ساعی در نطق میان دستور:
هیچ مسئول یا دستگاهی پاسخگوی شرایط نامناسب کارگران نیست
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی گفت: کارگران به عنوان زحمت کش ترین قشر جامعه امروز تحت بیشترین فشارها زندگی خود را میچرخانند دستمزدشان مگر چقدر افزایش پیدا کرده است که قیمت کالا چند برابر شده است؟
به گزارش ایلنا، زهرا ساعی در جلسه علنی امروز(سهشنبه ۸ مردادماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود، ضمن عرض سلام و درود خدمت ملت شریف ایران، به نیکی یاد می کنم از شهدای گرانقدر این سرزمین و نیز از مرشد و پیر مرادشان، خمینی کبیر و با آرزوی سلامتی و طول عمر باعزت برای رهبر معظم انقلاب در چهلمین سال انقلاب اسلامی، گفت: می خواهم به عنوان یکی از فرزندان سرزمینم و به نمایندگی از هم نسلانم که در دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس رشد یافتهایم و به نمایندگی از مردم غیور، شهید پرور و سرافراز آذربایجان به بیان دغدغه ها، نقدها و امیدهایی برای این مرز و بوم بپردازم.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی افزود: با وجود آنکه چندین ماه از بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری مبنی بر حرکت به سوی آرمان های انقلاب اسلامی با استفاده از ظرفیت جوانان می گذرد متاسفانه شاهد حرکت دولت در مسیر تحقق این بیانیه نبوده ایم. وظیفه تمام دولتمردان و مدیران کشور است تا دستگاه های مختلف را با پویایی و نشاط و کارایی جوانان تقویت کنند؛ لزوم بکارگیری جوانان در سطوح مدیریتی، مطالبه ای ملی از دولت است که مجلس برای تحقق حداقلی آن، اصلاح قانون منع بکارگیری بازنشستگان را تصویب کرد، اما متاسفانه تاکنون گزارشی از سوی دولت مبنی بر چگونگی اجرای آن دریافت نشده است.
وی ادامه داد: اکنون بیش از ۳ ملیون نفر زن سرپرست خانوار داریم که علیرغم همه شعارها و تذکرات در سال های اخیر متاسفانه ای هیچ برنامه معینی از سوی نهادها و دستگاه ها متولی برای توانمندسازی و حمایت از این قشر وجود ندارد، با توجه به اینکه فراکسیون زنان مجلس در برنامه پنج ساله ششم توسعه بر تهیه بانک اطلاعاتی و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار تاکید کرده است
این نماینده مردم در مجلس دهم اضافه کرد: زنان سرپرست خانوار جزء اقشار آسیب پذیر هستند که اگر نتوانیم حمایتهای لازم را از آنها داشته باشیم نمی توانیم مانع از ورود آنها به چرخه آسیب شویم. باید موازی کاری از بین رود و برنامه محور باشم.
عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تورم و گرانی بر اقشار کم درآمد جامعه فشار آورده است، بیان کرد: دولت و دستگاه های نظارتی توجه لازم را داشته باشند و اولویتها را فراموش نکنند، وضعیت حاکم بر بازار معیشت و زندگی خانوارها را تهدید می کند. دستمزد کارگران مگر چقدر اضافه شده که قیمت کالا چندین برابر شده است.
ساعی ادامه داد: کارگران به عنوان زحمت کش ترین قشر جامعه امروز تحت بیشترین فشارها زندگی خود را می چرخانند و هیچ مسئولی یا دستگاهی پاسخگوی شرایط نامناسب آنها نیست، امروز نه کارگران امنیت شغلی دارند و نه بازنشستگان خیالی آسوده برای تامین معیشت خود، که این نیز به هیچ وجه قابل قبول نمی باشد.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در سیاست های کلی اعلام شده از سوی رهبر معظم انقلاب نیز بر خصوصی سازی تاکید شده است و ما نیز در اجرای بی نقص این دستور تاکید داریم اما یادمان نرود اولین اصل در خصوصی سازی وجود شفافیت است، نگرانی ها از خصوصی سازی نیست، بلکه از نحوه واگذاری ها، مفت فروشی ها، فساد و زیر پا گذاشتن قانون است.
وی تاکید کرد: ماشین سازی تبریز به عنوان یکی از نخستین کارخانه های مادر صنعت ایران و به عنوان نماد صنعتی آذربایجان شرقی با حدود نیم قرن قدمت، این روزها حال و روز خوشی ندارد؛ البته مشکل این واحد صنعتی قدیمی نه در مسایل مالی، ، فناورانه و نیروی کار متخصص، بلکه در نبود شفافیت و فساد موجود در نحوه خصوصی سازی آن دارد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: مجلس اگر بخواهد عصاره فضائل ملت و "در راس امور بودن" خود را باز یابد، باید سردمدار و پرچمدار جدی و بی گذشت مبارزه با فساد در کشور شود. در این راه باید هرچه بیشتر از شعار فاصله بگیریم و هرچه بیشتر نقش نظارتی خود بر نهادها را بدون تعارف و به طور شفاف اعمال نماییم. ما به عنوان وکلای ملت تا چه حد این فوری ترین و جدی ترین مطالبه ملت را پیگیری کرده ایم؟!
ساعی افزود: یکی از سرمایه های مهم هر جامعه ای که از مؤلفه های اساسی و موثر در توسعه و ثبات آن کشور محسوب می شود، سرمایه اجتماعی است؛ سرمایه ای که زیر بنای توسعه فرهنگی ، اقتصادی و سیاسی یک کشور است. اهمیت این سرمایه ، به میزانی است که از آن به عنوان ثروت نامرئی یک کشور یاد می کنند و از رهگذر این سرمایه حیاتی است که انسجام و اعتماد متقابل، حس اطمینان و همبستگی در جامعه فراهم می شود.
این نماینده مردم در مجلس دهم اظهار کرد: همکاران گرامی بیایید روز اول شروع بکار خود در مجلس دهم را بیاد بیاوریم که در منظر سرمایه اجتماعی مان یعنی ملت شریف ایران اسلامی سوگند خوردیم که حافظ منافع آنها باشیم. اکنون که منافع ملی در تقویت انسجام، هبستگی و حفظ سرمایه اجتماعی ، مقابله با مفاسد اقتصادی، رفع ناکارآمدی و گسترش مدارا و روا داری است، یاد آن سوگند مقدس بیفتیم و شرافتمندانه به آن پایبند بوده و و تمام توان خود را برای حفظ این سرمایه های ملی به کار بگیریم.
ساعی گفت: زبان جزء جدایی ناپذیر زندگی بشر است؛ آدمی در قالب و زنجیره زبان به تفکر و اندیشه میپردازد، با زبان ارتباطات اجتماعیاش را برقرار و تنظیم می کند، در قالب زبان احساسات و عواطفش را بروز داده و موجبات آرامش و نشاط خویش و اطرافیانش را فراهم می آورد. اهمیت حفظ زبان های مادری بدین جهت است که گاهی در داخل یک واژه از کلمات آن دنیایی از اطلاعات، باورها، سنت ها، دانش ها، فرهنگ ها و اسطوره ها و تاریخ یک قوم یا ملت نهفته است، با مرگ زبان حجم زیادی از فرهنگ و دانش عمومی از بین می رود.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: چرا ما در آذربایجان نباید ترکی بخوانیم و بنویسیم درحالی که اصول ۱۸ و ۱۵قانون رسمی کشور این موارد را مجاز کرده است من نمی توانم زبان مادری خودم را کتمان کنم، این موضوعات بی عدالتی است و طبق قانون همه از نعمت آموزش به زبان مادری خود باید برخوردار باشند. از وزیر محترم آموزش و پرورش می خواهم که به مسئله بسندگی زبان فارسی که باعث رنجش خاطر مردم شریف آذربایجان شده است، رسیدگی فوری کند.