روحانی در مراسم روز صنعت دفاعی:
در روز خطر، اولین فراریها از منطقه ما آمریکاییها خواهند بود/ آبراههای بینالمللی برای همه باید امن باشد
رئیسجمهور کشورمان گفت: آمریکا از سال ۹۶ یعنی حدود دو سال پیش توطئه جدیدی علیه ایران آغاز کرد؛ در آغاز برنامهریزیهای جنگ روانی و سیاسی بود و سپس به جنگ اقتصادی کشید، علامتهایی هم در سال ۹۶ و ۹۷ دریافت کردند که شاید مشوق آنها بود اما ما همواره طبق آیه شریفه ولا تحزن علیهم، هیچ گاه برابر توطئه دشمنان نه غمناک شدیم و نه دلمان گرفت، همیشه با روحیه لازم برابر توطئهها ایستادیم.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، حجتالاسلام حسن روحانی در مراسم گرامیداشت روز صنعت دفاعی گفت: ایام بسیار پربرکت عید غدیر خم و ولادت امام هفتم(ع) و هفته دولت و روز صنعت دفاعی را به محضر شما عزیزان تبریک و تهنیت عرض میکنم. به سفرایی که در مجلس حضور دارند و وابستگان نظامی خیرمقدم عرض میکنم و امیدوارم روابط ایران با همه کشورهای دوست از لحاظ سیاسی، امنیتی و دفاعی، اقتصادی و فرهنگی روز به روز مستحکمتر باشد.
وی افزود: همیشه در روز صنعت دفاعی صنعتگران دفاعی هدیه بسیار ارزشمند و مناسبی را تقدیم ملت غیور و شریف ایران میکنند و امسال نیز همچنین است. پارسال عمدتا مختص رونمایی از یک جنگنده کوثر بود که هم بال و بدنه و هم موتور توسط صنعت دفاعی ما انجام گرفته بود و پرواز این هواپیمای جنگنده هدیه صنعت دفاعی کشور به مردم عزیز ما بود.
روحانی یادآور شد: البته در طول سال هم هدایای دیگری داشتیم از جمله فعالیت زیردریایی و ناوچههای جدید که در زمینه قدرت دفاعی دریایی ما حائز اهمیت است. امسال و امروز با سامانه پدافند هدایی جدید که بسیار ارزشمند است مواجه هستیم اگر آن را با پدافند اس۳۰۰ و اس۴۰۰ مقایسه کنم عددش بین ۳۰۰ و ۴۰۰ است این سامانه از اس ۳۰۰ قویتر و به اس۴۰۰ نزدیک است. این کار بسیار ارزشمند و هدیه بسیار بزرگی از سوی نیروهای مسلح و وزارت دفاع برای مردم عزیز ما بود.
رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: میخواهم چند نکته به شما عرض کنم؛ اولا آمریکا از سال ۹۶ یعنی حدود دو سال پیش توطئه جدیدی علیه ایران آغاز کرد؛ در آغاز برنامهریزیهای جنگ روانی و سیاسی بود و سپس به جنگ اقتصادی کشید، علامتهایی هم در سال ۹۶ و ۹۷ دریافت کردند که شاید مشوق آنها بود اما ما همواره طبق آیه شریفه ولا تحزن علیهم، هیچگاه برابر توطئه دشمنان نه غمناک شدیم و نه دلمان گرفت، همیشه با روحیه لازم برابر توطئهها ایستادیم.
وی تاکید کرد: در سال ۹۶ از طریق عواملشان موفق شدند اغتشاشهایی را در تهران و برخی شهرستانها راه بیندازند تصورشان این بود یک اغتشاش چند ماهه را در ایران کلید زدند اما به حول قوه الهی و با تدبیر مسئولان و اقدامات نیروهای امنیتی حرکت آنها ظرف ۵ روز در هم پیچیده شد و این موفقیت بزرگی برای ایران دربرابر توطئه بیگانگان بود.
رئیس جمهور با بیان اینکه در سال ۹۷ فشار اقتصادی را با خروج از برجام کلید زدند، گفت: خروج از برجام به معنای عهدشکنی، پیمانشکنی، زیر پا گذاشتن قوانین بینالمللی و تروریسم اقتصادی است و آمریکا به خیال اینکه میتواند ایران را در اثر این خروج و تحریم در فشار قرار دهد، همه ننگها را به جان خرید.
وی افزد: بسیار محیرالعقول است که کشوری در برابر هدفی که فکر میکرد آن را به راحتی به دست میآورد در حالی که دست نیافتندی است، ننگ تاریخ را برای خود بخرد.
روحانی با بیان اینکه خروج از برجام تخلف حقوقی و بینالمللی و قانونی است، گفت: آنها گفتند بر شرکتها فشار وارد میکنیم و ظرف چند ماه موفق میشویم.
وی با اشاره به دیدار خود با یکی از سران اروپایی در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل گفت: یکی از سران معروف اروپایی به من گفت که روز قبل با رئیسجمهور آمریکا صحبت کردهام، او گفت که شما اروپاییها اگر سه ماه صبر کنید و با ایرانیها در برنامههای اقتصادی مشارکت نکنید و در تحریمها با ما مشارکت کنید ۳ ماه دیگر نظام جهموری اسلامی نخواهد بود.
روحانی افزود: با خنده به او گفتم این آقایی که این ادعا را کرده خودش و حزبش خواهند رفت اما جهموری اسلامی برای صدها سال دیگر پا برجا خواهد بود.
رئیس جمهور افزود: حدود یک سال از آن زمان گذشته است و در سال ۹۷ که توطئه اقتصادی را علیه ما کلید زدند باعث عدم تعادل و تا حدودی نگرانی مردم ما شدند، اما مردم با آگاهی و هوشیاری مقتدارانه مقاومت و ایستادگی کردند.
وی با بیان اینکه امسال یعنی سال ۹۸ تحریم آمریکا از سال دیگر و حتی هر زمان دیگری شدید تر شده و همه امکاناتش راعلیه ایران به کار گرفته است، گفت:
روحانی اظهار داشت: یک ابرقدرتی، سازمان سیا، نیروهای امنیتی، خزانهداری و همه جاسوسانش در دنیا را بسیج کرده ببیند چه کشتی از ایران وارد یا خارج میشود و چه شرکتی جنس به ایران وارد و خارج میکند!
وی با بیان اینکه هیچوقت آمریکا از لحاظ سیاسی و حقوقی در تاریخ منزویتر از الان نبوده است، اظهار کرد: چند روز پیش وزیر امور خارجه آمریکا به شورای امنیت رفت و نگرانی خودش را ابراز کرد و گفت تا سال دیگر همه تحریمهای ایران بر اساس قطعنامه ۲۲۳۲ برداشته میشود. تنگناهایی که سالها برای خرید و فروش و ساخت اسلحه پیش روی ایران بوده، برداشته میشود.
رئیسجمهور افزود: اوایل سال گذشته خود رئیس جمهور به جای وزیر امور خارجه در شورای امنیت شرکت کرد و علیه ایران و برجام سخن گفت که با مخالفت همه ۱۴ عضو این شورا مواجه شد.
روحانی یادآور شد: در سال گذشته رئیسجمهور آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل هم شرکت کرد و همه به او لبخند تمسخرآمیز زدند و هیچگاه نبوده است که در مجمع عمومی و نمایندگان دنیا به چهره رئیسجمهور آمریکا لبخند تمسخر بزند، پس آمریکا پیروز نیست و شکست خورده و ما موفق این میدان هستیم.
وی با بیان اینکه تمام شاخصهای فرهنگی اجتمای و اقتصادی کشور نسبت به پارسال بهبود یافته و آرامش مردم بهتر و ثبات بازار بیشتر شده است، تصریح کرد: صادرات غیر نفتی، صادرات نفتی و بورس با بیش از ۱۴۰هزار واحد رشد مواجه بوده و این واقعیت که ما وضعمان بهتر از پارسال است را پیش روی ما میگذارند.
رئیسجمهور اضافه کرد: با همه این شرایط در یک سال گذشته ما ۱۱ سد ملی، ۳۰ تصفیهخانه فاضلاب، ۶ تصفیهخانه آب و چند هزار مگاوات برق افتتاح کردهایم و در تاریخ ایران قبل و بعد انقلاب، بالاترین صادرات برق و گاز را به کشورهای همسایه داشتهایم.
وی تاکید کرد: پارسال اینموقع هنوز ما در بنزین قدرت صادرات نداشتیم اما امروز آن را صادر میکنیم، تابستانی را میگذرانیم که یک لحظه خاموشی نداشتهایم و مرم ما مشکل کمبود آب نداشتند که به واسطه برکت بارشها و فرهنگسازی هم بوده و همه آمارها به ما میگوید که در همه زمینهها پیشرفت داشتهایم.
روحانی افزود: سال گذشته در بنزین قدرت صادرات نداشتیم اما امروز صادر کننده بنزین و گازوئیل هستیم. گاز را به کشورهای مختلف صادر میکنیم و در زمینههای مختلف پیشرفتهای قابل ملاحظهای داشتهایم. امروز تابستانی را پشت سر میگذاریم که یک روز قطعی برق در کشور نداشتیم و با وجود بارشها و با تقویت فرهنگ صرفهجویی، مردم کشور مشکل آب نداشتیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه در حوزه علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان وضعیت کشور هر روز و هر ماه بهتر از گذشته است، گفت: امروز تعداد شرکتهای دانش بنیان از یکهزار شرکت به ۴ هزار و ۴۰۰ شرکت افزایش یافته و این روند در حال پیشرفت است.
روحانی با بیان اینکه فشار اقتصادی مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرد، گفت: اما تحریمها و فشار اقتصادی دشمن فرصتهای بسیار خوبی برای توسعه و پیشرفت ما فراهم ساخت.
رئیس جمهور تأکید کرد: با گذشت یکسال و با تحریمهای سخت دشمنان روشن شد که آمریکا در هیچ برنامهای در منطقه علیه ایران موفق نبوده است و امروز هیچکس در این زمینه تردید ندارد و حتی برخی از همسایههای ما که به آمریکا دل خوش کرده بودند، اعتراف میکنند که در روز خطر اولین فراری از منطقه ما خود آمریکاییها هستند.
روحانی افزود: بیچارههایی که به هواپیماها، ناوچهها، پهپادها و ناوهای هواپیمابر خود تکیه کرده بودند، آرزوهایشان بر باد رفت و طرفداران آمریکا در منطقه خودشان به ما میگویند که آمریکاییها فقط در برابر ما شیر هستند اما در مقابل شما (ایران) خرگوش و یا همان موش هستند.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به آمریکاییها که به بهانههای مختلف سعی در حضور بیشتر در منطقه دارند، گفت: شما به مردم منطقه دروغ گفتید، شما میخواستید تروریستها را در منطقه ما نگه دارید اما موفق نشدید در حمایت از رژیم صهیونیستی اشغالگر نیز موفق نشدید. دروغ گفتید که از عراق خارج میشوید، دروغ گفتید که از خلیج فارس بیرون میروید. از افغانستان خارج نشدید هر چند که وعده دروغ داده بودید. شما در منطقه کمک کار متجاوزین و متخلفین بودید، شما از سال ۲۰۰۰ تا کنون در منطقه و در کشورهایی همچون افغانستان، لبنان، سوریه، یمن و عراق چه کاری کردهاید جز اینکه هر روز مشکلی بر مشکلات افزودید.
روحانی با بیان اینکه دعوای اصلی ما با آمریکا نظامی و اقتصادی نیست، گفت: ما با آمریکاییها مشکل تفکر، دیدگاه و جهانبینی داریم و اختلاف ما استراتژیک است. ما به عنوان یک ایرانی مسلمان و فرهنگدوست معتقدیم هر ملتی اول باید به فکر منافع خود باشد که حق اوست اما حق تجاوز به دیگران را ندارد و باید به حقوق دیگران احترام بگذارد. اما آمریکاییها می گویند همه دنیا باید فدای آمریکا شود و هر چه ما اراده میکنیم باید همان شود که این غیر قابل قبول است و حتی دوستان آمریکا از جمله آلمان، انگلیس، کانادا و دیگران نیز این حرف نادرست آمریکا را نمیپذیرند و قبول ندارند.
رئیس جمهور افزود: تفکر آمریکاییها این است که زمینهای دیگران را بخرند و یا به زور بگیرند! در روزهای اخیر هم پیشنهاد خرید جزیرهای از دانمارک را مطرح کردند! اما چنین تفکری در دنیای امروز جایگاهی ندارد.
روحانی خاطر نشان کرد: اعتقاد ما این است که امروز همه ملتها صاحب احترام هستند و باید به حقوق ملتها و مردم در منطقه و خارج از منطقه احترام بگذاریم. از نظر ما مردم حاکم کشور خود هستند. ما در ایران همیشه متکی بر رأی مردم بودهایم. از آغاز انقلاب، نظام اسلامی کار خود را با رأی مردم آغاز کرد و در ادامه با رأی مردم پیش رفته و در ادامه نیز با رأی مردم فعالیت خواهد کرد.
رئیس جمهور با اشاره به دستور امام راحل برای برگزاری انتخابات، آن هم ۴۷ روز پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تأکید کرد: در تاریخ انقلابها بیسابقه است که مردم کشوری ۴۷ روز پس از پیروزی انقلاب پای صندوق رأی بروند و در مورد اسم و ویژگی نظام و چگونگی اداره کشور، رأی بدهند.
روحانی با بیان اینکه مبنای ما رأی و نظر مردم و احترام به آراء و افکار مردم در همه جای دنیا است، اظهار داشت: امروز با کشورهایی مواجه هستیم که این مبانی را قبول ندارند.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: آمریکایی که برای رأی مردم احترام قایل نیست و وقتی به افغانستان حمله و این کشور را اشغال میکند از مردم آن اجازه نمیگیرد، برای حمله به عراق و حضور در این کشور از مردم آن اجازه نمیگیرد، برای بمباران سوریه نظر مردم را نمیپرسد و برای کشتارهایش در یمن از مردم آن اجازه نمیگیرد، دمکراسی را قبول ندارد و فقط به منافع خود فکر می کند.
روحانی تصریح کرد: تفکر آمریکاییها این است. آنها میگویند اگر بخواهیم نفت بخریم و آن را از تنگه هرمز عبور دهیم، امنیت تنگه را برقرار میکنیم و اگر منافع ما نباشد، کاری به آن نداریم و دیگران اگر میخواهند نفت ببرند امنیت را خودشان باید تأمین کنند. اما ما میگوییم آبراه های بینالمللی باید برای همه امن باشد. در بابالمندب ما منجی کشتیهای عبوری بودیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه در مبارزه با تروریسم ، ما فقط منفعت خود را در نظر نمیگیریم، اظهارداشت: معتقدیم اگر کشور همسایه و دوست ما عراق مورد تجاوز تروریست ها قرار گرفته باید به او کمک کنیم. در این راه منطق ما با آمریکاییها همخوان نیست و ما رو در روی هم قرار داریم. اساس جهانبینی ما با یکدیگر متفاوت است.
روحانی با تأکید بر اینکه تا زمانی که دنیا به این منطق برنگردد، امنیت در جهان برقرار نخواهد شد، گفت: کشورها باید به حقوق و منافع دیگر کشورها اهمیت داده و آن را رعایت کنند، اما فعلاً این یک آرزوست و ما باید در شرایط امروز که دشمنان منطق را نمیپذیرند، برای تقویت خود بکوشیم. امروز و در چنین شرایطی نمی توان در برابر زور با منطق جواب دهیم، باید خود را قوی کنیم. نمیتوان با سخنرانی با پرتابکننده موشک صحبت کرد.
