وزیر اقتصاد در جمع خبرنگاران:
۸۳ قلم کالا طی هفتههای گذشته کاهش قیمت داشته است
وزیر اقتصاد گفت: ۸۳ قلم کالا در هفتههای گذشته قیمتش کاهش پیدا کرد در مجموع آنچه مسلم است کاهش روند افزایشی قیمتها است.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، فرهاد دژپسند امروز در پایان جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: یکی از دغدغههای دولت این است که سعی کند ثبات در بازار کالا و خدمات ایجاد شود، خوشبختانه در دولت یازدهم موفقیت بینظیری حاصل شد که طی دو و سه سال تورم تک رقمی را تجربه کردیم اما متاسفانه به دلیل ناپایداریهایی که در سال گذشته داشتیم، قیمتها مقداری جهش داشت.
وزیر اقتصاد گفت: در ماههای اخیر با اقدامات و سیاستهایی که دولت اتخاذ کرد خوشبختانه روند افزایش متوقف و نزولی شد، چنانکه تورم ماهانه و نقطه به نقطه هر دو از تیرماه روند نزولی پیدا کرد و در حال ادامه یافتن است. امیدواریم این روند تداوم یابد. کاهش نرخ تورم که مورد اشاره ما قرار میگیرد، به معنای کاهش قیمتها نیست البته در برخی مواقع با کاهش قیمتها هم مواجه بودیم.
این عضو کابینه دولت دوازدهم تصریح کرد: با توجه به گزارشی که وزیر صمت داد، در مورد درصد قلم کالاهایی که مستمرا پایش میشود ۸۳ قلم کالا در هفتههای گذشته قیمتش کاهش پیدا کرد اما در مجموع آنچه مسلم است کاهش روند افزایشی قیمتها است و افزایش قیمتها کنترل شده است.
وی در پاسخ به این سوال که پیشبینی شما برای آینده چیست؟، گفت: پیشبینی ما این است که با توجه به ثباتی که وجود دارد، این روند در ماههای آینده هم ادامه پیدا کند. علت آن یکی برقراری ثبات در کشور است و دوم اینکه عرضه افزایش پیدا کرده است.
دژپسند یادآور شد: ما در کالاهای اساسی یعنی آن ۲۵ قلم کالایی که مدنظر ماست در پنجماهه اول امسال نسبت به ۵ ماهه اول سال گذشته ۲۲ درصد رشد داشتهایم. این نشان میدهد که ما خوشبختانه از این جهت وضعیت خوبی داریم. آن نااطمینانی هم که وجود داشت رفع شد و آن خریدهای ناشی از اعمال احتیاط کمتر شد بنابراین شرایط ما به گونهای شد که دو یا سه ماه است که در وضعیت بهتری هستیم.
وی در پاسخ به این سوال که طرحهای مالیاتی چگونه پیش میرود؟، گفت: خوشبختانه سال جدید بر کنترل فرار مالیاتی متمرکز شدیم و رشد درآمدهای مالیاتی ما در پنجماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل بالغ بر ۳۵ درصد بود و این مساله بیشتر هم از محل کنترل فرار مالیاتی در حال اتفاق افتادن است. امیدواریم به این سمت برویم که عدالت مالیاتی تحقق پیدا کند، یعنی اگر یک معلم یا کارمند که در نقطهای دوردست حقوقی میگیرد اگر ۱۰۰ یا ۲۰۰ هزار تومان مالیات میدهد کسانی که در کلانشهرها حقوقهای خاص دارند آنها هم مالیات و بدهی خود را به مردم بدهند.
وزیر اقتصاد در پاسخ به این سوال که با توجه به ثبات در نرخ ارز آیا امکان حرکت به سمت ارز تک نرخی و حذف نرخ ترجیهی وجود دارد؟، گفت: عملا این اتفاق میافتد، الان فاصله بین نرخ نیما و سنا کمترین میزان را تجربه میکند ولی تصمیماتی ممکن است شرایط را بدتر کند. دولت راجع به ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی در اول سال تصمیمی گرفته و این تصمیم به صورت منظم مدیریت میشود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا برنامه ای دارید که از سلبریتیها و پزشکان مالیات گرفته شود؟، گفت: این عبارتی که به کار بردم و به برخی اقشار فرهیخته اشاره کردم منظورم همین است. برخی اقشار هستند که با شرایطی که از آموزش رایگان و تسهیلات رایگان برخوردار هستند الان درآمدهای خوبی دارند، ما الان با مذاکراتی که با واحدهای صنفی میکنیم سعی میکنیم که از همه این اقشار خواهش کنیم مالیات حقه مردم و دولت را پرداخت کنند. در این اقشاری که اسم بردید ما تلاش میکنیم با مذاکراتی که داریم مالیاتشان را اخذ کنیم.