خبرگزاری کار ایران

حسین کنعانی مقدم:

اعتماد مردم به اصولگرایان بعد از احمدی‌نژاد از بین رفت/ وحدت اصولگرایان بر اساس اصل «همه با من» شکل نخواهد گرفت

اعتماد مردم به اصولگرایان بعد از احمدی‌نژاد از بین رفت/ وحدت اصولگرایان بر اساس اصل «همه با من» شکل نخواهد گرفت
کد خبر : ۷۷۲۲۹۹

یک کنشگر سیاسی اصولگرا گفت: اگر شورای وحدت بیشتر این جنبه را داشته باشد که «همه باهم» باشند، ممکن است که وحدت شکل بگیرد اما اگر «همه با من» باشد شکل نخواهد گرفت.

حسین کنعانی مقدم کنشگر سیاسی اصوا‌گرا و دبیرکل حزب سبز در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، گفت: اعتماد مردم به جریان اصولگرایی به علت حمایت این جریان از احمدی‌نژاد صدمه دیده و می‌بایست این اعتماد باسازی شود.

وی می‌گوید مجلس آینده ضمن کارآمدی باید مقاومت و ایستادگی جزء شعارهای اصلی‌اشباشد و همچنین بحث سازش و تسلیم باید از سیستم قانون‌گذاری و قوه اجرایی ما کنار گذاشته بشود.

این فعال سیاسی در پاسخ به چگونگی آرایش اصول‌گرایان در انتخابات مجلس آتی گفت: بحث‌هایی را داشته‌ایم که گروه‌ها، احزاب و تشکل‌هایی که با یکدیگر همگرایی دارند ابتدا دور هم جمع شوند و سعی کنند که مواضعشان را مشترک کنند و اگر توانستند به سمت یک ائتلاف پیش بروند چون اعتقادمان این است که بدون ائتلاف سیاسی، ائتلاف انتخاباتی شکننده و غیرقابل اعتماد است.

وی افزود: بعد هم باید متناسب با این ائتلاف ساز و کار انتخاباتی، سازمان رای، شورای رهبری و ساختار اجرایی و همچنین نقشه راهی که برای این کار در نظر گرفته شده است مطرح شود و پیش برده شود.

رئیس کمیته اطلاع‌رسانی خانه احزاب با بیان اینکه روی این مسائل توسط گروه‌های مختلف بحث انجام می‌شود، گفت: در این جلسات هم احزاب اصول‌گرا با یکدیگر جلسات متعدد دارند و هم اینکه مدت‌هاست فراکسیونی در خانه احزاب شکل گرفته که احزاب با هم دیگر تبادل ‌ظر می‌کنند تا همدلی موجود را به همگرایی و هم سویی تبدیل کنند.

وی با اشاره به حضور احزاب اصولگرا در جلسات جامعه روحانیت مبارز گفت: بنا نیست که جامعه روحانیت مبارز به مسائل سخت افزاری ورود پیدا کنند؛ در آن جا بحث‌ها پیرامون یک فهم مشترک در رابطه با مسائل مختلف شکل می‌گیرد اما کار اجرایی و عملیاتی انجام نمی‌دهد. جامعه روحانیت بیشتر کار ستادی انجام می‌دهند.

وی با اشاره به شورای وحدت اصول‌گرایان گفت: یک شورای وحدتی هم هست که جلساتشان تشکیل می‌شود و ما هم در جبهه ایستادگی جلسات متعددی را در این خصوص داریم و مشغول این هستیم که مواضع مشترکی را برای انتخابات با آنها اتخاد کنیم.

این فعال سیاسی اصوگرا در پاسخ به ان سوال که آیا بناست که همه اصول‌گرایان ذیل شورای وحدت فعالیت کنند، گفت: بناست که آنها مثل «جمنا» ذیل یک چتر قرار بگیرند اما ساز و کار آن را هنوز مشخص نکردند.

وی افزود: اگر شورای وحدت بیشتر این جنبه را داشته باشد که «همه باهم» باشند، ممکن است که وحدت شکل بگیرد اما اگر «همه با من» باشد شکل نخواهد گرفت.

کنعانی مقدم درباره چگونگی عمل اصولگرایان در انتخابات آینده گفت: گفتمانی که می‌تواند در حال حاضر اثرگذار باشد، گفتمانی است که بتواند مطالبات مردم را منعکس کند.

وی ادامه داد: درست است که گفتمان انقلابی یک گفتمان ارزشی و بسیار مهمی است اما اگر این گفتمان نتواند مطالبات مردم را پاسخگو باشد، قطعا باز به حاشیه خواهد رفت و نمی‌تواند رای اکثریت را برای تعیین سرنوشت در مجلس به دست بیاورد.

دبیرکل حزب سبز درباره چینش گروه‌ها در مجلس آتی گفت: من اعتقاد دارم که مجلس آینده اکثریت و اقلیت ندارد بلکه آرا بین اصول‌گرایان، اصلاح‌طلبان تقسیم و معتدلین مستقلین می‌شود و باید منتظر باشیم و ببینیم که در مجلس آینده فراکسیون‌های مشترکی به صورت ائتلافی شکل می‌گیرد یا نه.

وی افزود: چون انتخابات مجلس یک سال قبل از انتخابات ریاست جمهوری آینده قرار دارد ممکن است تحت تاثیر سرلیستی کسانی قرار بگیرد که در موقعیت انتخابات ریاست جمهوری هستند.

کنعانی‌مقدم با اشارره به اینکه گفتمان اصول‌گرایی نتوانسته خواسته‌های مردم را برآورده کند و اینکه رویه آنها در انتخابات پیش رو چگونه است، گفت: رویه تغییر کرده است بحث در میان جریان‌های اصولگرایی آن بود که مطالبات نباید در چارچوب مطالبه‌های جناحی گروه‌های سیاسی اصول‌گرا حبس شود.

این فعال سیاسی با اشاره به اینکه اعتماد مردم به عنوان سرمایه اجتماعی جریان اصولگرایی بعد از آقای احمدی‌نژاد صدمه دیده و متزلزل شده است، افزود: باید مقداری درب‌های سیاسی را باز کرد و با طرح مطالبات مردم در زمینه‌های مختلف کاری کرد که اعتماد از دست رفته مردم نسبت به جریان اصول‌گرایی دوباره احیا شود؛ ما این بازسازی اعتماد را مجددا شکل می‌دهیم.

دبیر حزب سبز درباره اولویت‌بندی شعاری جریان اصول‌گرایی در انتخابات اسفند امسال، گفت: فعلا مساله‌ای که در اولویت ما است بحث‌های اقتصادی کشور و عبور از بحرانی است که کشور را درگیر خود وکرده است

وی با اشاره به این مشکلات افزود: مشکلاتی از قیبل تحریم‌ها، تهدیدها و اقدامات خصمانه‌ در ارتباط با ایران وجود دارد و حتی بحث‌هایی وجود‌ دارد که با تطمیع‌های دشمن، بعضی‌ها به دنبال ساز و تسلیم هستند.

کنعانی‌مقدم با بیان اینکه ما مخالف سازش هستیم و مقاومت یکی از پایه‌های اصلی جریان اصول‌گرایی است، گفت: جریان اصول‌گرایی به دنبال ارائه برنامه است و اعتقادمان این است که مجلس آینده باید کارآمد باشد و بتواند برنامه‌ها و قوانینی وضع کند که ما را از این بحران‌ها عبور بدهد.

این کنشگر سیاسی اصولگرا گفت: مجلسی باید شکل بگیرد که بتواند در عین کار آمدی برنامه‌هایی که از طرف جناح‌های سیاسی مطرح می‌شود را در قانون‌گذاری اثر بدهد.

 وی افزود: مجلسی باشد که بحث مقاومت و ایستادگی جزء شعارهای اصلی آن باشد و بحث سازش و تسلیم باید از سیستم قانون‌گذاری و قوه اجرایی ما کنار گذاشته بشود.

کنعانی مقدم درباره چرایی تغییر اسامی گروه‌های اصول‌گرایایی در هر انتخابات گفت: اصول‌گرا، اصولگرا است و این تغییر نمی‌کند. اگر ائتلاف سیاسی شکل می‌گیرد در هر زمانی متناسب با شرایط خاص خودش عنوان لیست ائتلاف تغییر می‌کند. بنابراین اصول‌گرایی همان اصول‌گرایی است و هیچ تغییری در آن ایجاد نشده و همان مبانی به قوت خودش باقی است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز