خبرگزاری کار ایران

حیدری:

تحکیم روابط ایران و بوسنی در ارتقای روابط منطقه‌ای بالکان و خاورمیانه موثر است

تحکیم روابط ایران و بوسنی در ارتقای روابط منطقه‌ای بالکان و خاورمیانه موثر است
کد خبر : ۷۶۱۱۵۶

سفیر کشورمان در بوسنی و هرزگوین گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره مدافع استقلال، حاکمیت ملی، تمامیت ارضی و همزیستی مسالمت‌آمیز همه اقوام در سارایوو بوده و بر این باور است که تحکیم روابط ایران با بوسنی در ارتقای روابط منطقه‌ای بالکان و خاورمیانه نیز موثر است.

به گزارش ایلنا،‌محمود حیدری  با اشاره به بیست و پنجمین سالگرد تاسیس سفارت جمهوری اسلامی ایران در سارایوو اظهار داشت: ۲۵ سال پیش، در ۱۸ اردیبهشت سال ۱۳۷۳ در حالی‌که سارایوو هنوز تحت محاصره بود، علی اکبر ولایتی وزیر خارجه وقت ایران در سفری به این کشور، سفارت جمهوری اسلامی ایران را طی مراسمی با حضور مرحوم علی‌عزت بگوویچ رئیس جمهور فقید بوسنی افتتاح کرد و محمد‌ابراهیم طاهریان به‌عنوان نخستین سفیر خارجی مقیم در سارایوو فعالیت خود را آغاز کرد.

سفیر کشورمان در سارایوو با اشاره به سوابق روابط دو ملت افزود: آیت‌الله خامنه‌ای در دوران ریاست جمهوری‌شان در فوریه ۱۹۸۹ سفری رسمی به یوگسلاوی سابق داشتند و بازدیدی نیز از سارایوو  به‌عنوان مرکز مسلمانان یوگسلاوی انجام دادند که خاطره خوب آن سفر  همچنان در اذهان رهبران و مردم دو کشور باقی است.

حیدری گفت: بعد از انحلال یوگسلاوی سابق، ایران از جمله اولین کشورهایی بود که استقلال بوسنی و هرزگوین را به رسمیت شناخت و همواره در کنار دولت و ملت بوسنی و هرزگوین قرار گرفت و کمک‌های فراگیر، اثرگذار و انسان دوستانه ایران به ملت بوسنی در دوران جنگ و خدمات ارائه شده برای بازگشت آوارگان نیاز به توضیح ندارد. جمهوری اسلامی ایران در طول ۲۵ سال گذشته همواره با حمایت از ملت بوسنی، مدافع استقلال، حاکمیت ملی، تمامیت ارضی و همزیستی مسالمت‌آمیز همه اقوام در این کشور بوده و بر این باور است که تحکیم روابط ایران با بوسنی در ارتقای روابط منطقه‌ای بالکان و خاورمیانه نیز موثر است.

وی بیان داشت: سفارت ایران در شرایطی فعالیت رسمی خود را در سارایوو آغاز کرد که این شهر تحت محاصره شدید قرار داشت، اما اهمیت مردم بوسنی و هرزگوین برای دولت ایران به اندازه‌ای بود که با وجود تمام مخاطرات فعالیت سفارت را در این شهر آغاز کرد تا از نزدیک در تحولات نقش داشته باشد.

حیدری همچنین گفت: از آن تاریخ روابط سیاسی دو کشور همواره دوستانه و سفرهای مقامات سیاسی در سطوح مختلف در جریان بوده است که از جمله موارد متاخر می‌توان به سفر باقر عزت بگوویچ رئیس وقت شورای ریاست جمهوری به ایران در آبان ۱۳۹۵، سفر محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان به بوسنی در اسفند ۱۳۹۶، سفر ایگور سرناداک وزیر خارجه و شارویچ وزیر تجارت خارجی بوسنی به ایران و تبادل هیات‌های متعدد پارلمانی و همچنین برگزاری رایزنی‌های سیاسی میان مقامات وزارت خارجه دو کشور در آوریل ۲۰۱۹ اشاره کرد.

سفیر کشورمان در بوسنی هرزگوین با اشاره به قرابت‌های فرهنگی دو کشور اضافه کرد: ظهور ادیبان بوسنیایی نظیر فوزی موستاری مولف اثر نفیس ‹‹بلبلستان››، شیخ افندی سودی نویسنده شرحی بر بوستان سعدی، محمد طاهر و مصطفی بوشنیاک نویسندگان شرحی بر مثنوی مولوی، فهیم بایراکتارویچ مترجم رباعیات خیام و بشیر جاکا مترجم دیوان حافظ امری بسیار قابل توجه و موجب تعمیق ارتباطات فرهنگی دو کشور است و امضاء تفاهم‌نامه خواهر خواندگی تهران و سارایوو از جمله رویدادهای دو سال اخیر بود، همچنان‌که سارایوو، بانیالوکا و موستار رخدادهای فرهنگی ایرانی را در این برهه شاهد بوده‌اند.

وی افزود: در حوزه اقتصادی بعد از افتتاح سفارت ایران در سارایوو چندین موافقت‌نامه اقتصادی در زمینه‌های بازرگانی، بانکی، سرمایه‌گذاری، حمل‌ونقل، همکاری اتاق‌های بازرگانی و ... بین دو کشور امضاء شد و تبادلات تجاری همواره بین دو کشور برقرار بوده است و اکنون نیز باتوجه به ظرفیت‌های اقتصادی دو کشور، فضا برای فعالیت بخش‌های خصوصی دو کشور مهیا و مناسبات دو جانبه رو به فزونی است.

حیدری اظهار کرد:‌ بوسنی و هرزگوین کشوری است که محل اجتماع پیروان ادیان الهی بوده و پیوندهای اقتصادی و فرهنگی عمیقی با اروپا دارد. در عین حال بوسنی هرزگوین از سابقه روابط دیرینه فرهنگی با شرق و ایران نیز برخوردار است و مردم بوسنی به این دلیل و همچنین به واسطه کمک‌های انسان دوستانه ایران در دوران سختی علاقه خاصی به ایرانیان دارند.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز