سیدحسن خمینی:
وزارت ورزش نسبت به ورزش بانوان اهتمام ویژهای به خرج دهد/ هیچ جامعهای بدون سازمانهای مردم نهاد، قادر به حل همه مشکلات خود نیست
تجدید میثاق وزیر ورزش و جوانان و مسئولین ستادی جامعه ورزش و جوانان با آرمانهای امام خمینی(س) در حسینیه جماران برگزار شد.
به گزارش ایلنا، حجت الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی در دیدار با وزیر ورزش و جوانان و جمعی از جامعه ورزشی کشور گفت: در حوزه ورزش قهرمانی، به نظر من باید سه حوزه را مستقل از هم بررسی کنیم و امتیاز دهیم، چرا که میزان موفقیت ورزش را با این سه حوزه میتوان ارزیابی کرد.
وی با بیان اینکه ورزش قهرمانی پیوند بسیار نزدیکی با ورزش همگانی دارد، افزود: بر مردم واجب است که ورزش کنند و به خصوص در بالا بردن سلامت و نشاط و پایین آوردن بزه و ناهنجاری در جامعه تأثیر روشنی دارد.
یادگار امام در تشریح سه حوزه مهم ورزش قهرمانی ادامه داد: میزان توفیقی که جامعه ورزش ما در ورزش بانوان پیدا میکند یکی از پارامترها و نشانه های خوب برای پیشرفت ما ارزیابی مثبت جامعه ورزش کشور است. الحمدلله یکی از مسائلی که پیش روی این مسأله بود، در بخشهای مختلفی حل شد و آن بحث لباس مطابق با فرهنگ و ارزشها و دین ما بود. بانوان نیز واقعا نشان دادند که در این زمینه چه مقدار از همتایان خود در آسیا و جهان می توانند جلو باشند.
وی تأکید کرد: وزارت ورزش و جوانان نسبت به مسأله ورزش بانوان اهتمام ویژهای به خرج دهد؛ چرا که هم سلامت خانواده را در جامعه ما تأمین میکند و هم باعث بالا رفتن ورزش در نیمی از جامعه ما می شود. به نظرم کارنامه مجموعه ورزش ما در این زمینه مثبت است. البته جای کار بسیاری وجود دارد و باز هم تلاشهای بسیار زیادی باید صورت بگیرد و فکر می کنم این مسأله میتواند اهتمام ویژهای را در فضای ورزش کشور به خودش جلب کند.
سید حسن خمینی با بیان اینکه دومین بخش شایان توجه ورزش جانبازان و معلولین است، افزود: ما از دهه ۶۰ به سبب جوانان جانباز در این زمینه گام بسیار بزرگی برداشتیم و امروز هم در رشتههایی بسیار خوب هستیم و هنوز سکوی خودمان را در قهرمانی والیبال از دست نداده ایم و در بسکتبال و بقیه موارد هم بسیار پیشرفت داریم. این هم بخش بسیار خوبی است و جامعه ورزش ما باید اهتمام بیشتری دهد.
وی ادامه داد: این گروه احتیاج بیشتری به ورزش هم به عنوان سلامت دارند و هم به عنوان اینکه در جامعه دارای منزلت اجتماعی شوند. باید در بخش دیگری این منزلت را جبران کنند، زیرا کسانی که در بدن آسیب دیده اند باید در بخش دیگری این منزلت را جبران کنند و باعث افتخار خانواده و شهرشان شوند.
یادگار امام یادآور شد: دیدیم در مواردی مثل والیبال نشسته افرادی آمدهاند و افتخار آفرین شدهاند. لذا هرچه جامعه ورزش بیشتر به این امر توجه کند یکی از اهداف مهم خودش را تأمین کرده است.
یادگار امام گفت: در این زمینه، میزان آماری که بتوانیم در رقابت های مختلف جهانی کسب کنیم، نکته مهمی است. آمار ما در بخش هایی خوب بوده و در بخش هایی بیشتر باید کار کنیم. در بعضی از رشتهها مثل والیبال در سابق، ما حتی امید اینکه در آسیا هم جزو چهار تیم اول باشیم را نداشتیم، اما امروز به راحتی تیم دوم ما می تواند قهرمان آسیا شود و تیم اول ما بسیار خوب ظاهر شده است. در بعضی بخشها قبلا بی رقیب بودیم و امروز رقیبهایی پیدا کردهایم. در تکواندو خیلی پیشرفت کرده ایم و در بخش کشتی و وزنه برداری رقبایی پیدا کرده ایم.
وی با اشاره به اینکه هنوز ورزشهای پایه جای کار دارد، ادامه داد: البته ذائقه ایرانی ها با ورزشهای پایه خیلی همخوانی ندارد. باید روی این ذائقه سازی در دومیدانی، شنا و ژیمناستیک هم کار شود که بتواند باعث نشاط اجتماعی شود و افراد به آنها گرایش پیدا کنند. در بعضی از ورزش های همگانی، عمومی و جمعی خوب هستیم و بعضی ها هم کار بیشتری میطلبد و در همین جا، جا دارد که از نایب قهرمانی بسکتبال یاد کنم که کار بزرگی بود و بعد از دورههایی تلاش صورت گرفت و نشان می دهد که سرمایه گذاری در این مسأله قابل برداشت هست.
سید حسن خمینی تاکید کرد: در رابطه با فوتبال که بیشتر از همه هم خبر و حرف و حدیث دارد و باشگاههای فعالی هم دارد و همیشه حاشیههایی هم دارد، بیشتر توجه کنیم؛ فوتبال صرفا یک رشته ورزشی نیست، بلکه عامل نشاط جامعه است و ذهنیت جامعه را به خودش اختصاص می دهد و قهرمانان خوبی هم در آن داشتهایم. البته وجود حرف و حدیثها از اقتضائات همیشگی این حوزه است.
وی با تأکید بر اینکه سمنها دیگر حوزه مهم در ورزش قهرمانی هستند، افزود: هیچ جامعهای بدون وجود سمنها (سازمان های مردم نهاد) نمی تواند همه مشکلات خود را حل کند. چشم، دست و عقل جامعه در همین سازمان های مردم نهاد شکل می گیرد. اگر کارها در اختیار مردم باشد، که آنها هم بتوانند در تجمعاتی با هم نهادهایی را شکل دهند، هم ایرادات را بهتر میبینند و صادقانهتر گزارش میکنند، هم با دل به حل آن اقدام میکنند و هم اینکه توانشان در حل مشکلات بسیار از توان نهادهای دولتی بیشتر است.
یادگار امام با اشاره به کمک سازمان های مردم نهاد در حادثه سیل اخیر، ادامه داد: بنابراین هم باید تعداد سمنها را بالا برد و هم از آنهایی که هستند حمایت کرد تا بتوانند روی پای خودشان بایستند. چون مجموعههای مردم نهاد هم چشم بینایی هستند و هم هزینههای بسیار کمتری از بخشهای دیگر طلب میکنند و هم نقش پررنگی در نشاط آوری برای جامعه دارند. فکر میکنم این بخش نباید مغفول بماند و باید به آن توجه شود.