خبرگزاری کار ایران

استاد علوم سیاسی دانشگاه دلاویر در گفت‌وگو با ایلنا:

بسیاری از مشکلات اقتصادی ایران داخلی است/ برجام می‌توانست از تنش‌های خاورمیانه جلوگیری کند/ اینستکس مانع جدی در برابر تحریم‌های ایالات متحده نیست

بسیاری از مشکلات اقتصادی ایران داخلی است/ برجام می‌توانست از تنش‌های خاورمیانه جلوگیری کند/ اینستکس مانع جدی در برابر تحریم‌های ایالات متحده نیست
کد خبر : ۷۴۱۱۱۱

استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه دلاویر آمریکا با ابراز حمایت از برجام داشتن مشاوران غلط و خودخواهی را عامل خروج ترامپ از برجام دانشت.

استوآرت کوآفمن استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه دلاویر آمریکاست. وی سال‌ها در دانشگاه به تدریس در حوزه‌های روابط بین‌الملل، امنیت بین‌الملل، سیاست خارجه خصوصا سیاست خارجه آمریکا و روسیه پرداخته‌ است. این استاد دانشگاه هم‌چنین در حوزه روابط بین‌الملل و سیاست خارجه تالیفات زیادی داشته‌است.

بسیاری از مشکلات اقتصادی ایران داخلی است

استوآرت کوآفمن در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا در پاسخ به این سوال که آیا فکر می‌کنید اینستکس می‌تواند می‌توتند مشکلات اقتصاد ایران را حل کند؟ گفت: به نظر می‌رسد هدف اصلی این مکانیزم تسهیل جریان کمک‌های بشردوستانه به ایران است، نه تجارت،  این مکانیزم  تجارت جهانی با ایران را ممکن نمی‌کند و  یک مانع جدی در برابر تحریم‌های ایالات متحده نیست. 

وی با بیان اینکه بسیاری از مشکلات اقتصادی ایران داخلی است و مربوط به فساد اداری است، گفت: اتفاقا این مشکلات بسیار مهم هستند.

تسلط آمریکا بر سیستم مالی بین الملل برای سالهای آینده ادامه خواهد یافت

استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه دلاویر در پاسخ به این سوال که آیا می‌توان اجرایی شدن اینستکس را به منزله پایان تصمیم‌گیری آمریکا برای جهان دانست، گفت: نه و احتمالا تاثیر کمی دارد. تسلط آمریکا بر سیستم مالی بین‌الملل برای سال‌های آینده ادامه خواهد یافت، فعلا سیستمی برای  جایگزینی دلار آمریکا در تجارت جهانی نیست.

وی یادآور شد: دلار ابزاری قوی برای آمریکاست. پس کماکان به این کشور قدرت می‌دهد. دلار تا مدت‌های زیادی به تسلط خود در بازار جهانی ادامه خواهد داد و این اتفاق به آمریکا قدرت زیادی برای تصمیم‌گیری در جهان می‌دهد.

ترامپ به دلیل خودخواهی از برجام خارج شد

ترامپ اگر چیزی را دوست نداشته‌باشد آن را بدترین می‌داند

کوآفمن در پاسخ به این سوال که چرا ترامپ برجام را بدترین توافق دانست و از آن خارج شد، گفت: ترامپ سه دلیل برای این گفته خود و ترک برجام داشت؛ اولا، ترامپ تصور می‌کرد که این توافق امکان غنی‌سازی را به ایران می‌دهد. کارشناسان اطراف ترامپ مدام به او این باور را تزریق می‌کردند که این توافق به ضرر آمریکا است.

وی افزود: دو اینکه برجام بسیاری از سرمایه‌های ایران را آزاد می‌کرد این موضوع برای ترامپ خوشایند نبود. از طرفی هم این خروج به ماهیت خودخواهانه ترامپ برمی‌گردد ترامپ چیزی را که دوست نداشته‌باشد برایش بدترین است و چیزی را که دوست داشته‌ باشد را بهترین می‌داند و فکر می‌کند همه نیز باید از این موضوع اطاعت کنند و باید دنیا اتفاقی را که ترامپ دوست دارد، دوست داشته‌ باشند و چیزی را که او بدترین می‌داند همه باید آن را بدترین بدانند.

برجام می‌توانست از تنش‌های خاورمیانه جلوگیری کند

سران آمریکا و ایران نمی‌توانند به یکدیگر اعتماد کنند

کوآفمن درباره ارزیابی خود از  آینده روابط ایران و آمریکا گفت: معتقدم درگیری فزاینده اجتناب‌ناپذیر است. ترامپ بارها از شعارهای مرگ بر آمریکا در ایران ابراز نارضایتی کرده‌ است و در این باره گفته‌است وقتی سران ایران مدام مرگ آمریکا را می‌خواهند یعنی نابودی من و آمریکا را می‌خواهند. فعالیت‌های ایران در منطقه هم سران آمریکا را عصبانی کرده‌ است.

وی گفت: من تصور می‌کنم رهبران ایران و آمریکا به یکدیگر اعتماد ندارند ایران نمی‌تواند به آمریکا اعتماد کند هر چند آمریکا هم این شعارها را دلیل عدم اطمینان به ایران می‌داند. من عمیقا از برجام حمایت می‌کنم و معتقدم با تمام تنش‌های بین این دو کشور برجام می‌توانست تا حدی از تنش‌ها در خاورمیانه جلوگیری کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز