خبرگزاری کار ایران

در دفتر مطالعات سیاسی و بین‌الملل وزرات امور خارجه؛

همایش «یکجانبه‌گرایی و حقوق بین‌الملل در جهان معاصر: رهیافت‌ها و چالش‌ها» برگزار شد

همایش «یکجانبه‌گرایی و حقوق بین‌الملل در جهان معاصر: رهیافت‌ها و چالش‌ها» برگزار شد
کد خبر : ۷۵۹۵۰۱

همایش بین المللی «یکجانبه‌گرایی و حقوق بین‌الملل در جهان معاصر: رهیافت‌ها و چالش‌ها» با مشارکت جمعی از دیپلمات‌ها و نخبگان سیاسی داخلی و خارجی و همچنین سخنرانی جمعی از سفرا و نمایندگان برخی نمایندگی‌های خارجی مقیم تهران، در مرکز همایش‌های بین‌المللی دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزرات امور خارجه برگزار شد.

به گزارش ایلنا، این نشست با سخنرانی «غلامحسین دهقانی» معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه و پیام تصویری «ادریس جزائری» گزارشگر ویژه اقدامات یکجانبه زورمدارانه شورای حقوق بشر آغاز بکار کرد؛ سپس سفیر دولت فلسطین و سفرای کشورهای چین، کوبا، عراق، نیکاراگوئه، روسیه، ونزوئلا و بولیوی و سوریه و همچنین کاردار بولیوی، با ارایه سخنرانی، دیدگاه ها و نقطه نظرات خود را در خصوص تحریم های یکجانبه و تاثیر اقدامات قهرآمیز بر حقوق بشر و حقوق بشر دوستانه، بیان کردند.

دهقانی در این نشست، با اشاره به مسئولیت جمعی کشورها در قبال موضوع تحریم های یکجانبه و خطیر بودن موضوع، بر قابلیت تسری اقدامات فراسرزمینی به کشورهای مختلف و در نتیجه آن چالش های فراگیر اقتصادی و تهدید امنیت و صلح  بین الملل، تاکید کرد. 

سپس ادریس جزائری در پیامی که به صورت ویدیویی منتشر شد با تاکید بر مغایرت تحریم های یک جانبه فراسرزمینی با حقوق بین الملل، به طور ویژه موضوع تحریم های زورمدارانه و فراسرزمینی اعمال شده علیه جمهوری اسلامی ایران و همچنین ونزوئلا و کوبا  را مورد اشاره قرار داد.  

«صالح زواوی» سفیر دولت فلسطین در تهران به عنوان شیخ السفرا، یکی از سخنرانان آغازین همایش بود که بر یکجانبه گرایی به عنوان یک تهدید برای امنیت منطقه و جهان تاکید کرد. 

سفیر جمهوری خلق چین نیز با اشاره به خروج آمریکا از برجام و شناسایی غیر قانونی حاکمیت جدید بر منطقه جولان، آنها را بر خلاف قطعنامه های شورای امنیت دانسته و از مصادیق یکجانبه گرایی عنوان کرد.  

سفیر جمهوری کوبا در تهران با اشاره به اینکه از ۶۰ سال پیش کشورش تحت تحریم های آمریکاست، گفت: این تحریم ها میلیون ها دلار به اقتصاد ملی خسارت وارد کرده است و  مانع بزرگی بر سر راه پیشرفت کشورش بوده است. 

وی تاکید کرد که کودکان، معلولان و زنان و سالمندان از آسیب پذیرترین اقشار جامعه در جریان تحریم های گذشته بوده اند.

سفیر جمهوری عراق نیز در این نشست اظهار داشت: جهان بدون حاکمیت قوانین بین المللی تاریک و به مثابه جنگل خواهد بود. کشورهایی که مبادرت به اقدامات زورمدارانه می کنند علاوه بر قوانین بین المللی، نظام بین الملل را نیز تضعیف می کنند.

سفیر جمهوری نیکاراگوئه نیز در این همایش تصریح کرد: تحریم های یکجانبه اهداف توسعه ای دولت ها را نشانه می گیرد و به دنبال ایجاد اختلال در اقتصاد، کار و زندگی جوانان و توده مردم است. 

«لوان جاگاریان» سفیر فدراسیون روسیه با اشاره به مخالف همیشگی دولت روسیه با تحریم های یکجانبه بویژه در زمینه های اقتصادی خاطرنشان کرد: هدف تحریم های یکجانبه مواجهه مستقیم با دولت هایی است که از دید تحریم کنندگان رفتار آنها نامطلوب بوده و به اصطلاح دولت های «ناخواسته» لقب می گیرند در حالی که نحوه برخورد به تضعیف حقوق بین المل می انجامد و نتایج نامعلومی برای صلح و امنیت بین الملل در پی دارد. 

سفیر جمهوری بولیواری ونزوئلا تحریم های امریکا و تنگناهای اقتصادی ایجاد شده  علیه کشورش طی سال های گذشته را با هدف فشار بر روی مردم توصیف کرد و ابراز داشت: با بلوکه کردن طلا و ذخایر ارزی کشور ونزوئلا ۴۰ میلیارد دلار به اقتصاد کشور آسیب وارد شده است و این در حالی است که دولت ایالات متحده خود را خیرخواه مردم و دولت حاکم را منشا نابسامانی های داخلی  معرفی می کند..

وی افزود: دولت ونزوئلا به این دلیل هدف تحریم قرار گرفته است که ازاد و مستقل است و بر مبنای دکترین سیمون بولیوار  به دنبال حفظ حاکمیت ملی خود است. جنگ اقتصادی آمریکا علیه ما نامتعارف است و نسبت به دسیسه های نظامی این دولت  نگرانی عمیق داریم. 

«عدنان محمود» سفیر جمهوری عربی سوریه با حساس خواندن وضعیت فعلی منطقه و جهان بیان کرد: اقدامات قهرآمیز یکجانبه بزرگترین چالش موجود در مناسبات بین المللی است اقداماتی که به شکل مستقیم مردم یک کشور را هدف قرار می دهد و من موکدا از اصطلاح «تروریسم اقتصادی» که چندی پیش آقای ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران مورد اشاره قرار داد، استفاد کنم. بر این باورم که تحریم اقتصادی و اقدامات قهرآمیز آمریکا دنباله پروژه تروریسم تکفیری است که چند سالی با ایجاد داعش در منطقه دنبال شد که خوشبختانه با شکست مواجه شد. وی بر شراکت راهبردی اقتصادی برای مقابله با پدیده تحریم اقتصادی، تاکید کرد. 

کاردار دولت بولیوی نیز در این نشست یادآور شد: نتیجه اقدامات زورمدارانه بی عدالتی و خفقان است و این امر مغایرت مستقیم با روح حقوق بین الملل که عبارت از همزیستی مسالمت آمیز است، دارد. کودتای ۱۹۵۳ علیه دولت وقت ایران که منابع نفتی را ملی اعلام کرده بود نمونه ای از استفاده از استانداردهای دوگانه است که آمریکایی ها در خصوص موضوع دموکراسی دنبال می کنند.

وی افزود: خروج آمریکا از توافقنامه پاریس، بی اعتنایی این کشور به شورا و مکانیسم های حقوق بشری و همچنین شناسایی بیت المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی همگی مصادیقی از یکجانبه گرایی دولتی است که با حمایت از رژیم های دیکتاتور اهداف ژئوپولتیک منطقه ای و بین المللی خاص خود را دنبال می کند.

در بخش پایانی و مباحث کارشناسی این نشست محورهایی نظیر نقض اصول بنیادین حقوق بین الملل، حقوق بشر و حقوق بشر دوستانه؛ پیامدهای تحریم های یکجانبه و ثانویه بر حاکمیت دولت ها؛ پیامدهای تحریم های یکجانبه و ثانوی، مانع غیرقانونی بر سر راه تجارت جهانی؛ یکجانبه گرایی و اهداف توسعه ملل متحد، تعارض با اهداف توسعه پایدار انسانی و تحریم و افزایش جهانی قیمت نفت، روند فزاینده بی ثباتی اقتصادی در سطح جهان مورد بحث و تبادل نظر شرکت کنندگان در هر گفت وگوی تخصصی (پنل) قرار گرفت. 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز