خبرگزاری کار ایران

نوبندگانی در گفت‌و گو با ایلنا :

در سفر روحانی به عراق ۴ میلیارد دلار از طلب‌هایمان را وصول کردیم/ بغداد در کنار تحریم‌های ظالمانه آمریکا نمی‌ایستد/وجدان عمومی هیچ‌گاه اشتباه نمی‌کند

در سفر روحانی به عراق ۴ میلیارد دلار از طلب‌هایمان را وصول کردیم/ بغداد در کنار تحریم‌های ظالمانه آمریکا نمی‌ایستد/وجدان عمومی هیچ‌گاه اشتباه نمی‌کند
کد خبر : ۷۴۰۲۴۷

یک نماینده مجلس درباره سفر روحانی به عراق گفت: در سفر رئیس‌جمهور به این کشور ۴ میلیارد دلار از طلب‌هایمان را وصول کردیم که در این شرایط بسیار ارزشمند است.

محمدجواد جمالی نوبندگانی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا،‌ درباره سفر رئیس‌جمهور به عراق و دستاوردهای این سفر بیان کرد: سفر رئیس‌جمهور از چند منظر قابل بررسی است؛ این سفر در شرایط خاصی که وجود دارد انجام شد و ویژگی‌ها و دستاوردهای منحصر به فردی داشت.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شرایط خاصی در کشور وجود دارد و ما در آستانه تشدید تحریم‌های بیشتر آمریکا قرار داریم، گفت: عراق هم جزء کشورهایی قرار دارد که ۶ ماه بعد از تشدید تحریم‌ها می‌توانستند از ما حامل‌های انرژی را خریداری کنند حال این مهلت رو به پایان است و قطعا ترامپ هم به دنبال تحریم های بیشتر است.

وی خاطرنشان کرد: به دنبال خروج آمریکا از برجام و عدم تعهدات اروپا یکی از راهکاری‌هایی که می‌توانیم  برای دور زدن تحریم‌ها داشته باشیم، افزایش ارتباطات با همسایگان است که در بین آن‌ها عراق از جایگاه ممتازی برخوردار است

نماینده مردم فسا تاکید کرد: مجموع صادراتی که ما به اروپا داریم، برابر با ارتباطات مالی با عراق است که  نشان می‌دهد این کشور چقدر اهمیت دارد.

وی درباره بازتاب این سفر در سطح جهانی بیان کرد: مشاهده کردید که آقای هوک از روی عصبانیت چه موضعی گرفت که به نوعی دخالت در امور داخلی دو کشور به حساب می‌آید که خوشبختانه هر دو کشور ایران و عراق موضع مناسبی گرفتند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به دیدارهای رسمی و غیررسمی روحانی با مقام‌های عالی کشور عراق بیان کرد: سطح استقبال از آقای روحانی و دیدارهای که با سران، مسئولان فعلی و قبلی مانند نوری‌المالکی، حیدرالعبادی، نمایندگان عشایر و احزاب مختلف داشتند نشان می‌دهد همه در عراق به اهمیت جمهوری اسلامی پی بردند و خواهان افزایش سطح همکاری‌ها هستند.

وی با اشاره به دیدار رئیس‌جمهور و با برجسته‌ترین مرجعیت شیعه عراق،‌ گفت: برای نخستین بار بود که یک مقامی در این سطح با آیت الله سیستانی ملاقات می‌کرد که این خود یک  نقطه عطف با توجه به جایگاه ایشان به حساب می‌آید.

وی در خصوص زمینه‌های همکاری بین ایران و عراق بیان کرد: عراق بعد از داعش نیاز به بازسازی دارد و بهترین کشوری که می‌تواند هم در زمان بحران و سازندگی به این کشور  کمک کند تا به ثبات برسد، جمهوری اسلامی ایران است.

جمالی نوبندگانی درباره دستاوردهای سفر رئیس‌جمهور کشورمان به عراق بیان کرد:  بعد از پایان جنگ تحمیلی دولت مستقر در عراق قطعنامه ۱۹۷۵ را به رسمیت شناخت و یکی از مشکلاتی که حل نشده باقی مانده لایروبی شط‌العرب است که از نظر اقتصادی برای مردم هر دو کشور اهمیت دارد که در این سفر درباره‌اش تصمیم‌گیری شد که این خود دستاورد مهمی است.

وی ادامه داد: موضوع بعدی ارتباط ریلی بین شلمچه و عراق بود که ما هم چند وقت پیش در کمیسیون امنیت ملی درباره آن بحث کردیم که اگر شکل گیرد می‌تواند در توسعه منطقه مفید باشد .

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به رایگان شدن ویزا که در این سفر مورد توافق دو کشور قرار گرفت، گفت: بحث بعدی عدم دریافت ویزا است که کمک بسیار بزرگی به اقتصاد مردمی که به عنوان توریست از هر دو کشور بازدید می‌کنند، دارد. 

وی افزود: مطلب بعدی ارتباط مرزی بین دو کشور بود که امیدواریم مرزهایی مثل مرز خسروی هم باز شود زیرا روند ورود و خروج زائران را مخصوصا در ایام اربعین بسیار تسهیل می‌کند.

جمالی نوبندگانی خاطرنشان کرد: ما در این سفر ۴ میلیارد دلار از طلب‌کاری‌هایمان را از دولت عراق وصول کردیم که بسیار کمک‌کننده است و همچنین ارزهای مالی دو کشور مورد توافق قرار گرفت که می‌تواند دلار را دور بزند که خود نشان‌دهنده این است که عراق در کنار تحریم‌های یک جانبه و ظالمانه آمریکا نخواهد ایستاد  و کنار ایران خواهند ماند که این خود شکست آمریکا است.

وی درباره اینکه مشاهده می‌کنیم رئیس‌جمهور آمریکا شبانه آن هم با هواپیمای چراغ خاموش وارد خاک عراق می‌شود اما رئیس‌جمهور کشور ما با اعلام قبلی به عراق می‌رود، گفت: معقتدم جواب این سوال را خود آقای ترامپ داده است او گفت ما ۷ تریلیون در عراق خرج کردیم اما با هواپیمای چراغ خاموش وارد خاک این کشور می‌شویم، هنگامی که می‌پرسم چرا چراغ را خاموش می‌کنید می‌گویند می‌خواهیم امنیت شما را حفظ کنیم؛ اما جمهوری اسلامی به این شکل وارد می‌شود.

وی با بیان اینکه این گونه رفتارها نشان می‌دهد که برای کشورهای منطقه همکاری‌ها بسیار اهمیت دارد؛‌ گفت: داعش را آمریکایی‌ها ایجاد می‌کنند اما جمهوری اسلامی مردم این کشور  را از دست آنان نجات می‌دهد. حتی مردم کرد در زمان جنگ که مورد حمله سلاح شیمیایی قرار گرفتند پناهگاهشان جمهوری اسلامی بود. 

وی تاکید کرد:  وجدان عمومی هیچ‌گاه اشتباه نمی‌کند و یادشان نمی‌رود چه کسانی به آن‌ها کمک کرده است و می‌دانند ایران برای ثبات منطقه و جلوگیری از تجزیه کشورها تلاش می‌کنند آن هم برخلاف آمریکایی‌ها که  تشنج می‌آفریند و با عنوان مبارزه با تروریسم به خاک کشورها وارد می‌شوند.

جمالی نوبندگانی حاطرنشان کرد: در حال حاضر هم پارلمان عراق معتقد است آمریکایی‌ها باید از خاک این کشور خارج شوند که این نشان می‌دهد تلاش این کشور برای تغییر جغرافیای کشور نافرجام بوده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز