منصوری:
امسال ۴۶۰ هزار شغلی ایجاد شده است/ به فکر پایداری اشتغال و بهروری از آن هستیم
معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی وزارت کار از ایجاد ۴۶۰ هزار شغلی خبر داد.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا عیسی منصوری در حاشیه نشست سخنگوی دولت در جمع خبرنگاران درباره نرخ ایجاد اشتغال در کشور عنوان کرد: نرخ مشارکت بالای ۴۷ درصد و نرخ بیکاری ۱۲ درصد است نسبت اشتغال افزایش پیدا کرده و به ۳۶.۵ درصد رسیده است.
معاون توسعه، کارآفرینی و اشتغال وزارت کار تاکید کرد: اولویت ما این است که متناسب با شرایط فعلی اقتصاد، سیاستگذاریهایمان حفظ اشتغال موجود و ایجاد فرصتهای شغلی باشد.
وی ادامه داد: ما در سال ۹۷، ۴۷۰ هزار فرصت شغلی ایجاد کردیم که طبق آمار مرکز آمار ۴۶۰ هزار فرصت شغلی عنوان شده است.
وی ادامه داد: پیشبینی ما این بود که یک میلیون ریزش شغلی داشته باشیم و تنها ۳۵۰ هزار فرصت شغلی ایجاد کنیم که این عدد به گونهای دیگر رقم خورد.
وی ادامه داد: هنگامی که رشد اقتصادی دچار نزول میشوند به طور طبیعی ایجاد اشتغال پایدار و صنعتی در سیاستگذاریها نیست. رویکردمان را به سمت تثبیت اشتغال آوردیم و در سال ۹۸ به طور خاص این رویکرد را ادامه خواهیم داد و خوشبختانه همگرایی خوبی در کشور برای این سیاستگذاری وجود دارد.
منصوری ادامه داد: سیاست وزارت کار حفظ اشتغال است و خوشبختانه در سال گذشته و امسال بخشی از سیاستهای اشتغال تحت تاثیر رویکرد وزارت کار کامل شد و امسال فکر میکنیم با انسجام خوبی این سیاستها به اجرا درمیآیند و روی هم رفته بحث ما تثبیت اشتغال و ایجاد اشتغال در ظرفیتهایی است که میتوان در همین دوره ایجاد کرد و از جنس کسب و کارهای خرد و کوچک است.
معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی وزارت کار درباره پرداخت تسهیلات برای ایجاد کسب و کار گفت: جنس ترکیبات ما و همکارانم از جنس ترکیبات نهایی است بسیاری از این ترکیبات چند دهه طول میکشد به نظر میرسد انتظار درستی است که این ترکیبات با سیاستهای جهانی عوض شود باید گفت این درست است اما در همین بازه زمانی اتفاقات خوبی افتاده است.
وی ادامه داد: سه اتفاق سرمایهگذاری، بهرهوری و اشتغال میتواند تاثیر بسزایی داشته باشد در امر سرمایهگذاری اگر به خوبی عمل کرده بودیم تولید هم صورت میگرفت.
منصوری تاکید کرد: بهرهوری و اشتغال باید در کشور بیفتد و ما فکر میکنیم در همین دوره که همراه با چالش هستیم از قضا میتوانیم بهرهوری را افزایش دهیم و این با توجه به تمرکز بر ظرفیتهای پایدار اشتغال است و ما باید با این تفکر به سمت رونق تولید برویم.
وی ادامه داد:ما در سال در بودجه سال ۹۷ در قانون مربوطه عنوانی با سیاست های فعال در بازار کار داریم درصورتی که قبلا چنین چیزی وجود نداشت. اگرچه منابع محدود بود اما محل همکاری وزارت کار با همه دستگاهها بود.
منصوری افزود: امسال هم به همین ترتیب علاوه بر تسهیلاتی که تخصیص داده میشود تصمیم گرفته شد ما مداخلات توسعهای را در سال ۹۸ داشته باشیم. خوشبختانه سازمان برنامه و بودجه به خوبی به این امر توجه دارند.
وی تاکید کرد: این اتفاق که به تدریج گام برداریم برای سیاستهای برنامهریزی، حفظ و ایجاد اشتغال رخ داده است.
معاون اشتغال و توسعه کار آفرینی گفت : در سال ۹۵ برنامهای را آغاز و در سال ۹۶ لایحه در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و یک و نیم میلیارد دلار برای توسعه اشتغال روستایی تخصیص داده شد. از اسفند ماه ۹۶ این برنامه اجرایی شد و معادل ریالی یک و نیم میلیارد دلار به تدریج برای توسعه اشتغال روستایی در اختیار کار قرار گرفت.
وی افزود: این کار با همت وزارت کار به اجرا درآمد، در زمانهای مختلف با نرخ متفاوتی ۷۵ درصد این یک و نیم میلیارد دلار تخصیص پیدا کرده است و سرانجام با قیمت امروز حدود ۱۸ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان تا به امروز معادل ریالی این مبلغ اختصاص داده شده است.
منصوری گفت: تا این لحظه حدود ۱۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان در اختیار موسسات مالی و سیستم اجرایی قرار گرفته است که از این میزان ۳ هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان برای برای نهادهای حمایتی بلوکه شد مانند کمیته امداد امام خمینی، حدود ۶۰۰ میلیارد تومان برای مناطق زلزله زده بلوکه شد و عملا تا به امروز چیزی حدود ۹هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان برای دستگاه های اجرایی داده شده است.
وی افزود: روی هم رفته حدود ۹ هزار میلیارد تومان طرح عامل به تصویب و بهخ مرحله انعقاد قرار داد رسیده است. از میان ۸ هزاز و ۴۰۰ میلیارد تومان برای بر اساس اعلام بانک ها به متقاضیان پرداخت شده است.
معاون وزیر کار،تعاون و رفاه اجتماعی ادامه داد: در بخش روستایی به دلیل این دسترسی به منابع بانکی محدود بوده است این روش را اتخاذ کردیم تا وام در کنار اقدامات توسعهای اتفاق بیفتد که منجر به آن شد طی سال های ۹۲ تا ۹۶ سهم اشتغال روستایی از اشتغال سالانه ای که ایجاد شد حدود صفر تا ۳ درصد بود که در سال ۹۷ این عدد به ۲۵ درصد رسید.
وی گفت: معادل ۱۱۴ هزار نفر از نظر مرکز آمار و ۱۴۳ هزار نفر از نظر برای ایجاد اشتغال تسهیلات دریافت کردند که نشان دهنده آن است که برنامه اشتغال دولت در سال ۹۷ تجربه موفقی بود و خوشبختانه این اجازه را داریم این برنامه را به مدت ۹ این سال ادامه دهیم.
منصوری تاکید کرد:دغدغه ما این بود که یک میلیون ریزش نیروی کار را نداشته باشیم که خوشبختانه منجر به این شد سیاست های که اتخاذ باعث ۴۷۰ هزار اشتغال ایجاد شود.