رئیس جمهور تأکید کرد: در برابر زورگویی باید تمام قدرت خود را بکار بگیریم، اینجا دیگر میز مذاکره جواب نمیدهد. وقتی دشمن از موشک و هواپیما علیه ما استفاده میکند، ما هم باید به دنبال باور قدرت نظامی خود باشیم و اینجاست که به «باور 373» نیاز داریم و باید سیستم قدرتمندی بسازیم که حرکت دشمن را رصد کند و سیستم نظامی آن را قفل کنیم و با موشک آن را هدف قرار دهیم و از کار بیندازیم.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه بحمدالله امروز در قدرت دفاعی از توانمندی بسیار بالایی برخورداریم، گفت: در طول این سالها بارها از وزیران دفاع خواستهام در صنعت دفاعی به هر مقدار که میتوانند برونسپاری نموده و از تمام ظرفیت شرکتهای خصوصی برای تقویت قدرت دفاعی استفاده کنند.
رئیس جمهور با بیان اینکه همانطوری که در زمان جنگ همه کارخانهها را برای تأمین نیازهای نظامی و دفاعی خود بکار گرفتیم، امروز هم باید هر چقدر میتوانیم در صنعت دفاعی از ظرفیت شرکتهای خصوصی استفاده کرده و برونسپاری کنیم و هر جا که نیاز داریم و میتوانیم از صنایع غیرنظامی کمک بگیریم.
روحانی همچنین با اشاره به کمک متقابل صنایع دفاعی به صنعت خودروسازی در شرایط تحریم، گفت: امروز صنعت دفاعی ما برای مقابله با تحریمها به کمک صنعت خودروسازی آمده و قطعههای مورد نیاز صنایع خودروسازی را با کیفیت خوب تولید میکند و ضروری است که در جنگ اقتصادی، بخش صنعت و حوزه دفاعی در کنار هم باشند.
رئیس جمهور در ادامه با تأکید بر اهمیت همکاری با کشورهای دوست و همسایه در حوزه دفاعی، گفت: هر کشوری که با ما دوست است باید با او همکاری کنیم، زیرا این همکاری باعث کاهش هزینهها و آسان شدن کار میشود.
روحانی با بیان اینکه اگر بتوانیم با کشورهای دوست در تمام صنایع دفاعی مشارکت کنیم، هزینههای ما کمتر خواهد شد، گفت: ارتباط با کشورهای دوست باید در عمل مستحکمتر شود و این همکاری میتواند در تقویت روابط کشورها نیز مؤثر باشد.
رئیس جمهور با بیان اینکه همکاری و مشارکت با دوستان و همسایگان برای رسیدن به اهداف ضروری و لازم است، گفت: اصل این است که در اقتصاد و سرمایهگذاری با همسایگان و کشورهای دوست مشارکت کرده و به صورت عملی فعالیت مشترک داشته باشیم.
روحانی در ادامه سخنان خود در روز صنعت دفاعی با بیان اینکه اقتصاد، فرهنگ و قدرت دفاعی به اراده و روحیه و نشاط برمیگردد، گفت: اگر یک ملت در همه این زمینهها با نشاط بوده و به آینده امیدوار باشد، از همه مشکلات عبور خواهد کرد. اما اگر امید، روحیه و نشاط نباشد با یکصد «باور 373» هم به باور، ایمان و اعتقاد نمیرسیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه ملت بزرگ ایران در طول 40 سال گذشته با عبور از مسیرهای سخت و پیچیده با قدرت و مقاومت پیروزیها و موفقیتهای بزرگی به دست آورده است، گفت: شکی ندارم که ما از این مرحله سخت هم با موفقیت عبور خواهیم کرد.
روحانی سپس با خطاب قرار دادن آمریکاییها، گفت: بدانید که مسیر اشتباهی را انتخاب کردهاید و این مسیر به ضرر خود شما ، کشورهای اروپا، آسیا و همه دوستان شما بوده و از انتخاب این مسیر اشتباه هیچ سودی نبردهاید.
رئیس جمهور افزود: فرض کنید ما یکهزار بشکه نفت کمتر صادر کنیم چه چیزی به شما میرسد جز اینکه کینه شما در دل ملتهای منطقه و مسلمانان بیشتر میشود و راه آینده را کاملاً مسدود میکنید، چیزی به دست شما نمیآید.
روحانی افزود: اگر شما میخواهید نظام ما را ساقط کنید و دوباره به کشور ما برگردید و اهداف خود را در منطقه ما دنبال کنید، بدانید که این یک خیال واهی است. چرا نمیتوانید واقعیت را درک کنید؟
رئیس جمهور خطاب به آمریکاییها گفت: اگر میخواهید در منطقه ثبات و امنیت برقرار باشد و به قول خودتان کمتر در این منطقه پول خرج کنید، راه دیگری دارد و آن راه منطق، ادب، کرامت مردم و تواضع در برابر انقلاب و مردم ایران است.
روحانی تصریح کرد: بیایید تحریمها را بردارید و به راه و اراده ملت ایران احترام بگذارید در این صورت راه فرق میکند.
رئیس جمهور تأکید کرد: ما ملتی نیستیم که در برابر ظلم و تجاوز شما تسلیم شویم این را به خوبی میدانید. راه را درست انتخاب کنید.
روحانی با تأکید بر اینکه بدون ایران امنیت منطقه تضمین نمیشود و امنیتی بوجود نخواهد آمد، گفت: ایران تأمین کننده امنیت منطقه، تنگه هرمز، خلیج فارس است و در صورتی که شما از مسیر اشتباه خود برگردید و دست از تجاوز بردارید، برای تأمین امنیت همه منطقه آماده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه ما آماده مذاکره و رفع سوء تفاهم هستیم، گفت: دست از تجاوز و فشار و تحریم بردارید و دوستان خود را تشویق نکنید که با ایران ارتباط نداشته باشند،منطقه امن به نفع همه است. همزیستی مسالمتآمیز به نفع همه ملتهای منطقه است. آبراه های بینالمللی از تنگه هرمز گرفته تا جبلالطارق و اقیانوس هند باید برای همه امن باشد، زیرا شرایط اقتصاد دنیا این را میخواهد.
روحانی در پایان سخنان خود تأکید کرد ما برای دفاع و دوستی آمادهایم. همچنان که در مقابل هر تجازوی میایستیم و با قدرت تجاوز را دفع میکنیم.
پیش از سخنان رئیس جمهور در این مراسم امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در سخنانی با ارایه گزارشی از فعالیتها، دستاوردها و برنامههای آینده صنعت دفاعی کشور، گفت: امروز صنعت دفاعی، پشتوانه بسیار محکمی برای بخشهای مختلف صنعت کشور و علم و فناوری است.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اشاره به تلاشها و توطئه دشمنان برای تضعیف نظام و هدف قرار دادن معیشت و زندگی مردم با تروریسم اقتصادی، افزود: صنایع دفاعی کشور با تمرکز بر تحقیق، توسعه و تولید از همه ظرفیتهای کشور بویژه در دانشگاهها و مراکز علم و فناوری استفاده کرده و خوشبختانه دستاوردهای زیادی داشته است.
امیر حاتمی افزود: با توسعه فناوری و دقتافزایی امروز در جایگاهی قرار داریم که همه موشکهای جمهوری اسلامی ایران با اثربخشی بالا، دقیق و نقطهزن هستند.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اشاره به ارتقاء رتبه ایران از لحاظ دستاوردهای دفاعی و نظامی در جهان با توجه به شاخصهای بینالمللی، گفت: در حوزه پدافندی پیشرفتهای محسوسی حاصل شده و امروز نه تنها برای مقابله با تهدیدهای عمومی هوایی سامانههایی را در اختیار داریم، بلکه برای مقابله با هواپیماهای رادارگریز و پهپادها نیز توانمندی بالایی در کشور وجود دارد.