هانیزاده در گفتوگو با ایلنا:
عربستان و امارات تلاش میکنند تقابل فیزیکی بین ایران و آمریکا ایجاد کنند/ تهران با خویشتنداری اهداف ریاض را برای جامعه جهانی مشخص کند
یک کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: امروز نقش تخریبی عربستان علیه ملتهای اسلامی و عربی کاملا محرز است و آمریکا هم با زیرکی کامل از طریق بزرگنمایی ادعای خطر ایران سعی میکند به اهدافش در منطقه رسیده و دلارهای نفتی عربستان را به خزانههای ایالات متحده سرازیر کند و این سیاست شناخته شده آمریکا مخصوصا در سه سال اخیر است که این کشور ۵۰۰ میلیارد دلار از عربستان باج گرفته است.
حسن هانیزاده در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، با اشاره به خبر برگزاری نشست سران عرب در تاریخ ۳۰ می به دعوت و میزبانی عربستان سعودی، در ارزیابی تحرکات و اقدامات این کشور و امارات متحده عربی در ایجاد تنش در منطقه خاورمیانه گفت: عربستان و امارات دو کشوری هستند که در تشکیل تنشهای منطقهای و ایفای نقش تخریبی در کشورهای محور مقاومت نقش مهمی ایفا کرده اند.
وی ادامه داد: عربستان در طول ۸ سال بحران سوریه به دستور آمریکا ۶۰ میلیون دلار هزینه کرده است. نقش تخریبی عربستان در عراق، سوریه و حمله و کشتار مردم یمن جزئی از سیاستهای تخریبی این کشور است. بنابراین عربستان بدون توجه به پیامدهای ناشی از تقابل با محور مقاومت و ایران سعی میکند پای آمریکا و اسرائیل را به منطقه باز کند.
وی افزود: عربستان و امارات در تلاش هستند تا نوعی تقابل فیزیکی بین ایران و آمریکا به وجود بیاورند؛ یعنی در حالیکه آمریکا هرگز تمایل به ورود جنگ با ایران ندارد، عربستان تعهد میکند هزینههای جنگ احتمالی را پرداخت کند.
این کارشناس مسائل منطقه گفت: با این حال شاهد هستیم که عربستان در سالهای اخیر در همه سیاستهای خود شکست خورده و آمریکا هم توانست از طریق مانورهای سیاسی باجهای کلانی از این کشور و امارات بگیرد و به آنها سلاحهای پیشرفته بفروشد.
وی ادامه داد: در همین راستا به نظر میرسد عربستان سعی میکند پای اسرائیل را به کشورهای حوزه خلیجفارس باز کند و از طریق ارائه طرحهایی که به ضرر ملتهای عربی و نفع رژیم صهیونیستی است، خود را به لابی صهیونیست نزدیک کند. در حال حاضر مساله «معامله قرن» یکی از طرحهایی است که به وسیله محمد بنسلمان، ولیعهد عربستان سعودی به رئیسجمهور آمریکا و نخستوزیر اسرائیل ارائه شده که هدفش تضییع بیش از پیش حقوق ملت فلسطین است.
این کارشناس مسائل منطقه افزود: امروز نقش تخریبی عربستان علیه ملتهای اسلامی و عربی کاملا محرز است و آمریکا هم با زیرکی کامل از طریق بزرگنمایی ادعای خطر ایران، سعی میکند به اهدافش در منطقه رسیده و دلارهای نفتی عربستان را به خزانههای ایالات متحده سرازیر کند و این سیاست شناخته شده آمریکا مخصوصا در سه سال اخیر است که این کشور ۵۰۰ میلیارد دلار از عربستان باج گرفته است.
هانیزاده در خصوص توان عربستان سعودی برای همراه کردن سایر کشورهای عربی و ایجاد ائتلاف علیه تهران در نشست ۳۰می گفت: در حال حاضر کشورهای عربی به سه گروه تقسیم شدهاند؛ گروه اول که نیازمند کمکهای مالی عربستان سعودی هستند از سیاستهای این کشور دفاع میکنند و ریاض هم کمکهای مالی قابل توجهی را به آنها اختصاص میدهد. گروه دوم کشورهای بیطرفی هستند که سعی میکنند در سیاستهای عربستان دخالت نداشته باشند و گروه سوم هم مخالف سیاستهای این کشور و حامی محور مقاومت و تهران هستند.
وی ادامه داد: باید بدانیم که عربستان این ظرفیت مالی را دارد که بخشی از کشورهای عربی را با خود همراه کند و به همین دلیل هم شاید بتواند ۵ تا ۶ کشور عربی را در ائتلاف خود جای دهد اما از سوی دیگر هم در حال حاضر شورای همکاری خلیج فارس به دلیل اختلافات عربستان با قطر و پادشاهی عمان در آستانه فروپاشی قرار گرفته ولی عربستان سعی میکند با همه این شرایط، حوزه نفوذ خود را در اتحادیه عرب گسترش دهد.
این کارشناس سیاست خارجی در رابطه با نقش و وظیفه تهران در این برهه زمانی گفت: جمهوری اسلامی ایران با اتخاذ سیاستهای هوشمندانه و خویشتنداری سعی میکند اهداف عربستان را برای جامعه جهانی مشخص کند و تاکنون هم موفق بوده است.
وی افزود: عربستان در حال حاضر به دلیل کشتار مردم یمن و همراهی با گروهکهای تروریستی به شدت در میان ملتهای اسلامی مورد نفرت عمومی قرار گرفته و بعد از قتل جمال خاشقچی روزنامهنگار مطرح عرب و اعدام ۳۷ جوان بیگناه شیعه، منزوی شده و البته با اقدامات مالی سعی میکند از این انزوا خارج شود.
وی ادامه داد: ایران هم سیاستهای خاص خود را دارد و با همراهی با کشورهای منطقه و تبیین سیاستهای ضدانسانی عربستان سعی در انزوای آل سعود دارد.