‌کنیم برای مناطقی که مدارس آن هنوز آماده نشده کلاس‌های درس را در مدارس همجوار برپا کنیم، که امیدوارم با در نظر گرفتن سرویس‌های ایاب و ذهاب این برنامه‌ را عملی کنند.

علی ساری در گفت‌و‌گو  با خبرنگار ساسی ایلنا درباره آخرین وضعیت مناطق سیل‌زده استان خوزستان گفت: سیل به حوزه عمومی همچون راه‌ها، پل‌ها، مدارس و... و همچنین به حوزه غیر عمومی مثل زمین‌های کشاورزی، خانه‌ها و... که به شکل خاص به خانواده‌ها مربوط می‌شود آسیب وارد کرد.

نماینده اصلاح‌طلب مردم اهواز تاکید کرد: در حوزه جاده‌ها و پل‌ها آنطور که باید و شاید اقدامی صورت نگرفته که حتی در این باره طرح سوال هم داشتیم چرا که برخی از این راه‌ها حتی از قبل هم خراب بود و سیل که آمد، آن خرابی‌ها را به ویرانه تبدیل کرد. علیرغم اینکه وزارت راه به وزیر می‌گوید که ما دستور داده‌ایم ولی هرروز قرار است کاری صورت بگیرد مثلا قرار است کلنگ‌زنی انجام شود، قرار است پل‌ها بازسازی و ساخته شوند اما همه‌اش شده «قرار است».

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: مسیرهای درگیر سیل بیشتر مسیرهای روستایی بودند که در این خصوص اقدامات آنچنانی صورت نگرفته است. تنها یک کلنگ‌زنی در مسیر خزرج انجام شد ولی در مسیرهای بامدژ، باوی، کارون و اسماعیلیه که سیل داشتیم اقدامی صورت نگرفته است. 

این عضو فراکسیون نفت و نیرو گفت:در اطراف رودخانه‌ها نیز وضعیت سیل‌بند و دیواره آن‌ها همانطور که بوده باقی است. اگر سیل‌بندی ترمیم شده در زمان حادثه و برای جلوگیری از پیشرفت سیل بوده ولی بعد از سیل در خصوص سیل‌بندها هم اقدامی صورت نگرفته است. دولت در بخش سیل‌بندها اعتباری به وزارت نیرو داده و وزارت نیرو هم آن را به سازمان آب و برق داده و آن‌ها گزارش لازم را هنوز به من ندادند، اما خودم که بازدید می‌کنم کار خاصی در خصوص سیل‌بند‌ها نمی‌بینم.

این عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان یادآور شد:  البته یک ریل قطار در منطقه بامدژ وجود دارد که همان روزهای اول که دچار آسیب شده بود بلافاصله تعمیر شد چراکه شاهرگ اصلی راه‌آهن ارتباطی اهواز به ریل سراسری است و هم‌اکنون برای جابه‌جایی مسافر و حمل بار از آن استفاده می‌شود. 

وی در پاسخ به این سوال که مردم این مناطق برای رفت و آمد از چه مسیری استفاده می‌کنند؟، گفت: بخشی از مسیر این جاده‌ها خاکی است و بخشی هم آسفالت‌های خراب شده است که کماکان همانگونه است. پل‌ها خیلی مهم است که اقدامی صورت نگرفته است. برای ارتباط جاده‌ای در حوزه ملاثانی قبلا یک پل نظامی وجود داشت که وزارت راه قرار شد در کنارش پلی دیگر بسازد به طوری که من نامه مکتوب وزیر راه را دیده‌ام، اما چرا اقدامی صورت نمی‌گیرد؟ به این دلیل که آن پل نظامی فرسوده بود در حادثه سیل به شدت آسیب دید و الان ارتباط به کل قطع است و مردم مجبورند مسیر پر مشقتی را طی کنند تا رفت‌و‌آمد داشته باشند یا اینکه برای خرید و مراجعه به مراکز درمانی و رفتن به مدرسه از قایق استفاده کنند که بسیار پرخطر است.

ساری با اشاره به وضعیت زمین‌های کشاورزی که در سیل دچار آسیب‌ شدند، بیان کرد: اقدامات بخش کشاورزی پروسه‌ای خیلی پیچیده است، تاکنون روی پرونده‌های معدودی کار شده ولی اکثرا هنوز در صف انتظار بررسی‌ها به سر می‌برند و جمع‌آوری داده‌های میدانی که خودم جمع‌آوری کردم حکایت از عدم رضایت شدید نسبت به پرداخت جبران خسارت به کشاورزان دارد. 

وی با اشاره به بازسازی خانه‌های تخریبی حوزه انتخابیه خود گفت: در شهرستان‌های حمیدیه، کارون، باوی و اهواز به طور کلی خیلی از خانه‌ها تا سقف بالا رفته ولی بعضی خانه‌ها حتی هنوز ستون‌هایش را هم نزده‌اند. پرداخت وام به مردم جهت جبران خسارات ناشی از سیل در بخش بازسازی خانه‌ها بهتر از بخش کشاورزی است. البته پرداخت وام برای جبران خسارت خانه‌ها هم در همین حد باقی مانده است. منطقه حمیدیه درباره جبران خسارت کشاورزی بسیار ناراضی هستند.

نماینده مردم اهواز درباره وضعیت مدارس استان خوزستان باتوجه به نزدیک شدن به فصل آغاز سال تحصیلی گفت: در حوزه حمیدیه در حادثه سیل حدود ۱۲ مدرسه تخریبی داشتیم، از این تعداد ۷ مدرسه در حال تعمیر و نوسازی است. در منطقه حمیدیه ۲ مدرسه ساخت جدید هم داریم که یکی در آستانه تحویل و دیگری هم ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. منطقه باوی نیز ۸ مدرسه تعمیری دارد که از این تعداد ۷ مدرسه آماده شده و یک مدرسه مربوط به روستای محروم صفاک باقی مانده است که برای مهرماه آماده نمی‌شود. باوی دو مدرسه احداثی نیز دارد که الان حدود ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. مدارس روستایی حوزه اسماعیلیه و بامدژ نیز نیازمند تعمیر و بازسازی است. بنده فقط مدارس آسیب دیده در سیل را ذکر کردم، اگر بخواهم درباره کمبود مدارس در خوزستان بگویم چه در داخل و چه خارج از شهر وضعیتی اسفناک دارند.

وی تاکید کرد: دانش‌آموزان در مناطقی که مدارس آماده است می‌توانند به تحصیل بپردازند اما وزارت آموزش و پرورش گفته سعی می‌کنیم برای مناطقی که مدارس آن هنوز آماده نشده کلاس‌های درس را در مدارس همجوار برپا کنیم، که امیدوارم با در نظر گرفتن سرویس‌های ایاب و ذهاب این برنامه‌ را عملی کنند. وزیر آموزش و پرورش هم که به تازگی از مجلس رای اعتماد گرفتند قول داده‌اند که این مناطق سیل زده را مورد تفقد قرار دهند. الان در خود کلان‌شهر اهواز مدارسی داریم که در مرکز شهر آنقدر وضعیت اسفناک است که سازمان نوسازی گفته اصلا صلاح نیست دانش‌آموز زیر سقف آن برود اما هنوز که هنوز است آموزش و پرورش از آن استفاده می‌کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز