خبرگزاری کار ایران

موسوی در نشست خبری:

کشورها به سمت ائتلاف‌‌های پرتنش در خلیج فارس نروند/ رفع توقیف نفتکش ایران نشان داد حنای آمریکا رنگی ندارد/ خبر اجاره چابهار به روسیه مغرضانه و زرد است

کشورها به سمت ائتلاف‌‌های پرتنش در خلیج فارس نروند/ رفع توقیف نفتکش ایران نشان داد حنای آمریکا رنگی ندارد/ خبر اجاره چابهار به روسیه مغرضانه و زرد است
کد خبر : ۷۹۹۸۶۰

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه طرف مقابل به دنبال اقناع تهران و انجام اقدامات موثر در اجرای برجام است که ایران به مسیر قبلی بازگردد، اظهار کرد: احتمال دارد آقای ظریف سفری کوتاه به پاریس داشته باشد که در صورت نهایی شدن، اطلاع می‌دهیم.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری امروز با تبریک عید غدیر و تبریک سالروز آزادی اسرای جنگ و یادآوری کودتای ۲۸ مرداد با بیان اینکه اقدامات خصمانه آمریکا از همان زمان ادامه داشته اما هرگز موفق نشده‌اند و تنها چیزی که نشناختند مردم ایران بوده گفت: تشکر می‌کنم از همه مقام‌های ایرانی و رسانه‌ها و موج حمایت‌هایی که پس از تحریم آقای طریف که اقدامی غیرعرف بود داشتند.

وی با بیان اینکه تحرکات دیپلماتیکی طی روزهای گذشته اتفاق افتاده است، افزود: آقای ظریف به حوزه اسکاندیناوی سفر کرده و بعد از آن در حوزه آسیای میانه تحرکات دیپلماتیکی خواهیم داشت و این تحرکات بر اساس دیپلماسی فعال و منطقی ایران خواهد بود.

ایران از تحرکات دپیلماتیک برای کاهش تنش‌ها استقبال می‌کند

موسوی ادامه داد: در سطح رئیس‌جمهور هم برنامه‌هایی در رابطه با کشورهای همسایه و شمالی خواهیم داشت که بعدا اطلاع‌رسانی خواهد شد.

وی درباره «طرح فنلاند» که توسط ظریف ارائه برای کاهش تنش در خلیج فارس ارائه شده، خاطرنشان کرد: بعد از تحولات منطقه‌ای، ضمن آنکه خواستار افزایش تنش در منطقه نبوده و نیستیم، اقداماتی را هم ما و هم سایر کشورهای دیگر شروع کردیم.

وی افزود: کشورهای مختلفی در قالب‌های مختلف و با اهداف مختلف سعی کردند به کاهش تنش در منطقه کمک کنند. ایران هم چون همیشه خواستار تنش نبوده و دنبال آرامش و ثبات در منطقه حساس خلیج فارس بوده است، قبول کرده صحبت‌ها را بشوند.

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه افزود: این طرح هم طرح جدیدی نیست بلکه مساعی است که کشورها انجام می‌دهند و ایران هم از این تحرکات دپیلماتیک استقبال کرده است.

هشدار می‌دهیم که کشورها به سمت ائتلاف‌‌های پرتنش در خلیج فارس نروند

موسوی با بیان اینکه اقدامات خطرناکی هم است که نسبت به آنها هشدار داده و می‌دهیم، تاکید کرد:  برخی کشورها به دنبال ائتلاف‌سازی‌هایی که موجب افزایش بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه استراتژیک خاورمیانه می‌شود، نروند.

موسوی درباره سفر مکرون به تهران هم ابراز داشت: بعد از اتفاقاتی که رخ داده است، کشورهای مختلف ابتکارات مختلفی را شروع کردند که از جمله آنها، مکرون بوده است که تلاش کرد هم تنش‌ها کاهش یابد و هم اقداماتی در راستای اجرای تعهدات برجامی اروپایی‌ها به ویژه فرانسوی‌ها باشد. ایران از این اقدامات استقبال کرده است.

وی ادامه داد: چند دور گفت‌وگوهای تلفنی انجام شد چند دور هم نمایندگان ویژه به کشورهای یکدیگر سفر کردند. مکتوباتی نیز رد و بدل شد.

شایعه اجاره دادن چابهار به روسیه خبری مغرضانه و زرد است

موسوی با بیان اینکه طرف مقابل به دنبال اقناع تهران و انجام اقدامات موثر در اجرای برجام است که ایران به مسیر قبلی بازگردد،  اظهار کرد: احتمال دارد آقای ظریف سفری کوتاه به پاریس داشته باشد که در صورت نهایی شدن، اطلاع می‌دهیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر ظریف به ژاپن هم یادآور شد: ایشان هم به چین و هم ژاپن سفر می‌کنند و در ادامه گفت‌وگوهای قبلی رایزنی‌های انجام خواهند داد و علاوه بر مناسبات دوجانبه، مسائل روز و تنش‌های منطقه از جمله مباحث این مذاکرات خواهد بود.

موسوی درباره شایعه اجاره دادن چابهار به روسیه بیان کرد: از پرداختن به این موضوعات زرد تعجب می‌کنم. ایران به حاکمیت و تمامیت ارضی خود احترام می‌گذارد. در چارچوب همکاری‌های دوجانبه مانند مانور نظامی، طبیعی است از امکانات و تسهیلات همدیگر استفاده کنیم. این خبر مغرضانه و زرد است.

رفع توقیف نفتکش ایران نشان داد حنای آمریکا دیگر رنگی ندارد

وی درباره رفع توقیف کشتی حامل نفت ایران، گفت: اقدام دولت انگلیس و دولت جبل الطارق درباره توقیف گریس۱ غیرقانونی بود و همان زمان نیز اعلام کردیم راهزنی دریایی است و هیچ قانون بین‌المللی چنین اجازه‌ای را به هیچ کشوری نمی‌دهد.

موسوی افزود: ایران از طریق مجاری حقوقی و دیپلماتیک اقداماتی انجام داد که به ثمر نشست و کشتی در حال طی مسیر  خودش است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در واکنش به حکم دادگاه آمریکایی مبنی بر توقف نفت‌کش آدریان دریا (گریس۱) افزود: درخواست آمریکا برای تداوم توقیف غیرقانونی است اما با وجود آن اقدام نادرست از سوی جبل‌الطارق در توقیف نفتکش، رد درخواست آمریکا از سوی این دولت به دلیل اینکه مبنای قانونی ندارد و بر اساس تحریم‌های یک جانبه است و در کنار آن حکم دادگاهی در  بزریل مبنی سوختی‌گیری کشتی‌های  ایرانی، نشان می‌دهد حنایشان دیگر رنگی نداشته و قلدری در دنیای امروز دیگر جایی ندارد.

وی ادامه داد: امیدواریم کشورها قانونمدارانه به تحریم‌های یکجانبه آمریکا پاسخ داده و آنها را نپذیرند چراکه هیچ مبنایی ندارد.

از طریق سفارت سوئیس، هشدارهای لازم را به مقام‌های آمریکایی دادیم

موسوی درباره احتمال توقیف مجدد کشتی حامل نفت ایران با حکم دادگاه آمریکایی اظهار داشت: اگر این اقدام انجام شود یا حتی بیان شود، این مسئله یک نوع تهدید کشتیرانی آزاد است. ایران از طریق مجاری رسمی که داشته و به ویژه سفارت سوئیس، هشدارهای لازم را به مقامات آمریکایی داده تا این اقدام اشتباه را انجام ندهند چراکه با عواقب بدی روبه‌رو می‌شوند.

گفت‌وگو بین گروه‌های افغانی باید با حضور دولت افغانستان باشد

وی درباره مذاکرات آمریکا با طالبان بدون هماهنگی و اطلاع دولت افغانستان تصریح کرد: ایران همیشه از برقراری صلح و ثبات و امنیت در افغانستان حمایت می‌کند. ایران از گفت‌وگوهای بین گروه‌های افغانی حمایت می‌کند ولی معتقد است این گفت‌وگوها باید با حضور دولت افغانستان باشد.

 

موسوی افزود: مذاکرات مستقل باید با اطلاع دولت کابل یا حضور آنها باشد و امیدواریم کشورهای ثالث و فرامنطقه‌ای که تجربه نشان داده به دنبال آرامش و امنیت در منطقه به ویژه افغانستان نیستند، به این مسئله توجه داشته باشند.

مذاکرات بدون اطلاع دولت افغانستان موجب گسترش ناامنی و بی‌ثباتی می‌شود

این دیپلمات ارشد وزارت امورخارجه تاکید کرد: مذاکرات بدون اطلاع دولت افغانستان نه تنها موجب ثبات نخواهد شد بلکه موجب گسترش بیش از پیش ناامنی و بی‌ثباتی می‌شود.

موسوی درباره اجرای گام سوم با بیان اینکه تا این لحظه رایزنی‌ها درخصوص اجرای تعهدات اروپایی‌ها به نتیجه نرسیده است، گفت: البته تلاش‌ها در حال انجام است. مکرون در حال تلاش‌هایی است. ما منتظر آن هستیم در مدت باقیمانده تلاش‌های دیپلماتیک به چه نتیجه‌ای می‌رسد و پس از آن، شورای عالی نظارت بر برجام تصمیم‌گیری خواهد کرد چه کنیم و گام سوم نیز متناسب با اقدامات طرف مقابل در حال طراحی است.

ایران بنایی برای گفت‌وگو با آمریکایی‌ها در رابطه با موضوع افغانستان ندارد

وی درباره وضعیت بحرین ابراز خاطرنشان کرد: ایران از همه ابزارهای دیپلماتیک و در چارچوب وظایف خود، از همه کشورهای آزادی‌خواه و مظلوم دفاع می‌کند.

موسوی افزود: موضوع بحرین بدون دخالت در امور داخلی از سوی، از دغدغه‌های دولت و ملت ایران بوده است و امیدواریم با این اقداماتی که هم ما شروع کردیم و همه کشورهای دیگر حساسیت دارند، این رایزنی‌ها با استقبال بحرین روبه‌رو شود تا حقوق ملت این کشور رعایت شود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی وزارت امور خارجه درباره خبر رویترز مبنی بر رد و بدل شدن پیام میان ایران و آمریکا در موضوع افغانستان بیان کرد: خبر را دیده‌ایم ولی اینکه پیامی رد و بدل شده باشد، بی‌اطلاعم و به نظرم بعید است. در موضوع افغانستان، ‌دولت این کشور محور کار است و ایران بنایی برای گفت‌وگو با آمریکایی‌ها در این رابطه ندارد.

برای آزادی کشتی متخلف انگلیسی باید صبر کرد

موسوی درباره وضعیت کشتی توقیف شده انگلیسی در ایران با بیان اینکه از اول گفتیم ارتباطی میان کشتی توقیف شده انگلیسی با کشتی گریس1 وجود ندارد، گفت: برای آزادی کشتی متخلف انگلیسی باید صبر کرد حکم دادگاه درباره تخلفات آنها که سه تخلف داشتند، صادر شود که امیدواریم رسیدگی‌ها هرچه زودتر انجام شود و حکم صادر شود.

پنج دور گفت‌وگوهای انصارالله و چهار کشور اروپایی در تهران ثمربخش بود

سخنگوی قوه قضائیه درباره برگزاری نشست سه جانبه ایران، هیات انصارالله و چهار کشور اروپایی در تهران عنوان کرد: ایران از یکی دو سال قبل در راستای راه حل سیاسی حل بحران در یمن، اقدامات دیپلماتیکی را شروع کرد و طرح‌هایی را داد که یکی از این طرح‌ها مبنی بر گفت‌وگوهای انصارالله و چهار کشور اروپایی مورد موافقت قرار گرفت و پنج دور این گفت‌وگوها انجام شد.

وی با بیان اینکه از فرصت حضور هیات انصارالله در تهران، بهره‌برداری شد و هم مذاکرات دوجانبه‌ای خوبی انجام شد و هم گفت‌وگوهای سه‌جانبه‌ای برای دستیابی به راه حل سیاسی انجام شد، گفت: گفت‌وگوهای خوب، صریح، ثمربخش و مفیدی در تهران انجام و توافقات خوبی صورت گرفت.

موسوی ادامه داد: اعلام آمادگی‌های خوبی مطرح شد تا به راهکارهایی برای حل بحران دست یابیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: امیدواریم طرف متجاور نیز به راهکار سیاسی باور داشته باشد و بدانند بحران یمن بعد از پنج سال راهکار نظامی ندارد و چیزی جز تخریب زیرساخت و قتل زنان و کودکان و ناامنی عاید دیگری ندارد و باور داشته باشند که ۵ سال که هیچ  ۵۰ سال هم بجنگند به پیروزی نخواهند رسید.

طرح مجمع گفت‌وگوهای منطقه‌ای و پیمان عدم تعرض در سفر ظریف به کویت

وی درباره سفر ظریف به کویت اظهار داشت: ایشان پیشتر به قطر، عمان و حتی عراق سفر کرده بودند. در این سفرها، طرح مجمع گفت‌وگوهای منطقه‌ای و طرح امضای پیمان عدم تعرض مطرح شده بود.

موسوی ادامه داد: این پیشنهاد می‌تواند هم به صورت جداگانه با این کشورها اجرا شود و هم می‌تواند به صورت کلی و دسته‌جمعی باشد.

وی اضافه کرد: ایران اعلام کرده برای رفع یک تهدید واهی و اینکه باعث شود جلوی یک تهدید نامشروع را بگیرد، این اطمینان را بدهد که هیچ گاه خواستار ناامنی در این کشورها نیست.

موسوی افزودد: این پیشنهادات در سطوح مختلف در برخی از کشورها مطرح شده است تا واکنش‌هایی داشته باشد.

وی ادامه داد: سینگنال‌هایی نیز دریافت شده اما اینکه با کشور خاصی کار شروع کنیم، چنین اقدامی فعلا شروع نشده است.

در حال رفع مراودات دیپلماتیک با یمن هستیم

موسوی درباره معرفی سفیر یمن در تهران و احتمال معرفی سفیر جدید ایران در یمن تصریح کرد: سفیرشان معرفی شده است. ایران در یمن قبلا سفیر داشته و روابط‌مان نیز در حد سفیر است ولی به دلیل مشکلات به وجود آمده و تعرضات به سفارتخانه ایران، مراودات با مشکلاتی روبه‌رو شده بود که در حال رفع آنها هستیم.

ایران کار نمایشی انجام نمی‌دهد که نتیجه‌ای نداشته باشد

 

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره طرح دیروز مجلس علیه آمریکا خاطرنشان کرد: از این طرح خبر ندارم ولی مطالبات ما از آمریکایی‌ها بسیار زیاد است. از ۲۸ مرداد به این طرف، اقدامات خصمانه از سوی آمریکا کم ندیده‌ایم و خسارات زیادی به ما وارد شده است که امیدواریم از طریق پیگیری‌های حقوقی بتوانیم به حقوق‌مان دست یابیم.

موسوی در پایان درباره پیشنهاد مکرون از روحانی برای حضور در اجلاس G۷ اطهار داشت: در رایزنی‌ها و گفت‌وگوها، طیف مختلفی از مسائل مطرح می‌شود. من از این مسئله اطلاعی ندارم ولی بعید است ایران کار نمایشی انجام دهد که نتیجه‌ای نداشته باشد.با این وجود، اگر ایران نیاز به اقدامی که در راستای منافعش باشد، حتما انجام خواهد داد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز