خبرگزاری کار ایران

استاد دانشگاه بوستون در گفت‌وگو با ایلنا مطرح کرد؛

ژاپنی‌ها نگرانند که شرکت‌های چینی جای‌شان را در بازار ایران بگیرند/ میانجی‌ها آمریکا را متقاعد کنند که تلاش‌ برای ایزوله کردن ایران بی‌نتیجه است

ژاپنی‌ها نگرانند که شرکت‌های چینی جای‌شان را در بازار ایران بگیرند/ میانجی‌ها آمریکا را متقاعد کنند که تلاش‌ برای ایزوله کردن ایران بی‌نتیجه است
کد خبر : ۷۷۲۴۸۵

استاد دانشگاه بوستون گفت: تنها مساله‌ای که می‌تواند ایران و آمریکا را به توافق نزدیک کند، این است که آمریکا حس کند تلاش‌هایش برای ایزوله کردن ایران بی‌نتیجه است. سفر مقام‌های مطرح بین‌المللی می‌تواند به این مساله کمک کند.

ویلیام دبلیو گریمز استاد دانشکده علوم و استاد روابط بین‌الملل دانشکده مطالعات جهانی فردریک اس. پاردی در دانشگاه بوستون است.

حوزه تخصصی وی سیاست ژاپن است. وی همچنین مقالات مختلفی در مورد تاثیرات جهانی شدن مالی در ژاپن، سیاست پولی ژاپن و روابط ایالات متحده و ژاپن دارد.

نخست وزیر آبه به خاطر درخواست دولت ترامپ به تهران سفر نکرد

پروفسور گریمز در گفت‌وگوی اختصاصی با ایلنا با اشاره به سفر شینزوآبه نخست وزیر ژاپن به ایران و گمانه‌زنی‌ها درباره دستاورد این سفر گفت: نخست وزیر آبه به خاطر درخواست دولت ترامپ به تهران سفر نکرد.

وی با بیان اینکه ژاپن از دیرباز، بیش از ۴۰ سال قبل، در ایران منافعی داشته، یادآور شد: توکیو همیشه در تلاش برای از سرگیری روابط با ایران نسبت به آمریکا رو راست‌تر بوده است.

ژاپنی‌ها نگرانند که شرکت‌های چینی جای‌شان را در بازار ایران بگیرند

استاد دانشگاه بوستون تاکید کرد: نباید فراموش کرد شرکت‌های ژاپنی (همچنین دولت ژاپن از طریق شرکت‌های جاگ‌مک و نکسی) منافع اقتصادی قابل توجهی در ایران دارند؛ منافعی که نمی‌خواهند از دست بدهند. آنها همچنین نگرانند که شرکت‌های چینی یا سایر شرکت‌ها جایشان را در بازار ایران بگیرند.

توکیو ناچار است به سیاست‌های آمریکا احترام بگذارد

گریمز با اشاره به اینکه دولت ژاپن همواره خود را به عنوان میانجی‌گر میان ایران و آمریکا معرفی کرده است، یادآور شد: این اقدام توکیو به این دلیل است که منافع اقتصادی گسترده‌ای دارد، اما همزمان ناچار است به سیاست‌های آمریکا احترام بگذارد. تمامی دولت‌های ژاپنی پس از انقلاب ایران، همواره در موقعیت مشابه قرار داشته و تلاش کردند تحریم‌های آمریکا علیه ایران را کاهش دهند (یا حداقل برای شرکت‌های ژاپنی معافیت بگیرند). ممکن است که مقام‌های ژاپنی در گذشته به عنوان واسطه میان ایران و آمریکا عمل کرده باشند، اما من مدرک موثقی در این رابطه ندیده‌ام.

میانجی‌ها باید آمریکا را متقاعد کنند که تلاش‌هایش برای ایزوله کردن ایران بی‌نتیجه است

وی خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد فضای کافی برای توافق میان ایران و آمریکا وجود نداشته باشد، بدون توجه به اینکه آقای آبه به عنوان میانجی وارد عمل شده یا نه. به نظر من تنها مساله‌ای که می‌تواند ایران و آمریکا را به توافق نزدیک کند، این است که آمریکا حس کند تلاش‌هایش برای ایزوله کردن ایران بی‌نتیجه است. سفر مقام‌های مطرح بین‌المللی می‌تواند به این مساله کمک کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز